doğal saçdamı boyalı saçdamı buda önemli ama yazın doğal saçda kullananların kesin açılır ama boya işi sanırım koyuluğunu akıtmak için ilk başda beyaz sabun başka çaresi yok gibi
Aktardan papatya kurusunu aktardan alıyoruz(yarım poşet 3,50 lira), 1 litre suya 3 yemek kaşığı papatyayı su kaynamaya başlayınca atıyoruz, 2-3 dk bu şekilde karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp demlenmesini ve ılımasını bekliyoruz. Saçlarımızı yıkadıktan sonra son durulama suyunda saçımızı bununla duruluyoruz. Ve güneş ışığına(gün ışığı) çıkıyoruz, Evde camın önüne güneş vurursa orda da kurutabiliriz. 2-3 kullanımda fark ediyor.
Denedim kızlar :) Önümde 2 sarı balyaj vardı onların rengi açıldı ve geri kalan saçlarım ise çok belli olmasa bile yarım ton falan açıldı güneşte sarılıklar çıkıyor çok hoş oldu ve ilk yıkama olduğu için farketmez fazla ama düzenli kullanırsam daha iyi açacağı belli :)
Moos'u kullanmadim ama Tresan papatya özlü sampuan yarim ton-bir ton kadar aciyor. Saclara sari isiltilar veriyor. Iki üc kullanimda etki ediyor zaten, saclar papatyali sampuanla yikandiktan sonra kurutulurken isi verildigi icin bir miktar aciliyor. Ama bariz bir acilma beklemeyin, bir miktar acilip sari isilti veriyor sadece. Bariz acilma isteyenler papatya ile hazirlanan tarifleri deneyebilirler.
Bu arada balyajli saclarini merak ettim. Ben de ilerde kumral saclarimin önlerine sari balyaj istiyorum. Rica etsem yüzünü kapatarak saclarinin resmini koyabilir misin?