Öz bakımı abartıyor muyuz?

bence tek sen böylesin:)
33 yasindayim bir serum bir nemlendirici yetiyor - ki onu bile çoğu zaman ihmal ediyorum.
kendime bayilirim ama günde bir bucuk saat mincik mincik kendimle ugrasacak kadar da degil

Ama kadınlar olarak yaşlanmaktan çok korktuğumuzu düşünüyorum , erkeklerin çoğunun böyle dertleri yok , hayatımda hiç yaşlanmamak için düzenli cilt bakım yaptıran, bizim gibi tonla bu sektöre para harcayan bir erkek görmedim. Keşke kadınlar olarak biz de kendi vücudumuzla barış içinde olabilsek.
benim eski sevgilimle tanışsaydin keske. her sivilcesine ayri krem sürerdi. bir bakim rutini vardi yarim saat sürerdi😂
1000059178.jpg

1 haftalik tatilde yesil olan benim kirmizi olan onun tarafi 😂😂

bence kadınla erkekle de cok ilgisi yok terazi burcu olmakla, venusu fazla olmakla ilgili bir sey😂 bende hic Venüs yok estetik kaygim sifir mesela

benim eski sevgilimle tanışsaydin keske. her sivilcesine ayri krem sürerdi. bir bakim rutini vardi yarim saat sürerdi😂Eki Görüntüle 3517295
1 haftalik tatilde yesil olan benim kirmizi olan onun tarafi 😂😂

bence kadınla erkekle de cok ilgisi yok terazi burcu olmakla, venusu fazla olmakla ilgili bir sey😂 bende hic Venüs yok estetik kaygim sifir mesela
Hay maşallah 😅 biraz sinir bozucu değil mi tamam kendine baksın erkekde tek tek krem sürmek ben sinir olurdum 🤣

Her gün 1.5 saat kendime bakım yapsam fenalık geçirirdim 😂 benim daha basit rutinlerim var. Öncelikle saçıma kimyasal sürmüyorum, hiç boya yok. Düzleştirme gibi yüksek ısı gerektiren şeyler de yok. Yüzüme kolay kolay fondöten sürmem, kırk yılın başı makyaj yaparım. Saçıma başıma yağ da sürmüyorum, sadece çok düzenli kestiriyorum.
Buradan bir arkadaşımın desteğiyle kendime cilt bakım rutini oluşturdum, o da yaşlanmamak için değil, cilt tipimden dolayı daha bilinçli bakıma ihtiyacım vardı bu da toplamda 15-20 dakika falan sürüyor.
Oje meselesine bir şey diyemem, bende ojeli kesimdenim sadece ara ara hava alsınlar diye oje detoksu yapıyorum

Hay maşallah 😅 biraz sinir bozucu değil mi tamam kendine baksın erkekde tek tek krem sürmek ben sinir olurdum 🤣
hic toplumsal cinsiyet normlarina bagli biri degilimdir. Seviyorsa sürsün:) izlemeyi severdim ama. youtube bakim videosu izlemek gibi bir sey. önce cildi temizlerdi - gunes kremini cikartan solusyonla. sonra tonik surerdi, t bolgesine ayri krem surerdi sivilcelere ayri aknelere ayri. en son geceyse nemlendirici sabahsa guneş kremi surerdi süslü şirin 🧽🧼🫧
zaten sakallari da cikmiyordu, yasi 33 falandi ama gören cok cok 20 derdi:)

1.5 saat çok geldi gözüme :).

Kaş,kirpik seyrekse toparlayana kadar bakım yağı sürebilirim.

Oje ve makyaj bizim ailede serbestti ergenlikte küçüklükten bıktık artık yapmıyoruz bir rimel kalem gerisi özel günlerde Tırnaklar temiz olunca bence oje olayı çok önemli değil.

Boyadan saçlarım yıpranıyor ona yağ desteği ve şampuana karıştırılan protein baloncuklardan kullanıyorum.

Artık 30 olduğum için retinolü de akşam bakımına yeni ekledim. Bakım da şey 😂 yüz yıkama jeli retinol +30 nemlendirici bitti bu kadar. Gündüzde yıkama ve güneş kremi.
Bazen de gülsuyu tonik kullanıyorum.

+ilaveten içebilen tüm dostlarima ilikli kemik suyu öneriyorum. Ben içemiyorum 🥺. Bin kremden daha iyidir etkisi saça,cilde.

Doktorların önerdiği akşam yüzünü temizleme jeliyle temizle ve nemlendir, sabah normal su ile yıka nemlendir ve güneş kremi sür
Fazlası biraz kapitalizmin dayatması gibi geliyor yani işin özü temiz ve nemli cilt
En önemlisi doğal beslenme ve bol su
Bence 23 yaşında çok abartıyor cildinizi yoruyorsunuz

Kızlar selam. Bir cilt bakım-öz bakım furyasıdır kaptırdık gidiyoruz. Çocukluktan beri zaten çok meraklıyımdır kendime bakayım vb. Şeylere. 12 yaşından beri oje sürüyorum sürekli. Tırnaklarımı dinlendirmek istediğimde bile açık renk sürerek yapıyorum bunu. Akşamları işten geldiğimde en az bir buçuk saatim kendimle uğraşmakla geçiyor. Makyajı sil, temizleyiciyle yıka, serumu sür, nemlendirici yüz kremini sür. Kaş kirpik bakım yağını sür, ayak ve el tırnaklarına tatlı badem yağı sür diye gidiyor. Duşa girmek zaten tam bir eziyet. Saçımı sadece haftada 2 defa şampuanla yıkıyorum yıkama öncesi hazırlığım 1 saat sürüyor. Saç diplerini yağla, boy ve uçlarını yağla bekle bir de duşta bunu arındır. Daha 23 yaşındayım kırışmayayım diye yüz ve göz çevresi için kırışıklık kremi kullanıyorum. Çoğunuz mu böylesiniz ben mi takıntılıyım kendime??? Bir diğeriyse bu kadar kimyasal kullanımı 30 yaşıma geldiğimde bana neler yapar???? Arkadaş ve ablalardan tavsiye bekliyorum… çünkü cildimize ne sürersek emiyor ve kanımıza karışıyor maalesef.. marka tercihlerimi mümkün olduğunda doğal yapmaya çalışıyorum ama yine de şüpheye düşürüyor..
20'li yaşlarımın başında ben de böyleydim. Vakit bolluğu ve enerjiden oluyor o :KK70: Bir kere kuaförüm evime gelmişti de şok olmuştu bizim kuaförde bu kadar ürün yok demişti. Saç yağları, vücut losyonları, kremler, losyonlar, ojeler yani o zaman bir dükkan acacak kadar malzemem vardı. İleride azalacak diyenlere bu benim yapım çok seviyorum bakımı falan diyordum. 2 haftada bir manikür kalıcı oje gidiyordum. Pazar günüm sadece kendime bakım yapmakla geçiyordu. Hiç unutamıyorum üniversiteye 2 saat erken kalkıp hazırlanırdım. Saçlarımın her bir teli ile ayrı uğraşırdım :KK70: iş hayatına 23 yasında başladım ilk zamanlar yine erkenden kalkıp haftasonları bakımlarımı olan yapardım. Ama bir süre sonra hevesim kaçtı. Şu an az ürün ama kaliteli şeyler kullanmaya calısıyorum. Kalıcı oje makinesini eve aldım yarım saatte yapıyorum. Çünkü zamanım kıymetli ve artık enerjim yok. Saç bakımına 3 senedir kullandığım 2 ürünle devam ederim. Her aksam tabii ki makyajımı çıkarıyorum ama 15 dkmı alıyor. Artık iş yerinde makyaj yapıyorum. Ojesiz dışarı çıkmayan ben enerjim olmazsa amaaaan deyip geçebiliyorum. O zamanlar ojesiz dışarı çıkana donsuz çıkmış gibi şaşırırdım :KK70: Yani demem o ki geçiyor. Cunku yoruluyorsun. Enerjin varken tadını çıkar nasılsa geçecek hevesin.

Eşim hiç krem serum falan kullanmazdı onu da alıştırdım bana soruyor gelip bu ürünü yeni gördüm sence nasıl diye..bakım önemli saatlerce sürse de çok keyif alarak bakımımı yapıyorum

X