Pap smear testi yetersiz çıktı

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.514
548
26
Kızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim

2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım

bu test kanser hucresi gelismeden engellemek icin var. yani sonuc kotu olsa bile bu hemen kotu bir hastaliginiz var demek olmaz. endiselenmeyin.
cinsel olarak aktif olanlarda rutin yapilan bir test.
İnanın doktorun neden böyle konuştuğunu anlamadım, yarım saattir ne yerdeyim ne gökte. 2 kez yetersiz gelmiş olması, 22 gündür süren kanamam olması belki de bunu düşündürdü bilmiyorum, yine de teşekkür ederim.

İnanın doktorun neden böyle konuştuğunu anlamadım, yarım saattir ne yerdeyim ne gökte. 2 kez yetersiz gelmiş olması, 22 gündür süren kanamam olması belki de bunu düşündürdü bilmiyorum, yine de teşekkür ederim.
bazi doktorlar endiselendirmeyi seviyorlar. sonucta bir anormallik teshis edilmemis. siz gereken diger testleri de yaptirin devaminda belli olur durum. gecmis olsun.

annemden de istemişti doktor bir şey çıkmadı.
ille kötü bir şey var diye istenmiyor merak etme.
Doktor o kadar olumsuz konuştu ki, sinirlerim nasıl bozuldu ya
Sizin açıkladığınız gibi açıklasa okeyim ama söyleyiş ifadesini görseydiniz.. Neyse.

bazi doktorlar endiselendirmeyi seviyorlar. sonucta bir anormallik teshis edilmemis. siz gereken diger testleri de yaptirin devaminda belli olur durum. gecmis olsun.
Evet öyle sanırım
Yetersiz alınmış smear
Kendi doktorumla görüşeceğim saat 4de bakalım o ne diyecek. Teşekkür ederim içimi rahatlattığınız için

Geçmiş olsun canım yetersiz alınmış diyor yani belliki doktor tam akıntıyı alamamış olamazmı bende çoğu kez yaptırdım bu testten ama birşey cıkmadı sen yine gereken testleri ihmal etme ve panik yapma

Geçmiş olsun canım yetersiz alınmış diyor yani belliki doktor tam akıntıyı alamamış olamazmı bende çoğu kez yaptırdım bu testten ama birşey cıkmadı sen yine gereken testleri ihmal etme ve panik yapma
Teşekkür ederim cevabınız için
Sizde de hiç yetersiz çıktığı oldu mu peki

Hmm kanama varken mi alındı acaba ? Öyle alındıysa yetersiz çıkmış olabilir. Patolog anlayamamış demek. Kanamayı durdurucu ilaç verip öyle yapmadı mı smeari doktor ?
Hayır kanama yoktu smear alınırken

Özel hastanede mi yaptırdınız testleri eğer oyleyse birde arastırma hast gidip yaptırın derim
İnş olumsuz birsey yoktur gecmis olsun

Yetersiz demek, yeterli hücre alamadi demek degil mi? Bu doktorun suçu degilmi? Ben doktor degilim fakat anladigim kadari ile testten sonuç bile çikmamis çünkü yetersiz diyorlar. Ki iki defa smear testi olmussun.

Kesinlikle baska bir doktora git, oda smear testi yapsin. Bu önceki doktorunu bahs etme. Bakalim o smear testten sonuçlar ne olacak.

Özel hastanede mi yaptırdınız testleri eğer oyleyse birde arastırma hast gidip yaptırın derim
İnş olumsuz birsey yoktur gecmis olsun
Eğitim araştırma hastanesinde yaptırdım. Daha önce başka bir hastanede yaptırmıştım sıkıntı çıkmamıştı, burada 2 kez aldılar ikisi de yetersiz.

Yetersiz demek, yeterli hücre alamadi demek degil mi? Bu doktorun suçu degilmi? Ben doktor degilim fakat anladigim kadari ile testten sonuç bile çikmamis çünkü yetersiz diyorlar. Ki iki defa smear testi olmussun.

Kesinlikle baska bir doktora git, oda smear testi yapsin. Bu önceki doktorunu bahs etme. Bakalim o smear testten sonuçlar ne olacak.
Yetersiz sürüntü alınmış evet. Benim anlamadığım benim yaşımda 2 kez yetersiz çıkması normal değilmiş. Kolkoskopi önerirmiş. Güvendiğim için büyük köklü bir eğitim ve araştırma hastanesinde aldırıyorum ama sanırım yanlış yapıyorum. Kendi doktorumla görüşeceğim 16.00 gibi, o zaman herşey daha net belli olacak.

Yetersiz sürüntü alınmış evet. Benim anlamadığım benim yaşımda 2 kez yetersiz çıkması normal değilmiş. Kolkoskopi önerirmiş. Güvendiğim için büyük köklü bir eğitim ve araştırma hastanesinde aldırıyorum ama sanırım yanlış yapıyorum. Kendi doktorumla görüşeceğim 16.00 gibi, o zaman herşey daha net belli olacak.

Ne yani hücremi yok? Tekrar ben doktor degilim, saglik personelide degilim fakat sadece mantiksal bakarsam, çok mantiksiz gibi geliyor bana. Daha çok doktor hatasi gibi.Ve kolonoskopi rahim agzi ile alakasi yok ki, bildigim kadari ile. Kolon kanseri teshisi için yapilan birsey. Makattan bakiliyor.

Baska bir yerden randevu alarak iyi yapmissin. Saglik bu, pesini birakma. Burda sonuçlarini alirsan paylasirmisin? Umarim kötü birsey çikmaz canim. Simdiden geçmis olsun.

Back