- 27 Eylül 2013
- 2.836
- 1.853
- 34
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Bende marasta yasiyorum canim benim oyle korkularım yok da benim daha cok hastalkk korkum var kanser gibiBende deprem fobisi var elazigdaki depremden sonra cok korkmaya basladim kendimi cok sıkıyorum deprem olacak gibi geliyor en ufak seste irkiliyorum simdide gogsume vuruyor sitres ve deprem sirasi marasta diyorlar maras afsinde yasiyorum ödum kopuyor
Buyuk ihtimalle ama cogu mustakil evini yiktirip apartmana vermis gibi duruyor yazik gercektenOrada oturanların Allah yardımcısı olsun bir sürü de para vermişlerdir o albenili dairelere
Allah yardımcıları olsun ne diyelim Türkiye burası akıllanma diye bişey yok burdaBuyuk ihtimalle ama cogu mustakil evini yiktirip apartmana vermis gibi duruyor yazik gercekten
Iste hepimizin farkli farkli benm boyle bir korkum yoktu elazig etkiledi ama oglum kucukken otizm korkum vardi cok iyiydim bitti dedim simdi bu ciktiBende marasta yasiyorum canim benim oyle korkularım yok da benim daha cok hastalkk korkum var kanser gibi
Ben 7.katta oturuyorum canim binam 25 yıllıkInsallah saglamdir soylentiler o sekilde ama apartmanin merdivenleri curuk gibi bide 3 katli binalar yuksek yuksek degil
Ya iste insani ne korkutuyorsa ona takıntı yapıyorIste hepimizin farkli farkli benm boyle bir korkum yoktu elazig etkiledi ama oglum kucukken otizm korkum vardi cok iyiydim bitti dedim simdi bu cikti
Aynen bizde cok hissettik afsindeyim teas lojmaninda esim termikde vardiyali calisiyor o gun 4 12 ydi Allahtan komsularim vardi ben cok iyiydim o an hatta yarininda da misafirim vardi pasta borek bie yaptim esim gelince deprem oldu sen burda borekmi yaoiyorsun demisti o gunden sonra basladi bende.Ben 7.katta oturuyorum canim binam 25 yıllık
Maras belediyesi bir kontrol yapsa binalara cok daha iyi olur
Elazig depremini ben cok hissettim 7.kat olunca cok sallandı
Van depremin de de vandaydim ben
Sen de maraştaydın dimi canım şimdi aklıma geldi binanız güvenli dimiYa iste insani ne korkutuyorsa ona takıntı yapıyor
Offf çok kötü
Psikolog tan randevu aldim gidecegim ins iyi gelir
Amin canım iyi gecelerNeyse kizlar uyuyalim sonra devam ederiz uyuyabilirsek tabi iyi gecelr Rabbim yardimcimiz olsun
Ne guzel bizim binada 3 katli almanlar yapmis saglam diyorlar ozamandan hazir beton kullanmislar 40 yillik bina ama alti sulak hatta kuyu var sularimz bedava gibi bisey bizim.sey dusunuyorum adamlar 3 kattan fazla tasimaz diyemi 3 katli yapmislar acaba deyip rahatlmaya calisiyorum.burda 7.5 siddetinde bekleniyor 1500 yildir deprem olmamisDepremi önceden tahmin etmek mümkun degildir. Önlemlerimi alicaz hazr olucaz binalarimizdan emin olucaz tabi gerisi tamamen allaha kalms ben müstakil konutta oturduğum icin öyle bi korkum yok herhalde bide yanlarda genis boşluk arazi var bende marmaradaym ama sadece bu korkum yok
Ne guzel bizim binada 3 katli almanlar yapmis saglam diyorlar ozamandan hazir beton kullanmislar 40 yillik bina ama alti sulak hatta kuyu var sularimz bedava gibi bisey bizim.sey dusunuyorum adamlar 3 kattan fazla tasimaz diyemi 3 katli yapmislar acaba deyip rahatlmaya calisiyorum.burda 7.5 siddetinde bekleniyor 1500 yildir deprem olmamisDepremi önceden tahmin etmek mümkun degildir. Önlemlerimi alicaz hazr olucaz binalarimizdan emin olucaz tabi gerisi tamamen allaha kalms ben müstakil konutta oturduğum icin öyle bi korkum yok herhalde bide yanlarda genis boşluk arazi var bende marmaradaym ama sadece bu korkum yok
Yaşam üçgenini ögrenin varsa çocuklarınıza da ögretin 3 katlı bir binada olmakta bi avantaj bnce bisey olmaz o sarsntıda allah yazmadkca . Japonyada 9 oluyo kimsenin burnu kanamıyoNe guzel bizim binada 3 katli almanlar yapmis saglam diyorlar ozamandan hazir beton kullanmislar 40 yillik bina ama alti sulak hatta kuyu var sularimz bedava gibi bisey bizim.sey dusunuyorum adamlar 3 kattan fazla tasimaz diyemi 3 katli yapmislar acaba deyip rahatlmaya calisiyorum.burda 7.5 siddetinde bekleniyor 1500 yildir deprem olmamis
Yasam ucgenini esimle tatbikat yapar gibi yaptik hatta yattimda sonra kafama cati duserse dedim dolap seni koruyacak dedi bana oturup aglamaya basladim o ani canlandirdim gozumdeYaşam üçgenini ögrenin varsa çocuklarınıza da ögretin 3 katlı bir binada olmakta bi avantaj bnce bisey olmaz o sarsntıda allah yazmadkca . Japonyada 9 oluyo kimsenin burnu kanamıyo
Bu gecnki deprem de ayakta dondum kaldim bitecek diye bekledim cok da iyiydim komsularim vardi sakalar yaptim guldum sabahina misafir bile aldim tv izlemeye basladim bu hale geldim bu arada zaten o dolap gomme dolap sanirim cikmaz ay bise olmaz insallah evin yikildigini dusunmek bile cok korkutucu geliyor insana gecenki hissetigimiz 5 noktalardaymisDolap degilde daha sabit bseylerin yanları olmalı yatakta iseniz yavasca yatagın yanına yuvarlanmak gbi ve basınızı koruyup cenin pozisyonu almak üzerine devrilmeyeceginden emin olduğunuz seyler koltukta oturuyorsunuz cok yogun sarsntı hissettiniz kacmaya kalkmayn koltugun önüne yine aynı sekilde sakin bi sekilde inip pozisyonunuzu alın bunu cocuklarınizada oyun seklinde ögretebilirsiniz. Allah korusun tabiki ama bilincli davranmak kaygıları azaltr