Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Kızlar yardımcı olun. Kaygı bozukluğu için Selectra başladı doktor. 25 in yarısını içiyorum henüz, hiç bir ilaca alışamadığım için yanına rivoclon verdi. Onu içince rahat uyuyorum. Bağımlılık yapacak diye korktum bu gece içmedim. 6 gündür içiyorum bu arada. Rivoclonu da 1/8 içiyorum çok az. Bu gece kafam sıkışıyor çarpıntı oluyor mide bulantısı iç sıkıntısı. Rivoclona bağımlı mı oldum yoksa selectranın kendisi mi yapıyor. Doktoruma yazacağım beni dinlemedin rivoclonu bıraktın diye kızacak ama korkuyorum bağımlılıktan.Fikri olan var mı?

Bi de şu laflar var hamilelikte stres iyi olmaz çocuğuna zarar verirsin ulan diyorum zaten ben atak yasiyorum elimde olsa engelleyebilsem aptalmiyim kendimi delirtiyim. Elimde degil zaten hastalik hastasi olmak da psikosomatik fiziksel belirtiler yasamak anksiyete panik atak okb bunlarla mucadele edebilcek durumda olsam zaten bunlarin hic biri bende olmaz. Esim zaten delirten cinsten asiri tahrik eden alttan yilan gibi delirten laflari ile gercek bir cildirtma uzmani.Ben icine cok atan biriyim ustunu kapatmak icin cok neseli gozukmeye calisirim bunlar da diş sikma geceleri kabus gorme ve ilerledikçe de daha kotulerini yasamama sebep oluyor. Doktor duygularini belli et kiziyorsan kiz yuzunu as sikayet et surwkli mutlu gozukmek baskalarini mutlu etmek icin cabalamayi birak dedi.iste dilim damagim karincalanmis uyusma gibi simdi koruyorum ms mi yoksa yuz felcimi diye oysa kac sey yasadim anksiyeteden günlerce gecmeyen kac beyin mr i igneli emg ler kan testleri rontgenler hersey temiz. Bu sefer hamile oldugum icinde doktora gidemiyorum kendi kendime yenmeye calisiyorum bu dunyada hassas ruh olmak cok zor
Bende anksiyetelıyım tüp bebek yapıcam ama bu olay o kadar tetıklıyo ki hamile kalmak için iyi bir vucudum olmadıgını düşünüyorum böyle atakla hamıle mi kalınır dıyorum daha da dellenıyorum… hamileliğiniz zor mu gecıyor? Bi de tutmaz stresten dıyorlar daha da dellenıyorum kendime engel olamıyorum napım yani stres yapma dedıkleri için daha da stres oluyrm

Selam arkadaşlar benim depresyonum var tedavi sürecindeyim ilaç kullanıyorum. 2 aya yaklaştı zaman ama ben hala tam iyi hissedemiyorum siz ilaç kullandııktan kaç ay sonra düzeldiniz

Arkadaşlar selamün aleyküm, dün kardiyolojiye çıktım. Ekg ve tansiyonumu ölçtüler temiz çıktı bizlik bişey yok dediler. Bide kalbi ultrason çekerken kalbimin ortasını ve sol göğsümün altını bastırdı çok acıdı o an sizinde öyle oluyormu o kadar bastırılıyormu bilmiyorum

Bir kaç gündür iman tahtası denilen yerde ağrı oluyor geçiyor. Sonra sol göğsümün altına ağrı giriyor nefes almaya zorlanıyorum sanki bisey olacak diye kendimi sıkıyorum. Sizinde o taraflarda ağrı oluyormu benide bilgilendirirmisiniz

Bi ara anksiyetenin tavan yapmasıyla her an kötü birşey olacakmış korkusuyla çıldırma kontrolü kaybetme korkusu kendime çocuğuma zarar vereceğim korkusu ile evimde duramıyordum. Annemlere eşyalarımı toplayıp kaçıyordum. Evde ne huzur kaldı ne düzen 2 ay 3 ay bu böyle gitti. Sonra psikoterapi almaya başladım. Yavaş yavaş bu korkuyu yendim. Ama yine başımda anksiyete beynimde hep konuşuyor. Hastanelik olucam hastaneye yatırılacağım kendimi bilmeyeceğim korkusu var. Kendime çevreme evime yabancılaşma da yaşıyorum ve bunlar psikoz belirtisi mi diye çok korkuyorum gün boyu yataktan çıkmak çok zor benim için
Merhaba takintiniz ne durumda

Merhabalar. Benim gibilerin olduğunu görmek biraz rahatlattı. Ben de hastalık takıntısından muzdaribim. Geçen yıl karın ağrısı ve ishalle doktora gittim. Kolonoskopi endoskopi yapıldı. Temizmiş. IBS teşhisi kondu. Biraz rahatladım. Aradan biraz zaman geçti. Yaklaşık 1 yıldır sağ kürek kemiğimin altında girip çıkan yanma şeklinde sancılarım oluyor. Tabi durur muyum dahiliye gastroenteroloji gibi bölümlere gittim. USG çekildi. Karaciğerimde önemsiz bi lezyon, safra kesemde polip ler varmış. Onlar da ağrı yapmazmış. Miyalji deyip gönderdiler. Ne yapsam geçmedi sanki orda cızır cızır bişeyler yanıyor beni rahatsız ediyor. Doktorlara tam olarak tarifini de yapamıyorum. Tahliller temiz. Görünürde hiç bişeyim yok. Ama benim beynimde sürekli bir kanser takıntısı var. Önce bağırsak kanserinden korktum kolonoskopi yle rahatladım sonra Göğüs kanseri korkusuyla USG ye girdim. Temizdi. Şimdi de karnımın sağ üst köşesine ve kaburgalarıma taktım. Sanki bi yerimde kanser olmak zorunda. Ne yapsam atamıyorum kafamdan delirecem. En ufak bir yerimde az bişey ağrım olsun ben kanser miyim? Ya Allah aşkına ben nasıl kurtulacam bu durumdan? Yarın MR çekilecek. İnşallah bişey çıkmaz. Defalarca psikatriye gittim ilaç kullandım. Ama yan etkileri beni mahvetti. Bıraktım. Bu korkuyla hayat geçmiyor? Var mı benim gibiler? Kendini kanser zannedenler?
Merhaba okurken kendimi gördüm sizde bir sey merak ettim sadece gerçekten fiziki bir sorun bulunabildi mi yoksa anksiyete mi cikti ben de karın şişliği safrada polip hepsi ayni durumda bir sey cikmiyor hatta kaburgalarimdan suphe ediyorum siz gibi :KK43: bilgi verirseniz sevinirim

Merhabalar herkese. 1.5 yıl önce yaşadıklarımı yaklaşık olarak dile getirmişim. Bugün burda sizlerle dertleşmek fikir almak istedim yeniden. Arkadaşlar 30ekim2020de olan İzmir’de ki depremden sonra yaşadığım şeyler hiç iyi değildi. Bunu belki kendi annem farketti ancak elinden birşey gelmedi yada ben yansıtmadım anlamadı ancak kardeşim çok çok iyi anlamıştı. Ve hatta kayınvalidesi ona Tuğba’ya söyle kendini toplasın onun bişeyi var bile demiş. Buraya yazdığımdan sonra kardeşim benimle neyim olduğunu konuştu. Ona ölüm korkularımı hiçbişey yapmama isteğimi kaygılarımı anlattım. Beni telkin etti,moral verdi. Kardeşim uzman değil lise mezunu evet ama bir kardeş olarak beni çok iyi tanıdığın biliyorum. Onunla konuştuktan sonra çok şey kafama dank etmişti. Kendi kendime evet ölüm olacak o zaman ölene kadar iyi yaşamam gerekli,çocuğuma eşime iyi bir insan olmam lazım,kendi açımdan zevk aldığım şeylere odaklanmam lazım,hayattan kopmamam lazım diyerek bi yerden başladım. Geceler yatakta titrerdim,kalbim hızla çarpar beynim bulanırdı. Bunun panik atak olduğunu biliyordum. Kendimi şiddetlendirmek yerine o an Farklı şeylere yöneldim. Bankalar borcum için aradığında titrerdim. Sonra canımızı mı alacak demeye başladım. Kaşımı aldırıp kuaförde bakima gittim saçlarımı düzelttim perma yaptırdım. Süs eşyaları aldım, arkadaşlarımla dışarı çoktım. Kısacası kendi kendime o kadar iyiydim ki,bunu başarmıştım. Ta ki haziran 2022ye kadar. Oğlumun haziranda doğumgünüydü. 2.yaşını kutlayacaktık evimizde bende bi 20lik diş ağrısı başladı hafiften. Sonra ki günler tabi şiddetlendi benim korkum falan derken 1 ay boyunca bir çok dişçi gezmeme antibiyotik kullanmama dişçi masasında yarıdan kalkmama sebep oldu ve sonunda çene cerrahı bularak çektirmemle bitti. Allah o cerrahtan bin kez razı olsun gerçekten onun beni sakinleştirmesi çok iyi olmuştu. Ben bu süreçte bu 1 aylık süreçte sanki baş dönmesi havada yürüyormuş gibi hisler yaşadım ki hala devam ediyor bu. ben tabi antibiyotikten oldu sanıyorum,işyerinde fenalaştım bayılacak durumdaydım vs. Bu süreçte aylarca kan tahlili,göğüs filmi,nöroloji,kardiyoloji,kbb ye gittim. En son kbb doktoru boynumda ağrı olup olmadığını sordu ve röntgen çekti. Şikayetlerimin Boyun düzleşmesinden kaynaklı olduğunu söyledi. Bende bu 1.5 yılda kronikleşen sırt ağrısı bel ağrısı bazen doğrulamama boynumdan sol koluma bacağıma yayılan ağrı,bazen sağda aynı şeyler oluyor. Baş ağrısı iman tahtası dediğimiz yerde ince ağrılar oluşuyordu. Bende bu yüzden kalp krizi geçiriyorum hissi yada covid oldum endişesi oluyor. Yada kanserim diyorum. Fizik tedavi doktorları fibromiyalji teşhisi de koydu ancak tedaviye gelince sadece ilaçlar ancak onlarda etki etmiyor. Bu sırada boyun düzleşmesinden önce 2 hafta psikoterapiye gittim. Tatile gidip gelince tedaviye devam etmedim çünkü annem rahatsızlandı onunla ilgilendim ,işten çıktım maddi olarak yetersizdim. Şimdi bu ağrılar beni mahvediyor. Bu yüzden yeniden ara ara panik atak yaşıyorum. Ben ne yapayım artık lütfen bana fikir verin çok uzun oldu kusura bakmayın içim o kadar dolu ki aslında bu ağrılarımı doktorlara anlatamıyorum sanıyorum beni anlamıyorlar sanki

Şu an bile belki bunları yazdım diye belki de reglimin ilk günü olduğu için bilmiyorum kaburgalarım ağrıyor iç organlrım sanki sıkışmış gibi içerde daralıyorum. Midem bulanıyor. Sanki sıkıntımı bir kağıda yazsam okuyup anlarlar diye düşünüyorum. Her doktora anlatmaktan sıkıldım. O kadar yorgunum ki aslında

Beni merak edenler için durumumu yazayım;

Panik atağım büyük ölçüde geçti 2 yıl ara vermeden terapi aldım doktorumla irtibat halinde oldum ilacımı da bıraktım ama şöyle bir durum oldu depremden herkes etkilendiği gibi bir panik ataklı olarak çok daha psikolojik olarak etkilendim. Doktoruma Salı günü randevu aldım geceleri uyumaya korkuyorum ya ölüme uyanırsam diye gece 4 de kadar yoğun ataklar yaşadım nefes darlığı sanki ölüyormuşcasına son günümmüş gibi ataktı. Bu durum aslında anne olmamdan kaynaklı daha çok etkiledi ya yavrumdan ayrılırsam o annesiz kalırsa diye inanılmaz ölüm korkusu yaşadım. Haberleri izlemeyi azalttım sosyal medyayı şuan uygulamaları kaldırdım bu demek değildir ki depremi yaşayan insanlara duyarsız olduğum anlamına gelmiyor üzerime düşen yardımlarımı yaptım Allahım bize de yardım etsin şu dönemde 🤲🏻

Bursaya demediler korkmayin ama adamlar maras binbesyuz yildir olmadi orda olacak merkezussu turkoglu deyip duruyor turkogluna iki saat uzakliktayim marasin ilcesimdeyim ama odum kopuyor
Mesajların aklıma geldi yazdıklarına hiç ihtimal vermemiştim o zamanlar 1500 yıldır olmamış olmaz demiştim nasılsınız durumunuz nasıl?

Aynen bizde cok hissettik afsindeyim teas lojmaninda esim termikde vardiyali calisiyor o gun 4 12 ydi Allahtan komsularim vardi ben cok iyiydim o an hatta yarininda da misafirim vardi pasta borek bie yaptim esim gelince deprem oldu sen burda borekmi yaoiyorsun demisti o gunden sonra basladi bende.
İnternetten afşin tedaş lojmanlarını tarattım yıkıldı mı diye buraya baktım hesabın aktif değil yönetime e posta attım yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için yaşadığını duyunca çok sevindim 🥰

İnternetten afşin tedaş lojmanlarını tarattım yıkıldı mı diye buraya baktım hesabın aktif değil yönetime e posta attım yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için yaşadığını duyunca çok sevindim 🥰
Canım benim çok teşekkür ederim evet lojmana hiç bisey olmadi ben deprem olurken annemlerdeydim onların binasına da bisey olmadi Allah razı olsun çok yazmıştım o zamanlar ve o kabus yaşandı evet bana aileme bisey olmadi ama çok insan öldü çok üzgünüm psikolojim berbat halde o yüzden o an çok kotuydu ama Rabbım bana Bi sakinlik verdi kardeşimi bile ben sakinlestirdim iyiki o zaman Elazığ depremini izlemişim artcilarin olacağını bitmediğini evlere çıkmamamiz gerektiğini ben söyledim yoksa annem bitti nereye gidiyoruz diyordu

X