Merhabalar herkese. 1.5 yıl önce yaşadıklarımı yaklaşık olarak dile getirmişim. Bugün burda sizlerle dertleşmek fikir almak istedim yeniden. Arkadaşlar 30ekim2020de olan İzmir’de ki depremden sonra yaşadığım şeyler hiç iyi değildi. Bunu belki kendi annem farketti ancak elinden birşey gelmedi yada ben yansıtmadım anlamadı ancak kardeşim çok çok iyi anlamıştı. Ve hatta kayınvalidesi ona Tuğba’ya söyle kendini toplasın onun bişeyi var bile demiş. Buraya yazdığımdan sonra kardeşim benimle neyim olduğunu konuştu. Ona ölüm korkularımı hiçbişey yapmama isteğimi kaygılarımı anlattım. Beni telkin etti,moral verdi. Kardeşim uzman değil lise mezunu evet ama bir kardeş olarak beni çok iyi tanıdığın biliyorum. Onunla konuştuktan sonra çok şey kafama dank etmişti. Kendi kendime evet ölüm olacak o zaman ölene kadar iyi yaşamam gerekli,çocuğuma eşime iyi bir insan olmam lazım,kendi açımdan zevk aldığım şeylere odaklanmam lazım,hayattan kopmamam lazım diyerek bi yerden başladım. Geceler yatakta titrerdim,kalbim hızla çarpar beynim bulanırdı. Bunun panik atak olduğunu biliyordum. Kendimi şiddetlendirmek yerine o an Farklı şeylere yöneldim. Bankalar borcum için aradığında titrerdim. Sonra canımızı mı alacak demeye başladım. Kaşımı aldırıp kuaförde bakima gittim saçlarımı düzelttim perma yaptırdım. Süs eşyaları aldım, arkadaşlarımla dışarı çoktım. Kısacası kendi kendime o kadar iyiydim ki,bunu başarmıştım. Ta ki haziran 2022ye kadar. Oğlumun haziranda doğumgünüydü. 2.yaşını kutlayacaktık evimizde bende bi 20lik diş ağrısı başladı hafiften. Sonra ki günler tabi şiddetlendi benim korkum falan derken 1 ay boyunca bir çok dişçi gezmeme antibiyotik kullanmama dişçi masasında yarıdan kalkmama sebep oldu ve sonunda çene cerrahı bularak çektirmemle bitti. Allah o cerrahtan bin kez razı olsun gerçekten onun beni sakinleştirmesi çok iyi olmuştu. Ben bu süreçte bu 1 aylık süreçte sanki baş dönmesi havada yürüyormuş gibi hisler yaşadım ki hala devam ediyor bu. ben tabi antibiyotikten oldu sanıyorum,işyerinde fenalaştım bayılacak durumdaydım vs. Bu süreçte aylarca kan tahlili,göğüs filmi,nöroloji,kardiyoloji,kbb ye gittim. En son kbb doktoru boynumda ağrı olup olmadığını sordu ve röntgen çekti. Şikayetlerimin Boyun düzleşmesinden kaynaklı olduğunu söyledi. Bende bu 1.5 yılda kronikleşen sırt ağrısı bel ağrısı bazen doğrulamama boynumdan sol koluma bacağıma yayılan ağrı,bazen sağda aynı şeyler oluyor. Baş ağrısı iman tahtası dediğimiz yerde ince ağrılar oluşuyordu. Bende bu yüzden kalp krizi geçiriyorum hissi yada covid oldum endişesi oluyor. Yada kanserim diyorum. Fizik tedavi doktorları fibromiyalji teşhisi de koydu ancak tedaviye gelince sadece ilaçlar ancak onlarda etki etmiyor. Bu sırada boyun düzleşmesinden önce 2 hafta psikoterapiye gittim. Tatile gidip gelince tedaviye devam etmedim çünkü annem rahatsızlandı onunla ilgilendim ,işten çıktım maddi olarak yetersizdim. Şimdi bu ağrılar beni mahvediyor. Bu yüzden yeniden ara ara panik atak yaşıyorum. Ben ne yapayım artık lütfen bana fikir verin çok uzun oldu kusura bakmayın içim o kadar dolu ki aslında bu ağrılarımı doktorlara anlatamıyorum sanıyorum beni anlamıyorlar sanki