Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Gelişmeleri yazayım ki, belki birine faydası dokunur.

İlaca başladığımdan beri 4 aydır iyiyim, ara ara kaygılı hissediyorum elbette ama anksiyete ya da panik atak yaşamıyorum. Bu arada psikiyatristim ilgilenmemişti, psikolog randevusu almıştım devlet hastanesinden. Bugün onunla ilk seansımı gerçekleştirdim, tam tamına 45 dakika :) Psikiyatrist karşısında ki beş dakika da derdini anlat reçeteni al çık stresi olmadığı için henüz sadece “tanışma” evresinde olmamıza rağmen. Anlatabilmek ve anlaşılmak beni oldukça rahatlattı. Süreç ilerledikçe bilgi vermeye devam ederim. Ama bu rahatsızlıkta ilacımı içtim, iyiyim hop bırakayım, ilaç içiyorum terapiye ihtiyacım yok gibi düşünmeyin lütfen, sorunun kaynağına inmek için terapinin şart olduğunu düşünüyorum ben. Umarım hepiniz iyisinizdir, rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Gece yatmadan alıyorum uyku yapıyor bi de ankisiyete ye iyi geliyormuş sanırım ben kafama göre aldım kullanıyorum doktora gitmedim ama gitmem gerek
Evet uyku yapıyor kızımda kullandım benimde gitmem gerek ama ilacın yan etkileri korkutuyor beni ne zamandır kullanıyorsun ilaci

Evet uyku yapıyor kızımda kullandım benimde gitmem gerek ama ilacın yan etkileri korkutuyor beni ne zamandır kullanıyorsun ilaci
Hiç korkmayın yan etkiler geçici, düşük dozla başlayıp zaten vücudu alıştırıyorsunuz azalta azalta bırakınca da sorun olmuyor. Tedavi olmamak daha korkutucu

Bir yılı aşkın süredir panik atak geçirmiyorum. Uzman vs değilim ama şunu söyleyebilirim ki internette belki duymuşsunuzdur bir psikolog var ismini buraya yazarsam ban yer miyim bilmediğim için yazmıyorum. Onun videolarını izleyip her gece yatmadan önce meditasyon yapıp, çok çok dua ederek, her gün ama her gün en az yarım saat yürüyüş yaparak yendim. Doktor bana ilaç vermişti verirken de bunlar geçirmez sadece rahatlatır. Bunu yenmek senin elinde demişti. Haklıymış.

Hiç korkmayın yan etkiler geçici, düşük dozla başlayıp zaten vücudu alıştırıyorsunuz azalta azalta bırakınca da sorun olmuyor. Tedavi olmamak daha korkutucu
Ben aslında başlamıştım ilaca prozac ile ama beni öyle beter etti ki intihar düşüncelerim çoğaldı hatta dışarı çıkıp arabanın önüne atlamaya bile kalkıştım yani bu yüzden çok korkuyorum evet hergunum zehir gibi

Acaba yazar mısınız kim olduğunu?

Acaba yazar mısınız kim olduğunu?
Psikolog İzzet Güllü. Bu adamın videolarını izledim ama izlerken ilaç kullanmayı bırakmadım. Kendisi bırakmayı öneriyor. Nefes Meditasyon ve Mistik Yol diye kanallar var youtubeda. Onların anksiyete, panik atak için meditasyonları var ama ben hepsini sırayla yapıyordum. Özellikle Nefes Meditasyonun 21 günlük video serisi var iki tane onları 21 gün hiç aksatmadan yaptım. İnşallah tez zamanda şifa bulursunuz

Bunu doktorunuza anlatırsanız farklı bir tedavi uygular, gerekirse özele gidin ama ihmal etmeyin

Amin inşallah çok sağolun cevabınız için.

Öfkemi kontrol edememe mutsuz hissetme aşırı evhamlı kaygılı olma karamsar düşünme bu şekilde sorunlarım var hiç ilaç kullanmadım psikiyatri psikolog hiç gitmedim ne yapmalıyım ben ilaç çözüm oluyor mu böyle durumlarda

Psikolog arkadaşım bana yürüyüş yapmamı, kendimi mutlu edecek şeyler yapmamı söylemişti. Pandemide bir süre doktora gidemeyince. Siz de yürüyüş, meditasyon ile başlayabilirsiniz. Sarı kantaron, kedi otu, melisa gibi çaylar sakinleştirici etki gösteriyor ama ilaçlarla kullanılmıyor. Yan etkilerini de alırken mutlaka sorun. Doktora gidene kadar deneyebilirsiniz. En yakın zamanda yardım almanızı öneririm. İlaç konusuna gelince doktor uygun görürse yazar, gerek yoksa yazmaz zaten.

Kesinlikle prozac için bende aynı şeyi düşünüyorum, bana da o etkileri yaptı hatta okb bile yoktu bende o ilaca başlayınca aşırı kötü olmustum o ilacı bırakıp Başka ilaca başlayınca düzeldim deliriyordum az daha ilaç sayesinde

Merhabalar, bende 8-9 yildir panik atak var bi ara gecmisti bi kac yil baya iyiydim ama sonrasinda oyle bir geri geldi ki anksiyete bozuklugu olarak. Butun nesemi, enerjimi, yasama istegimi aldi. Evden cikamaz duruma geldim. Cikinca panik atak yasarim korkusuyla kendimi eve kapattim. 3 ay once boşandim, kaynana teroru sebebiyle. Bunun da etkisi vardir tabi diye dusunuyorum. İlac degisikligi yapti doktorum. Yeni ilacimla 4. gunum su an. Umarim ise yarar. Cunku su an yaptigim sey yasamak degil ve ne kadar daha dayanabilirim boyle bilmiyorum. Hepinize gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…