-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #10.281
Yok çocuğum sürekli kucağımda sevgimi ilgimi esirgememeye çalışıyorum ama yanlız kalmaya korkuyorum birileri yanımdayken vesvese gelse çok korkmuyorum şizofrenmiyim diye şüphe ediyorum bazen çünkü vesveseler hep çocuğumu başka algılamam konusunda geliyor ama bunun doğru olmadığını sadece kafamda olduğunu biliyorum psikiatrist banada lustral ve zestat versi ama bir hafta kullanıp bıraktım emziriyorum bide ilaçlara bağlı kalmak istemiyorumSenin için suan en değerli şey senin çocuğun dimi canım vesvese zaten neye çok değer veriyorsak ordan geliyor biliyorum bak sana yemin ederim çok zor zamanlar yaşadım, babamı kaybettim cenazesini bile nasıl kaldırdık ne yaptım hiç hatırlamıyorum kafamdaki düşünceler yüzünden 10 kilo verdim 2 hafta da eridim resmen , 50 mg lustralle suan bu duruma geldim ben çok zordu aşırı hiç geçmeyecek sanıyorsun ams geçiyor, sadece vesvesenin ne olduğunu çok iyi bil ne yapman gerektiğini bunlsrı çok iyi öğren bilincini değiştir kitap oku bol bol düşündükçe daha çok o bataklığa saplanıyor insan, bende öyle Korkular vardı ki suan aklıma gelse de umursamıyorum çok hassas zamanımda geliyor bazen bisnlık tedirginlik oluyor ama emin ol gecicek inadına çocuğunla vakit geçir kucağına al korkma kaçarsan esir olursunu korkuna
Bak canım sana sadece şu kadarını söylim bu tarz sıkıntılar hep aynı şekilde yaşanıyor bende de böyle oldu çevrem de çoğu insan da bu şekilde yaşadı bu durumu ama sen bilinçlisin sakın sakına vesveseye kapılma. Şizofren olmazsın, çocuğuna zarar vermezsin bunlar sadece kuruntu ve emin ol geçecek. Ben ilac kullanıyorum tercih meselesı ama sende terapi alabilirsin yada YouTube dan video izle bu durumla alakalı çok faydası oluyorYok çocuğum sürekli kucağımda sevgimi ilgimi esirgememeye çalışıyorum ama yanlız kalmaya korkuyorum birileri yanımdayken vesvese gelse çok korkmuyorum şizofrenmiyim diye şüphe ediyorum bazen çünkü vesveseler hep çocuğumu başka algılamam konusunda geliyor ama bunun doğru olmadığını sadece kafamda olduğunu biliyorum psikiatrist banada lustral ve zestat versi ama bir hafta kullanıp bıraktım emziriyorum bide ilaçlara bağlı kalmak istemiyorum
Çocukla yanlız kalınca duruma alışabilirmiyim düşüncelerde bir sönme olur muBak canım sana sadece şu kadarını söylim bu tarz sıkıntılar hep aynı şekilde yaşanıyor bende de böyle oldu çevrem de çoğu insan da bu şekilde yaşadı bu durumu ama sen bilinçlisin sakın sakına vesveseye kapılma. Şizofren olmazsın, çocuğuna zarar vermezsin bunlar sadece kuruntu ve emin ol geçecek. Ben ilac kullanıyorum tercih meselesı ama sende terapi alabilirsin yada YouTube dan video izle bu durumla alakalı çok faydası oluyor
Mesajınızı yeni gördüm özür dilerim evet geçti öncelikle korkmayın çözümü ilaçtan önce bunların sadece bir düşünce olduğunu söyleyin kendinize ben de haberleri izleyince çok etkilenmiştim ya ben de yaparsam diye çok korkmuştum üzerine gittim siz de üzerine gidinMerhaba kaç zaman geçmiş üstünden bende çocuğuma zarar verme korkusu yaşıyorum yanlız kalamıyorum emzirdiğim için ilaçta kullanamıyorum çocuğuma bakınca bile korkuyorum sizin geçti mi ne kadar sürdü
Lustrali emzirirken veriyorlar burada kullanan çok arkadaştan okudum ama zestatı bilmiyorum bir de zestat uyku yapar ve bebeğiniz var bunu doktora söylediniz mi zaten bırakmışsınız hiç korkmayın aynılarını ben de yaşadım çok korktum ama geçti çok şükür sizin de geçer ben de çocuğumla çok ilgilenirdim ama bir yönden de ya ona zarar verirsem diye ödüm kopardıYok çocuğum sürekli kucağımda sevgimi ilgimi esirgememeye çalışıyorum ama yanlız kalmaya korkuyorum birileri yanımdayken vesvese gelse çok korkmuyorum şizofrenmiyim diye şüphe ediyorum bazen çünkü vesveseler hep çocuğumu başka algılamam konusunda geliyor ama bunun doğru olmadığını sadece kafamda olduğunu biliyorum psikiatrist banada lustral ve zestat versi ama bir hafta kullanıp bıraktım emziriyorum bide ilaçlara bağlı kalmak istemiyorum
Z zeynepkara arkadaşımız da aynı sorunu yaşadı bir dönemÇocukla yanlız kalınca duruma alışabilirmiyim düşüncelerde bir sönme olur mu
Bende haberlerden etkileniyorum örneğin ay bebeğine zarar veren bir kadın haberi okudum ve krize girip bayılmışım ya bende aynısını yaparsam diye. Sizin ne kadar sürede geçti bebeğim daha 5 aylık zkorlada olsa bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum sarılıp uyuyorum ama yanlız kalamıyorum eşim hep yanımda yada ben onunla işe gidiyorum çocuğu alıp çok zor dayanamıyorumMesajınızı yeni gördüm özür dilerim evet geçti öncelikle korkmayın çözümü ilaçtan önce bunların sadece bir düşünce olduğunu söyleyin kendinize ben de haberleri izleyince çok etkilenmiştim ya ben de yaparsam diye çok korkmuştum üzerine gittim siz de üzerine gidin
Doğumdan sonra başlamıştı bende ilk aylar uyuyamadım doktor zestadı bilerek verdi bir ay uykusuz zombi gibi dolaştım ama şimdi uykularım düzenli şükür sadece evde yanlızkende bebeğime korkmadan bakmak istiyorum bir ömür eşimin peşinde dolaşamam eşim anlayışlı ama bir gün mutlaka bıkacaktırLustrali emzirirken veriyorlar burada kullanan çok arkadaştan okudum ama zestatı bilmiyorum bir de zestat uyku yapar ve bebeğiniz var bunu doktora söylediniz mi zaten bırakmışsınız hiç korkmayın aynılarını ben de yaşadım çok korktum ama geçti çok şükür sizin de geçer ben de çocuğumla çok ilgilenirdim ama bir yönden de ya ona zarar verirsem diye ödüm kopardı
O düşünceleri dikkate almadığınızda geçecek inşallah korkmanıza gerek yok ben de sarılıp uyurdum ama ona zarar verme korkusundan çok korkardım yalnız kaldım üzerine gittim mutlaka bununla ilgili you tubeda uzmanların videolarını izleyin haberleri hele hiç izlemeyin ben lohusa iken bir de gelenlerin anlattıklarından etkilenirdimBende haberlerden etkileniyorum örneğin ay bebeğine zarar veren bir kadın haberi okudum ve krize girip bayılmışım ya bende aynısını yaparsam diye. Sizin ne kadar sürede geçti bebeğim daha 5 aylık zkorlada olsa bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum sarılıp uyuyorum ama yanlız kalamıyorum eşim hep yanımda yada ben onunla işe gidiyorum çocuğu alıp çok zor dayanamıyorum
Anladım uyuyamadığın için zestatı verdi çünkü bebeği olan birine vermez çünkü oldukça uyku yapan bir ilaç istifra ettiğim dönemde vermişlerdi bana onu kullandım o yüzden biliyorum eşine bağımlı halde durma bir de şöyle düşün bebeğine zarar verecek biri olsan neden ona bakasın ki neden ona şefkat gösteresin neden ilgilenesin neden sarılasın bir de bu yönden bak sen onu seviyorsun hem de çokkkDoğumdan sonra başlamıştı bende ilk aylar uyuyamadım doktor zestadı bilerek verdi bir ay uykusuz zombi gibi dolaştım ama şimdi uykularım düzenli şükür sadece evde yanlızkende bebeğime korkmadan bakmak istiyorum bir ömür eşimin peşinde dolaşamam eşim anlayışlı ama bir gün mutlaka bıkacaktır
Kendimi sürekli telkin ediyorum ama bi türlü cesaret edemedim yanlız kalmayaAnladım uyuyamadığın için zestatı verdi çünkü bebeği olan birine vermez çünkü oldukça uyku yapan bir ilaç istifra ettiğim dönemde vermişlerdi bana onu kullandım o yüzden biliyorum eşine bağımlı halde durma bir de şöyle düşün bebeğine zarar verecek biri olsan neden ona bakasın ki neden ona şefkat gösteresin neden ilgilenesin neden sarılasın bir de bu yönden bak sen onu seviyorsun hem de çokkk
Yalnız kaldığında bile kötü olsan üzerine git nasıl ki uçaktan korkan yahut asansörden korkan bir insan üzerine gitmeden nasıl yenemiyorsa bu da aynı şekilde mesela terapistim bana asansör fobim için asansörde alıştırma yaptırdı üstelik asansörü geçmişte çizmiş bir insanım sen de bunun üzerine gideceksin çok zorlandığın anda eşinden yardım almalısın ya da terapi alma imkanın varsa terapi almanı da öneririm bana çok faydası oldu hala devam ediyorumKendimi sürekli telkin ediyorum ama bi türlü cesaret edemedim yanlız kalmaya
Şuan olduğumuz yerde terapi alma imkanım yok anca tayinimiz çıkarsa gittiğim yerde imkanım olurYalnız kaldığında bile kötü olsan üzerine git nasıl ki uçaktan korkan yahut asansörden korkan bir insan üzerine gitmeden nasıl yenemiyorsa bu da aynı şekilde mesela terapistim bana asansör fobim için asansörde alıştırma yaptırdı üstelik asansörü geçmişte çizmiş bir insanım sen de bunun üzerine gideceksin çok zorlandığın anda eşinden yardım almalısın ya da terapi alma imkanın varsa terapi almanı da öneririm bana çok faydası oldu hala devam ediyorum
O zaman uzmanların videolarını izleyin You tubedan ama herkesi dinlemeyin Beyhan Budak özellikle tavsiye ederimŞuan olduğumuz yerde terapi alma imkanım yok anca tayinimiz çıkarsa gittiğim yerde imkanım olur
Ay evet lohusayken bu halimi bile bile bana korkunç lohusa hikayeleri anlattı kaynanam görümcem kızdıda öyle sustu iki gün etkisinden çıkamadımO düşünceleri dikkate almadığınızda geçecek inşallah korkmanıza gerek yok ben de sarılıp uyurdum ama ona zarar verme korkusundan çok korkardım yalnız kaldım üzerine gittim mutlaka bununla ilgili you tubeda uzmanların videolarını izleyin haberleri hele hiç izlemeyin ben lohusa iken bir de gelenlerin anlattıklarından etkilenirdim
inşAllah elimden geldiğince dinleyeceğimO zaman uzmanların videolarını izleyin You tubedan ama herkesi dinlemeyin Beyhan Budak özellikle tavsiye ederim
Geçecek inşallah benim ve yaşayan birçok kişinin geçtiğine göre sizinki de geçecek diye telkin verin kendinizeinşAllah elimden geldiğince dinleyeceğim
İnşAllah siz ne kadar süre ilaç kullandınızGeçecek inşallah benim ve yaşayan birçok kişinin geçtiğine göre sizinki de geçecek diye telkin verin kendinize
Ben lohusa depresyonu da yaşadım ağlıyordum çok 2 aylık iken başladım ilaca anne sütünü kestik emmiyordu kızım sağmayı bıraktım tamamen mamaya geçmiştikİnşAllah siz ne kadar süre ilaç kullandınız