Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

553 lira çok büyük bir para değil ki canım. Millet lokantada bir gecede yiyip geliyor o parayı. Nişanlın biraz saygısız gibi geldi bana. Bir de merak ettim ne aldın o parayla?
Dediğin gibi millet neler neler yapıyor. Ben ne aldım sanki, hep olmayan ihtiyaç olan şeyler aldım. Neymiş onları Ağustos ta da alabilirmisiz. Ama hiç iç çamaşırı yok evlilikte giyebilecegim, cekmecemi açtım hepsi ya teli çıkmış, ya kopmuş vs. Bunları mi getireyim yeni eve? İki haftaya zaten ceyizleri eve geçireceğiz. Bir Ton bağırdı. İşte de bir aksilik varmış onla uğraşıyor bir yandan. Onu öne sürdü bana. Yine de içim sogumuyor.

Hiç üzme kendini. Yanlış yaptığın hiç bir şey yok. Gönlünü alana kadar da yüz verme çok. Kendi paranı istediğin gibi harcayabilirsin. Hem ihtiyacın olan şeyler için sana laf söylemeye hakkı yok. Hele işte sinirlendim o yüzden sana patladım demeye hiç hakkı yok. Bak işte o kadar naif insanlarız ki biz hemen acaba bipolar mıyım diye yine kendini suçlu bulmuşsun. Senlik bir durum yok. Nişanlının tutumu çok yanlış.

Sağol narin mesajın o kadar iyi geldi ki şuan bana okudukça içim açıldı, kendime geldim. İzinsiz sanki onun parasından alıp da böyle birşey yaptım sanki. Yine o zaman bile bu kadar hirpalamaya hakki yoktu beni. Hiç büyük şeyler bekleyen biri olmadım. Hep çok tutumlu dedim. Ama bir yere kadar. Bu güzel pazar gününde, hele de yeni yeni duzelmisken bana bunları hissettirmeye hakkı yoktu. İcimden de gelmiyor narin birşey yokmuş gibi normal konusmak. Abisi ne söylemişse artık, ikinci konuşmada o kızgın adam gitmişti. Ben sırf o zor durumda kalmasın diye kaç kez içime attım sesimi yukseltmedim. Ama onun bu yaptığı...

Bir kere kendi paranızdan harcamışsınız isterseniz 1500 lira harcarsanız kime ne. Nişanlınız sizin iyiliginizi düşünüp uyarabilir tabiki ama bu bağırma ve ay ortasında benden para isteme gibi çirkin şekilde olmamalı. Kendiniz kazanıp harcıyorsunuz çok normal. Ben de bugün bir baktım 800 lira borç olmuş, hiç farkında bile değilim ama bu süreçte online alışveriş batağına düşmüşüm demekki Bipolar olmakla alakası yok hiç tereddüt etmeyin

Teşekkür ederim yorumun için. Evet iyiligimi düşünebilir ama o kadar çok bağırdı ki. Yaa düşünün artık abisi kaç kez duydum bağırma diye uyarmış konuşmuş. Beni insanların önünde düşürdüğü konuma bakar mısınız ya. Ne yapmışım? Kesinlikle konuşmayı düşünmüyorum gelsin affettirsin kendimi çok ama çok kırıldım. Kendimi çok kötü hissettirdi. Bilmiyorum şuan onunla ilgili fikirlerim o kadar değişti ki. Soğudum bı anda.

Evet ben de o ilacı kullanıyorum aa sizde de mi terapi sonucu aynı oluyor bende de etkisi o kadar kısa sürüyor hem de uzun süredir terapiye gidiyorum 8 9 ay oluyor ama ilk başladığım zamanlardaki gibi değilim tabi ki ben de tam iyi oluyorum ya biriyle yaşadığım ufak tartışma yahut birinin ölümü falan beni başa sarıyor bu hastalık üzülmeye gelmiyor

Senin kalbin güzel tanımadan yazdıklarından hissedebiliyorum. Taviz verme kendinden. Özür dileyecek senden gerekirse nazını da çekecek. Evlilik böyle bir şey çünkü. Sana tavsiyem sınırların olduğunu evlilikten önce iyice bir bellet ona. İhtiyacın olsun olmasın para harcadın diye sana kendini kötü hissettiremez hiç kimse. Evi geçindirmek dinimizce erkeğin görevi. Sen de eğer yardım etmek istersen ne ala. Yok eğer istemezsen kimse sana kızıp bağıramaz. Bunu böyle bilsin ki bir daha bu tatsız durum yaşanmasın aranızda. Çok mutlu ol inşallah

Terapiden beklentim kalıcı değişiklik. Burda bazı arkadaşlar terapiyle yendiklerini on senedir falan iyi olduklarını yazmışlardı. Bana o umut oluyor.
Ben ben Ekim Kasım ayında başladım tam hatırlayamıyorum hiç etki etmedi desem yalan olur çok kötü hissedip korkup kaç kez annemlere gidiyordum biraz enerji toplayıp eve geliyordum hop yine kötü olma düşüncesi ile yine eşyalarımı alıp kızımı da alıp annemlere kaçıyordum hatta kendimi hastaneye bile yatırttım niye düzelmiyorum diye akşamına hastaneden çıkarttım kendimi bi iğne vurdular kafam sersem kızım yok yanımda maf oldum Allahım kimseye yaşatmasın sonra Dr Dr gezdim en son şimdiki Dr uma rastladım o gün bugündür gidiyorum ilk zamanlardaki gibi değilim Allahıma çok şükür ama tamamen de iyileşemiyorum işte

Evlilik aşamasında iken bunları almak çok normal ki ne var bunda

Belki bunalmıştır borç ödüyor diye ama sonuçta onun parasını harcamıyorsun ki para senin para bipolar değilsin ben de bu konuda sen gibiyim alacak olduğum şeyi borç alıp yine alırım ama öderim de çok şükür

Ayda bir mi gidiyorsun canım terapiye? Ben şöyle biliyorum ilk zamanlar her hafta sonra 15 günde bir ilerleyen zamanlarda da durumuna göre bir aya çıkarıyormuş psikolog. Ben aslında ilk gittiğim psikologla 2 kez haftada bir gün olmak üzere başlamıştım. Tabi o psikolog bana hitap etmedi bıraktım.

Sana bu şekilde bağırmasına izin verme özür dilesin biraz soğuk davran başı gelirse devamı gelir söyliyim bak 10 senelik evli biri olarak söylüyorum eşim hala bazen bağırır karşında senin çocuk yok bana bağıramazsın derim tepkini koy ortaya bir daha sana bağıramasın

İlk başta her hafta gittim sonra 2 haftaya çıkarttık sonra 3 hafta iyiydim bi ara kötü oldum ertesi hafta hemen yine gittim bu ay 3 hafta değil de 4 haftada gideyim dedim ama kötü oldum malum ücretleri de insan düşünüyor

Çok çok haklısın. Kendini affettirsin bence, hemen yumuşamayın. Çünkü bu sizin paranız sizin kararınız dediğim gibi, evliliğe giden bir ilişkide bunun konusu olmamalı. Hatasını anlayacaktır illaki, siz bu yüzden bozmayın moralinizi, ne güzel psikolojiniz de daha iyiye gidiyormuş, hiç bozmayın bu yüzden lütfen çok zor çünkü iyi hissetmek. Açın bi film izleyin aynı şeyleri düşünüp durmazsınız.

Evet ilaç iyi geliyor gerçekten o olmasa napardım bilmiyorum çünkü huzursuz bağırsak sendromu yaşadım nisan ayında başladı ki çok çok kötü bir süreçti. Genelde anksiyete yaşayan insanlarda anksiyete zirve yaptığında vücutta görülebilen bir sendrommuş. O geçince biraz daha iyi oldum ama bu gelen sıkıntılar beni mahvediyor. İçim patlayacak gibi oluyor, canım çıkıyor sanki anlatamam. Terapistinizden memnun musunuz belki başka biriyle devam etmeyi düşünürsünüz. Ben çok memnunum kısa sürede yol aldırdı diyebilirim bana.

Çok haklısın canım o boyutu da var tabi. Acaba neden kalıcı bir düzelme sağlamadı ki terapi? Yoksa biz hep böyle mi ömür boyu yaşayacağız?

Şuan terapiden memnunum az önce e devlete girdim bu doktorumla tanışmadan önce 10 günde bir hep psikiyatri servisine gitmişim bu doktorla tanıştıktan sonra sadece 1 kez daha bir doktora gidip şizofren miyim demek için gitmişim onu da doktoruma msj atıp haber vermiştim ben dayanamadım gittim diye doktoruma kötü olduğumda msj atıyorum arıyor tlfla tlfda da destek oluyor memnunum çok şükür ama tam iyi miyim hayır

Çok haklısın canım o boyutu da var tabi. Acaba neden kalıcı bir düzelme sağlamadı ki terapi? Yoksa biz hep böyle mi ömür boyu yaşayacağız? ☹
Aslında doktorun dediğini uyguladığımda düşüncelerini serbest bırak gelsinler sen dikkate almadığında gidecekler diyor bunu uyguladığımda gerçekten gidiyorlar o kadar rahatım ki ama bazen çok yoğun geldi mi neden geliyor yine ya deyip ümitsizliğe kapılıyorum elimde değil korkunca bu sefer düşünceler hurra yine geliyor sabah mesela geldi ekstra verdiği ilacı alsam mı almasam mı dedim al rahatla boşver dedi kafam sonra da sabret birazdan geçecek dedim zor oldu benim için ama işte hayat böyle bilmiyorum iyi olacak mıyım bazen çok iyiym sanki hiç hasta gibi değilim ilacı bile bırakabilirim iyileştim galiba diyorum sonra bişey oluyor yine başa sarıyor

Size terapide neler anlatıyor aklınızda kalan var mı aktarabilceğiniz benziyor mu acaba birbirine diye merak ediyorum aslında bi terapist daha bulsam kendiminki ile arasındaki farkı görmek için bir kez gidicem bazen de gereksiz görüyorum çünkü doktorumla tanıştığımdan beri doktor doktor gezmeyi bıraktım ailem bıkmıştı o derece

Onda bazen ben de çok zorlanıyorum. O kadar çok korku yaşıyorum ki. Nasıl böyle olduk nasıl geçer inan bilmiyorum. Tek bildiğim çok yorulduğum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…