- 23 Ocak 2016
- 33.363
- 49.636
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #3.321
Aynen tek bildiğim bişey var o da yorulduğumOnda bazen ben de çok zorlanıyorum. O kadar çok korku yaşıyorum ki. Nasıl böyle olduk nasıl geçer inan bilmiyorum. Tek bildiğim çok yorulduğum.
Çok sevindim canım. Özür dilemesi hatasını anladığını gösterir. Sınırların olduğunu bilsin ama yoksa devam edebilir bu tavrı.Kizlarr açılın ben geldimmmm yineeben dustayken aramış, çıkınca gördüm. Konuştuk telefonda çok kırıldığımi, benim iyiligimi düşünse de bu üslupta olmaması gerektiğini söyledim ve baya soğuk konuştum. Baya sebeklik falan yaptı kerata ben ne kadarsa odeyeyim faiz islemesin bir de parasız kaldin, haftaya alcan maaşını biraz da sende kalsın dedi. Kabul etmedim. Uzun israrlar sonucu peki dedim. Baya özür diledi. Ama tabi hala soğuğum ve kirginim. Öyle işte.
Benim de çok daralıyor bugünKızlar içim daralıyor yaaa
Tatsızlık yaşadınız ya canım ondandır.Kızlar içim daralıyor yaaa
Özellikle boş kaldığım gunlerde böyle oluyorum nedense ya.Benim de çok daralıyor bugün
Muhtemelen canım, kalbime de ağrı giriyor ara sira.Tatsızlık yaşadınız ya canım ondandır.
Ne güzel bir işe sahipsinÖzellikle boş kaldığım gunlerde böyle oluyorum nedense ya.
Ne güzel bir işe sahipsinÖzellikle boş kaldığım gunlerde böyle oluyorum nedense ya.
Şöyle ki önce sorularla beni yönlendirerek anksiyetemin kaynağını bulmaya ve bana göstermeye çalıştı. Anlattığım olaylarda otomatik olarak olumsuz tarafları gördüğümü fark etmemi sağladı. Her olumsuz bir olaya kafamı taktığımda, olumlu bir ihtimali de düşünmemi istedi. Olumsuz düşüncelerimin bedenimde olumsuz olaylara, tepkilere yol açtığından bahsetti. Düşünce üzerine çalıştık, düşüncemi olumsuzdan olumluya çevirdiğimde anksiyetenin kaybolacağını , etkisinin çok azalacağını bunu da korkularımın üstüne giderek, kaçmayarak başarabileceğimi söylüyor.Size terapide neler anlatıyor aklınızda kalan var mı aktarabilceğiniz benziyor mu acaba birbirine diye merak ediyorum aslında bi terapist daha bulsam kendiminki ile arasındaki farkı görmek için bir kez gidicem bazen de gereksiz görüyorum çünkü doktorumla tanıştığımdan beri doktor doktor gezmeyi bıraktım ailem bıkmıştı o derece
Evet canım aynı benzeri benim de ama işte bu beyne söz geçmesi bugün akşamüstü yine anksiyete yoğundu sende de yoğun olduğu zaman çıldırmaktan korktun muŞöyle ki önce sorularla beni yönlendirerek anksiyetemin kaynağını bulmaya ve bana göstermeye çalıştı. Anlattığım olaylarda otomatik olarak olumsuz tarafları gördüğümü fark etmemi sağladı. Her olumsuz bir olaya kafamı taktığımda, olumlu bir ihtimali de düşünmemi istedi. Olumsuz düşüncelerimin bedenimde olumsuz olaylara, tepkilere yol açtığından bahsetti. Düşünce üzerine çalıştık, düşüncemi olumsuzdan olumluya çevirdiğimde anksiyetenin kaybolacağını , etkisinin çok azalacağını bunu da korkularımın üstüne giderek, kaçmayarak başarabileceğimi söylüyor.
Güle güle büyütün bebeğinizi sağlıkla inşallah ilacınız neydiBen başka bir başlığa da yazmistim ama buraya da yazayım bende gebelikte kullandım sağlıkla aldım bebegimi kucağıma dualrim sizinle
Ben genel anlamda yazıp herkese bilgi vermiş olayım uzunca ; hamile kaldığımda ilacı kullanıyordum doktorum tayin olmuştu başka şehire arayıp sorduğun da hemen ilacı kesmem gerektigini söyledi bende hemen kestim ilk üç ay çok kötü gecirdim zaten hamileliğim de kanama olmuştu düşük riski vardı iyice piskolojim berbat oldu sonrasında ne yapacağımı şaşırdım devlet Hastanesi'ne gittim ilacı yarim al dedi ama riskleri göze alıyorsan dedi riskleri söyledi ama ben o kadar kotu durumdaydım ki ne yapacağımı şaşırmıştım burada yazılanları okudum herkes hamileyken geçer hiç birşey bebekten önemli değil felan yazmıştı ama bunu çeken bilir biz de bebeğimizi tabi ki düşünüyoruz ama yemeyen sürekli kusan ağlayan nefes alamayan bir anne adayı nasıl bebeğine kilo aldiracak ... Sonrasında ilacımı yarım içmeye başladım dualarla gerisini Allah'a bıraktım sonrasinda doğum yaptım bebeğim sağlıkla doğdu 1 hafta sonra beş aylık olacakGüle güle büyütün bebeğinizi sağlıkla inşallah ilacınız neydi
Hay Allah razı olsun benim gibi yaşayan biri daha çıktı gerçekten bende de o duygu oldu o kadar çok korktum ki anlatamam size o duyguyu yaşadığınız için sevinmedim yanlış anlamayın benim gibi aynı durumu yaşayan var diye bu akşam artık paranoya belirtilerini okumaya başladım ne zor AllahımEvet çoğu şeyi yaşadım. Delirmekten korkuyordum çok ilk doktora gittiğimde ağlayarak gitmiştim. Doktorumun söylediği bir söz çok rahatlatmıştı beni. Merak etme, benim ne kadar delirme ihtimalim varsa senin de o kadar var şu an. Ne daha az ne daha fazla demişti. Bu beni çok rahatlatmıştı. 3 sene önce ilk anksiyete atağı geçirdiğimde odada kardeşim vardı, uyuyordu. Ona zarar vermekten çok korktum, sanki zarar verecek gibi hissettim çok kötüydü kendimi dışarı attım hemen. Başka pek çok seyden de korktum, yaşadım anksiyete yüzünden ama buraya yazıp sizin ve diğer arkadaşların da aklına düşürmek istemiyorum çünkü ben de tesadüfen de olsa gördüğüm bazı şeyler aklıma kazınıyor ve düşünmeye başlıyorum düşündükçe sanki ben de onu yaşıyormuş gibi oluyorum. Tam anlatamadım ama siz anladınız beni sanıyorum
Ee peki şuan emzirirken hangi ilacı kullanıyorsun canım ilk sütü sağıp atıyor musun süte ilaçların hepsi geçiyor diyorlarBen genel anlamda yazıp herkese bilgi vermiş olayım uzunca ; hamile kaldığımda ilacı kullanıyordum doktorum tayin olmuştu başka şehire arayıp sorduğun da hemen ilacı kesmem gerektigini söyledi bende hemen kestim ilk üç ay çok kötü gecirdim zaten hamileliğim de kanama olmuştu düşük riski vardı iyice piskolojim berbat oldu sonrasında ne yapacağımı şaşırdım devlet Hastanesi'ne gittim ilacı yarim al dedi ama riskleri göze alıyorsan dedi riskleri söyledi ama ben o kadar kotu durumdaydım ki ne yapacağımı şaşırmıştım burada yazılanları okudum herkes hamileyken geçer hiç birşey bebekten önemli değil felan yazmıştı ama bunu çeken bilir biz de bebeğimizi tabi ki düşünüyoruz ama yemeyen sürekli kusan ağlayan nefes alamayan bir anne adayı nasıl bebeğine kilo aldiracak ... Sonrasında ilacımı yarım içmeye başladım dualarla gerisini Allah'a bıraktım sonrasinda doğum yaptım bebeğim sağlıkla doğdu 1 hafta sonra beş aylık olacakdoğumdan sonra hemen özel bir doktor buldum piskiyatri . Yaşadıklarımı ona da anlattım kullandığım ilaç risk grubuymus kalbinde delik olmaya sebebiyet verebilirdi ama olmamış dedi takdir yani kısacası. Ama kullanabilecegin bir sürü ilaç vardı dedi güvenle içe bileceğiniz bu kadar acıyı boşa yasamissin dedi
Canım doğumdan sonra ilk kırk gün ilacı bıraktım bebeğim hiç emmedi hep sagip veriyordum sonra sütüm kesildi süt tamamen bitince tekrar ilacima başladım mama ile büyüdü bebegim yaniEe peki şuan emzirirken hangi ilacı kullanıyorsun canım ilk sütü sağıp atıyor musun süte ilaçların hepsi geçiyor diyorlar
Benim de emmedi ama eşim ilaç kullanacaksan ilaçlı süt vermem sağmayı keseceksin dedi ve ben de ilaca başlamıştım mamayla büyüdü benim deCanım doğumdan sonra ilk kırk gün ilacı bıraktım bebeğim hiç emmedi hep sagip veriyordum sonra sütüm kesildi süt tamamen bitince tekrar ilacima başladım mama ile büyüdü bebegim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?