• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Ben hamilik öncesi pa.... il kullanıyordum ama 10 bana kesinlikle yetmiyordu Bi dönem sabah 20 akşam 20 alıyordum gecelride rexapin şimdi pro.....c ve zes..... Tad mecburen onlarada bir ay oldum başlayalı
Nokta koymuşsun da ilaçları bilmemek elde değil 😁bu hastalığı yaşayıp bu ilaçları çoğu insan tahmin ediyor 😁paxil sende uyku yapmadı mı bende yine çok uyku yaptı üstelik Dr um akşam almamı önerdi bu sefer ama ertesi gün uyku isteği uyuşukluk paxera almaya başladım şimdi sabah 20 akşam 20 gece yatarken rexapin doğru mu anladım rexapin çok uyku yapıyor sana yaptı mı ve iyileşme oldu mu kardeşim rexapin ile baya iyi olduydu prozac da kullandım hiç etki etmedi hatta yurtdışında mutluluk hapı diye tabir ediliyormuş ben depresyondayken zerre mutluluk vermedim zestat kullandım istifra ettiğim dönemde onunla düzelmiştim o zaman veren Dr a hala dua ederim

Burası daha aktif sanırım bende yeni üye oldum kızlar ama h astalığım tam 15 yıllık şuan hamile olduğum için çok zor, zamanlar, geçiriyorum ama birileriyle dertleşmek iyi gelir diye buraya üye oldum varmı benim gibi olan sabahları uyandığımda karın ağrısı ve aşırı hızrsuzluk okuyor canım hiçbişey yapmak istmiyor sürekli yatmak istiyorum bu sefer daha Bi çok sıkıntı hiisi giriyor kısır döngü gibi kaygı ve korkularım zaten hep var kötü bişey olacakmış gibi bir his sürekli hüç gitmeyecekmi bu sıkıntılar bende normal insanlar gibi olmak istiyorum hayattan zevk almak keyif almak isterdim sanrım depresyon ağır bastı hamilikte normalde panik atak ve anksiyete var hoş hepsi birbiriyle bağlantılı ilaç almaya başlayalı ağlamaları azaldı ama iç sıkıntısı hiç geçmiyor
İlk çocuğun mu canım Hoşgeldin mi diyeyim aramıza pek bu konuda bişey de diyemiyorum birbirimize destek olmak biraz olsun iyi geliyor yaşamayan anlamıyor bu hastalığı sen de uzun süredir bu hastalığı çekiyorsun benim de 10 sene oldu hamilelikte hangi ayda itibaren başladın ilaçlara

Sero abla psikologla geçmişti senin bu durumun. Her şeyde tekrar mı edecek böyle? Bir de mesela psikolog bundan sonrası için sana baş etmen için önerilerde bulunmadı mı? Umutsuzluğa düşüyorum ben de.
Baş etmek için önerilerde bulunuyorlar ama uygulamadı mesele ben bir dönem uyguluyordum mesela geçen hafta benim için çok zordu uygulayamadım sakinleştirici ilacı almak zorunda kaldım 😔

Nefret ediyorum instagramdan faceden insanların mutlu huzurlu resim atmalarından çok acı çekiyorum benim melek kızım etkileniyo annem babam kardeşim ablam üzülüyor yuvam etkileniyo diri.diri mezara konmak gibi birşey hiç.geçmicek gibi inanın panik ataktan daha zor bu his çıldırcam sanki bi yandan virüs vakaları artıyo Allahım 3sene öncesine dönmek istiyorum yada iyileşeceğim güne gitmek biran önce
Beni tarif etmişsin ben de instada görünce çok üzülüyorum bugün de çıktık dışarı ama Allah biliyor eve dönüp yatmak istedim ben de iyileşeceğim günü çok istiyorum en son geçen Ağustos ayında tekrarladı o zamandan beri düzelemedim ama şunu da unutma o instada mutlu foto paylaşan herkese inanma terapistim dedi ki öyle fotoğraflar atıyorlar ki ağzım açık bakıyorum dedi hastalarımdan biri eşiyle durumu çok kötü biliyorum bir fotoğraf paylaşmış çok şaşırdım terapiye geldiğinde eşiyle düzeldiğini sandım fakat komşusuna inat o fotoğrafı attığını söyledi mesela sosyal medyaya da çok inanmamak lazım ben de foto attım dün mesela ama kaç kez yüreğime sıkıntı geldi ben biliyorum 😔ama kıskanmamak elde değil bazı arkadaşlarım 2.yi doğurdu çatır çatır geziyorlar kıskanıyorum mu denir bilemedim imreniyorum diyeyim Allahım bize de nasip etsin iyileşip mutlu olmayı hiç geçmicek korkusu bugün bana da geldi Allahım ne kadar daha bu devam edecek dedim kendi kendime gezmek bile gelmedi içimden eve gelince kızım uyuyunca ben de uyudum

Arkadaşlarının yaşadığı panik atak seninki panik bozukluğu ondan o kadar uzun sürüyor. Benim de öyle. Ömür boyu da ilaç kullanılmaz ne yapacağız inan hiç bilmiyorum.
Ömür boyu kullananlar var sosyal medyada daha önce bir grubu takip ediyordum adam yıllarca efexor kullanmış artık iyi diye Dr kontrolünde ilacı bıraktı 6 ay sürdü ilaçsız spora verdi kendini ama yine de dayanamadı ve 6 ay sonra ilaca yeniden başladı

Aynen aşırı gaz oluyor stresten bende karnım davul gibi şişiyor anksiyete sürekli var bende ama benim ataklarım çom şiddetli oluyor en sonki atağım tam 3 saat sürmüştü acillik oldum tansiyonum yükselmiş çok ilaç verdiler dil altı hamile iken de olur diye çok korkuyorum bazen böyle uzun sürenler oluyormuş sizlerin ataklar kısa mı sürüyor peki
Benim bu aralar atak sık sık geliyor bazen dayanamayıp sakinleştirici alıyorum

Kızlar rexapini atmadığım zamanlar ben de sabahları sürekli bir bunalma, iç sikintisi yerinde duramama, huzursuzluk hissediyorum. Onu atınca sorun geçiyor ama. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorumm
İyi geliyorsa kullandırır Dr seninki niye hemen kesmek istedi anlamadım ben başlamak ve kesmek biraz hızlı karar sanki kardeşim Dr u devam ettiriyordu o çok uyku yaptığı için bıraktı iyiysen başka bir dra daha gidip ne yapman gerektiğine karar vermelisin onu uzun süre kullanıp tedavi edici özelliği var ama uzunluğu süresi hakkında bilgim yok randevu al ve bi uzmana danış canım

İşte ben sene de bir iki kere genelde sobnhar döneminde üç saati bulan sakinleştiricilere rağmen zor geçen ataklarım oluyor tanıdığım panik ataklıların çoğunda atakları kısa en fazla yarım saat sürüyor ilaç sız atlatabiliyorlar sakğnleştirici olmadan ben yanımda dışarı çıkamıyorum onlar yanımda olumca Bi güven oluyor ama anksiyete yaşamama engel olamıyorlar çünkü o ataklarom okadar şiddetli oluyorduki kesin ölcem zannediyordumm ama çok şükür geçiyordu ama sonraki günler toparlaması tekrar olacağı korkusu mahvediyor insanı bazı şeyleri yapacağım zaman öncesinde aşırı kaygı oluyor Bi şekilde ilaçlarla öyle böyle idare ediyor insan
Beni tarif etmişsin aynı çantamda ayrı bir cüzdanım var tranko buskas zanax tansiyon ilacı ağrı kesici bulunduruyorum gaz ilacım da vardı içinde bitmeden önce ben de onlar yanımda olunca güvende gibi oluyorum ah bi Allaha güvenip dayanmasını becerebilsek belki iyileşicez😔bende de yeniden atak gelecek korkusu mahvediyor bazen dayanamayıp ilaç alıyorum göğsümün ortasından nefesim çekiliyor gibi oluyor tamam son nefes işte deyip ölüyorum diyorum nefesim kesiliyor bazen gelmicek diye çok korkuyorum şuan anlatırken bile çenem kafamın sağ tarafı karıncalaştı😪

Bende yarım zestad alıyorum uyku içim onu aldığım halde sabahları uyandığımda karın ağrısı huzursuzluk oluyor düşük mü geliyor acaba dozu siz tam mı alıyorsunuz ilaç la geçiyorsa sürekli kullanın aksatmadan çaresi var hiç yoktan bsedece zestad mı kullanıyorsunuz başka antidpresan varmı içtiğiniz
Zestat yarım derken 15 mg ın yarımı mı öyleyse düşük dozu ama hamilesin Dr una danışmadan yükseltme canım sakın

Sizinde mi uzun sürüyor evet reçetede hep panik bozukluk yazıyor yıllardır ikisinin farkını anlıyamadım ilaçları kesince ben hayattan kopuyorum yeme içme kalmıyor mecburen sürekli içiyorum hayata devam edebilmek için iyimi kötümü bilemiyorum üzülüyorum ama yapacak bişey yok ki keşke, bi çözümü olsa Bi umut olsa
İlaçlarla iyi olsam ben de içmeye razıyım ama son 1 senedir ilaç da fayda etmiyor

Allah şifalar versin canım sanada bebişinede benimde çok uzun sürüyodu o anlar kabusdu kimseyi duymuyodum şuurum gidiyodu başka bi dünyada kıyamet gibi ama başedebilirsen bikaç sefer sonra kurtuluyosun Allah ın izniyle sadece telkin ben balkonda derin derin nefesmı almadım veya bana teselli vericek biriyle telde konuştum veya bağıra bağıra defol git beni yenemiceksin umursamıyorum seni ölüceksemde evde olücem dedim gittikçe azaldı ve artık atak yok denecek gibi
Ben de atak anında kopuyordum çevremdekileri sesleri uzaktan geliyordu çok kötü bişey Allahım kimselere bize de yaşatmasın 😔🤲🏻

Bende her ilacı kullanamıyorum bu ilaçlarımı yıllardır kullanfıpım için onlara Bi güven geliştirmişim sanırım ama doktorum başak ilaç yazıyor bazen alıyorum yutamıyorum bu da bende 5, 6 yıldır var ilaç alerjisinde korkuyorum ilacı alınca atak geliyor Bi keresinde antibiyotik kullanmam gerekşyordu yoğun Bi enfeksiyonum

Malesef o bende var ama psikiyatri ilaçlarını yılardır kullandığım için onlara alışmışım ama sıkıntılarım devam ettiği için psikiyatris başka ilaç yazdı kaç kere ama kullanamadım atak geliyor içeceğim zaman ilaç alerjisi olmaktan korkuyorum eşimin ve oğlumun penisilin alerjisi olmuştu sanırım onlardan çok etkilendim tan etkileri okuduğum an sıkıntı başlıyor bende bitjeresşnde antibiyotik kullanmam gerekiyordu içemedim korkudan doktor çok kızdı anlattım durumu sen benşmle dalga mı geçiyorsun diye kızdı sağlık ocağına gidip yan etkisi az olan bir antibiyotik var yani yan etkileri inde kaşp ile ilgili bişey yazmıyor en azından onu kullanmıştım umarım ağır ilaç gerektiren hastalıklarımız olmaz bu çok zor buii durum seni çok iyi anlıyorumm aöa merak ettiğim ilaçsız nasıl dayanıyorsun böyle olması için başına bişeymi geldi
Ben de her ilacı kullanamıyorum bildiğim adını duyduğum ilaçları içiyorum kaç tane Dr gezdim yazıyorlar ilacı nette iyice araştırıyorum öyle içiyorum reçeteyi okuyorum ilaç etkileşimlerinden inanılmaz korkuyorum supradyin vitamin aldık Dr a danışmadan içemedim cevap yazdı öyle içtim ya etkileşim yaparsa diye alerji ilacım var Dr a danıştığım halde saatlerini yakın tutmuyorum ilaçların hele kışın grip ol tamam hadi bakalım nasıl kullanıcan bu ilaçlarla saat ayarlamadı çok zor oluyor içince başlıyor panikatak tamam ilaç etkileşti ölüyorum nefesim kesiliyor daha türlü türlü şeyler hepimizin benzer şeyler ama sero daha zor ilaç fobisi var aynısı çok yakınımda birinde var öyle dişi ağrıdı ki bi tane bile ağrı kesici içmedi şuan biraz rahatsız çok kilo verdi ama psikiyatriye gidemiyor ilaç fobisinden bi tanıdığım daha var o da hap içermiyor hep şurup ama her ilacın da şurubu yok herkes yaşıyor bişeyler hepimizin benzer durumlar Allah beterinden korusun ben şizofren yahut psikoz olmaktan çok korkuyorum artık 😪

1 dönem anaokulu görevliliği yapmamla başladı çocuk bakıcılığı kurslara gittim belge aldım çünkü anneliği bile çok anlıyamadımki hep çalıştım uğraştım bidahada çocuk sahibide olmadım bu iş ruhumuda doyurdu çocuklara bebeklere aşığım ben bu dünyadaki en harika şeyler en menfaatsiz çıkarsız sevgi alıp vermek harika bi duygu hep hayalim çok kalabalık bol çocuklu bi aile olmak özel günlerde çok uzun bol sohbet neşeli mutlu masalar ahhhh ah 😢 gece gece neyse sabah dişçi var bakalım neler olucak yarında
Benim de hayalim oydu 3 4 tane çocuğum olsun diyordum 😪😪😪😪😪😪

Bişi sorucam en korktuğum şeylerden birisi evlatlarımın da benşm gibi kaygılı araklı olmadı hem genetik olarak geçebiliyor hemde göre göre acabs böyle olurmu diye çok suçluyoruö kendini senşn kızın büyükmüş o nasıl varmı yatkınlık yada panik li bir yapı rabbim onları korusun o kadar zor ki bu hastalık ben onlar olmasın diye hep dua ediyorum
Bugün aklımdan geçti biliyor musun bizim ailede bu hastalık genetik annem biz küçükken yaşadı çok kötü anlarını hatırlıyorum 😪😪şuan ben ve kardeşim de panikatak hastasıyız kızım da yaşar mı diye çok korkuyorum 😪

Uyucam ya şimdi sabah gözlerimi açıyorum hemen anksiyete fena olacaksın kötü olacaksın bin türlü senaryo
İyi geceler bende de uyku sirasinda terleme titreme usume mide bulantisi oldu uyandigimda kalbim hizli hizli atiyodu bisey olucak diye cok korktum fena haldeydim. Suan daha sakinim ama panik mi gecirdim sizce? Yani panik nobeti? 🤦

İyi geceler bende de uyku sirasinda terleme titreme usume mide bulantisi oldu uyandigimda kalbim hizli hizli atiyodu bisey olucak diye cok korktum fena haldeydim. Suan daha sakinim ama panik mi gecirdim sizce? Yani panik nobeti? 🤦
Uyku sırasında derken uyanınca mı oldu bende o ara ara oluyor neden bilmiyorum çok araştırma yaptım sonuç bulamadım koronadan dolayı Dr a da gidemedim bunun için bişey diyemiyorum kardeşim bi kan tahlili yaptır kanın düşük mü diye insülin direncine de baktır şeker durumun nasıl diye sağlık ocakları bakıyor

Bugün aklımdan geçti biliyor musun bizim ailede bu hastalık genetik annem biz küçükken yaşadı çok kötü anlarını hatırlıyorum 😪😪şuan ben ve kardeşim de panikatak hastasıyız kızım da yaşar mı diye çok korkuyorum 😪
Annen ilaç kullanıyomu halen nasıl atlatmış canım bir annenin çocuğunun gözü önünde böyle olması çok acıymış tek isteğim biran önce iyi olmak ve evlatlarımıza geçmesin KADER ne diyeyim dünya imtihanı zormuş

Back