panik bozukluk ve depresyon

delempicka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
174
96
48
Nevşehir
arkadaşlar bana panik bozukluk ve depresyon teşhisi kondu. 3 ay önce burun estetiği olmuştum yüzüm ban ayabancı geliyor ve nefes alamıyorum. nefes alamayınca da daha da artıyor panik ataklarım. doktor bana zyprexa 5 mg verdi. sonra başka psikiyatra gittim xanax paxil ve nörofren verdi. şimdi ilk doktorum yine sadece zyprexa iç dedi. karman çorman oldum. panik atağı atlatan var mı? evden dışarı bile çıkamaz oldum hatta eşyalardan bile korkmaya başladım çok kötüyüm nolur yardım edin devamlı intiharı düşünüyorum.

Geçmiş olsun zor bir durum.Geçici bir durum emin ol atlatacaksın ama önce senin güçlü olup kendine inanma gerek.Benim yakınım atlatmıştı panik atağı aile desteği çok önemli bu durumda.Şimdi çok huzurlu ve mutlu.Sende atlatacaksın yeterki pozitif düşünmekten ve kendine inanmaktan vazgeçme.

Bu yaşadığını yaşayan bir bayan arkadaşımızda vardı bu forumda.
inşallah atlatırsın herkesin başına gelebilir kendiniz yalnız ve çaresiz hissetme.
Rabbim acil şifalar versin.

canım panik atağı olan yada panik atağa meyilli insanlar ameliyat vs. gibi durumlarda bazı travmalar geçirebiliyor.Misal ben 2. gebeliğimde yaşamıştım bu durumu,hastaneler operasyonlar vs. sen,ben gibi insanları olumsuz etkiliyor.Evet ilaçlar bu hastalığı yenmede önemli bir rol üstleniyor fakat seninde çaba göstermen lazım.Hani diyorsun ya skağa bile çıkamıyorum işte o tüm ataklara ve korkularına rağmen zorla dışarıya çıkacaksın ilk başlarda ölüm gibi geliyor ama sonra beyin kötü birşey olmadığını anlıyor ve panik hormonu üretmeyi bırakıyor.Ben bırak eşyaları kendimden bile korkuyordum yani elimi havaya kaldırırken bile bir korku geliyordu ama ne yaptım ettim yendim panikatağı canım.Bu arada inteharı beyin depresyonda olduğun için düşündürüyor sana,sen benim dediklerimi yap korkularının üzerine git,hatta benim profilimde açmış olduğum eski bir konu var onu bulup oku,tüm rahatsızlıklarımı nasıl yendiğimi uzun uzun anlattım orada.Sen de atlatacaksın buna inan sadece zaman gerekiyor öyle şak diye geçmiyor,savaşman lazım

merhabalar geçmiş olsun. bende paxil kullanıyorum çok memnunum o ilaçtan. bir önceki ilacım sroxat idi içerik aynı sadece firma farkı var aralarında. neden bir önceki diyorum çünkü ara vermiştim. sonra bazı psikolojik sıkıntılarımdan dolayı tekrardan başlayınca kendim buna başlamak istedim. xanax da aynı zamanda kullandım çok. bana seroxat- paxik yeterli geldi, ilk ilacım stablondu. hiç işe yaramadı. 1 sene onu kullandım. ne zaman ki ilaç dğiştirildi kendime geldim. ilaç seçimi çok önemli. etkili değilse şu an ki kullandığınız paxile dönün derim. xanaxı bile bıraktırmıştı bana. atak hakkında kendi sayfamda bahs ettim. bir bakın isterseniz.

ah bu kadar kolay değil işte ne yazıkki bu durum. sokağa çıkamama durumu şundan dolayı kaynaklanıyor.. ya ben sokaktayken atak geçirirsem. çünkü heran her yerde beklenmedik zamanda geliyor. sokakta çok atak geçirdim. bu demek ki çıktım da sokağa tabiki ama tam teşkilat limonlarım xanax limon kesmek için bıçağım hazırdı çantamda :) ataklar herkeste farklılık gösterir. kimisi hafif atlatır ilaca dahi gereksinim duymaz. kimisi günde 3 atak yaşar yada daha fazla benim gibi ve en hafifi 30 dakika sürer. en uzunuda 2 saat. korkuların üzerine gittim tabikii ama atak bu dinlemiyor seni. doğru ilaç ile kontrol altına alındıktan sonra zaten sende bir süre sonra artık alışıyorsun atak geldiğinde ve daha sakin karşılıyorsun. o zaman panik yapmadığın için de daha kolay geçiyor atağın. sizde yaşamışsınız şanslıymışsınız yenmişsiniz. benim 15 yıl olacak hala ataklarım benimle yaşar zaman zaman ama napalım alıştık sık değil Allaha şükür. arada sırada unutmaz beni sağolsun

Kolay olmadığını benden daha iyi kimse bilemez sanırım.Ölmek daha kolaydı benim için diyeyim ve siz gerisini anlayın.Benim durumumu doktorlar bile anlamıyordu çünkü ben günde 10-15 kez atak geçiriyordum.Tüm vücudum kasılıyor,dilim uyuşuyordu,bacaklarımıysa hissetmiyordum ve atakların ardından yerlerde sürünerek ağlıyordum.1 hafta hastane gözetiminde bile kaldım ama çare olmadı..Aksi takdirde bu hastalığın ne kadar zor bir rahatsızlık olduğunu an be an yaşadım ve kolay olmadığını biliyorum.Ama her insanın olaylara bakış açısı ve sorunlara çözüm bulma kapasitesi farklıdır.Ben sadece size destek olmak için konunuza cvp yazdım çünkü bu hastalığın nasıl bir şey olduğunu bildiğimden bunları yaşayan insanlara birazcıkta olsa umut vermeyi boynumun borcu biliyorum aksi takdirde hayatımın en acı günlerini kendime hatırlatıp insanlara destek olmaya çalışmanın benimiçin pek sağlıklı birşey değil.Neyse geçmiş olsun denilecek daha fazla birşey yok

ben birşey demedim ki kafada bitirmesi zor bir durum dedim. yaşamış birisi olaraktan. ki siz çok daha sık ataklar geçiriyormuşsunuz. bunu benden iyi bilmelisiniz. ne mutlu size kapasiteniz demek ki el vermiş kafanızda bitirmişsiniz. nazar deymesin.

panik atak terapiyle halloluyo ilaç kalıcı çözüm değil. bi psikologa gitmenizi öneririm

panik atak terapiyle halloluyo ilaç kalıcı çözüm değil. bi psikologa gitmenizi öneririm
Aynen katılıyorum ilaçlar sadece hastalığın seyrini hafifletebiliyor ama tamamen bu hastalıktan kurtulmak istiyorsanız sadece ilaçlara bel bağlamak çok yanlış oluyor ve tedavi suresi 10-15 yıla kadar uzamış oluyor.Doktorlar bilişsel davranişçı terapi yöntemini kullanıyorlar.Ben terapiyle yendim bu hastaliğı ilaçlar sadece yardimcı bir rol oynadılar.

bu da kişiden kişiye değişiyor. ben terapilere de gittim. pandost derneğine gittim panik atak dostlar derneğine bakırköydeydi. her defasına daha kötü oluyordum. belki bire bir terapiler iyi gelir. ama ona da gittim. psikoloğa psikiatriye, inatcıydı bendeki galiba.yada kişiden kişiye değişir. keşke bende de terapi ile hal olsaydı.
Ben terapide yenemedim. Psikoloğa ayrı grup terapisi pandost panik atak dostlar derneğine bakırköyde gittim ordan sdaha da kötü çıktım. Herkes yaşadıklarını anlattıkça boğuluyordum. Demekki kiminw göre terapiler ters de etki yapabiliyor. Genelleme yapmanız yanlış

Hangi uzman doktora sorarsaniz sorun,ilaçlar sadece hastaliğın seyrini hafifletir ama bu hastaliği sadece ilaclara bel baglayarak yenemezsiniz.Bu hastalikla ilgili sayisiz doktorla görüştüm ve makale okudum diyebilirim.Hepsinin tek bir ortak noktasi vardi korkmaktan korkmayin.O yüzden ben bu genellemeyi yaparim,siz egerki sadece ilacla panikatagi yenmiş olsaniz böyle bir iddiada bulunabilirdiniz ama bu durumda şuan panikatağı terapiyle yenmiş birisiyle yazisiyorsunuz ama siz 15 yildır ilaclarla bu hastaligi yenememissiniz ve hala size yardimci olmak isteyen kişilere ilaçla tedaviyi savunup genelleme yapmayin diyorsunuz.Cok sevdiğim doktoruma bu hastaligi çok uzun yillar yenemeyen insanlar var,peki bunun açiklamasi nedir demistim oda aynen şöyle demişti"bazı insanlar bu hastaliga tutunurlar ve artik ataklari hayatlarinin bir parcasi olmustur,hastalik gitmek istese bile hasta yakasini birakmaz panikatagin"şimdi kendisini çok daha iyi anliyorum.Ayrica size yardimci olmak için yazilan yorumlara bu şekilde itici cevaplar vermeniz hiç hoş değil.Yani ben bu hastaligi yenmiş birisi olarak kendim gibi kimsenin mağdur olmamasi için burada bu konuyu açan kisiye cvp yazdim çünkü hastalik döneminde bir kişinin sadece bir insanin bile ben bu illeti yendim demesi benim için çok ama çok kiymetliydi.Ama görüyorum ki bu durum sizin için geçerli değil o nedenle daha fazla bu durumu uzatmak manasiz gerçekten.Siz bildiğiniz gibi hastaliginizi yenmeye çalismaya devam edin ve lütfen artik benim yazilarima cvp yazmayin.Haydi Selametle...

Son düzenleme:
neden yazmayayım? bende etki yapmadığını söylüyorum siz ısrarla kanıylanmış diyorsunuz. siz de yazmayın lütfen

ayıca ben panik atak hastası değilim. bu forum da ban ait değil.

ayıca ben panik atak hastası değilim. bu forum da ban ait değil.
panik atagın yani sira çoklu kişilik bozukluğu da yaşiyorsunuz sanırım,daha önce panik ataklarinizla ilgili açmış olduğunuz birsürü konunuz var profilinizde.Çok çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum...

en son 2019 da girmissin hayatta misin lutfen cevap ver

bende panik atak yaşamıştım ve atlattım. atlatalı 3 yıl hatta fazla olacak. ilaç olarak sadece paxil kullanmıştım. bana psikiyatr vermişti ama panik atağımı yenmemi sağlayan başka doktordu. o da o ilacın tam uygun ilaç olduğunu söylemişti. bir kere bu sadece ilaçla yenilmiyor ben bunu anladım. çünkü paxil bana psikiyatr yazmıştı terapi almıyordum 15 dakka dinliyordu yolluyordu, ilaca rağmen ataklarım devam ediyordu.sonra terapi almaya başladım iki farklı kişiye gittim işe yaramadı. iki doktor değiştirdikten sonra üçüncü doktor çok iyiydi Allah razı olsun onun sayesinde atlattım. bana hem bilişsel terapi yaptı bdt deniyor hem de emdr yaptı. yani bence paxili kullan diğer ilaçları bilmiyorum birşey diyemem. artı mutlaka terapi al. benim ataklarım estetik gibi birşeyden olmamıştı ama neticede panik ataktı. terapiyle geçiyor bu hastalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…