Siz cok kisa gecmissiniz ama o yasadiginiz panik atagin da alt yapisi daha eskiye dayanır.
Anksiyete/panik atak zaten temelde kontrolu kaybetme, gelecek kaygisi gibi seylerden olur.
Mesela dışarı çıktığınızda panik atak gecirseniz ve kimse yardim etmese ne olur?
Panik atak sanki ölüyor hissi veriyor ve muhtemelen bundan da korkuyor olabilirsiniz ama ben yazdıklarınızda bu hastalikla başa cikmaya calismak yerine kesin ve bıçak gibi kesen bir yöntem aradiginiz izlenimi aldim. Öncelikle bunun olmayacağına kendinizi ikna edin, olayi kabullenin. Bir cok yöntem denedim olmadi demissiniz, terapi fayda etmiyor diyerek bırakmışsınız. Bence terapiye devam edin. Siz direkt sonuca odaklandiginiz için süreçte size iyi gelebilecek adımları da kaçırıyorsunuz gibi geldi.
Ben simdilerde 2-3 haftada bir psikologumla görüşüyorum, genc bir arkadas ve bazen bana faydalı gelmiyor dedigim de oluyor ama aslında oluyor. Bunu uzun vadede farkediyorsunuz. Maalesef insan psikolojisi bozulan bir cihazı tamir etmek ya da bozulan parcayi degistirmek gibi kolay çözümlerle, hap bilgilerle değişen/düzelen/yol alan bir sey değil. Bana uyan size uymaz, size iyi gelmeyen bana gelebilir.
Her sey algilarimizla alakali. Bazen olani oldugu gibi kabul etmek gerekiyor mesela kaygilandiginizda onu farkedip baska noktalara odağı çevirmek o anki krizinizi yonetebildiginizi gösterir ama bir daha asla panik atak yasamayacaginiz anlami taşımaz. Sizin bu basa cikma mekanizmasi ve krizi yönetmeyi gelistirmeniz lazim.