Kontrolcu yönünüz agir basıyor. Haşa Allahin isine karisacak kivama gelmissiniz yani duanin kabulunu bile kontrol etmeye çalışıyorsunuz. Bunu bilerek isteyerek yapmadiginizi biliyorum. Elbette yazilan tavsiyelerdeki gibi dua, namaz/meditasyon hepsi etkili olur fakat sizin çabanız ve gerçekten bununla basa çıkma isteginizin agir basmasi gerekiyor. Kesin net tek ve hap gibi bir çözümü yok. Yavas ve uzun süreli bir durum bu.
Mesela benim de pandemide disari cikmam beni endiselendiriyordu hasta olurum korkusu ile. Ilk birkac gün zorlandim ama sonra alıştım. Insan zamanla her seye alışır, maruz kaldikca ve kendini buna alistirdikca gececektir.
Terapiye devam edin. Bırakmayın, sizin bu paniginizi ne azaltiyor mesela? Hobileriniz var mi? Hayatinizda ev isi/yemek/cocuk/eş vs harici ne gibi uğraslariniz var?
Ataklari ne arttiriyor, ne azaltiyor bunlari bulmanız gerekiyor. Kontrolü biraksaniz en kötü ne olur? Buna dair kitaplar da var okuyabilirsiniz.
Hic bir ilaç, vitamin veya takviyeyi doktora sormadan kullanmayın herkes yardimci olmaya çalışıyor kötü bir niyet yok belki ama ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmalı. Anksiyetede illa ki vitamin destegi de gerekebilir ama lütfen buna doktorunuz karar versin, kan tahliline göre zaten doktorunuz gerekeni söyler.