Panik Bozukluğu / Panik Atak Bilgi Ve Paylaşım Alanı

İzmitteyim.Arkadaşlar merhaba, panik atak rahatsızlığı ile ilgili gidebileceğim bir doktor arayışı içindeyim. Devlet hastanesi doktorlarına gitmem. Dinlemiyorlar bile. Emin Önder 500 tl. Üniversite hastanesi özel muayene randevusu vermiyor. Denge ye gittim olmadı. Cihan hastanesinde Hüseyin Yıldız a muayene olmuş olan var mı?

Ahh ah okudum da içim cız etti gerçekten üzülüyorum halime çoğu zaman. Normal insanlar gibi tepkiler verememek çok üzücü, ufak bir şeyde insanların tepkime karşı verdikleri tepkiler ve küçümsemeleri daha üzücü oluyor. İlaç tedavisi uyguluyolar yıllardır ama ben yaramaz bi cocuk gibi oldugumdan dolayı 2 ay içip tekrar kötüleşinceye kadar içmiyorum, evet benim hatam maalesef.. aynı amanda öfke kontrolüm de yok onun içinde ayrı ilacım var. İlaçlar sayesinde aksatmama rağmen atak sürelerim oldukça azaldı. Mutlaka ilaçlarınızı için ve doktorunuza gidin:))

ya tıp o kadar ilerliyor ama nedense ruhun tedavisini bulamadılar hep geçiştirici yatıştırıcı ilaçlar şöyle tam tedavi edilen şeyleri bulsalar keşke

Bu hastalığın tek tedavisi beynini kontrol etmek. Yaşadım hem de en kötüsünü en ağırını, ne ilaç işe yaradı ne başka bir şey sadece beynine iyiyim korkulacak hiçbir şey yok deyip dur beynin senin iyi olduğuna inanıyor ve korkuların azalıyor dolayısıyla ataklar da. Ama sürekli söyle "korkulacak hiçbir şey yok gayet iyiyim şu an sıkıntı olabilir ama geçecek, korkma delirmeyeceksin, ölmeyeceksin daha önce de atak geçirdin ama ölmedin şimdi de hiçbir şey olmayacak." Gibi cümleler hayat kurtarır

çok haklısın ya inan sadece beyinde bitiyor bi başarabilsem aslında bu tarz konulu kitaplar alıp okumam lazım

Selam herkese aranıza yeni katılsam da hastalığımin geçmisi 13 yıl öncesine dayanıyor yazınca bile sayıyı kendimi tuhaf hissettim bi hastalik öyle bir sey ki sürekli yön degistirdi bende okb yede dönüstü suan tam ilaci azaltmisken beni 3 gündür cok zorluyor uyuyamiyorum yemek yiyemiyorum yarim saat uyusam carpintiyla kalkiyorum enmsemde agri kafamda sicaklik hissi ne yapsam gitmiyor eşim de çok yoruldu artik herkes uyurken ben evde dört dönüyorum uyumak istyrm ama uyuyamyrm çünku panikle korkiyla uyanmaktan korkyrm , keske herkes kadar normal olabilseydim diyorum coğu zamn çekmeyenn bilmedgi gibi sürekli de yargiladigi bir hastalik insanlar sana acinasi zavalli gibi bakip yannda güçsüz insanlari istmyrlar vs vs böyle sürüp gidiyor iste

çok haklısın insanlar farklı bakıyo ilaç konusuna gelince genelde bu hastalıkta doktor gece uyumak için de ilaç verir çünkü bu hastalık böyle uyutmuyo uyutmayınca da çarpıntı yapar güçsüz düşürür yani ben öyleydim doktor da söylemişti remeron vardı hem iştahını açar hem uyutur( güzel uyutur)en azından doktoruna söyle durumun düzelinceye kadar kullanırsın sonrasında da yavaştan bırakırsın

Evet bende anafranil kullaniyorum dozu bayagi düsürmüstüm baska ilaclar bana pek iyi gelmedi 4. yilim tekrar kullanisimin daha önce 5 yil kadar kullandm ve suan dozu azaltsam tekrar eden hastalik hamile vs kalirsam napicam diye deli gibi düsünüyorum yasim 31 oldu çünkü ünv ilk yilindan beri cekiyorum bu hastaligi ilacsiz cok denedim ve hayatim kabus gibiydi,dilerim birgün herkes bu hastaliktan ve skntılarndan tamamiyle kurtulur Allah dermansz dert vermesin ne diyelim

amin çok zor bir durum ancak yaşayan bilir bu yüzden evliliği düşünmüyorum herkes kızıyor neden hep reddediyosun ama düşününce ilaç alıyorum hamilelikte tekrarlarsa ben naparım offff kafayı yiyicem bu aralar da herkes üstüme geliyo

Merhaba herkese bende aynı dertten muzdaribim
5.yılım 5 yıl içinde bi ara 10 ay ilacı bıraktım sonra sil baştan... paxil iciyordum evlendim. Cocuk istiyoruz ama benim korkularım ilacsız duramıyorum doktorum paxille dogum olmaz dedi ilaç degiştirdik lustral denedik olmadı cipralex olmadı şimdi cymbalta kullanıyorum ama oda tam anlamıyla iyi gelmiyor . Kendime güvenim kalmadı resmen hayattan hiç bi zevk almıyorum hastalık korkum hasta olucam aklımdan cıkmıyor yani neden ben bunları yasıyorum anlamadım

Bende 6 ay lustral kullandim Allah bu hastaligi kimseye vermesin o an sekermi var tansiyn mu var kansermiyim sanki ecel gelmis can vermeyi bekliyrsun bu hastalik genelde kendini dinlemekle tetikliyor, ilac bagmlilik yapiyor birakrken bıle hapi azaltarak biraktigin icin basdonmesi,gozkararmasi vs.belirtisi oluyor bunuda atak saniyoruz kafada bitirdim gelecek oldugunu anladigm disari atiyorum kendimi evlendim sukur bitti gibi cocugumda olursa aklima bile gelmez Allahtan herkese şifa diliyorum

En nefret ettiğim durumum heleki sıkıldığımda sıcakta ve yalnızlık hissi yaşadığımda gelen ataklarım korkunç bu hafta üst üste yaşadım her yaşadığımda da bu son ölüyorum herhalde diyorum durumu kontrol altına almak aslında basit fakat bazen kitleniyor kalıyorsun kimse yaşasın istemem

Ben bıraktım ilaçlarımı arkadaşım yaşamıyor değilim atak fakat bir müddet sonra alışıyor hatta unutuyorsun her seferinde arttırılan dozlar değişik ilaçlar bilmiyorum da kendi tedavini yap derim bebek bende istiyorum ve psikiyatri ilaçlar bunu güç duruma düşürmesin dilerim

Panik ataktım geçti anksitiyeye çevirdi ilaçlarla biraz düzeldim şimdide kalp krizi korkusu ve beraberinde ekstrasistol yaşıyorum çok zor ve yaşamayan ne yazikki anlamıyor

merhaba arkadaşlar 8 senedir panik atak hastasıyım buna anksiyete okb depresyonda eklendi her biri bi yerden vuruyor düzenli ilaç kullanıyorum ama bu son 3 aydır tansiyon problemi yaşıyorum tansiyonumu günde 20 kez ölçüyorum tabi ben ölçtükçe yüksek çıkıyo kardiyoloji ve dahiliyeye gittim holter takıldı fakat tansiyon hastası olmadığım söylendi ama benim kaygılı ve panik olduğum zamanlarda 20/12 ye çıkan bi tansiyonum var ne yapıcam bilmiyorum böyle bi problem yaşayan varmı aranızda beni aydınlatın lütfen . . çok zor resmen tansiyon aletiyle dolaşıyorum . .

Malesef bende 1 yıla yakındır var sebeb olanlar utansın sürekli atak geçiriyorum uyku esnasında sıcak basıyor offf çok kötü Allah herkesin yardımcısı olsun...

Malesef bende 1 yıla yakındır var sebeb olanlar utansın sürekli atak geçiriyorum uyku esnasında sıcak basıyor offf çok kötü Allah herkesin yardımcısı olsun...
Canm bende de 1 yıldır bu rahatsızlık var 8 ay ilaç kullandım tedavim bitti bıraktım yine hafif yoklamaya başladı doktoruma gittim ilaç vermedi artık kendin basedeceksin dedi.ilac bir dayanaktir dedi düşünce tarzını değiştir falan . bu hastalığı yaşayanlarla konuşmak iyi geliyor yalnız olmadığını anlıyorsun .

Ben de panik atak var mı bilmiyorum ama doğum da bişey olacak gibi geliyor dusundukce nefes alamıyorum Sanki boğuluyorum ucaga biniyorum ama korkarak dualar okuyarak asansör korkum da var ama bazen zorluyorum kendimi.doğum da sakinleştirici verirler mi acaba sezeryan istiyorum

Hiç korkma bide sezeryanla olacaksa mutlaka epidural anestezi iste.Bende sezeryanla doğum yaptım 13 yaşında kızım var çokta rahat oldu doğumum Rabb'im yardım ediyor.Once Allah'a sonra hekimlere güven besmeleni çek git korkma hiç birşey olmayacak.

Çok teşekkür ederim dua edip gircem epidural mi iyi sizce spinal mi ? Çok heyeca yaparsam o an sakinlestirici vururlar mi nefes nEfes e kalırsam heyecandan.Ne güzel Allah bagislasin kizinizi benim de kızım olacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…