Panik Bozukluğu / Panik Atak Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Yaaaa maşallah çok iyiii. Bende şuan emziren annenin,ilaç kullanamıyorum,online terapi alıyorum. Bir nebze de olsa iyi geliyor. Fakat regl dönemi kalpte ek atimlar, çarpıntılar başlıyor. Özellikle ek atimlar çok korkutuyor beni. Kalpte bı şey yok dedi doktorlar,fakat beynimi ikna edemiyorum bı türlü. İlaç+Terapiyi bu sebepten istiyordum ama emziriyorum diye doktor ilaç vermedi. Videoları da izliyorum evet etkisi oluyor ama sonra geçiyor. Yani sürekli ve düzenli izleyince mi faydası oluyor🙁 artık bende bu durumun düzelmesini, her şeyin yoluna girmesini istiyorum🌸
ay çok geçmiş olsun. bendede çarpıntılar olurdu. hepsi bitti bitiyor. asla geçmez sanıyordum ama geçiyor. ben videolarla iyileşmedim doğru doktor doğru terapi derim herzaman. doğru doktordan doğru terapileri alarak iyi oldum. Allah binlerce kez razı olsun doktorumdan beni hayata döndürdü. tam 4 yıl oldu birkez bile yaşamadım. oyüzden derim doğru doktor doğru terapi. mutlaka bilişsel terapiyle emdr alın bence mutlaka.

ay çok geçmiş olsun. bendede çarpıntılar olurdu. hepsi bitti bitiyor. asla geçmez sanıyordum ama geçiyor. ben videolarla iyileşmedim doğru doktor doğru terapi derim herzaman. doğru doktordan doğru terapileri alarak iyi oldum. Allah binlerce kez razı olsun doktorumdan beni hayata döndürdü. tam 4 yıl oldu birkez bile yaşamadım. oyüzden derim doğru doktor doğru terapi. mutlaka bilişsel terapiyle emdr alın bence mutlcok
Yaaaa çok teşekkür ederim. Sizin adınıza çok sevindim. Onerebileceginiz doktor var mı? İlaç+Terapi almak istiyordum fakat şuan ilaç kullanamıyorum:KK43:

Yaaaa çok teşekkür ederim. Sizin adınıza çok sevindim. Onerebileceginiz doktor var mı? İlaç+Terapi almak istiyordum fakat şuan ilaç kullanamıyorum:KK43:
Volkan Öztürk'ten aldım terapilerimi. pandemiden hemen önce bitmişti. her yerde tavsiye ediyorum buradada defalarca tavsiye etmişimdir. birçok kişide pasylaşmış burda.beni hayata döndürdü diyebilirim.. 4 yıl oldu biteli hala duacıyım ona. ben ilaçda kullanmıştım. paxil kullanıyordum ama terapiden önce paxil alsamda ataklarım devam ediyordu. terapiye başlayınca terapiyle atlattım. bilişsel terapiyle emdr yapmıştı bana. araştırın mutlaka bulursunuz. bulamazsanız bende numarası var ama 4 yıl öncenin numarası. hala kullanılıyormudur bilmiyorum. internette kesin bulursunuz orda daha güncel iletişim bilgileri vardır mutlaka.

Yaaaa çok teşekkür ederim. Baktım ama Instagram da genç birisi çıktı. Aile danışmanı vs, yazıyor. O muydu sizin terapi aldığınız kişi?

Yaaaa çok teşekkür ederim. Baktım ama Instagram da genç birisi çıktı. Aile danışmanı vs, yazıyor. O muydu sizin terapi aldığınız kişi?
evet o galiba. instagramı öyleydi galiba biri daha paylaşmıştı öyle birşeydi. genç görünüyor doğru 4 yıl önce 35li yaşlardaydı ben gittiğim zamanlarda. şimdi 39 40 lı yaşlardadır. çok deneyimli çok bilgili. deneyimine bilgisine hayran kalmıştım. başlamadan önce öneren arkadaşım söylemişti oda biryerde okumuş, eskiden okulda olduğu zamanlarında lakabı googlemış. görüştüğünüzde anlarsınız sizde. ben öyle bir insan hayatımda tanımadım. benim hayatımı kurtardı derim herzaman. yaşamayan bilemez dışarı çıkamıyordum. çocuğu okula götüremiyordum birşey olursa çocuğum neyapar diye. Allah hepinizede şifa verir inşallah. herkese öneriyorum yaşadıklarımı hep yazıyorum birilerine faydası olur diye. inşallah sizde şifa bulursunuz. bende eski numarası var değişmiş olabilir 4 yıl oldu ama instagramda bulduysanız ordanda yazabilirsiniz. olmazsa güncel numarası mutlaka vardır internette

Merhaba arkadaşlar ilaçlar tedavi etmiyor sadece günü kurtarıyor bıraktığınızda tekrar geri geliyor malesef ben anksiyetem ve panik atagimi yendim Barış Muslu sayesinde instegramdan takip edin bilinçaltını temizlemeden iyilesemiyoruz malesef bana da basta çok saçma gelmişti ama ilaç kullanmaktan baktigim için ve dozu da arttırmak istemediğim için arayistayken buldum bu yöntemi yaşadığımız tranva lar sebep oluyor panik ayağımın tranvasini çok zor buldum 10 sene önce gece uykudayken kömür zehirlenmesi yaşamıştım onu temizleyince bazen hatırlamak bile yetiyor geçti anksiyetem de hamileyken çantamı hırsız gelip kolumdan almıştı ve korkudan sanirim düşük yapmistim bulat da 8 yada 9 sene oldu 3 senedir hırsız korkusundan uyuyamiyirdum iki aydır hırsız korkum kalmadı. Önem li olan tramvaylarınızı bulmak panik atak in tranvasi boğulma kapalı kalma deprem ölüm gibi tranva anksiyetenin cinsel utanma panik ataktakine benzer tranvalar
Merhabalar ilaçsız yendim demişsiniz çok ilgimi çekti bende ilaçsız yenmeye calısıyorum özelden konuşma şansımız vsrmı

Merhabalar ilaçsız yendim demişsiniz çok ilgimi çekti bende ilaçsız yenmeye calısıyorum özelden konuşma şansımız vsrmı
Hanımefendiden bağımsız bir şey söylemek istiyorum.İlaç kullanın ya da kullanmayın.
Terapistim ataktan yirmidört saat öncesine git ,neler yaşadığını anlat,diyor.O anı analiz edip birlikte çocukluğa gidiyoruz.Zaten anlattıkça kare kare anılar canlanıyor.Sonrasında çocukluktaki esas travmaya çalışıyoruz,emdr ya da eft ile…
Anksiyete açığa çıkmak isteyen duygulardır aslında…Öncelikle bu duyguyu kabul edip doğru anlamlandırırsak bu süreç bize çok şey katabilir.

Merhabarkadaslar benim sadece anksiyete bozuklugu vardi ve ben 1 sene duzenli ilac kullandim yavas yavas biraktm birakali 3 ay oldu panik atak basladi sanirim bu hastaliklar artarak devam ediyo ilac ictigimiz surece tabi en iyi yontemin terapi oldugunu dusunuyorm birde sunu sormak istiyorm benim panik atagim sadece 2 gun ve geceleri ortaya cikti ve bidaha olmadi bende gectigini dusunuyorum cunku bana bu durumun ruhani guclerden oldugunu soylediler dualarla falan gecti gibi ama sadece nefes guclugu kaldi sizce olabilir mi yoksa tekrar artarak ortaya cikar mi ?
Merhaba söylediğinız kesın bilgi mi ruhanî falan

evet o galiba. instagramı öyleydi galiba biri daha paylaşmıştı öyle birşeydi. genç görünüyor doğru 4 yıl önce 35li yaşlardaydı ben gittiğim zamanlarda. şimdi 39 40 lı yaşlardadır. çok deneyimli çok bilgili. deneyimine bilgisine hayran kalmıştım. başlamadan önce öneren arkadaşım söylemişti oda biryerde okumuş, eskiden okulda olduğu zamanlarında lakabı googlemış. görüştüğünüzde anlarsınız sizde. ben öyle bir insan hayatımda tanımadım. benim hayatımı kurtardı derim herzaman. yaşamayan bilemez dışarı çıkamıyordum. çocuğu okula götüremiyordum birşey olursa çocuğum neyapar diye. Allah hepinizede şifa verir inşallah. herkese öneriyorum yaşadıklarımı hep yazıyorum birilerine faydası olur diye. inşallah sizde şifa bulursunuz. bende eski numarası var değişmiş olabilir 4 yıl oldu ama instagramda bulduysanız ordanda yazabilirsiniz. olmazsa güncel numarası mutlaka vardır internette
Kesinlikle eve hapsediyor insanı,bende aynı şekilde dışarıya çıkamıyorum çıkarsam da çok zorlanıyorum. İnşaallah bende bir an önce kurtulurum. İlginiz ve önerileriniz için de çok teşekkür ederim 🥰

Kesinlikle eve hapsediyor insanı,bende aynı şekilde dışarıya çıkamıyorum çıkarsam da çok zorlanıyorum. İnşaallah bende bir an önce kurtulurum. İlginiz ve önerileriniz için de çok teşekkür ederim 🥰
inşallah. inşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz bu illetten kurtulursunuz

Başlangıç aşamasındaki basit durumlar için faydalı olabilir umuduyla paylaşıyorum:

Merhaba arkadaşlar,her panik bozukluk durumu yaşayan insan gibi bende 2 aydır sürekli internet üzerinde araştırma içindeyim ve farkettimki aynı durumu yaşayan insanlar o kadar o kadar fazlayız ki.Sizinle hikayami paylaşmak istiyorum,çünkü hepimizin hikayesi çok farklı.
1999 depreminde 10 saat ekaz altında kaldım tabiki gençliğin vermiş olduğu rahatlık benim psikolojik olarak bir sorun yaşamadığımı düşündürdü sonrasında fakat kapalı alan korkum,asansör yada dar alanlarda bulunamama gibi etkiler bırakmıştı fakat önemsedim.İl atağımı tam 6 yıl sonra kızıma hamileyken geçirdim sadece bir kerelik uykumdan uyandırarak ölüyorum hissine kapıldım fakat tabiki ilaç kullanacak durumda değildim,şimdi farkediyorum lohusalığımda son derece sıkıntılı geçmişti,daha sonra tam 10 yıl sonra çok yakın bir arkadaşımın ani vefatı sebebiyle bir atak yaşadım,sonrasında genel bir anksiyete problemim oldu fakat ilaçsız atlattım.Kişilik olarak son derece rahat,neşeli,pozitif bir insan olduğumu düşünüyordum ki bundan 9 ay önce işyerinde kapalı bir alanda kilitli kaldım,o an hayatımın en büyük atağını yaşayarak o panikle duvardan atlayarak ayağımı 5 yerden kırdım.Bu durumun beni etkilediğini birkaç ay sonra farkettim kalabalıklara girince sıkılmaya başladım önce,sonra başıma brşey gelecek anksiyetesi yaşadım ev en son 3 ay önce bir gece ani bir atakla başıma birşey gelecek,ölücem hissi bana kimse yardım edemeyeck hissini yoğun bir şekilde yaşadım,tekrar geçiçi olduğunu düşündüm fakat ataklarım çoğalmaya başladı,hergün ölecek hissiyle uyanmaya başladım,çalışıyorum işime odaklanamamaya başladım,kendime telkin vererek sakinleştiriyordum ki;eski eşimle 12 yıldır ayrıyız fakat aramızda kötü bir durum yaşanmadığı için görüşüyoruz;bir sağlık kontrolü için hastaneye gitmemizle kendisinin bir ka gün önce kalp krizi geçirdiği tespit edildi aniden anjiyoya alındı ve stent takıldı,sonrasında ablamın pankreas kanseri olduğunu öğrendim derken benim için eziyet dolu günler başladı,önce psikiyatra gittim ve ilaç kullanmaya başladım fakat ilacın 3.gününde ataklarımın çoğalmasıyla hastaneye yatırıldım,hastanede tüm sakinleştiriceleri bünyeme zerk ettiler.Çıktığımda kendimi perişan,aciz,çaresiz hissediyordum ve ilacı bıraktım,terapi almaya başladım;çünkü ilaç fobimde olduğu ortaya çıktı,yavaş yavaş hastalık kaygımda başladı ki bütün branş doktorlarına gittim,tomografiler kan testleri o bu herşeyim normal,menopoza giriyor olabilirm dedim oda çıkmadı.Sadece trioid nodülüm sebebiyle biyopsi yapıldı oda temiz.
fakat bu süreçte tam 8 kilo verdim,hayatım boyunca düzenli olan adetlerim şu an düzensiz,bağırsak ve mide sorunlarımdan bahsetmeyeyim bile,boynum ağrıyor,sırtım,karnım.Yalnız kalamıyorum,hergün birşey olacak husursuzluğu yaşamaktan,hergün ölüm korkusu yaşamaktan o kadar sıkıldım ki.Tansiyonum gayet normal olmasına rağmen devamlı tansiyonumu ölçüyorum,2 gündürde vücudumda döküntüler başladı.hepsinin psiklojik ve tarvmatik olduğunun farkındayım fakat düşüncelerime engel olamıyorum,doktorlara güvenmiyorum,eskiden rahatça yapabildiğim çoğu şeyi artık yapamıyorum,bu arada tabi yoğun baş dönmesi ve iç bulantım var.Namaza başladım,terapilerime devam ediyorum.
sanırım bu durum sadece çok büyük bir sabır istiyor,birde daha başlangıç aşamasında lütfen önemseyin ve doktora başvurun,ben yaşadığım travmaları çok önemsemeyerek bugüne kadar ihmal ettim sanırım.Hayatınıza ve psiklojinize neyine etki edeceğini asla bilemiyorsunuz çünkü.Benimle aynı durumda olan arkadaşların hepsine acil şifalar diliyorum,düzelecek geçecek merak etmeyin,şu durumda bile buna inancım tam ama sabır çok önemli;birde hayatı olduğu gibi kabul etmek,acılarında mutluluklar kadar varolduğunu benimsemek gerekli.

Ben okuduğum kitaplar ile ilgili bir konu açmıştım kesinlikle tavsiye ederim terapi aldığım doktorumun tavsiye ettiği kitaplar da var fotoğraflarını paylaştım bakın mutlaka okuyun çevrenizde evet sizi anlayacak olmaz çünkü sadece yaşayanlar birbirini anlar aynı dili konuşuyormuş gibi
Niloya sana mesaj atamadım bana ulaşır mısın lütfen

İnanın bende çok kötüyüm. Bu hastalığı 5 senedir çekiyorum. Şimdi tekrar patlak verdi. Göğsümde yanma oluyor ne yapacağımı bilmiyorum

İnanın bende çok kötüyüm. Bu hastalığı 5 senedir çekiyorum. Şimdi tekrar patlak verdi. Göğsümde yanma oluyor ne yapacağımı bilmiyorum
Fiziksel sıkıntılara can kurban delirme korkusu en kötüsü 🥹 yıllar sonra delirme korkusuyla nüks etti çok kötüyüm 🥹

X