Panik Bozukluğu / Panik Atak Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Arkadaşlar panik bozukluk ve anksiyete için yogayı tavsiye ederim. Ben çok zor bir sene geçirdim. Panik ataklar, kaygı bozuklukları, aciller vs. Evliliğimin ilk senesini kendime zehir ettim. Şu anda eskiye oranla daha iyi hissediyorum. İlaçları bıraktım. Gün içerisinde ilacın eksikliğini hissettiğim zamanlar oluyor ancak yoga ile üstesinden geliyorum. Yoga gerçekten çok etkili. Youtube'da birçok kanal var. Bedenimizle doğru iletişimi kurduğumuzda kaygıyı azaltabiliriz. Nefes egzersizleri de çok işe yarıyor. Ben artık bebek istediğim için bu yolu tercih ettim ve faydasını gördüm. Sizlere de tavsiye ederim. İnanın yalnız değilsiniz. Bu rahatsızlığı yaşayan çok insan var. Cesur olursak ve kendi gücümüze inanırsak üstesinden gelebiliriz.

Selam
Bugün tansiyonum düşer gibi bayılacak gibi diil de kendimi kaybeder gibi birşey oldu. İş yerinde. Amirimin söylediği şeyleri yazıyorum bilincim açık şükür. Algım tamam. Çarpıntı, nefes darlığı vb yok. Senede 3-4 kere başıma gelen bir durum. Yeni diil yıllardır var aslında ama sizce bu kesin panik atak mı yüzümü yıkadığımda veya hava aldığımda düzeliyor. Değişik bi his kaplıyo, saniyeler sürüyor. Yoğun bi his basıyor hiç belli etmezdim, wcye gidiyorum derdim dayanamayıp, bu sefer belli ettim. Amirim de tansiyon mu var vb dedi Allahım çaresiz dert verme öyle dua ettim ki geçsin diye içimden

Nefes güçlüğü kaldı demişsin ne demek o? Ben panik atak mıyım bilmiyorum ama şöyle şeyler yaşıyorum :Mesela havuzda başımı suya sokuyorum. Sonra bir gün aklıma o an geldiğinde, nefesim kesiliypr gibi hissediyorum. Pencere balkon arıyorum nefes almaya, bir de neden kafamı suya soktum diye pişman oluyorum.

Kizlar ilk defa bu gruba girdim size bisey sorcam'tavsiye edebileceğiniz bisey varmi ben panik atak'anksiyete ve okb hastasıyım ve evliyim'bu konuda eşime karşı kendimi komplekse sokuyorum 'o da biraz bisey görse ben de yine mi atak geçiriyorsun diyor ve kızıyor biraz önce yaşadığım olumsuz bi durumdan ötürü delirmekten korktum onun yanında 'bole olunca bazen bu evliliği yurutemiyecegimi düşünüyorum onun yanında surekli hastalanır miyim deli olur muyum diye rahatsızlık duyiyorum'boyle bi evlilik nereye kadar gider değil mi?Benimle aynı durumda olan biri var mı ailem de uzakta oturuyor öyle düşünceler gelince nereye gideceğimi bilemiyorum'esimin yanında durmak istemiyor 'kaçmak istiyorum utancimdan'ne tavsiye edersiniz bana?

Ben yaşadım panik atak geçirdim. Hatta uzun yıllar. Eşimden pek tepki görmüyordum çünkü yanlış davranırsa benim durmayacağımı biliyordu. Ben orda canımla uğraşıyorum adamın keyfiyle ilgilenemem. Bizimki belki beni kaybetme korkusundan belki de iyi niyetindensevdiğinden bilmiyorum bu tip zorluklar çıkarmadı. Bu utanılacak bir şey değil önce bunu kabul etmeniz lazım. Aynı şey eşinizinde başına gelebilirdi ve olsaydı siz onunla ilgilenmeyecek miydiniz? tabi ki ilgilenicektiniz. Evlilik de zaten böyle olmalı müşterektir hayat. Benceeşinizle konuşun elinde olmadığınızı ve tedavinizi olun, sonuçta bu hastalık geçici birşey ben tedavimi oldum bitti, mutlaka yardım alın ve hayata yeniden dönün bence

Cok gecmis olsun kaca cıkıyordu tansiyonunuz. Ben ölctüremiyorım birkere baktırdım atak anında 15 ve yükseltiyorum gibi geliyor bunhisle yasamak cok zor

Merhaba iyileştinizmi bende aynıyım
Merhaba evet ben iyileştim. Tansiyon neden çıkar bilmiyorum benim hiç aklıma gelmezdi tansiyon. Kalp atışlarım çok hızlanırdı başım döner gibi olurdu. Siz bir destek alın bence. Zamanla geçmiyor daha kötü oluyor bazen.

Evet bu rahatsızlık gerçekten çok zor rahatlasizlik gecirdigin tramvalar kadar yaşadığın psikolojik olarak etkileniyor insan sonrasında hep bı şüphe hep bı kaygı oluyor ,bu durumu yaşıyorum zor oluyor

Vallahi bu benim ya kafayı yemek üzereyim anneannemi kötü bir şekilde kaybettiğimden beri aynı şeyleri yaşıyorum kalp krizi geçiriyorum diye acile bile gittim en yakın zaman da psikiyatrise gitmem gerekiyor

Kızlar çok kötüyüm başdönmesi, bayılacak gıbı olma halsızlık var

Bıktım artık yaaa gercekten bıktım

Valla ben yazdım daha önce bu sitede defalarca. Volkan öztürke gittim hepsinden kurtuldum diye. İzmirdeyseniz mutlaka gidin değilseniz de ya online bakın veriyor mu diye ya da doğru doktoru bulun bunun başka yolu yok. Bende ilk başladığında 5-6 ay kardiyolog dahiliye hep gittim buralara psikolojik değil diye düşünüp olmadı geçmedi. kan tahlili oluyor birşey çıkmıyor. efor testi bile yaptık yine birşey yok. Sonra başladım terapist aramaya. iki kişi denedim onlar da olmadı ne tavsiye veriyorlar ne başka birşey. geçecek deyip deyip duruyorlar. ya geçecek de ben neyapıcam yani söyleyin yok. Üçüncüde volkan beye gittim arkadaşım önerdi de yani o da denk geldi. Denk geleceğimiz varmış Alah işte karşıma çıkarıyor. iki-üç senedir görmemiştim arkadaşımı. Beni iyi görmedi neyin var nasılsın derken konu buralara geldi. O da evliliği için gitmiş kesinlikle git dedi volkan beye. İyi ki gitmişim iyi ki Allah razı olsun ondan. Hep söylerim çekmeyen bilmez bunu dışardan konuşmak kolay oluyor insanlara ama işte sadece geçecek demekle geçmiyor bu

Uzun zaman önce yazmışsınız umarım geçmiştir, insan bilmediği şeyden korkuyor bu konuda olabildiğince bilgi sahibi olun ve korkularınız tanıyın. Böylece tam olarak neyle savaştığınızı bilirsiniz. Bende de panik atak ve yoğun anksiyete var belli durumlardan kaçıyorum kaçamadıklarımdan ilaç desteği alıyorum. Atak anında iletişim kurabileceğiniz bir doktor bulmak sizi rahatlatabilir(bana iyi geliyor)

Bugün güzelce panik atağımı geçirdim geldim.Fizik tedaviye gidiyorum belimden dolayı.Ve geçen hafta psikiatriste de gitmişdik.Neden istediğini bilmiyorum beyin mr istedi.Ve nerden uydurdum onuda bilmiyorum (Dr ben böle bişi demedim diyor) alzheimer çıkardım ortaya.Üzüldüm,panikledim.Yolun yarısında indim taksiyle devam ettim(Ki uzun bir yol değildi) Psikiatriyede uğradım durumu söyledim.Bir hafta-15 gün kadar xanax ilavesi yaptı.
Bu arada böyle bir şüphe bile beni üzer.Annem parkinson,teyzem ve dayım alzheimer di

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…