Panik Bozukluğu / Panik Atak Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Merhaba. Bilgisiz olduğum için danışmak amacıyla sizlerle derdimi paylaşmak istiyorum. Olağanüstü şekilde kuruntulu bir insanım. Olması imkansız olan şeyler bile sürekli "Ya olursa!" düşüncesiyle aklımda yer ediyor. Paniğe kapıldığımda nişanlımın söylediğine göre gözlerimi bir noktaya dikip sadece oraya odaklanıyormuşum. Bilinen panik atak nöbetleri de meydana gelen nefes darlığı, nefes hızlanması vb. belirtiler bende mevcut değil sadece bağırsaklarıma vuruyor bu durum. Aynı zamanda bu gibi endişe durumunda el tırnaklarımı yoluyorum. Buna da engel olamıyorum. Sizce benim durumum da panik atak sayılabilir mi?
Psikolojik destek almadan evvel sizlere danışmak istedim ne olur beni kötü yargılamayın.

25 yıl yaşadım bu hastalıkla tecrübelerle doluyum..

Herkese merhaba yaşadığım şeyleri başka yaşayanlar var mı merak ediyorum bu belkide içimi rahatlatacak.. bundan yaklaşık iki ay önce çarpıntılarım ve resmen beynimin uyuşması şikayetiyle kardiyolojiye gittim 1 saat incelemelerde bulunda bakmadığı şey kalmadı ama hiç birşey çıkmadı ve anksiyete olduğunu söyledi.. çok düşük doz bir ritim düzenleyici yazdı ve onu kullanıyorum. Çok şükür çarpıntılar bitti ama şimdide ara ara resmen biri beynimi sıkıyor gibi hissediyorum bir hafta oluyor 2 hafta olmuyor bu ama garip bişey kulaklarımda anlımda gözlerimde bazen ensemde basınç hissediyorum ve bu beni daha çok endişelendiriyor bayılacak gibi hissediyorum ama hiç bayılmadım bu güne kadar. Bunları yaşayan var mı aranızda ?

Merhaba, ben de tecrübelerimi paylaşmak isterim. 29 yaşındayım. İlk belirtiler 2019 yılında başladı. Zaten eskiden beri hastalıklara karşı hassasiyetim vardı ama sonrasında hem aile üyelerimin hastalıkları hem de anneannemin kanserden vefatı beni çok etkiledi. Bu süreçte kardiyoloji, nöroloji, kadın hastalıkları vs birçok bölüme gittim. Her hissi kansere yoruyordum ve çok korkuyordum. Hep içimi rahatlatmak istiyordum. Tabi o ara beni psikiyatriye yönlendirdiler. Citoles 10 mg başladım 2019 yılında. Gayet de iyi geldi.
2020'nin Mart'ında bıraktım. Daha önce bırakacaktım ama malum pandemi, bırakmak istemedim. Tabi ki doktor kontrolünde. Birkaç ay içinde nüksetti, o aralar reçetemde "yaygın anksiyete bozukluğu" yazıyordu. Sonra yine aynı doktoruma gittim, Temmuz ya da Ağustos gibi tekrar başladım ilaca aynı mg ile. Yine bir süre kullandıktan sonra doktor kontrolünde yine bıraktım. Bu sefer tarih 2021 Mart'tı. Aynı zamanlarda aktif bir işe de başladım, gayet de iyi geldi bana. Çünkü pandemiyle işimi kaybetmiştim ve parasızlıktan inanılmaz korkuyordum. Gelecek kaygısı da çekiyordum açıkçası ki hala çekiyorum. Temmuz gibi işten çıktım, daha doğrusu çıkarıldım. Sözleşmeli bir işti bu yüzden bitti.
Sonra yine nüksetti. Bu sefer biraz daha sarstı. Yine 10 mg olarak devam edecektik ama doktor çok kaygılı olduğumu görünce 20 mg'a yükseltti. Bilen bilir, her şeye kafayı takarsınız. Neden 20 mg oldu, ben o kadar mı kötü durumdayım vs bir sürü şey düşündüm. Açıkçası iki buçuk aya yakın aynı ilacıma devam ediyorum, diğer nüksettiklerinde bu sürede çoktan rahatlamıştım. Ama şimdi o kadar kolay olmuyor, 20 mg kullanmama rağmen. Böyle düşüncelerle kendimi kısır döngüye soktuğumun farkındayım. En son doktor reçeteme "panik bozukluk" yazdı. Moralimi bozmak istemiyorum. Parasızlıktan korkarken şimdi doktor ücretimin seansı 700 lira olmuş. Bunu da düşünüyorum. Bu arada ek iş yapıyorum herhangi bir para sıkıntım yok ama korkusu var. Yine de düzenli olarak psikoterapi alayım desem çok çok zorlar. Doktorum da bunu bildiğinden okuma terapisi önerdi. Şimdi "Panik Atakta" kitabını okuyorum.
Özelden ya da buradan tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Çevremde bu hislerimi paylaşacak ya da anlayacak kimseyi bulamıyorum. Herkese bol sağlıklı günler diliyorum <3

Merhaba şikayetleriniz devam ediyor mu

Merhaba şikayetlerini
Merhaba nasıl iyilestiniz?

Yürürken dusecek gibi oluyorum bayılma hissi basdonmesi geniş boş alanlarda yürüyemiyorum
Benim gibi olan var mı?
Evet
Evet aynısını yaşıyorum

Merhaba şikayetlerini

Merhaba nasıl iyilestiniz?
Beni açıkçası doktorum iyileştirdi diyebilirim. Öncesinde iki doktor değiştirdim üçüncüsünde doğrusunu buldum. bu konuda doktor çok çok önemli. inanmalısınız güvenmelisiniz sizi gerçekten bilgilendirmeli kötü bir anda ulaşabilmelisiniz ki güvende hissedesiniz. bu konuda çok şanslıydım.

İlaç kullandınız mı ? Şikayetleriniz nelerdi

İlaç kullandınız mı ? Şikayetleriniz nelerdi
paxil kullanıyordum biryandan da terapiler alıyordum. ben şöyle deneyimledim tek başına paxil yeterli olmamıştı çünkü yine kötüydüm. Terapi almaya başladıktan sonra iyi oldum. Onda da doğru terapisti bulana kadar yine çok kötüydü her şey. bende çok hızlı kalp çarpıntısı baş dönmesi vardı. Dışarı çıkmaktan korkuyordum birşey olacak diye. böyle sanki kendimde değilmişim gibi oluyordu. Uyuşmalarım vardı özellikle de kollarımda.

Çok faydalı olmuş gerçekten çok teşekkürler umarım ulaşması gereken kişilere ulaşır hemen ellerinize sağlık

Ben okuduğum kitaplar ile ilgili bir konu açmıştım kesinlikle tavsiye ederim terapi aldığım doktorumun tavsiye ettiği kitaplar da var fotoğraflarını paylaştım bakın mutlaka okuyun çevrenizde evet sizi anlayacak olmaz çünkü sadece yaşayanlar birbirini anlar aynı dili konuşuyormuş gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…