Panik Bozukluğu / Panik Atak Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Panik atak anksiyete rahatsizliklari olan bir kisiye onerim siddetle kortizol hormonlarina baktirsinlar ozellikle ufacik bir seste korkanlar ve baygınlık hissi yasayanlar. Herkese gecmis olsun Rabbim şifa versin

Ne durumdasınız atlatabildiniz mi

Hamilelik sürecini sağlıklı geçiren arkadaşlar oldu mu?
Ben 37. Haftadayım gebelik planlayınca 4 sene kullandığım ilacı bıraktım 1 ay sonra gebe kaldım. Nasıl geçiyor diye sorarsan çok çok zorlanıyorum hatta hamileliğin tadını alamadım sağlıkla bitsin diye gün sayıyorum son 20 günüm. 9 aydır her gün panik atak yaşadım diyebilirim. İlk 3 ay berbattı psikolojik olarak. 3-6 ay bi tık daha iyiydi son 3 ay yine coştu

Bir çok paylaşımı okudum. Doktora gitmekten ve bu durumu kabullenmekten bile korkuyorum. Kendimi hep çok güçlü ve dirayetli bulurdum. Son 2 yıldır eşimin işi dolayısıyla uzun saatler yalnız kalmam kendimi çok fazla dinleme inceleme durumuma sebebiyet verdi. Bir hastalık için doktora gitsem bi hafta sonra kendime başka hastalık türetiyorum. Yalnızken, uzun bir seyahate çıktığımda ya da evden uzaklaştığımda sanki bana birşey olacak gibi hissediyorum. İşin garip yani vücudum da buna belirti veriyor gibi davranıyor. Dışarıdan bakıldığında hayatım çok yolunda duruyor, çok şükür evlilik maddi manevi halimde bi sorun yok ama psikolojik destek almayı düşündüğümü söylediğimde çevremden çok garip tepkiler aldım. Bu da beni daha çok başbaşa bıraktı bu yaşadıklarımla. Ne yapacağımı bilemiyorum. Baş edemiyorum.

Bende 6 şubat depremi sonrasında panik atak gelişti. Uçağa binemez oldum, onu bırak arabanın ön koltuğuna oturamıyorum. Asansöre binemiyorum. Bazı geceler inip sitenin bahçesinde oturuyorum. Yardımcı olacak birileri var mı

Panik atak bir hastalık değildir :) öncelikle algınızı bunun bi hastalık olmadığı yönünde tekinlerle değiştirmelisiniz

Korkun geldiğinde kafayı dağıtmak doğru bir yöntem değil. Korkularınız sizin duygunuzdur, sizi korumak için vardır. Korku duygunuzu sakinlikle karşılamalı ve bilinçaltınıza şuan korkulacak bir şey olmadığı sinyalinizi vermeniz gerek. Aklınızı dağıtmaya çabalamanız o duyguyu kabul etmemeniz, onun gelmesinden rahatsız olduğunuz ve onunla savaştığınız sinyalini verir.

Suan iyimisiniz oneriniz nedir

Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Bence en kısa zamanda psikiyatriste görünün. Durumunuz varsa aynı zamanda terapiye de başlayabilirsiniz. Panik atak yolculuğumda 20. Yılım ve şu an 4. Bi atak dönemi yaşıyorum. Asla iyileşemeyeceğimi düşünüyorum yine :) ama iyileşeceğiz hep beraber iyi olacağız.

ben panik atağı atlatmış biri olarak yazıyorum. yukarıda da yazmışlar panik atak hastalık değildir, böyle bakmalısınız. bunun için terapiler aldım ama sonunda gerçekten bunun aslında çok basit bir şey olduğunu anladım. kafamızda büyüttükçe hastalık büyüyor ama ne olduğunu bilince bu gerçekten hastalık bile değil

Panik atak mı geçiriyorum kalp krizi mi bilemedim.
Astımım var hafif düzeyde,boğazımda bir şey var sanki,çabul yoruluyorum ve dilim dışarda gezmek istiyorum.Kalp krizi mi panik atak mı ,başka bir şey mi acaba?

Boğazda bir şey var hissi bende de var. Hatta ara ara boğazım gıcıklayıp öksürük tutuyo, sonra burnum tıkanıyo gibi oluyo sonra ölüyorum,nefes alamıyorum diye panik oluyorum, çarpıntım tutuyo,elim ayağım titriyo. Ama astım olsa bu şekilde olmaz diye düşünüyorum.

Peki nasıl anlattınız,sürekli videolar mı izlediniz? Kendinize sürekli telkin mi verdiniz? Terapi alıyorum,bir nebze iyi geliyor,sonra farklı bir şeyler yaşayınca kendimi hasta oldum sanıp modumu düşürüyorum. Mesela çarpıntı oluyo,bunu onemsemeyince azaliyo,bu sefer nefes kesilmesi oluyo, anlık olunca haliyle korku oluyo. Naoicami sasiriyorum, hastayım sanıyorum. O an sakin kalıp panik ataktan oluyo hasta değilim diyemiyorum, ya da o an önemsiz bir şey boşver diyemiyorum.

ben videoları izlerdim ama pek işe yaramazdı. iki doktor değiştirdim. ilaç kullandım yine fayda etmedi. sonunda denkgele bir arkadaşımın tavsiyesine uydum. bir doktor önerdi. ona gittim. Allah binlerce kez razı olsun beni hayata döndürdü diyebilirim. herzaman heryerdede söylerim tavsiye ederim onu. bana bilişsel terapi yaptı birde emdr yaptı. bana ne olduğunu anlattı. kafanıza yatınca artık korkmuyorsunuz. bende nefesim kesiliyor sanıyordum kalp krizi geçiricem sanıyordum. aslında hiçbirisi gerçek değilmiş bunu anlıyorsunuz. neden gerçekte olmadığını anlatıyor. herşeyi öğretiyor. herşeyi öğrenince ne yapacağınızı da öğrenmiş oluyorunuz. korkmadıkça stres yapmadıkçada bitiyor. 4 yıl oldu biteli birkez bile yaşamadım yaşamamda. bunu ortadan kaldıran şey doğru doğru doktordan doğru terapiyi almak valla.

Yaaaa maşallah çok iyiii. Bende şuan emziren annenin,ilaç kullanamıyorum,online terapi alıyorum. Bir nebze de olsa iyi geliyor. Fakat regl dönemi kalpte ek atimlar, çarpıntılar başlıyor. Özellikle ek atimlar çok korkutuyor beni. Kalpte bı şey yok dedi doktorlar,fakat beynimi ikna edemiyorum bı türlü. İlaç+Terapiyi bu sebepten istiyordum ama emziriyorum diye doktor ilaç vermedi. Videoları da izliyorum evet etkisi oluyor ama sonra geçiyor. Yani sürekli ve düzenli izleyince mi faydası oluyor artık bende bu durumun düzelmesini, her şeyin yoluna girmesini istiyorum

Merhaba arkadaşlar. Benim durumum biraz karmaşık. Söylendiği gibi yarım saat içinde geçen ataklar halinde değil de resmen tüm bedenimi ele geçirmiş gibi günlerdir devam ediyor. Ellerim ayaklarım çekiliyor,uyuşuyor. İnanılmaz mide bulantıları ve kusmalar. Çok halsizim bitkinim bu şekilde yaşamaya mecalim yok. Psikiyatriye gitmeden önce prozac adlı ilaca başladım ataklarım daha da artınca doktora gittim. Kaygı bozukluğu olduğunu söyledi.Kilo almaktan korktuğum ve tiroidim(haşimato) olduğu için prozacla devam edelim dedi. Yanında tranko buskas verdi 8-9 gün kullanıp tekrar gel dedi. Kullandıktan sonra iyi gibiydim prozacla devam edelim dedi. 1-2 hafta sonra tek başına yetmiyor sanırım çok daha kötü olmaya başladım. Ortada bir şey yokken bedenim de çok kötü şeyler oluyor. Korkuyorum artık ilaçlar bile iyi gelmeyecek diye. Çok kötü olursan arada bir tranko buskas içebilirsin demişti doktor. Bu aralar her gün içmeye başladım mecburiyetten. O da bağımlılık yapıyormuş içim rahat etmiyor. Bende başka bir şey mi var iyileşemeyecek miyim lütfen yardımcı olun. Uykudan uyandığım anda başlıyor çünkü çok kötüyüm artık

Merhaba arkadaşlar. Benim durumum biraz karmaşık. Söylendiği gibi yarım saat içinde geçen ataklar halinde değil de resmen tüm bedenimi ele geçirmiş gibi günlerdir devam ediyor. Ellerim ayaklarım çekiliyor,uyuşuyor. İnanılmaz mide bulantıları ve kusmalar. Çok halsizim bitkinim bu şekilde yaşamaya mecalim yok. Psikiyatriye gitmeden önce prozac adlı ilaca başladım ataklarım daha da artınca doktora gittim. Kaygı bozukluğu olduğunu söyledi.Kilo almaktan korktuğum ve tiroidim(haşimato) olduğu için prozacla devam edelim dedi. Yanında tranko buskas verdi 8-9 gün kullanıp tekrar gel dedi. Kullandıktan sonra iyi gibiydim prozacla devam edelim dedi. 1-2 hafta sonra tek başına yetmiyor sanırım çok daha kötü olmaya başladım. Ortada bir şey yokken bedenim de çok kötü şeyler oluyor. Korkuyorum artık ilaçlar bile iyi gelmeyecek diye. Çok kötü olursan arada bir tranko buskas içebilirsin demişti doktor. Bu aralar her gün içmeye başladım mecburiyetten. O da bağımlılık yapıyormuş içim rahat etmiyor. Bende başka bir şey mi var iyileşemeyecek miyim lütfen yardımcı olun. Uykudan uyandığım anda başlıyor çünkü çok kötüyüm artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…