Merhaba beyhude ALLAH yardımcın olsun annenin ve senin cümlemizin ah o anneciğinin gözyaşları canım benim inan içime aktı gözlerim dolu dolu yazıyorum sizin için dua ediyorum düşünsene bizim şu anki yaşadığımız ıkıntılar gerçekten tarifi yok ya babanın annene yaptığı haksızlığı RABBİM annene bunun şifasını verecek İNŞALLAH sanada bacım bak sonlara yaklaşmışsın ALLAH herkezin kalbine göre verir ben bütün kalbimle inanıyorumki RABBİM bizi sınıyo ve güzel günlere doğru gideceğiz bu günler çoktan geride kalmış ılacak bebeklerimizle kameralarımızı açarak el sallicaz birbirimize zaman her şeyin ilacıdır ALLAH ın izniylr bacım.ben senin 27.haftamdayım la başlayan yazını okumuştum o günden sonra çok rahatladım bendede anksiyete var 3 aydır bununla yaşıyorum bazen ii bazen çekilmez. iYİ old. andahiç yaşamamışım gibi yaşadığım andada hiç geçmicekmiş gibi korku panik olumuzluklar sonrasındada yelleri alıp götürüo ama geçicek İNŞALLAH .Bende pskytrs gidiyorum ama dr ilaç şu an önermio zaten 8 yıl öncede yaşamıştım bu rahatsızlığı kullandğm antidepresan çok yan etki göstermişti ilaç kullanmaktan bile korkar oldum artık ama yazımı okuyanlar ilaç kullanmaktan endişelenmeyin çünkü ben pkytrs dğld normal pratisyen dr arkadaşımın kendi rahatızlığına önerilen ilacı tavsiyesi üzerine kullandım aylar sonra geçti halbuki bana uygun olanı pskytrs eşliğinde alsaydım çok daha çabuk iyileşir ilaç fobiside olmazdı kesinlikle dr kontrolünde alınmalı bunlar çok ciddi ilaçlar. neyse bacım konumuza dönelim sende ilaç almaya başlamıştın anksiyetemde oluştu demiştin ilacına devam ediyomusun hala pskytrsn gitmeye deva ediyomusun ara sıra yine yaygın anksiyete yaşıyorum demişsin ilaç kesmedim bide merak ettiğim bişey daha var daha öncede varmıydı bu rahatsızlığın yoka sadece hamileliktemi nüksetti bu anksiyete denilen şey iaçla son bulacakm acaba merak ediyorm cvb bekliyorum bacım ALLAH a emanet ol sen ve ailen annenide çok öpüüyorum RABBİM şifa versin İNŞALLAHmerhaba fujacım,henüz doğurmadım ama son günlerimi yaşıyorum.korktuğum gibi son aylarım tembellik dışında öyle yğun nefes sıkıntısıyla geçmedi .daha doğrusu çocuk çok yukada olmsına rağmen bana öle çarpıntı olarak dönmedi.sanırım çarpıntımı tetikleyen 1 kansızlık oluyo hamilelikte bide çarpıntı beklentisi.hamilelik öle farklı bi durum ki tamamen hormonların elinde oyuncak gibi oluyosun.şu son 2 ay öle korkunç şeyler yaşadımki pa ile ilgisi olmayan.babam başka kadınla evlendi evi terk etti.annem perişan oldu.bende sabah akşam annemle ağladım.daha yeni atlattım.anladım o yaşadığım sıkıntılar bana kimi zaman unutturdu pa yı.kimi zaman anksiyete çevirdi.çok duygusallaştım.ama kendimi iyi hissettiğim pa yı unuttuğum çok zamanda oldu.doğumdan korkmuyorum artık.en büyük yardımcım allah.namaz kılmasam allahdan hergün yardım istemesem göğsümde bir baskı sırtımda bi yük oluyodu.bide sana bu hastalığın zayıf bi tarafını söleyim.bilmem akıl oyunları filmi izledinmi?ordaki profesör gerçekte hasta olduğunu nasıl keşfediyordu .küçük kızın hiç büyümediğini fark ederek.sende bu hastalığın seni öldürmeyeceğini bu zaman kadar ciddi bi rahatsızlı geçirmediğini hala hayatta sağlam olduğunu düşünerek anlayabilirsin.
kızalr malesef bendede anksiyete ve obsesif kompulsif var ve şu an 27 haftalık gebeyim hamileliğim .ok sıkıntılı geçiyo başından beri ativan kullanıyorum 2 aydırda prozac kullanıyorum ama kendimi çok sıkıyorum çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun
son iki gündür anksiyete anlarım başladı sanki.son aylarda hiçbir şeyim yoktu.stresten mi acaba??? çok iyi gidiyordum.bvu bunlatılar...deli edecek nerede ise? sıcaklarda ne yapacağım ben.reses sen nasılsın.
arkadaşlar merhaba size önce kısaca hikayemi anlatmak istiyorum ben 7 yıldır OKB ve panik atak hastasıyım 2 ay önce mikro enjeksiyon yöntemiyle hamile kaldım ne yazıkki 9 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım çünkü bebeğin kalp atışlarını alamadık .Hamile kaldıktan sonra çok yoğun korkular yaşadım şimdi kendimi suçluyorum acaba benim gibi olupta hamilleliği devam eden varmı bu hastalık hamileliğe engelmi birde hamileyken bebeğe zarar vermeyen antideprasan varmı cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler.
angelnrcn çok teşekkür ederim cevabınız için bende sizin gibi titizlik değil ama birtakım korkularım var ve beni etkisi altına alıyor bende prozac kullanıyordum ama tedavi sürecinde bıraktım ve hemen tekrarladı efexör 75 kullanıyorum demişsiniz bebek için güvenli sanırım .Bende 15 yıllık evliyim ve çok istiyorduk bebeğimizi umarım diğer tedavide başarılı oluruz .Teşekkürler.
gebe kalmadan önce her iki dr.unla da konuş her ilacı kullanamazsın.ilaç kategorileri var.
gebeliğinin o döneminde sana en uygunu hangisi ise onu verir dr.un.kafana göre alayım deme sakın.bebekten önce mutlaka kadın d.doktorunla görüşmeni tavsiye ederim.
arkadaşlar bende panik atak hastasıyım ve 9 senedir ilaç kullanıyorum ama geçen ocak ayında yaşadığım ilk hamilelikte ilacımı bıraktım ve bebek 2 haftalıkken kalp atışı olmadığı için kaybettik sonrasında ataklar daha şiddetli olmaya başladı ama ilaca başlamadım gerçi çok zorlandım ama tekrar hamile kalırsam umudu ve psikolojisi beni çok yordu şimdi 26 haftalık hamileyim ve tam 1,5 yıldır ilacımı içmiyorum bu hamileliğimde doktorlarıma yalvardım herhangi bişey versinler diye ama vermediler ve şimdi panik bozukluklar hat safhada en ufak bişeyde ölüm korkusuna kapılıyorum vücudum tirtir titriyo ilacada sarılamıyorum aranızda bu durumda olan varsa lütfen yardımcı olsun
arkadaşlar merhaba size önce kısaca hikayemi anlatmak istiyorum ben 7 yıldır OKB ve panik atak hastasıyım 2 ay önce mikro enjeksiyon yöntemiyle hamile kaldım ne yazıkki 9 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım çünkü bebeğin kalp atışlarını alamadık .Hamile kaldıktan sonra çok yoğun korkular yaşadım şimdi kendimi suçluyorum acaba benim gibi olupta hamilleliği devam eden varmı bu hastalık hamileliğe engelmi birde hamileyken bebeğe zarar vermeyen antideprasan varmı cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler.
ben canım12 yıl falan oldu herhalde obsesif kompülsifim ama daha kötüsü majör depresyon obsesifte zorlayıcı ama bende titizlik vardı seninki ne acaba.depresyon çok kötü tedavi olmak zorundasın ilaç tedavisi benim daha önce aldığım ilaçlar iyi gelmedi ama son psikiyatristimin verdiği ilaç allah razı olsun ondan 10 ay oluyor gideli efexör 75 iyi geldi bana ben 7 aylık hamileyim kullanıyorum rahat ettim hamileyken kafam rahattı bu rahatsızlıklarda emek istiyor iyi bir psikiyatristin özeline gitmeni tavsiye ederim hamileykende kullanabileceyin bir ilaç iste rapor çıkar bir yıllık ilaç kullanım raporu bir günde çıkarıyorlar ilk işin hergün ilacını almak olmalıbirde iyi bir anti depresan kullanırsan panik için ayrıca ilaç almana gerek kalmaz ben 7 aylık hamileliğimde iki defa çarpıntım oldu biri ilk öğrendiğimde sabaha kadar uyuyamadım yıllardır bekliyorduk eşimle hamile kalmayı biride daha sonra gittim karanlık odada yattım sabah geçmişti kendini suçlama canım senim için ilk önemli olan uygun bir ilacaca başlaman 3 haftayı bulur etkisini göstermesi sabırlı ol doktoruna kendini doğru ifade etve ilacını hiç aksatmadan hergün al bana istediğin zaman yazabilirsin canım:1hug:
Canım benimde bebişimim eylül ayında kalp atışı durmuştu. Şu an yine hamileyim Allaha şükür.. korkularım hat safhada ama yapacak bişey yok biz de böyleyiz.. Yaşayacağı olsaydı yaşardı ben aynı senin gibi düşünmüştüm doktruma hissedermi demiştim. Henüz değil demişti... Kendini strese sokmamaya çalış giriyorsanda çok endişelenme inşallah en yakın zamanda tekrar hamile kalırsın. içilebilen ilaçlar var.. ben elimden geldiğince atlatmaya çalışıyorum ama sanırım benimde çok ihtiyacım var doktorumla konuşacağım
Merhaba,
Benim varlığına inanmadığım ama malesef yüzyılın rahatsızlığı olarak dile getirilen Panik Atak hastası olup hamile olan veya hamile olma yolunda ilerleyen üyelerimizin paylaşım alanı...