merhaba arkadaşlar;bende yeni üye oldum ve sizlerin arasına katıldım 18 haftalık gebeyim 3 yıldır panik atağım var ilaç kullanıyordum zaten psikiyatriste ve doğum doktoruma danıştım ve efexörü kullanmaya devam edebileceyimi söyledi ama doğumdan sora emzirirken kullanılmazmış bende kullanmak istemiyordum ama iyi bir anne olabilmek için ruh sağlığınında yerinde olması gerek diye düşündüm bebeğe faydalı olabilmek için sizin düşüncelerinizide bekliyorum
ben panik atak hastasi degilim ama bi kere bir anda icim sıkıldı su icerken biraz daha oluverecek misim gibi hissettim ve olumsuz dusunceler beni sardi. Bu bir olaya asiri uzuldugum icin oldu diye dusunuyorum simdi gecti bu tur seyler yok cok sukur ama ben yurt disindayim ve yanimda ne akrabam nede arkadasim var birde calisiyprdum ama ilk 4 bucuk ay devamli kusubnaca isi birakmak zorunda kaldim . Simdi icim de sadece biseylerin devamli yapilmak zorunda oldugu dusuncesi var ve buda beni cok rahatsiz ediyor. Ornegin su icmek. Hergun su kadar su icmek zorundayim diye dusunuyorum ve kendimi zorlayarak iciyorum icerken de bu ne kadar devam edecek diye dusununce canim sıkılıyor bu seferde su icmeye karsi antipati olusuyor icmeyince suclu hissediyorum icince canim sıkılıyor ne yapcam bilmiyorum. Esim en buyuk destegim ama onunda sabri tasacak diye endiseleniyorum tam 22 hafatadir beni cekiyor ve son iki hafatadir bu sorunla ugrasiyoruz. Bir kac gun icinde turkiyeye gelecez orda gecer diyor ama icimde korku var ya gecmezse ya dogumdan sonrada devam ederse diye. Ne yapsam nasil yapsam bilmiyorum. Aksama kadar internetteyim biri girer yakalr konusurum umuduyla cunku konusunca rahatliyorum ve nesem yerine geliyor tum olumsuz dusunceler gidiyor. Herseyi daha zevkle yapiyorum. Acaba bu bir panik atak mi yoksa hamilelikten dolayi psikolojik gel git ler mi bilmiyorum. Cevabinizi dort gozle bekliyorum. 2 hafta oncesine kadar hersey cook guzel di istahim iyice acilmisti ve guzel yiyordum ama 2 haftadir yemeklerin tadini bile yeni almaya basladim. Allah razi olsun
kızlar çok morelim bozuk kardeşim dün sinir hatanesine yattı bende hamile kalınca başladı anksiyete panik yıllar önce atlatmıştım kardeşimi öyle görmek beni mahvedio ve tazeleniyorum pskytrs gidiyorum artık ilaç kullanucam gibi gelio pskytrsmde zorlanırsam onaylıo ama ilaçda insanı mahvedio aranızda kullanıp benim için çok zor değildi kıa sürede rahatladım diyebilen varmı lüürfen acil yardıma ihtiyacım var birileriyle konuşmam lazm çok üzgünüm çok bekliyorum sizi kızlar
Kızlaaaaar!! nerdesiniiiz??? nasıl gidiyor hamileliğiniz? inşallah ataksız sorunsuz geçiyordur...
ya arkadaşım senin iyiliğin için bir sürü yazı yazdım bak kardeşinde yatmış kafana görede kullanma git doktoruna versin bir ilaç kullanmaya başla ne kendini sıkıntıya sok ne bebeğini nede eşini herşeyin bir zorluğu vardır başta zorluk çekersin bir kaç gün sonra alışırsın kendine acımıyorsan bebeğine acımalısın canım
canım ben de 27. haftamın içindeyi
m ve benim de ataklarım 21-22. hafta civarı sıklaşmıştı ve her akşam atak yaşıyordum.. direndim ama aynen senin de dediğin gibi yaygın anksiyete durumu başladı birkaç gün içinde.. her an bişey olacak, sanki ölecekmişim gibi yoğun bir korku, sürekli ağlama isteği.. işe geliyordum ama çalışamıyordum, kendime yakın arkadaşların odasına gidip ağlıyordum.. çok fenaydım, dayanamadım.. ve sonunda hem kadın doğumcum hem de psikiyatristimin onayıyla ilaca başladım fulsac kullanıyorum (etken maddesi fluoksetin, prozac'ın muadili yani). ilk başlarda çok korktum hep araştırdım internetten, bebek üzerine etkileri neler diye.. kafayı yiyecektim, yabancı yayınları araştırdık eşimle... okuduklarımı yine hem psikiyatristimle hem de kadın doğumcumla paylaştım ve bana çok rahat sanki söz birliği yapmışlar gibi birşey olmaz, aklına getirme dediler... ilaç kullanmazsam bu sıkıntılı, depresif durumumun benim vücudumda kortizol gibi stres hormonlarını artırdığını ve bu hormon arttığında bebeğe daha fazla zarar verdiğini söylediler, öyle ki bebeğe giden kan miktarı azalıyormuş ve bebek hem strese girip hem de gerektiği kadar beslenemiyor ve büyüyemiyormuş.. aynı zamanda anne karnında yaşadığı bu olumsuzluklar yani benim duygusal olarak dibe çökmem onun taze beyni tarafından öğreniliyor ve doğduktan sonra huzursuz olmasına, hatta belki büyüdükçe sorunlu olmasına neden oluyormuş... bunları uzun yazdım ve buraya yazdım ki aynı sorunu olanlar varsa da okuyabilsinler... yani canım ben nerdeyse 5 hafta oluyor ilacımı kullanıyorum... ve sürekli Allah'a dua ediyorum miniğim ilaçtan etkilenmesin, ona bir zararı olmasın, sağlıcakla kavuşalım diye... İlaç almazsam ben çok kötüyüm çünkü, düşün ki beni eşim, annem bile destekliyor ilaç almam konusunda, çünkü gerçekten harap duruma düşmüştüm, başedemedim ben.. yapamadım.. buradaki forumlarda okudum hep panik ataklı olup sadece arada atak yaşıyordu insanlar ama ben hem ataklar ve hergün her gün... üzerimden kamyon geçmiş gibiydim, yüzüm bembeyaz, yemek yiyemiyordum.. herkes farklı yaşayabiliyor, ben çok ağır yaşadım.. ama şimdi iyiyim çok şükür, çünkü ilaçlar 3 hafta içinde etkisini gösterdi ve ben şimdi normal benim. diğerleri gibi karnımı seviyorum, bebeğimle konuşuyorum ve mutluyum.. çünkü aynı senin dediğin gibi kendimi sağlıklı hissediyorum... ha ilaç kullanmadan atlatanlara da özeniyorum ama napıyim... Allah hakkımızda hayırlısını versin diyerek işi tevekküle bırakıyorum.. ama inan şu halde çok daha iyi olduğumu biliyorum, çünkü sanki canıma can geldi, yemek yemek benim için lükstü, hatta yazmıştım bir yerde yiyemiyorum diye, resmen yaşama sevincimi kaybetmiştim... şimdi yiyorum doymuyorum ve çok hoşuma gidiyor...bebeğimin tekmeleri benim için çok fazla birşey ifade etmiyordu maalesef ki o kadar olmuştum.. ama şimdi her hareketinde yüzüm gülüyor, tepki veriyorum gerçekten aramızda bağ olduğunu hissediyorum... demem o ki (doktorlarım da aynı fikirde) ben sağlıklı olduğum ve huzurlu hissettiğim sürece bebeğim de iyi olacak.. onun için hayata sarılmak zorundayım, zorundayız... eğer zorluk yaşıyorsan sen de yardım almalısın... burda bi arkadaşımız daha var, benimle aynı haftalarda olup ve ilaç kullanan (beray).. yalnız değiliz... herkes hamileliklerinde sorunlar yaşayabiliyor.. kiminde şeker çıkıyor, kiminde tansiyon, kimi haftalar hatta aylarca yatmak zorunda kalıyor düşük tehlikesi vs.. testleri riskli çıkanlar, okuyoruz... bizim de bu sorunumuz var.. Allah'tan psikolojik yani organik bir sorun yok... ama ben bazen merak ta etmiyor değilim kalbim olanca hızıyla çarparken ağzımdan fırlayacakmış gibi, vücudum alarm durumuna geçmişken.. nasıl dayanıyor bu kalp bu hızlı atıma, tansiyon yükselmesine.. benim kalbim demek bayağı sağlam ama sonuçta bir organ yani ya birgün dayanamaz da yeter be deyip durursa... neyse..çok ta merak etmemek gerek.. sen iyi olmaya bak ve tek başına ya da ailenle olmuyorsa destek almaktan çekinme..derim ben... tabi ki son karar sana ait.
kızalr malesef bendede anksiyete ve obsesif kompulsif var ve şu an 27 haftalık gebeyim hamileliğim .ok sıkıntılı geçiyo başından beri ativan kullanıyorum 2 aydırda prozac kullanıyorum ama kendimi çok sıkıyorum çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun
Allah'a sığınmak... tek yapabildiğim bu... biliyorsunuz kimse yardım edemiyor ataklar sırasında, ne kadar sakin ol, nefes al... bana bak!! dese de eşim... benim bakışlarım donuyormuş, dünyadan kopuyormuşum... halbuki ben o sırada Allah'ım bana yardım et diye içimden dua ediyorum, nefes almaya çalışıyorum... hele şimdi evet hamilelik daha farklı, bebeğimi de strese maruz bıraktığımı düşünüp atağın geçmesine uğraşıyorum ama sanki ben birşeyim yok dedikçe ataklar benimle dalga geçiyor... boğazım düğümleniyor her defasında ağlıyorum hüngür hüngür... normalde bu kadar etkilemezdi beni ama bebeğime birşey olacak korkusu, benim yüzümden ona birşey olması düşüncesi beni mahvediyor... bu akşam psikiyatrist kontrolüm var.. ilacı 11 gündür alıyorum... tüm kafamdakileri anlatıcam, sorucam... ve biliyorum ki salya sümük ağlayarak... çok zor gerçekten...
anladım cnm benimde 200 lere kadar çıkıyor
meraba beray nslın yazılarını okudum nasıl oldun ilaç kullanıyomusun bende seninle aynı durumdayım
resescim özeldende mesaj atmıştım sana.23. haftamdayım ve ara ar yokluyor diyordum ya aralar sıklaşmaya dahada şiddetlenmeye başladı ben asıl son aylardan korkuyorum çocuk büyüyünce nefes almak zaten zorlaşıocak.bide üstüne bu sıkıntı.off allah yardım etsin.hamilelikte bi annenin kalp atışları 80 civarı normalmiş bunu öğrenmesydim yine acil servislere giderdim heralde.benimki hiç aşağıya inmiyor çünkü.bide şüphe hastalığı bu acabakalbimdemi bi sorun var
ya doğumda atak gelirse pa olupta doğuran arkadaşlar lütfen yardımcı olun
pa artık atak şeklinde değilde yaygın anksiyete şekline girdi bu arala.sürekli içm darlanıyor sanki başka bi boyut tayım.sağlıklı insanları kıskanmaya onların ellerindekii şanslarının farkında olmadıklarını düşünmeye bile başladım.hayatım çok kısa ve heran somlanıcakmışda sanki hiç bi şey yapmaya zahmet etmeye bu kısa hayat için yeni planlar kurmaya vaktim yokmuş gibi geliyor hayırlısıyla bi doğursam ilaçlara geri dönerdimyasakkelime
beyhude merhaba ben senin diğer yazınıda okumuştum hatta anırım doğumunu bile yaptın bunlar biraz eski yazıların umarım iyisindir ben anksiyete rahatsızlığını yaşıyorum senin yazdıkların beni çok etkilemişti rahatsızlığın benimkiyle aynı pskytrsm henüz bana ilaç verme taraftarı dğl ama ben zorlanıyorum en çok korktuğumda ilaç bende miğde bulantısı yaparmı zaten hamileliğimin ilk aylarındaki yaşadığım şiddetli miğde bulantıları beni mahvetti nefret ediyorum o günlerimden gerçi şu andada çok ii old. söylenemez am sosyal hayatım sıfır nerdeyse ilaç kulansam bir dert kulanmasam bir dert lütfen bana yardımcı olurmusun ilaç nöbetlerini şiddetlendirdimi
merhaba fujacım,henüz doğurmadım ama son günlerimi yaşıyorum.korktuğum gibi son aylarım tembellik dışında öyle yğun nefes sıkıntısıyla geçmedi .daha doğrusu çocuk çok yukada olmsına rağmen bana öle çarpıntı olarak dönmedi.sanırım çarpıntımı tetikleyen 1 kansızlık oluyo hamilelikte bide çarpıntı beklentisi.hamilelik öle farklı bi durum ki tamamen hormonların elinde oyuncak gibi oluyosun.şu son 2 ay öle korkunç şeyler yaşadımki pa ile ilgisi olmayan.babam başka kadınla evlendi evi terk etti.annem perişan oldu.bende sabah akşam annemle ağladım.daha yeni atlattım.anladım o yaşadığım sıkıntılar bana kimi zaman unutturdu pa yı.kimi zaman anksiyete çevirdi.çok duygusallaştım.ama kendimi iyi hissettiğim pa yı unuttuğum çok zamanda oldu.doğumdan korkmuyorum artık.en büyük yardımcım allah.namaz kılmasam allahdan hergün yardım istemesem göğsümde bir baskı sırtımda bi yük oluyodu.bide sana bu hastalığın zayıf bi tarafını söleyim.bilmem akıl oyunları filmi izledinmi?ordaki profesör gerçekte hasta olduğunu nasıl keşfediyordu .küçük kızın hiç büyümediğini fark ederek.sende bu hastalığın seni öldürmeyeceğini bu zaman kadar ciddi bi rahatsızlı geçirmediğini hala hayatta sağlam olduğunu düşünerek anlayabilirsin.
kızalr malesef bendede anksiyete ve obsesif kompulsif var ve şu an 27 haftalık gebeyim hamileliğim .ok sıkıntılı geçiyo başından beri ativan kullanıyorum 2 aydırda prozac kullanıyorum ama kendimi çok sıkıyorum çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun