arkadaşım yazını okudum aynı şeyleri bende yaşıyorum ama ila kullanmaktanda korkuyorum hem bebeğim için hem kendim için 8 yıl öncede yaşadım bu rahatsızlığı ilaç yan etkileri beni çok kötü etkilemişti yine aynı şeyleri yaşama fikri bile beni huzursuz edio ama bu şekildede hayattan soyutlandım hiç bir zevk almıyorum bebeğimin farkına varamıyorum halbüki onu çok seviyorum ama bu illet yerleşti benim asıl merak ettiğim anksiyetenin vermiş old. olur olmaz düşünceler sürekli beyninin anki bir kumanda gibi yönetilio olması ilaçla bittimi yani saanki ben tekmişimde kimse benim gibi dğlmş gibi gelio bana cvbn bekliyorum arkadaşım hatta hepinizden
sevgili fuja seni çok iyi anlıyorum canım ben aynı şeyleri yaşadım ve etrafımda hiç kimse kalmadı ne ailem ne eşim kız erkek kardeşim beni anlamadı yapayanlız kaldım çok kötüydüm canım ağır depresyon geçirdim herşeyi kafama takardım eşim niye aramadı kardeşim niye aramadı hep ilgi beklerdim senin gibi bu rahatsızlıktan kaynaklanıyor hasta olunca herkez senden uzaklaşıyor dünyanın kuralı bu tedavi olmazsan ileride eşinide çocuğunuda kaybedersin seni uyarayım ben bunları anladım
1- ilacın sana yaradımı
doktorum bana cipralex vermişti 20 lik kaliteli bir ilaç ben 3-4 yıl kullandım ama bana yaramadı bu çok önemli her ilaç fayda etmeyebilir çünki benim depresyonum ağırdı ve ilaç yetersiz kaldı
2-ilaçlar bana yaramıyor diye psikoloğa gideyim dedim 150 tl seansı 2 defa gittim senin ilaç tedavisi alman gerekir dedi yalnız tereapi yetersiz dedi terapi o anlık fayda sağlıyor
3-bizim yani depresyon hastalarının beyni serotinin miktarını yeterli salgılamıyor bunun ayarlanması gerek yalnız terapi ile olmaz bunu ayarklayacak doktorumuzun verceyi ilaçtır önemli olan psikiyatriste gittiğimizde herşeyi tüm açıklığıyla anlatmak kendimizi doğru ifade etmemiz
4-vereceyi ilacı düzenli almak önemli hergün aksatmadan benim baş ucumda sabah kalkınca ilk iş ilcımı almak
içer içmez çay süt ayran içmeyin etkisi azalmasın
psikolog psikiyatriste gönderince gittim ve ona anlattım kendi iyice oda bana ilacını değiştireceyiz dedi ve daha ağır bir ilaç olan efexör 75 ml verdi bu ilacı kullandım ve 15 gün sonra kendimi iyi hissetmeye başladım hayata tekrar döndüm çok mutluyumeşim kardeşim şimdi beni arasada ben açmıyorum telefonu kafamada takmıyorum çarpıntım sıkıntım yok allaha şükür
şimdi hamileyim doktor gerek gördüğü için kullanıyorum ilacı ilacı kesip eşime ve bebeğime karşı sinirli olmak istemiyorum
kızlar sizlere tavsiyem böyle bir sorun yaşıyorsanız psikiyatriste gidin herşeyi anlatın o sizi yönlendirecektir cahillik yapmayın sonra pişman olursunuz
şu an psikoloğa gitmiyorum çünki mutluyum ve ihtiyacım kalmadı