Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

angelnrcn lütfen bana yardımcı olurmusunuz depresyon ilacı kullananın hamile kalmaya hakkı yokmu?

angelnrcn lütfen bana yardımcı olurmusunuz depresyon ilacı kullananın hamile kalmaya hakkı yokmu?

merhaba canım yeni evleniceksin sanırım mutluluklar dilerim sana bu tür özel konuları pek eşinin ailesi ilede paylaşma sana tavsiyem ben 7 yıllık evliyim canım kavgalı bir ailede büyüdüm ve bunlar beni etkiledi hasas bir yapım vardı duygusal biriyimdir evlenince ilk eşimin ailesi ilede sorunlar yaşamıştım şimdi iyiyim çok şükür fakat depresyon beni yakaladı bayağıdır ilaç kullanıyorum ilaç kullanırken hamile kaldım canım doğum doktorum ve psikiyatristime ayr ayrı sordum kullanabilirmiyim diye ve sakıncası olmadığını kullanabileceyimi söylediler ve bebişim 24 aylık sağlıklı çok şükür ilaçlar sayesinde sakin bir hamilelik geçirdim ben ilacımı asla kesmeyi düşünmüyorum canım ben sağlıklı olursam bebişe iyi bir anne aşime iyi bir eş olurum sana gelince senin yaşadığın yerde umarım iyi doktorlar vardır gerçi genç kızsın ama yinede doktorunla açıkça konuşmalısın ssknın psikiyatristine gidebilirsin ben evlenicem bebekte düşünüyoruz hamileykende kullanabileceyim bir antidepresan verebilirmisiniz demelisin bu konularda çekinmek olmaz bazı anti depresanlar zararsız benim kullandığım efeksör gibi fulsac- prozac- paxil gibi sana zarasız bir antidepresan verecektir canım istersen özeldende yazabilirsin yine bir sıkıntın olursa buradayım:1hug:

venegis kullanıyorum etken maddesi Venlafaksin siz hamileyken hepmi kullandınız ilaçları yoksa son aylardamı bebek doğdumu sağlıklımı?ne olur yardım edin özelden yazamıyorum 50 mesajdan sonra hakkım varmış...

allah sizden razı olsun bebeğim olsun çok istiyorum ama psikiyatır ilaçlar zararlı dedi devlet hastanesine gittim 1 yıl çocuk yapma dedi ben çok üzüldüm....

venegis kullanıyorum etken maddesi Venlafaksin siz hamileyken hepmi kullandınız ilaçları yoksa son aylardamı bebek doğdumu sağlıklımı?ne olur yardım edin özelden yazamıyorum 50 mesajdan sonra hakkım varmış...

canım ben 4- 5 yıldır kullanıyordum zaten hamile kalmakta istiyordum bebek 2 aylık olmuş hamile kalmışım fark etmedim bulantım olmadığı için tabi doğum doktoruma ve psikiyatriste sordum ben 2 aylık hamileyim ilaç kullanırlen hamile kaldım keseyimmi ilacı dedim bana sakıncası olmadığını söyledi her ikiside canım şimdi 6 aylık hamileyimhemen hemen ama bebek yapılan yestlerde sağlıklı çıktı allaha şükür canım yani kullanabilirsin ilaç zaten kesersen şimdi hastalığın tekrar nüks eder ve çevrenle ilişkilerin bozulur ama sen tekrar psikiyatriste git mümkünse ve hamileykende kullanabileceyin bir ilaç istediğini söyle canım aklına takılan bir şey varsa sorabilirsin

allah sizden razı olsun bebeğim olsun çok istiyorum ama psikiyatır ilaçlar zararlı dedi devlet hastanesine gittim 1 yıl çocuk yapma dedi ben çok üzüldüm....

canım üzülme bebek istemek her kadının hakkı ve çok güzel bir duygu hamileyken rahatsızlığı olan ve prozac kullanan arkadaşlar var bu sitede hamile kalan bir bayan rahatsızsa mutlaka onun kullanacağı ilaçlarda vardır doktorun sana bunu söylemesi gerekir

arkadaşlar anti depresanlar anne sütüne geçtiği için emzirme döneminde doktorum önermemişti ya ilacı kesicez yada emzirmiycez bilginiz olsun

merhaba canım yeni evleniceksin sanırım mutluluklar dilerim sana bu tür özel konuları pek eşinin ailesi ilede paylaşma sana tavsiyem ben 7 yıllık evliyim canım kavgalı bir ailede büyüdüm ve bunlar beni etkiledi hasas bir yapım vardı duygusal biriyimdir evlenince ilk eşimin ailesi ilede sorunlar yaşamıştım şimdi iyiyim çok şükür fakat depresyon beni yakaladı bayağıdır ilaç kullanıyorum ilaç kullanırken hamile kaldım canım doğum doktorum ve psikiyatristime ayr ayrı sordum kullanabilirmiyim diye ve sakıncası olmadığını kullanabileceyimi söylediler ve bebişim 24 aylık sağlıklı çok şükür ilaçlar sayesinde sakin bir hamilelik geçirdim ben ilacımı asla kesmeyi düşünmüyorum canım ben sağlıklı olursam bebişe iyi bir anne aşime iyi bir eş olurum sana gelince senin yaşadığın yerde umarım iyi doktorlar vardır gerçi genç kızsın ama yinede doktorunla açıkça konuşmalısın ssknın psikiyatristine gidebilirsin ben evlenicem bebekte düşünüyoruz hamileykende kullanabileceyim bir antidepresan verebilirmisiniz demelisin bu konularda çekinmek olmaz bazı anti depresanlar zararsız benim kullandığım efeksör gibi fulsac- prozac- paxil gibi sana zarasız bir antidepresan verecektir canım istersen özeldende yazabilirsin yine bir sıkıntın olursa buradayım:1hug:

burda bebeğim 24 aylık demişsin doğdumu bebek yukardaki mesajı okudum bebişim 24 aylık sağlıklı demişsin acaba 24 haftalıkmı demek istedin canım?

burda bebeğim 24 aylık demişsin doğdumu bebek yukardaki mesajı okudum bebişim 24 aylık sağlıklı demişsin acaba 24 haftalıkmı demek istedin canım?

24 haftalık pardon canım ya henüz doğmadı hamileyim bu kadar telaş yapma canım sende her şeyin bir çaresi vardır

çok saol allah senden razı olsun inş bebeğin sağlıklı olur depresyonlu olmak zaten zor bide hamilelik düşüncesi daha zor saol arkadaşım..

angelncrn bugün psikiyatır ve doğum doktoru ile görüştüm ikiside antidepresanlar zararlı dedi benim içtiğim ilaç seninki ile aynıymış sen hamileliğin ilk 3 ayında kullandınmı?doktor dediki 3 aydan sonra alabilirsin...?cevap verirsen çok sevinirim...

merhaba ben yeni katıldım aranıza.29 haftalık hamileyim.
angelncrn bende okb titizlik hastasıyım.hamile kalmadan önceanafranil kullanıyordum.hamile kaldığımı öğrenince bıraktım.son bir aydır gene hastalığım tekrarlamaya başladı.bi türlü kafamdan düşünceleri atamıyorum.geçen hafta psikiyatriste gittim.lustral önerdi.ama daha kullanmaya başlamadım.sen ne kullanıyorsun?acaba başka doktoramı gitsem diyorum o ne önerecek.doğuma kadar ve doğumdan sonra dayanabilirmiyim diye düşünüyorum.ama bazen çok zorlanıyorum ilaç kullanmaktanda korkuyorum.

canım arkadaşım obzezf kompülsif çok zor bir rahatsızlık kimse anlayamaz senin ne çektiğini bende titizlik vardı kimse anlamadı beni kendi ailem bilerek huysuzluk yapıyorum sandı halbuki bu kendi elimizde değil ama eşim iyi bana karşı ve ilaç kullandığım için eskiye oranla çok çok iyiyim canım vallahi canım bence sen ilacını kullanmaya başla rahat bir hamilelik ve bebeğin doğduğunda ona faydalı olabilmek için ben efexör kullanıyorum canım psikiyatristim ve doğum doktorum önerdi 25 haftalık hamileyim çok rahat geçirdim ilaç kullanmasam çok huzursuz olurdu eşimide huzursuz ederdim şimdi kafama hiç bir şey takmıyorum hatta kendimi mutlu hissediyorum canım ama ilacım iyi geldiği için canım ilaç kullanmadan önce ben bile kendimi tanıyamıyordum içine sinmiyorsa bir doktora daha danış istersen ben kullanmanı öneririm

angelncrn bugün psikiyatır ve doğum doktoru ile görüştüm ikiside antidepresanlar zararlı dedi benim içtiğim ilaç seninki ile aynıymış sen hamileliğin ilk 3 ayında kullandınmı?doktor dediki 3 aydan sonra alabilirsin...?cevap verirsen çok sevinirim...

su nasılsın nasıl gidiyor ben anlattığım gbi bulantım olmadığı için hamileliğimin ikinci ayında fark ettim hamile kaldığımı tabi yeni ilacıma efeksöre başlayalı iki üç ay olmuştu bende telaşlandım sizler gibi acaba ilaç kullanıyorum bir şey olurmu bebeğe diye ve doktora defalarca sordum canım sakıncası yok dedi bana ozaman rahatladım çünki ben ilaç kullanmak zorundayım obzesif kompülsif panik atak ve majör depresyonum vardı çok rahat hamilelik geçirdi hamilelikte duygusallaşılır ağlanır falan derler ben aksine çok mutluyum allaha şükür ben 25.haftaya kadar kesintisiz ilaç kullandım canım bebiş doğduğunda anne sütüne geçtiğinde doktorum emzirme ilacını kullan derse mama vericem çünki ben hastayken eşimde huzursuz oluyor

ben sana özelden yazamıyorum msn adresin varmı ne olur benle bağlantıyı koparma...sen özelden imail adresini yazarmısın?

su meraba bu siteye yeni katıldım ben 8 yıl önce atlattığım bir rahatsızlıktı hamileyim 2 ayımda başladı 4 aylık hamileyim terapi görüyorum gerekirse ilaç alıcam hiç bir şey annelğin önüne geçemez ALLAH yardım ediyo ama bu demek değilki kolay çok zor şu an bu siteye girdim gözüm açıldı dr konuş bu ço önemli rahatsızlığının ne şiddette olabileceği konusunda o sana yardımcı olacaktır RABBıMıN izniyle sende anne olacaksın duacınım

kızlaaar merhaba 4 aylık hamileyim 2 aylıkken başladı panik atakla anksiyeteye dönüştü dayanılmaz bir hal aldı benim için. çok zor günler geçirdim ve geçiriyorumda feleket gibi geliyor her sabah uyandığımda bütün vücudum alarmda kontrolümü kaybettim şu an biraz iyiyim bu siteye girdim yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı beni lütfen arkadaşlar her gün yazışalım hep beraber destek olarak atlatalım. psikoloğa gittim oraya gelen diğer hamilelerle taniştıracağını söyledi bunun olulu neticeleri olabileceğini öyledi bu sitede bizim için bulunmaz bir fırsat aramızda yardım alamayanlarımız vardır bilgilerimizi paylaşalım lütfen faydalı olalım.zaten psikiyatrslerin bu kadar uçuk fiyatlar kondurmaları hiç doğru değil bir sonraki terapiye para yetiştircem diye daha çok sıkıntıya giriyo insan. uzun lafın kısası psiklğ pskytrs gittm terapi görüyorum o gün iyiyim keşke her gün gitem ama olmuo. beynimi düşünceler eir almış durumda aranızda ilaç kullanan varmı benim için gerçekten dayanılmaz bir hal almaya başladı dışarı çıkmak istemiyorum hele gece uyuyacağım zamanı hatırlamak berbat bişey terapistim bunu kabul edip bununla yaşamaya çalışcaksın diye seanslar uyguluyo dr karşısında yaşadıklarımı unutuyorum neredeyse rahatsızlıklarımı bile sıralayamıyorum ama şunu söylim arkadaşlar 8 yıl önce yaşadım bu iğrenç hastalığı atlattım hiç olmadı bizim bebeğimize daha faydalı olabilmemiz için ilaç kullanmak zorundayız tabi kesinlilkle dr uygun gördüğü sürece ALLAHIM bugünlerde geçecek İNŞALLAH kızlar cvp larınızı bekliyorum sizleri seviyorum bebeklerinize ii bakın bugün cuma duaların kabul old. gün çok selavat getirin bol dua edin ben hepinizin duacısıyım

arkadaşım yazını okudum aynı şeyleri bende yaşıyorum ama ila kullanmaktanda korkuyorum hem bebeğim için hem kendim için 8 yıl öncede yaşadım bu rahatsızlığı ilaç yan etkileri beni çok kötü etkilemişti yine aynı şeyleri yaşama fikri bile beni huzursuz edio ama bu şekildede hayattan soyutlandım hiç bir zevk almıyorum bebeğimin farkına varamıyorum halbüki onu çok seviyorum ama bu illet yerleşti benim asıl merak ettiğim anksiyetenin vermiş old. olur olmaz düşünceler sürekli beyninin anki bir kumanda gibi yönetilio olması ilaçla bittimi yani saanki ben tekmişimde kimse benim gibi dğlmş gibi gelio bana cvbn bekliyorum arkadaşım hatta hepinizden

arkadaşım yazını okudum aynı şeyleri bende yaşıyorum ama ila kullanmaktanda korkuyorum hem bebeğim için hem kendim için 8 yıl öncede yaşadım bu rahatsızlığı ilaç yan etkileri beni çok kötü etkilemişti yine aynı şeyleri yaşama fikri bile beni huzursuz edio ama bu şekildede hayattan soyutlandım hiç bir zevk almıyorum bebeğimin farkına varamıyorum halbüki onu çok seviyorum ama bu illet yerleşti benim asıl merak ettiğim anksiyetenin vermiş old. olur olmaz düşünceler sürekli beyninin anki bir kumanda gibi yönetilio olması ilaçla bittimi yani saanki ben tekmişimde kimse benim gibi dğlmş gibi gelio bana cvbn bekliyorum arkadaşım hatta hepinizden

sevgili fuja seni çok iyi anlıyorum canım ben aynı şeyleri yaşadım ve etrafımda hiç kimse kalmadı ne ailem ne eşim kız erkek kardeşim beni anlamadı yapayanlız kaldım çok kötüydüm canım ağır depresyon geçirdim herşeyi kafama takardım eşim niye aramadı kardeşim niye aramadı hep ilgi beklerdim senin gibi bu rahatsızlıktan kaynaklanıyor hasta olunca herkez senden uzaklaşıyor dünyanın kuralı bu tedavi olmazsan ileride eşinide çocuğunuda kaybedersin seni uyarayım ben bunları anladım
1- ilacın sana yaradımı
doktorum bana cipralex vermişti 20 lik kaliteli bir ilaç ben 3-4 yıl kullandım ama bana yaramadı bu çok önemli her ilaç fayda etmeyebilir çünki benim depresyonum ağırdı ve ilaç yetersiz kaldı
2-ilaçlar bana yaramıyor diye psikoloğa gideyim dedim 150 tl seansı 2 defa gittim senin ilaç tedavisi alman gerekir dedi yalnız tereapi yetersiz dedi terapi o anlık fayda sağlıyor
3-bizim yani depresyon hastalarının beyni serotinin miktarını yeterli salgılamıyor bunun ayarlanması gerek yalnız terapi ile olmaz bunu ayarklayacak doktorumuzun verceyi ilaçtır önemli olan psikiyatriste gittiğimizde herşeyi tüm açıklığıyla anlatmak kendimizi doğru ifade etmemiz
4-vereceyi ilacı düzenli almak önemli hergün aksatmadan benim baş ucumda sabah kalkınca ilk iş ilcımı almak
içer içmez çay süt ayran içmeyin etkisi azalmasın
psikolog psikiyatriste gönderince gittim ve ona anlattım kendi iyice oda bana ilacını değiştireceyiz dedi ve daha ağır bir ilaç olan efexör 75 ml verdi bu ilacı kullandım ve 15 gün sonra kendimi iyi hissetmeye başladım hayata tekrar döndüm çok mutluyumeşim kardeşim şimdi beni arasada ben açmıyorum telefonu kafamada takmıyorum çarpıntım sıkıntım yok allaha şükür
şimdi hamileyim doktor gerek gördüğü için kullanıyorum ilacı ilacı kesip eşime ve bebeğime karşı sinirli olmak istemiyorum
kızlar sizlere tavsiyem böyle bir sorun yaşıyorsanız psikiyatriste gidin herşeyi anlatın o sizi yönlendirecektir cahillik yapmayın sonra pişman olursunuz
şu an psikoloğa gitmiyorum çünki mutluyum ve ihtiyacım kalmadı

bu arada yazmaya başlamadan önce şunu eklemek isterim yazılarımı cevap beklediim insanların sayfasında değil başka sayfalarda buluyorum herkez nasıl karşılıklı yazışıyo beni aydınlatırsanız sevinirim bende anksiyete panik denilen illetten oldum dr lardaym kızlar anlicanız hepiniz gibi 2 gü önce komalardaydım neredeyse pskyrs gittim o gün iyiydim sonrasında yine aynı gibi bu sitede 27 haftalık hamile bayanın yazısını okuyunca gevşedim biraz ilaç kullandığını eşinin ve annesinin desteklediğini yazmış ilaç 3 haftada rahatlatmış bunu bilmek bile iyi geldi bende çok zorda kalırsam kullanmayı düşünüyorum am ilaçların yan etkilerindende korkuyorum acaba ilacı aldığı ilk günler nasıl geçiyo yazımı okuyup cvplarsan sevinirim arkadaşım tabi dr uygun görürse bende start vericem bu duruma :emir_bu arada paylaştıkça azalır sıkıntılar kızlar hepimiz tecrübelerimizi paylaşalım bu gerçekten ciddi bir durum

X