arkadaşım bende xanax artı anafranil kullanıyorum 1 aydır
2 daha devam etmem gerekiyo çok zor bi depresyon dönemi atlattım 1 boş gebelik birde kimyasal gebeliğim oldu geçen sene...
benimde içimi kemiren ya bu ilaçları kullanırken gebe kalırsam
bişey olurmu evladıma diye..
psikiyatr dediğine göre hayır olmaz diyo ama genede içimi kemirmiyo değil...
ilaç kullanıp sağlıklı doğum yapan arkadaşlar bize lütfen destek olun yazın bişeyler
hepinize sevgiler :))
arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım .25 haftalık hamileyim bu tarihe kadar her hangi bi sorunum yoktu fakat şu son beş gündür öksürüğüm ve ateşlenmem oluyor doktora gittim bana antibiyorik verdi largopen ama ben antibiyotik olduğu için tedirgin oldum.aslen doktoruma güveniyorum fakat sizlerle de paylaşmak istedim.yardımçı olursanız sevinirim antibiyotiğe henüz başlamadım sevgtiyle kalınnnn:)))))
canım benim senin dediğin zorlayıcı düşünceler obsesif kompülsif bozukluk bizim elimizde olmayan beyinimizdeki salgılanan hormonlardaki dengesizlikten oluyor akıl hastalığı değil ama çogu kişide olabiliyor bende hamileyim 21 haftalık falan 20 li yaşlarda başladı bende hiç sebesiz 10 yıldır var titizlik var bende obsesif kompülsif bu rahatsızlıkta hep karşı taraf anlayış göstericek eşimi gibi bazen onlarda bıkabilir ben şimdi daha iyiyim bir kaç senedir ilaca başladım ilaç iyi geliyor hamilelikle ilgisi yok yani istersen psikiyatriste git iyi gelir baştan önlem almak daha iyi bana hep yazabilirsin canım :1hug:ben panik atak hastasi degilim ama bi kere bir anda icim SIKILDI su icerken biraz daha oluverecek misim gibi hissettim ve olumsuz dusunceler beni sardi. Bu bir olaya asiri uzuldugum icin oldu diye dusunuyorum simdi gecti bu tur seyler yok cok sukur ama ben yurt disindayim ve yanimda ne akrabam nede arkadasim var birde calisiyprdum ama ilk 4 bucuk ay devamli kusubnaca isi birakmak zorunda kaldim . Simdi icim de sadece biseylerin devamli yapilmak zorunda oldugu dusuncesi var ve buda beni cok rahatsiz ediyor. ornegin su icmek. Hergun su kadar su icmek zorundayim diye dusunuyorum ve kendimi zorlayarak iciyorum icerken de bu ne kadar devam edecek diye dusununce canim SIKILIYOR bu seferde su icmeye karsi antipati olusuyor icmeyince suclu hissediyorum icince canim SIKILIYOR ne yapcam bilmiyorum. esim en buyuk destegim ama onunda sabri tasacak diye endiseleniyorum tam 22 hafatadir beni cekiyor ve son iki hafatadir bu sorunla ugrasiyoruz. Bir kac gun icinde Turkiyeye gelecez orda gecer diyor ama icimde korku var ya gecmezse ya dogumdan sonrada devam ederse diye. ne yapsam nasil yapsam bilmiyorum. Aksama kadar internetteyim biri girer yakalr konusurum umuduyla cunku konusunca rahatliyorum ve nesem yerine geliyor tum olumsuz dusunceler gidiyor. herseyi daha zevkle yapiyorum. Acaba bu bir panik atak mi yoksa hamilelikten dolayi psikolojik gel git ler mi bilmiyorum. cevabinizi dort gozle bekliyorum. 2 hafta oncesine kadar hersey cook guzel di istahim iyice acilmisti ve guzel yiyordum ama 2 haftadir yemeklerin tadini bile yeni almaya basladim. Allah razi olsun
kızalr malesef bendede anksiyete ve obsesif kompulsif var ve şu an 27 haftalık gebeyim hamileliğim .ok sıkıntılı geçiyo başından beri ativan kullanıyorum 2 aydırda prozac kullanıyorum ama kendimi çok sıkıyorum çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun
ilaç kullanırken hamile kalırsam bişey olurmu? ilaç kullanırken hamile kalan varmı kızlar??
anafranil bide çok daralırsam yarım xanax ama o düzenli değil..
anafranil 25 mg sabah 25 mg akşam
bu durumda hamile kalırsan mecbur ilacı keserim ve ilk üç ay panik geldiğinde sadece çeyrek xanax alısın dedi
ama korkuyorum(((
gebe iken düzenli kullanabileceğim bi depresyon hapı varmı yani
bende aynıyım canım hamilelikten sonra allhın izniyle emzirmeyi düşünüyormusun ozaman ilaç kullanamayız çünki yazarsan sevinirim birbirimize destek olursak daha iyi olur diye düşünüyorum canım:teselli:[/QUOT
düşünüyorum canım ama ilacıda nasıl bırakıcam onuda bilmiyorum bağımlılık yaptı çünkü bana
anafranil obsesif kompülsifte çok kullanılıyor bende çok yan etki yapmıştı bir haftata bıraktım xanax berbat bir ilaç bende bağımlılık yaptı hamile kalmayı düşünüyorsan paxil yada efexör gibi yeni nesil bir antidepresan kullan bence canım doktorunla konuş bende obsesif kompülsif var panikte oluyordum ama şimdi iyiyim 5 aylık hamileyim doktorumun tavsiyesiyle 75 lik efeksör kullanıyorum bana iyi geldi bu ilaç ben yıllardır depresyonum olduğu için ilaç konusunda tecrubem çok allahın izniyle bebeğim olduktan sonra 150 liğe çıkarıcam ilacı doktorumun izni ile tabi bebeğinize daha faydalı olabilmeniz için ilaç tedavisi şart arkadaşlar korkucak birşey yok bund kontrol altında tumadığınız depresyon birde hamileyseniz doğum sonrası depresyonu diye birşey var allah korusun ilerleyebilir
bu depresyon panik hastalığı yüzünden yıllardık bebeğe hasret kaldım.ya hamilelikte tekrar hastalanırsam düşüncesiyle hayatı kendime zehir ettim.ve şuan 1.5 aylık gebeyim ve yine rahatsızlıklarım sıkıntılarım gelir gibi oldu.tıp çaresizmi bu konuda.ilaç kullanılmaz diyor herkes.nolur yardım edin.varsa örnekleriniz çevrenizde söyleyin bana.siz hamileyken kullanıyorsunuz galiba antidepresan.doktorunuz ne diyor bu konuda.?
merhaba güzel anneler,benim doğumuma 45 gün kaldı,doktorum normal doğum öneriyor ama ben çok korkuyorum,hamileliğimin başından beri ataklarım çok şükür tekrar etmedi,ama çok sıkıntılı geçti hamileliğim,en ufak şeylerden nem kapar oldum,acaba bebek iyimi,sağlıklı mı,doğurabilecek miyim vs.vs...hep soru işaretleriyle geçti.Allah hepimizin yardımcısı olsun,acaba doğumdan önce tekrar psikiyatriyemi gitsem diye düşünüyorum...
Merhaba arkadaşlar ben de panikatak hastasıyım. ve ilaç kullanırken süpriz hamile kaldım. şuan 22 haftalık oldu. ama çok zor günler yaşadım ve hala yaşıyorum. en ufak bir şeyde ağlıyorum. nefesim kesiliyo çarpıntım başlıyo. psikolojim çok kötü. kendi kendime konuşuyorum bağırıp çağırıyorum sinirlendiğim zaman . sabahlara kadar hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. evde olduğum zaman daha kötüyüm . ama dışarı çıktığımda sakinim.
2 yıldır panikatak var bende ve işte 1.5 yıldır ilaç kullanıyordum. eşime ve 3.5 yaşındaki oğlum bende iyce bıktılar. oğlum bana bağırma anne korkutma ağlatma beni diyo. ne yapıyım bilmiyorum. bunaldım kaç kere ölümü düşündüm ama bebeğe ve diğer oğluma kıyamadım. evim 5. kat pencerenin önünde gece yarısı çok bekledim. camı açtım atayım kendimi diye ama yapamadım. neyse anlattığım zaman o anları yaşıyorum yeter bu kadar .
Merhaba arkadaşlar ben de panikatak hastasıyım. ve ilaç kullanırken süpriz hamile kaldım. şuan 22 haftalık oldu. ama çok zor günler yaşadım ve hala yaşıyorum. en ufak bir şeyde ağlıyorum. nefesim kesiliyo çarpıntım başlıyo. psikolojim çok kötü. kendi kendime konuşuyorum bağırıp çağırıyorum sinirlendiğim zaman . sabahlara kadar hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. evde olduğum zaman daha kötüyüm . ama dışarı çıktığımda sakinim.
2 yıldır panikatak var bende ve işte 1.5 yıldır ilaç kullanıyordum. eşime ve 3.5 yaşındaki oğlum bende iyce bıktılar. oğlum bana bağırma anne korkutma ağlatma beni diyo. ne yapıyım bilmiyorum. bunaldım kaç kere ölümü düşündüm ama bebeğe ve diğer oğluma kıyamadım. evim 5. kat pencerenin önünde gece yarısı çok bekledim. camı açtım atayım kendimi diye ama yapamadım. neyse anlattığım zaman o anları yaşıyorum yeter bu kadar .