Ben burdayim valla.herzamanki gibi.bugün hava serin burda cok sükür .sicak ve basik olunca dayanamiyorum.vantilatörü aciyorum hemen oda iyi degil tabi cok.kizlar kimler sezeryan yaptiracak ben haric kesin olarak.benim dogum kanalim dar.ilkide sezeryandi.baska kimler var?panik bozuklukta normal dogum mümkünmü acaba?catim dar olmasada cesaret edebilirmiydim bilmiyorum.
ataksiz güzel bir gün diliyorum
ewet cnm belli olmazz.bana ilk başlarda bi kere alttan bakılmıştı.bebegin suyunu kontrol etmek için doktor iki parmagıyla baktı. hiç acımadı içerde balon varmış gibi yumuşak bişey hissettim.
çatı muayeneside böyle bişeymi bilmiorum.:)ama gebelikten önce bi kere akıntı sebebiyle gitmiştim alttan ultrasonla baktı.smear testi için bir parça aldı sanırım.yara vardı.o zaman acımışta.ama kastıgım içindi sanırım..doktor abartma dedi sen evli bir bayansın.dedi yani bu sopa gibi şey acıtmaz o kadar demek istedi sanırım:)
senin ilki sezeryanmış nasıl bir doğumdu cnm.
aynen canım kasmaktan acıyor ama bende ilişkide ara verdiğimde acı oluyor.. doktorum doğumdan sonra bir bakalım sana dedi umarım kötü birşey değildir....
tatlım kimseye sorma bence herkesde farklı oluyor kimi hiç acı çekmiyor kiminde ağrı oluyor kuşum düşünmemeye çalış bence tatlım yaa olumsuz birşey duyunca insan etkileniyor...
aynen cnm benimkide acıyordu yara var dedi ilerde doğum yaptıktan sonra yakarız demişti doktor.
cnm zatenn normal dogum hakkındada sezeryan hakkındada olumlu olumsuz bi ssürü şeyler duydum.okudum.kişiden kişiye değişiyoo.ama insan okumadan bakmadan duramıo.karar vermek için araştırıo insan ama daha çok kafası karışıyo:)
ayyy nasılyakıcaklarmış bir o eksikti hee
aynen tatlım daha çok kafamız karışıyor kimi iyi diyor kimi kötü diyor neye inanıcağmızı şaşırdık artık yaşayıp görücez... bugün nasılsın bakalım canım daha iyisindir umarım?? kaç kilo aldın aday ben biraz aştım kendimi
senin ilki sezeryanmış nasıl bir doğumdu cnm.
adaycigim duygunun dedigi gibi herkesin aci esigi dayanikliligi farkli tabiki.benim affedersiniz hep dardi.8 yillik evliyim halen iliskide bazen acir.anatomik yapim öyle.bu insanin kendi elinde degil.sezeryana gelince, dogumdan sonra iki kisilik odada kaldim ben 3 gün.oda arkadasim 40.haftasinda normal dogum yapmis bendende biraz genc bir bayandi.dogum esnasinda yirtilma olmus, dikmisler felan. kadin 3 gün yatagin icinden cikmadi abartmiyorum.yikanmadi.cocugunu hep ayagina getirdiler emzirdi.ne cocugun altini degistirdi ne bakimini yapti.ebeler yapti hastanedeki.yemegini kocasi yatagina getirdi. uzatmayim.ben sezeryanin ertesi günü kalktim.benim bebegim yanimda bile degildi, erken doganlar bölümündeydi.ordan cikarmak yasakti.ben o halimle yürüyerek,hergün yavrumun yanina sütümü pompalayarak tasidim.her 3 saate bir mama saatiydi.elbette agrim oldu, olmadi diyemem.en zoru ilk 3 gün arkadaslar.sonra agrilar gercekten azaliyor.ayrica agri kesici istediginiz zaman uygun olanlarindan veriyorlar.örnegi niye anlattim.normal dogumda herzaman kugu gölü balese degilmis demekki.her iki yönteminde avantaj ve dezavantajlari var elbette.5.gün ciktim.hastaneden. 8.gün araba kullanarak yavrumu görmeye gittim1 hafta boyunca.hastane uzakti esim calisiyordu.yani demem o ki allah yardim ediyor.icinizi ferah tutun.herkes farkli yasar farkli hisseder.emin olun dünyanin tüm acilari viz gelceksize yavrunuzu bir kere görün koklayin.sizi ortadan ikiye kesseler gikiniz cikmayacak.bu benim tecrübem tabi.1 saatte normal dogum yapanlar da vardir aksama evine giden.bilemiyecegim
öle cnm artık hayırlısı ne ise o olsun sezeryandan uyanma aşaması atlatıldımı gerisi gelir inşallh.bakalım benimki ne olacak.senin bebiş erkenmi doğmuştu.
evet canim 34.haftada preeklemsi nedeniyle acil sezeryana alindim.normalde sezeryan terminim 38.haftadaydi.Ama tansiyonum cikinca iste, heryerim sisti felan.doktorlar riske atmak istemedi.34.hafta bebek icin sorun olmaz dediler ben endiselenince.ama masallah 3200 gr dogdu, küveze bile girmedi.sadece emmeyi beceremedi.sondayla süt verdiler iki hafta,cabuk toparladi.ikinci haftanin sonunda bebegimi eve getirdik cok sükür.
maşallah cnm erken almasalar sein bebiş 4 kiloyu geçerdi desene belkide daha fazla olurdu:)
Ben buralardayım kuzum ama kimsecikler yok...
merhaba.. ben geldim..
Valla efrah, bende bugünlerde pek iyi değilim.. Birden ani olarak tansiyonum düşüyor..
Bayılmanın eşiğinden dönüyorum ama o an nefesim kesiliyor.. Şiddetli bir kusma ihtiyacı..
Ama pa ya çok benziyor.. Beni çok korkutuyor.. Pa da bunlarla birlikte birden çarpıntı da başlıyor ya..
Bunda çarpıntı olmadı şükür.. Sadece mahvetti bıraktı beni.. Ama çok korktum.. Bu 2 oldu..
O an hemen tansiyonumu ölçtüm büyük tansiyonum 8 olmuş.. Küçük 5.. Herhalde ondan dedim ben..
Hemen her gün uğrayıp okuyorum sizi.. Hepimizde sorunlar var.. Aslında en rahat olmamız gereken aylardayız..
Rabb'im yardım etsin.. Hızla geçsin günler. Kendimizi bebişlerimizi koklarkenki zamanlarda bulalım çabucak...
Çok sağol canım benim.. Hamilelikte olabiliyor bunlar.. Ben kendime geldiğimde ölçtüm 8-5 ti.. Demek ki o an nasıl düşmüştü ki..
Ben ona yordum yani.. İnanılmaz başım döndü.. Pa dan farklıydı yani.. Gerçektende tansiyon düşmesi gibiydi..
İlk hamileliğimde yaşamamıştım böyle şeyler.. Şimdi zorlanıyorum yaa.. Ya pa geliyor.. O gelmezse tansiyon..
O da olmadı çarpıntı.. Allah'ım korusun beterinden..
kuzum çok geçmiş olsun pa olabilir illa çarpıntı olacak die bşy yok ancak bu sıcaklar ve gebelik hormonlarıyla tansiyon düşmesi de normal olabilir...
Benim tansiyonum her an 5-6 bu arada...