ne demek istemiş acaba nilcim... yanii iş yapıcak gücü hissediyorsan artırma dozu demek mi istemiş... neyse tatlım iyi dayandın 0 dozla çünkü bizim ilacın etkin dozu 20 mg ben 1 kere düşürdüm aman Allah ım başa sardı resmen(( yaaa nil inşallah bebişlerimize zarar vermiyordur bu ilaç heee....
tatlım hiçte sıkılmazsın doktor sana anlata analata bakıyor bebişinin herşeyini görüyorsun renklide gösteriyor vakit çabuk geçiyor ayrıntılıda...
hayııııııııııırrrrrrrrrrr kalmayacaksın söz bak fırsat buldukça hepimiz destek olucaz sana aşk olsun yalnız bırakır mıyız yavrum hem bizim doğum hikayelerimizden cesaret alıp giriceksin Allah ın izniyle doğuma gör bak...
Merhaba Nil sen Belok mu kullaniyorsun? Bana bu ilaci ilk dogumumdan sora preeklemsi dolayisiyla yüksek tansiyon icin vermislerdi.sezeryandan hemen sonra.günde 2x 95mg aldim tam 8 ay, sonra dozu azaltarak biraktim.tansiyonu birden asiri düsürmüyor.zaten benimki gebelik tansiyonu oldugu icin zamanla normale döndü cok sükür.ama nabzim o zamanda dogumdan sonra dahil simdi oldugu cok yüksekti.hep yüzün üzerinde ama hep.Belok nabzi asagi cekiyor.gercekten kullandigim dönem nabzim 85-90 di duruma göre.ama panik atak ve korkulara bir faydasi yok bu ilacin, o anlamda bi ise yaramadi bende.ne yazikki extra atimlarada iyi gelmedi.yani extra atimlar ilaci kullandigim dönemdede devam etti.bu ilac gebelikte ve emzirirken en cok tavsiye edilen güvenilir ilacmis.zarari yokmus bebise sanirim.Ama nefes darligima panik atagima bir faydasini görememistim o zamanlar.
Yani o kadar köt olanlar varmış ki, işlerini yapamayacxak durumda.. Onlar kadaer değilsin madem, kendini idare edebiliyorsun, artırma ilacı dedi.. Ben zaten "idare " ediyorum.. Yoksa bu doz kesinlikle eyterli değil, bunuda biliyorum.. O da dayan dedi.. Dayanabildiğim kadar dayanacağım inşaAllah..
İnşaAllah ayrıntılıda banada anlatan bir doktor denk gelir.. Bazı arkadaşlarıma hiç konuşmayuan ve konuşturmayan doktorlar denk gelmiş.. Kayayı yiyecektim, 45 dakika geçmek bilmedi dedilerde...
Bak söz verdin hee.. Beni bırakmak yok.. Bak rukiye uğrayamıyor buraya artık.. Benim korkum bu.. Sizde doğum yapınca bebek, gelen giden derken uğrayamayacaksınız buraya... Ve ben böyle 2 ay daha geçireceğim.. Ühüüüüüüüüüüüüü...
efrahcigim, bitkisel caylarla denesen.ben bazen faydasini görüyorum. sizin aktarlariniz var ne güzel.her otu bulma sansiniz var.be hazir aliyorum burda.gebelikte sakincali olmayan, sakinlestrici bazi otlar tavsiye edebilirim;
- melisa
- şerbetçiotu
- kediotu kökü
- çarkıfelek
-papatya
-lavanta
bunlarin karisimlari cay olarak günde 2-3 defa icilebilr.arastir yada doktorua sor.bir zarari yok bu otlarin.ben kullaniyorum.özellikle aksamlari bende huzursuz oluyorum,carpinti,sikinti,daralma,durdugum yerde duramama.caylar biraz yardim ediyor.
Aa benimde 25 inde ayrıntılı ultrasonum var.. Çok sıkıcı oluyor diyorlar kızlar.. Sıkıcı mı gereçekten.. 45 dk. sürüyormuş ve sen hiçbirşey anlamadığın için sıkılıyormuşsun..
Sen ilaç kullanmıyor mısın efrah.. Beloc'u hamilelikte senin- benim durumumdakilere rahatlıkla veriyorlar.. İlaç kullanıyorsanda ilacın işe yaarmıyor belli.. Bence ilaç kullan, ya da ilacını değiştir.. Rahatlarsın, emin ol..
günde bir defada olsa gireriz cnm.:)amann o günler sagsaglim gelsinde bi o kadar uzak görünüokii
benim 20 dakika sürdü parmaklarını bana teker teker saydırdı bak bu nlar kan damarları gayet ii durumda die hep anlattı bana çok ii geçti...
Beloc hamilelkte vermioruz ayda 3 kere 180lere çıkarsa ancak ozaman veririm dedi...
ben sabah kendimi dinlemeye başlayınca kötü oldum Rabbm imdadıma arkadaşımı gönderdi kahvaltıya çağırdı gittim kendimi muhabbete daldrdımki unutayım hamdolsun çarpıntım yok ancak nabız yüksekliği çok yorgun düşürdü beni yatsı okunnca yatmayı düşünorum arkadşlar..
Aa.. O hangi doktor yaa.. Ben kaç dokotra gittim.. Hepsi ama hepsi belocun çok güvenli olduğunu söylediler bana.. Sana diyeyimki belki yaklaşık 7-8 doktor aynı şeyi söyledi ban.. Senin dokotrun haberi yok herhalde..
Yazık yani, zararsız bir ilaçla rahatlayacaksan bu çektiklerine acırım ben.. Ben bu ilacı kullanmazsam kalbim deliriyor..
Aa.. O hangi doktor yaa.. Ben kaç dokotra gittim.. Hepsi ama hepsi belocun çok güvenli olduğunu söylediler bana.. Sana diyeyimki belki yaklaşık 7-8 doktor aynı şeyi söyledi ban.. Senin dokotrun haberi yok herhalde..
Yazık yani, zararsız bir ilaçla rahatlayacaksan bu çektiklerine acırım ben.. Ben bu ilacı kullanmazsam kalbim deliriyor..
haklisin nil.almanyadada hamilelere emzirenlere, tansiyon ve yüksek tansiyon ve tachykardi sorunu olunca yazilan tek ilactir belok tur.güvenirligi bilimsel olarak ispatlanmis birinci secenek bir ilac.o konuda bir sorun yok.carpintin dayanilmayacak boyuttaysa belki ilaci almak bebek ve anne icin daha iyi olabilir.ben kendi agzimla istedim doktordan bu gebeligimde ama tansiyonum düsük diye yazmadi.dahada düsürebilir dedi.bayilabilirsin dedi.sicaklarda var dedi.mecbur carpintilarla yasiyorum. ama tansiyonu normal olanlar icin (120/70) iyi bir secenek aslinda.en azindan carpintiya iyi geliyor.cünkü carpintilarda ataklari korkulari tetikliyor.
hmm benimde tansiyonum hep 5...
Günaydın herkese nasılsınız?
günaydın tatlım fena sayılmaz sen nasılsın?? daha iyisindir inşallah bebişin nasıl?? bu arada hamilelikte yüksek tansiyon tehlikeliymiş tansiyonun düşük çıkması normalmiş...
daha iyiyim kuzum
Yarın bebek odamız gelior bugün son haline boyasına bakmaya gidicem eşim gelip alıcak inş..
evet düsügün patolojik degeri yokmus.kisinin kendisine sikinti iste, halsizlik yorgunluk isteksizlik gibi.ama yüksek tehlikeli allah esirgesin.140/90 bile cikiyorsa sürekli hemen hastaneye gitmek lazim.preeklemsinin en kuvvetli isareti.benim ilk gebeligimde 200/110 lardaydi.dogumdan sonra bile düsüremediler.bir gece yogun bakimda kaldim hatta.simdi gözlemliyorum.düsük allahtan.
ayyyy hadi güle güle kullansın kuzucuğumuz annesi eşyalarınıda yerleştirmeye başlarsın yavaş yavaş ohhh missssbenimde izne çıkmama 2,5 -3 hafta kaldı efrah ondan sonra bizde almaya gidicez bebişimin odasını kısmetse... dua edin bize nolur salı kontrolümüz var 1 ay sonra kızımı görücem iyi haberler alim... her kontrole tedirgin gidiyorum ya birşey çıkarsa diye walla
İnş duygucum ya çok heyecanlıyım yarın gelio mobilyalarımız inş...
Sen de salı günü çok ii haberlerle geleceksin ben eminim..Tedirginlik bizim ruhumuzda var malesef ama herşey yolunda gör bak büyüdü kuzun..
amiiin yavrum amiiinnnn... Rabbim bu günleri gülerek yadetmeyi nasip etsin hepimize inşallah
bu arada ben bile heyecanlandım walla odasından çıkmazsın bir süre artık annesi
efraaaahhh bugün kismecikler yok bizden başka iyidir herkes inşallah...