Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

tatlım sorma yaa aynen 2 haftadır zor geliyorum işe sürekli yatasım var ama evde olmakta yaramıyor bana napıcağmı şaşırdım aday yaa izne çıkmayı hem çok istiyorum hemde evde daha kötü olursam diye korkuyorum şaşırdım walla bende bu sıralar gene doğuma çok sardım offff offf........

Merhaba herkese...

Nefes darlıkları nabızlar..Belkide normal olmasına rağmen endişelerimiz yüzünden tedirgin olduğumuz haller..Bakalım ne olacak halimiz.Allah hepimize yardım etsin..

amin canım aminnn millet sokaklarda doğuruyor bizde gölgemizden korkar olduk( bizimde imtihanımız bu demek ki napalım bir şekilde doğucak bebişler Allah ın izniyle sağa sağlim bir kucağımıza alsak hepimiz....

Merhaba herkese...

Nefes darlıkları nabızlar..Belkide normal olmasına rağmen endişelerimiz yüzünden tedirgin olduğumuz haller..Bakalım ne olacak halimiz.Allah hepimize yardım etsin..

nasıl gidiyor efrahcım sendede devam ediomu nefes darlığı nabız.

çok takma cnm bende taktım taktım nefes darlığı başladı şimdi nefesimi düşünmekten takamıorum.meğer nefes almak ne büyük bir nimetmiş.

bu arada rukiye çevrim içi:)cnm doğum hikayeni beklioruz.sende gebelikte nefes darlığı yaşadınmı

nasıl gidiyor efrahcım sendede devam ediomu nefes darlığı nabız.

Benim her sabah öğlene kadar oluordu daha çok.. bu hafta psikoloğum öğlene kdr duş kahvaltı çamaşır hafif tempoda bu işlerle uğraşmamı öğleden sonra dinlenmeye geçmemi söyledi..Yani kendimi dinlememek için...şimdi oturdum ama benim nabzım hep yüksek saymıorum o yüzden...

aynen rukiye hadi içimizi ferahlat biraz lütfeeeeeeeennnnnnnnn:)))

efrahcım terapiler işe yarıyor mu canım... bir fark hissediyor musun?? bu arada ne yapıyorsunuz terapide canım??

efrahcım terapiler işe yarıyor mu canım... bir fark hissediyor musun?? bu arada ne yapıyorsunuz terapide canım??

Duygu EMDR tekniği kullanıor bahsetmiştim..işe yarıor demek için çok erken 2 seans gittim ama beni anlayan bi uzmanla görüşüor olmak bile iyi gelior diyebilirim..Bu hafta bir nebze daha iyiyim şükürler olsun ama tedirginim ve en ufak bir şeyi bile problem ediorum ha normalde de böyle insanlarız belki ama benim takıntılarım baya arttı bu beni çok rahatsız edior fakat gruptaki annelerde aynı şeyi söylüor yani benim pa dan sandığım biçok şey gebelik hormonlarından da olabilir...İlk hedefim sezeryan günüvy daha önce herhangi bir sancıyla hastaneye gittiğim gün atak geçirmemek..Biliyorsunuz benim en normal atağımda nabız 180 oluor..Doğumdan sonrasını ise düşünmüorum bile...

kızlar herkeze selam bende panık atak hastalıgı var ilaç kullanmamak için direnıyrum nasıl baş edicegmı bılıyrum ama bıraz zor oluyor tabı ama ataklardan korkmuyorum bır bucuk yıllık evlıyım ve suaralar ruymda bıle hep doğm yapıyorum ve cıdden hamıle oldugumu hayal ettıgımde bıle öluyorum korkudan cok şaçmalıyorum dımı gercekten hamıle olsam bu kadr korkmam dımı

bunu yaşamadan bilemezsin ancak şimdi bu kadar korkuorsan hormonlar anneyi çok dengesizleştiriyor çok ii olacağını düşünmüorum açıkcası..Acizane tavsiyem ; ilaca direnmeyi bırakıp en az 1 yıl tedavi görüp ondan sonra hamile kalman...Süreç çok zor sen çok ii olmalısın ki bebeğine faydalı olabilesin daha da önemlisi bu dünyaya endişesiz ve pasız bir bebek dünyaya getirebilesin..İlaç için var olan önyargılarını bi an evvel yık çünkü onlar çok konforlu ve tedavi edici ilaçlar...Yazdığın kadarıyla ben seni hamileliğe hiç hazır görmedim canım..şifalar diliorum Allah gönlüne göre versin..

efrah biz sezeryan düşündüğümüz için birde genel anestezide nabızın yüksek olması falan hiç problem değilmiş anestezi uzmanı ile görüşmüştüm ben uyku halinde anestezi uzmanı ayarlıyormuş onları çünkü daha detaya girmiyim korkarsın bana anlattı herşeyi ama inan bizim atak geçirmemiz hiç önemli değil genel anestezi için... doğumdan çıktığımız günde geçirmezmişiz narkoz kafayı biraz güzel yapıyormuş en azından o gün... ne bilim ya biz mi abartıyoruz efrah ben anlamadım gitti walla...

öncelikle çok geçmiş olsun ve efraha katıldığımı belirtmek isterim hamilelikte daha da hassaslaşıyorsun bence tedavi olmadan bebek falan düşünme bebeğin içinde senin içinde çok zor olur... ben şuan 6,5 aylık hamileyim ve ilaç kullanıyorum ne yazık ki sonra benim gibi hamileliğinde ilaç kullanmaya mecbur kalırsın... bence öncelikle tedavini ol Allah ın izniyle ondan sonra bebeği düşünürsün...

haklısn canm ama en son gecen kış doktora gttım ve bana yesıl recete verdı ınanamadım cok kötu hıssettm kendıımı içmedem tabıkıı bol bol kıtap okudum beyınle ılgılı işede yaradı ılaç içmeden sıkıntım gectı gttı baya iyim ama bebek içn gıdcem cunku cok korkuyrm dusununce mıdem bı fena oluyor..

doktora gittiğinde belirt canım ilaç değil terapi almak istediğini... ayrıca yeşil reçeteli ilaçları çok kısa süre kullandırıyorlar zamanında çok kullandım ne yazık ki((((( hamilelik ve doğum korkusuda bir tür psikolojik rahatsızlık canım tedavi ol bebekten önce en büyük tavsiyem bu olur sana acele etme sakın sen iyi olucaksın ki bebeğinde iyi olsun...

merhaba kızlar.1 hafta aradan sonra bebekleriniz ve siz iyisinizdir inşallah.biz de kızımla iyileşmeye çalışıyoruz.kızımda biraz sarılık çıktı sürekli emzirmeye çalışıyrm.size doğum hikeyemi anlatayım.
Perşembe sabahı 10.30 da uyandım ve kalktığımda suyum gelmeye başladı.hemen hazırlanıp hastaneye gittik eşimle.acil girişi yapıp doğumhaneye alındım ama bende sancı falan yoktu daha.orda alttan muayene ettiler açıklık hala 2 cm di.sonra sancı odasına alındım.bi müddet sonra sancılarım gelmeye basladı.basta 4-5 dk da bir olduğu için dayanılabilirdi.bu arada ara ara gelip alttan açıklığın ne kadar olduğuna baktılar.bi ara doktor geldi serum takılmasını istedi.sancılar sıklaşmadan da lavman yapıldı.saat 3 e doğru sancılarım fazlalaşmaya ve geçmemeye basladı.masayı hazırlayıp beni aldılar.Allah dan orda sancılarım biraz gitti ve ıkınabildim.4-5 ıkınma sonrası 3.30 da kızım oldu çok şükür.bi müddet de dikişlerim sürdü.sonra tekrar sancı odasına aldılar beni ve kızımı werdiler.sancı esnasında size dua etmeyi unutmadım kızlar.sizin ve bebeğinizin sağlığı için dua ettim.okuduğum sureler ayetlerin yüzü suyu hürmetine Allah ın yardımıyla çok zorlanmadan doğum yaptım elhamdülillah.ben gerçekten çok çok korkuyordum kızlar ama yapacak bişi yok.Allah a tewekkül etmem gerekiyordu ve Allah yardım ediyor gerçekten.Allah size de bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.

bıran önce gidiyim ben en iyisi pöf bıde doğru doktoru bulmk lazm

çok güzel cnm atak geçirmemişsin.çok uzun sancıda çekmemişsin.Allah bizlerede kolay doğumlar nasip etsin.sağol bizede dua ettiğin için.ben korkudan kesin unuturdum:)Allah kabul etsin dualarını.sarılık genelde yenidoğanlarda hep duyuyorum geçer cnm üzülme.

bu arada hiç nefes darlığı çarpıntı yaşadınmı doğumda yoksa sadece doğumamı odaklanılıyor.

Son düzenleme:

rukiyecim inan çok çok sevindim bebeğininde seninde iyi olmanıza maşallah size, sarılığı dert etme tatlım bir çok yeni doğan bebekte oluyor Rabbim şifasını verir sen merak etme... bu arada GÖZÜN AYDIN bizi unutmamanada hem çok şaşırdım hem çok duygulandım çok teşekkür ederiz canım benim yaaa...

haklısın bu arada korkunun ecele faydası yok canım bir şekilde doğurucaz yapıcak bişey yok en iyisi bol bol dua edip çok düşünmemeye çalışmak... beni biliyorsun ilaç kullanıyordum yaa(((((( dozunu azaltıyim dedim pişman oldum malesef ki eski doze döndüm tekrardan kendimden utanıyorum rukiye yaa doğum korkusunun yanı sıra kullandığım iiacın vicdan azabı ve tedirginliği var

cnm ilaç için endişelenme artık.endişelenirsen ilaç zaten işe yaramaz.Allah koruusun meleklerimizi.ah takıntılarımızı yensek zaten pa da bitmiş olcak.kronik başka rahatsızlığı olanlarda bir sürü ilaç alıyor hamilelğinde birşey olmuyor.

gördükki panik ataklıda normal doğurabiliyormuş.acaba bende doğurabilirmiyim.hazır hissetmiorum kendimi

cnm hangi sureleri okudun bende elimden geldiğince okumaya çalışıyorum.fetih yasin meryem inşirah zaman zaman okuyorum.Allahıma güveniyorum korkutugm gibi olmicak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…