cnm ilaç için endişelenme artık.endişelenirsen ilaç zaten işe yaramaz.Allah koruusun meleklerimizi.ah takıntılarımızı yensek zaten pa da bitmiş olcak.kronik başka rahatsızlığı olanlarda bir sürü ilaç alıyor hamilelğinde birşey olmuyor.
gördükki panik ataklıda normal doğurabiliyormuş.acaba bende doğurabilirmiyim.hazır hissetmiorum kendimi
duygucum biz halen 6 buçuk aylıkmıyız.ben soranlara 7 ay diorum.sanki artırdıkça zaman çabuk geçecekte:)normalde hafta olarak 7 ayımız doldu.ama 10 ayı buluyo demi doğum.
haklısın adaycım çok haklısın ama bir yanım genede huzursuz işte ama doğru söylüyorsun bende keyfimden almıyorum sonuçta...
aynen öyle walla aslında en güzeli normal doğum canım ya narkoz falanda yok kendindesin ayıltma bayıltma yok ayağa kalkamadım yok doğuruyosun hop ayaktasın... gerçi ben sadece ataktan değil çatı muayenesindende geçemedim tatlım çok darmış yapamazsın dedi doktorum ne bilim tatlım ya hayırlısı...
tatlım hafta olarak baktığımızda aynen 10 ayı buluyor aslında ama hamilelikte o hesaplar biraz farklı 6,5 ay diyorum ben tatlım geçen ay bu zamanlarda kontrole gittiğimde doktora sormuştum ay olarak ne kadarlık diye 5,5 ay diyebilirz demişti 1 ay geçti ne bilim aday ya ama yasal izin hakkıda 32. hafta mesela 7. ayın bitimi yaniii... aslında sende yanlış söylemiyorsun 7. ayın içindeyiz 32 de 8 e girmiş olucaz doğru 7 de diyebiliriz...
cnm sen çatı muayenesi oldunmu benim çatıma hiç bakılmadı kalçam geniştir benim ama çatımı bilmem:)
meraba kızlar.uzun zamandır bakamadım buraya.en son 2aylıkken mide bulantıları üzerine araştırma yapmıştım bu sitede.şimdi 18.haftama girdim.çok şükür mide bulantılarımda bitti gibi.ozamanlar okadar çok kusuyordumki endişe ve korkularıma ayıracak hiç vaktim olmuyordu.yaklaşık 1ay öncesinde çarpıntılarım başladı,hamileliğin verdiği fizyolojik olaylar olduğunu düşünüyordum,arkasından karnım hafif belirince endişe ve korkularımda eklendi.evde yanlız kalamıyorum kalsamda vakit geçiremiyorum,ağlama krizlerine giriyorum zaman zaman,şiddetli doğum fobimin olduğunu da farkettim.zaten daha önce panik atak yaşamış ve iyileşmiş biriyim.yaşadığım stresin panik atağımı tetiklemesinden dahada önemlisi bebeğimi olumsuz yönde etkilemesinden korkuyorum,bu yönde bebeğimin sağlığı için ilaç kullanmakta istemiyorum,ama yoğun stresin bebeğe olumsuz etkilerini de okumuştum,ne yapmalıyım bilemedim
efrah biz sezeryan düşündüğümüz için birde genel anestezide nabızın yüksek olması falan hiç problem değilmiş anestezi uzmanı ile görüşmüştüm ben uyku halinde anestezi uzmanı ayarlıyormuş onları çünkü daha detaya girmiyim korkarsın bana anlattı herşeyi ama inan bizim atak geçirmemiz hiç önemli değil genel anestezi için... doğumdan çıktığımız günde geçirmezmişiz narkoz kafayı biraz güzel yapıyormuş en azından o gün... ne bilim ya biz mi abartıyoruz efrah ben anlamadım gitti walla...
merhaba kızlar.1 hafta aradan sonra bebekleriniz ve siz iyisinizdir inşallah.biz de kızımla iyileşmeye çalışıyoruz.kızımda biraz sarılık çıktı sürekli emzirmeye çalışıyrm.size doğum hikeyemi anlatayım.
Perşembe sabahı 10.30 da uyandım ve kalktığımda suyum gelmeye başladı.hemen hazırlanıp hastaneye gittik eşimle.acil girişi yapıp doğumhaneye alındım ama bende sancı falan yoktu daha.orda alttan muayene ettiler açıklık hala 2 cm di.sonra sancı odasına alındım.bi müddet sonra sancılarım gelmeye basladı.basta 4-5 dk da bir olduğu için dayanılabilirdi.bu arada ara ara gelip alttan açıklığın ne kadar olduğuna baktılar.bi ara doktor geldi serum takılmasını istedi.sancılar sıklaşmadan da lavman yapıldı.saat 3 e doğru sancılarım fazlalaşmaya ve geçmemeye basladı.masayı hazırlayıp beni aldılar.Allah dan orda sancılarım biraz gitti ve ıkınabildim.4-5 ıkınma sonrası 3.30 da kızım oldu çok şükür.bi müddet de dikişlerim sürdü.sonra tekrar sancı odasına aldılar beni ve kızımı werdiler.sancı esnasında size dua etmeyi unutmadım kızlar.sizin ve bebeğinizin sağlığı için dua ettim.okuduğum sureler ayetlerin yüzü suyu hürmetine Allah ın yardımıyla çok zorlanmadan doğum yaptım elhamdülillah.ben gerçekten çok çok korkuyordum kızlar ama yapacak bişi yok.Allah a tewekkül etmem gerekiyordu ve Allah yardım ediyor gerçekten.Allah size de bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.
DUYGU SENİNDE Mİ EŞİ AŞAĞIDA?????yapıldı tatlım(( ultrason cihazı ile alttan bakıyor ( genelde 30. haftalarda bakıyrlar ama benim bebişin eşiği aşağıda diye kontrol etmek zorunda kaldı tekrar bakar mı bilmiyorum...
bu arada katılıyorum walla önceden hafta hesabımı varmış neyse eylül sonu gibi doğurucağmıza göre bir aksilik olmazsa eğer 7 aylık de gitsin iştee birde onu mu hesaplicaz aa:))))
meraba kızlar.uzun zamandır bakamadım buraya.en son 2aylıkken mide bulantıları üzerine araştırma yapmıştım bu sitede.şimdi 18.haftama girdim.çok şükür mide bulantılarımda bitti gibi.ozamanlar okadar çok kusuyordumki endişe ve korkularıma ayıracak hiç vaktim olmuyordu.yaklaşık 1ay öncesinde çarpıntılarım başladı,hamileliğin verdiği fizyolojik olaylar olduğunu düşünüyordum,arkasından karnım hafif belirince endişe ve korkularımda eklendi.evde yanlız kalamıyorum kalsamda vakit geçiremiyorum,ağlama krizlerine giriyorum zaman zaman,şiddetli doğum fobimin olduğunu da farkettim.zaten daha önce panik atak yaşamış ve iyileşmiş biriyim.yaşadığım stresin panik atağımı tetiklemesinden dahada önemlisi bebeğimi olumsuz yönde etkilemesinden korkuyorum,bu yönde bebeğimin sağlığı için ilaç kullanmakta istemiyorum,ama yoğun stresin bebeğe olumsuz etkilerini de okumuştum,ne yapmalıyım bilemedim
tüh yaDoktoruna sordunmu?
doktor kontrolüme daha var cnm.doktorun diyeceği belli gebelikte normal nefes darlıgı dicek.psikitriye gönderir yada kaldı 2 buçuk ay inşallah psikiatriye gitmem gerekmez.
efrah biz sezeryan düşündüğümüz için birde genel anestezide nabızın yüksek olması falan hiç problem değilmiş anestezi uzmanı ile görüşmüştüm ben uyku halinde anestezi uzmanı ayarlıyormuş onları çünkü daha detaya girmiyim korkarsın bana anlattı herşeyi ama inan bizim atak geçirmemiz hiç önemli değil genel anestezi için... doğumdan çıktığımız günde geçirmezmişiz narkoz kafayı biraz güzel yapıyormuş en azından o gün... ne bilim ya biz mi abartıyoruz efrah ben anlamadım gitti walla...
merhaba kızlar.1 hafta aradan sonra bebekleriniz ve siz iyisinizdir inşallah.biz de kızımla iyileşmeye çalışıyoruz.kızımda biraz sarılık çıktı sürekli emzirmeye çalışıyrm.size doğum hikeyemi anlatayım.
Perşembe sabahı 10.30 da uyandım ve kalktığımda suyum gelmeye başladı.hemen hazırlanıp hastaneye gittik eşimle.acil girişi yapıp doğumhaneye alındım ama bende sancı falan yoktu daha.orda alttan muayene ettiler açıklık hala 2 cm di.sonra sancı odasına alındım.bi müddet sonra sancılarım gelmeye basladı.basta 4-5 dk da bir olduğu için dayanılabilirdi.bu arada ara ara gelip alttan açıklığın ne kadar olduğuna baktılar.bi ara doktor geldi serum takılmasını istedi.sancılar sıklaşmadan da lavman yapıldı.saat 3 e doğru sancılarım fazlalaşmaya ve geçmemeye basladı.masayı hazırlayıp beni aldılar.Allah dan orda sancılarım biraz gitti ve ıkınabildim.4-5 ıkınma sonrası 3.30 da kızım oldu çok şükür.bi müddet de dikişlerim sürdü.sonra tekrar sancı odasına aldılar beni ve kızımı werdiler.sancı esnasında size dua etmeyi unutmadım kızlar.sizin ve bebeğinizin sağlığı için dua ettim.okuduğum sureler ayetlerin yüzü suyu hürmetine Allah ın yardımıyla çok zorlanmadan doğum yaptım elhamdülillah.ben gerçekten çok çok korkuyordum kızlar ama yapacak bişi yok.Allah a tewekkül etmem gerekiyordu ve Allah yardım ediyor gerçekten.Allah size de bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.
amin cnm gece nabzınımı saydın:)bende sayıyorum aklıma estiği zaman.benimde 100ü geçiyo yaa noluyo bize.herkesemi oluyo acaba
bundan sonra böyle devam ederse ben geceleri yada sabahın köründe burdayım kızlar:)
Hadi yaa.. gerçekten böyle mi dedi..Yani ameliyattan çıktığımızda kafamız iyi mi olacakmış.. Bende en çok narkozdan ayıldıktan sonrasını düşünüyorum..O zaman pa gelirse.. Kalp atışlarım yükselirse.. Durduramazlarsa.. Ayy ne bileyim yaaa..
Bu arada ben doktorumu değiştiriyorum kızlar.. Araştırma hastanesine yarın randevu aldım.. Bakalım neler olacak.. Orad beni nasıl yönlendirecekler.. Doktorla herşeyi konuşacağım inşaAllah.. Bakalım doğum hakkında.. pa hakkında neler diyecek doktor..
konuş tabi kuzum ii olur inş ayırlısı olsun hakkında..
ay kızlar nolcak bu nefes darlığım yaa patlıcak gibiyim