Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

duygucum biz halen 6 buçuk aylıkmıyız.ben soranlara 7 ay diorum.sanki artırdıkça zaman çabuk geçecekte:)normalde hafta olarak 7 ayımız doldu.ama 10 ayı buluyo demi doğum.

haklısın adaycım çok haklısın ama bir yanım genede huzursuz işte ama doğru söylüyorsun bende keyfimden almıyorum sonuçta...

aynen öyle walla aslında en güzeli normal doğum canım ya narkoz falanda yok kendindesin ayıltma bayıltma yok ayağa kalkamadım yok doğuruyosun hop ayaktasın... gerçi ben sadece ataktan değil çatı muayenesindende geçemedim tatlım çok darmış yapamazsın dedi doktorum ne bilim tatlım ya hayırlısı...

duygucum biz halen 6 buçuk aylıkmıyız.ben soranlara 7 ay diorum.sanki artırdıkça zaman çabuk geçecekte:)normalde hafta olarak 7 ayımız doldu.ama 10 ayı buluyo demi doğum.

tatlım hafta olarak baktığımızda aynen 10 ayı buluyor aslında ama hamilelikte o hesaplar biraz farklı 6,5 ay diyorum ben tatlım geçen ay bu zamanlarda kontrole gittiğimde doktora sormuştum ay olarak ne kadarlık diye 5,5 ay diyebilirz demişti 1 ay geçti ne bilim aday ya ama yasal izin hakkıda 32. hafta mesela 7. ayın bitimi yaniii... aslında sende yanlış söylemiyorsun 7. ayın içindeyiz 32 de 8 e girmiş olucaz doğru 7 de diyebiliriz...

cnm sen çatı muayenesi oldunmu benim çatıma hiç bakılmadı kalçam geniştir benim ama çatımı bilmem:)

ay cnm zamanında gelsinlerde 38.haftadan önce gelmesin minikler.Sağsalim tamamlansın.normalde 40 hafta 10 ay yapıyor.gerçi 40 haftada doğcak die bişeyde yok daha erkende olabilir geçte aman ne karışık şeyler eskiden 9 ay bilirdik hamileliği:)

neyse cnm ben çıkayım şimdilik eşim camii yi temizlicek.bende paspasla direndiğim yerden mermerlerini felan sileyim.oyalanayım biraz.akşama kısmetse görşrz.

cnm sen çatı muayenesi oldunmu benim çatıma hiç bakılmadı kalçam geniştir benim ama çatımı bilmem:)

yapıldı tatlım(( ultrason cihazı ile alttan bakıyor( genelde 30. haftalarda bakıyrlar ama benim bebişin eşiği aşağıda diye kontrol etmek zorunda kaldı tekrar bakar mı bilmiyorum...

bu arada katılıyorum walla önceden hafta hesabımı varmış neyse eylül sonu gibi doğurucağmıza göre bir aksilik olmazsa eğer 7 aylık de gitsin iştee birde onu mu hesaplicaz aa:))))

meraba kızlar.uzun zamandır bakamadım buraya.en son 2aylıkken mide bulantıları üzerine araştırma yapmıştım bu sitede.şimdi 18.haftama girdim.çok şükür mide bulantılarımda bitti gibi.ozamanlar okadar çok kusuyordumki endişe ve korkularıma ayıracak hiç vaktim olmuyordu.yaklaşık 1ay öncesinde çarpıntılarım başladı,hamileliğin verdiği fizyolojik olaylar olduğunu düşünüyordum,arkasından karnım hafif belirince endişe ve korkularımda eklendi.evde yanlız kalamıyorum kalsamda vakit geçiremiyorum,ağlama krizlerine giriyorum zaman zaman,şiddetli doğum fobimin olduğunu da farkettim.zaten daha önce panik atak yaşamış ve iyileşmiş biriyim.yaşadığım stresin panik atağımı tetiklemesinden dahada önemlisi bebeğimi olumsuz yönde etkilemesinden korkuyorum,bu yönde bebeğimin sağlığı için ilaç kullanmakta istemiyorum,ama yoğun stresin bebeğe olumsuz etkilerini de okumuştum,ne yapmalıyım bilemedim

canım geçmiş olsun... bende senin gibiydim bulantılardan anlamamıştım ama 18. haftamda ilaç kullanmaya başladım ne yazık ki(( doktorunla konuşmalısın bence bir psikiyatristen destek almalısın canım... çok yoğun kaygılar yaşıyorsan ilaç kullanmamak çözüm değil o streste bebeğe zarar veriyor... ayrıca ilaç kullanmaman en iyisi tabii ama hamileliktede kullanılabilen birçok ilaç var... hem doğum doktorunla hemde psikoloğunla görüşmelisin bence....

Duygu içimi rahatlattın yani ben deli gibi çarpıntıyla girsem bile ameliyathaneye onlar kontrol altına alıcaklar diorsun bu konuyu düşünüordum çok saolasın yahu...

Sonsuz şükürler olsun iyi haberlerini de aldık.Çok ama çok sevindim herşey yolundaymış sarılık ise problem bile değil...Maşallah normal doğum yaptın ne kdr güzel ama dikişlerim demişsin inş çok değildir nasıl dayandın onlara

DUYGU SENİNDE Mİ EŞİ AŞAĞIDA?????

18.hafta çarpıntılar için erken yani malesef sende benim gibi pa çarpıntıları kurbanısın.Acil şifalar diliorum..Yaşadığın yerin şartlarını bilmiorum ama bi an önce bir psikoloğa terapi yeterli olmazsa da psikiyatri ye görünmeni tavsiye ederim zira çarpıntıyı bilirim dayanılacak birşey değil..

doktor kontrolüme daha var cnm.doktorun diyeceği belli gebelikte normal nefes darlıgı dicek.psikitriye gönderir yada kaldı 2 buçuk ay inşallah psikiatriye gitmem gerekmez.

ya inş gerekmez ama ay allahım ya çok zor nefes darlığıyla da yaşamak

Hadi yaa.. gerçekten böyle mi dedi..Yani ameliyattan çıktığımızda kafamız iyi mi olacakmış.. Bende en çok narkozdan ayıldıktan sonrasını düşünüyorum..O zaman pa gelirse.. Kalp atışlarım yükselirse.. Durduramazlarsa.. Ayy ne bileyim yaaa..
Bu arada ben doktorumu değiştiriyorum kızlar.. Araştırma hastanesine yarın randevu aldım.. Bakalım neler olacak.. Orad beni nasıl yönlendirecekler.. Doktorla herşeyi konuşacağım inşaAllah.. Bakalım doğum hakkında.. pa hakkında neler diyecek doktor..

Ayyy canım beniim.. MaşaAllah.. maşaAllah ikinizede.. Annesi bak üzmemiş kızın seni.. Yerim ben onu..
Sen atlattın canım benim yaa.. Kurtuldun işte Rabb'imin izniyle.. Dualarında faydası olmuş gibi görünüyor çok şükür..
Rabb'im bizede kolay doğumlar nasip etsin..
Güle güle büyüt bebişini.. Hiç darda zorda kalmayın inşaAlllah.. Rabb'im hep yar ve yardımcınız olsun..

adaycigim ben tansiyonumu ölcmek zorundayim hergün.daha önce gebelikte preeklemsi gecirdigimi yazmisti.doktor bana koldan ölcmeli tansiyon aleti yazdi ev icin.alet otomatikman nabzida gösteriyor.gözlerim ucukluyor moralim bozuluyor resmen her seferinde.tansiyon isin icinde olmasa ölcmeyim diyecegim ama dedigim gibi mecburum.30.haftamdayim, preeklemsi o zamda 33.de cikmisti allah korusu tabide.simdilik tansiyonum hep düsük, nabzimda uzayda.nefes darligi zaten esantiyon.birde artik yatarken hicbir pozisyonda rahat edemiyorum ben.sen nasil yatiyorsun.yastiklarla yükseltiyorum bedenimi ama yinede huzursuzum hep.almanyada yasiyorum ama burdaki yaz bile fazla geliyor bana onunda etkisi var bunaliyorum.

konuş tabi kuzum ii olur inş ayırlısı olsun hakkında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…