Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

evet dogru bu operasyon boyunca bir tane anastezist devamli monitöre bakiyor, aslinda en güvenli oldugumuz yer o masa.cünkü aninda müdahele edebilir, damari bosuna acmiyorlar degilmi.aslinda imrenmedim degil.almanyada yalvarsanda genel anastezi yapmiyorlar sezeryanda.sadece cok acil ve hayati durumlarda, bebek icin saniyeler önemliyse felan mesela.ben yalvardim ilk dogumumda narkoz doktoruna, benim piskolijim bozuk, sinirlerim lacka, lütfen bayilitin beni dedim.hicbirsey görmek duymak istemiyorum dedim.ama nafile.belden uyusturdular, yani belden altini kesinlikle hissetmiyorsun.fakat iste kafan güzel olmuyor.ayiksin, bilincin acik, heycanlisin, korkuyorsun.tamam araya perde cekiyorlar kocaman ama yinde...7 dakikada bebegi aldilar, asagi yukari 40-45 dakika geri dikmesi sürüyor.dikmesi bayagi uzun ve skici.tamam narkoz doktoru yine denetliyor seni bas ucunda monitöre bakiyor.genel anastezide hakikaten kafan güzel oluyor, baska ameliyattan biliyorum, hemen hemen ertesi güne kadar yari uyanik yaru uykuda böyle sarhos gibi oluyorsun.panik atak onun etkisindeyken bende sanmiyorum olmaz.cok baska kaygilarin oluyor, ve sonrasinda korkutmak istemem agrin oluyor. sezeryan bu, öyle iki dikis attirmaya benzemiyor maalesef ama agri kesici isteyince veriyorlar özellikle ilk iki gün.

Anaaa.. Korksam mı.. korkmasam mı şaşırdım valla.. Nasıl çıkacak bu bebişler yaa..
Bir şekilde çıkacaklar...
Orada neden genel anestezi yapmıyorlar ki? Bir zararrı mı varmış?

evet tatlım anestezi uzmanıyla özel görüşme yaptık istersen kalbin 200 atsın hiç önemli değil atak geçir istersen dedi nasıl uyuduğunu bile anlamicaksın dedi... efrahçım adam o kadar rahattı ki beni çok rahatlattı çok basit dedi 80 yaşında adamı uyutuyorum ben o uyanıyor sen mi uyanamicaksın, 15 yıldır bu işi yapıyorum masada kalan hastam olmadı narkoz yüzünden, 60 yaşında insanlar açık kalp ameliyatı oluyor saatlerce dedi onlara bişey olmuyor sen atak geçirdin diye mi ölceksin falan dedi... çok rahattı adam benide çok rahatlattı walla eşinde gelir içeri dedi... benim korkum uyanamicakmışım gibi geliyor bide ameliyathane kapısından nasıl giricem hatta hastaneye nasıl giricem o gün ayyyy düşüncesi bile beni ürkütüyor.... heee birde efrah panik atak hastası olmadığı halde ameliyathanede ağlayanlar doktora yalvaranlar masaya yatmam diye tutturanlar falan oluyormuşş anestezi uzmanı çok normal karşılıyor bizim gibi olanları hatta bayağ bir güldürdü beni... inşallah o günde güleriz

bu arada evet tatlım benimde eşiğim çok aşağıda( o yüzdende çok kasık ağrım oluyor(

yok tatlım deminki yazımı oku bak sezeryan ameliyatı en basit ameliyatlardanda biriymiş bu arada... herkes korkuyor kimse güle oynaya girmiyor zaten ameliyata tatlım bir şekilde doğucak o bebişler rabbim hayırlısını versin hakkımızda...

fıstıklarım bu arada hepinize günaydın... ataksız, çarpıntısız, takıntısız bol huzurlu bir gün diliyorum hepimize

kızlar bence ağrıya çok takılmayın bir diş çektiriyoruz 2 gün sızlıyor kolay değil candan can ayrılıyor ağricak tabii biraz napalım en fazla 1 hafta zorlanırız sağa sağlim atlatalımda ben ağrı kısmına pek takılmıyorum nedense...

selam kızlar

umarım herkes iyidir.
beni uykusuzluk çok etkiliyor. günde 1- 2 saat anca uyuyabiliyorum. uykuya dalamıyorum. dalsamda en fazla yarım saat uyuyabiliyorum kalktığımda da kafamda inanılmaz bir ağrı oluyor. zaten gün boyu ensemde sürekli bir ağrı var sabretmeye çalışıyorum. ağlama krizlerine giriyorum. ilaçta içemiyorum. bebeğim gelmesine daha 41 gün var.

canım sen panik atak mısın yoksa hamilelikte mi ortaya çıktı bu durum?? doğumunada çok az kalmış sık dişini canım ve durumunu doktorunla konuş gerekiyorsa psikiyatri desteği al kendini yıpratman bebeğede zarar veriyor bunu sakın unutma... bu arada neden ilaç kullanamıyorsun??

canım yaygın anksiyete bozukluğu var . 2007 yılında 6 ay ilaç tedavisinden sonra geçmişti. nisan ayından itibaren gene başladı. ilk başta ilaç içtim 1 ay kadar ama kadın doğumcum ilacı bırak dedi. psikiyatri ye gidiyorum. kadın doğumcum ilacı bırak dediği için ilaç veremiyo. sadece nefes egzersileri yap yürüyüş yap günde 1.5 saat bide bi geveşem hareketi gösterdi onu yap dedi. yürüyüşü yapamıyorum. zira uykusuzluktan dolayı kendimi yorgun hissediyorum. artık ailemde ne yapcağını şaşırdı. eşim herşey kendi elinde deyip durmaya başladı.

canım çekmeyen anlamıyor zaten... eşinede birşey diyemiyorum bilmediği için sana kızıyor işte elimizde olsa böyle olur muyuz hiç?? ama bence bu derece kötüysen doktorunla tekrar bir konuş bence canım bu halinde sonuçta bebek için çok zararlı... hamilelikte kullanılabilen bir çok ilaç var tabii kullanmasan daha iyi ama çok zorlanıyorsun bu şekildede... çok geçmiş olsun canım Allah hepimizin şifasını versinnn... ben ilaç kullanmasam nolurum bilmiyorum walla

cnm ben 3 yastıkla yatıyorum iki başıma bi bacaklarımın arasına üstümü hiç örtmüyorum.göbüşüm buz gibi oluo ama elim ayağım sıcacık.sag sol gece 30 defa dönüyorum.sonrada çok döndğm bebegim rahatsız olcak die endişeleniorum arada da uyuyorum öyke arada tualete kalkıorum.öle geçiyor.sen 30.haftadasın demek.bizden önce doğum hikayeni bekliorum:)

İnşaAllah.. Hepimiz adına soracağım bende.. O an atak geçirirsem ne olur falan diye..
Tabi tahminen beni psikiyatra gönderirde.. Olsunç... Ondanda fikir alırım ben...

Canım benim yaa.. Rabb'im son versin inşaAllah..
Bol bol inşirah suresini okusan..
Anlamııda oku bak.. Çok güzel..
Tam bizlik..
Ferahlarsın belki onun hürmetine..

evet cnm çok güzel bir anlamı var.zaten hamileliğimiiz Allahın izniyle geçiyor dualarımız sayesinde sorunlar yaşıyoruz ama dayanabilioruz çok şükür.Allahım kalan sürecide anlımızın akıyla tamamlayabilmeyi nasip etsin.bu arada doktorla konuşunca buraya yaz cnm bende merak ettim.benim doktor imkanlarım kısıtlı biraz.burdan fikir alayım.kadın doğumcumda iyi ama fazla konuşcak zaman kalmıo onlada.

fıstıklarım bu arada hepinize günaydın... ataksız, çarpıntısız, takıntısız bol huzurlu bir gün diliyorum hepimize

günaydın duygucum.amin diyeyim güzel dileklerine:)

cnm bende uyuyamıorum bazen anksiyete çok kötü bişey.zaten herkes dior senin elinde die öle diyenler bizim gibi olsa bi dk katlanabilirlermi acaba.yinede bunada şükür Allah ciddi fiziksel hastalıklardan korusun.

rukiyecim burdamısın normal doğumda pa geldimi hiç.nefes darlığı heyecan.beni sezeryana desteklemio kimse bende beynimi her iki yönteme hazırlamam lazım ne olur ne olmaz
tafsiye ediormusun normal doğumu.

tatlım sen nasıl oldun daha iyisindir umarım?????

amin aday cım.Allah sizlere de kolay doğumlar nasip etsin.sancı aralarında atak gelir mi diye korku geldi ama doğumu düşündüğün için onu unutuyosun.doğuma odaklanıyosun.nefes darlığı,çarpıntı olmadı çok şükür.Allah yardım ediyor yaa merak etme..

inşallah cnm.banada gelmez atak.ayyyy minik kuzun yanında artık.Allah uzun ömürler versin.çok güzel bir duygudur eminim.Allah bizlerede yaşatsın.bebişi sagsaglim doğurup eve gelmek çok güzel bişey olsa gerek.

çok şükür uyudum bu gece.öle endişeli hallere devam cnm.ama uyuyabilmek güzeldi insanın beyni dinlenio.Allah kimseyi uykusuz bırakmasın.

uyuyabilmene sevindim canım şuraya bak uyuduğumuza şükreder hale geldik walla Rabbim hepimize şifamızı versin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…