Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

5 dakika önce çarpıntım dışardan net görülebiliyordu kuzucum..Ayrılmaz parçam oldu ya o kadar vefalıki hergün gelip yokluo biz artık bir bütünüz :)

dışardan net görülebiliyordu deyince bende sandım bebişinin hareketlerinden bahsediyorsun:)

ayy efrah çok alemsin yaa güldürdün beni en sonunda baktın olucak gibi değil çarpıntılarınla dalga geçiyosun bakıyorum:))

Duygu yemin ediorum sinir sistemi die bişey kalmadı.Çarpıntı tamam hergün bikaç defa beni benden alıyor ama ne zaman gelip alacak die oluşan beklenti anksiyetesi asabımı iyice bozdu..
ay gel allah aşkına gel çarp geliceksen cehennemin dibine yaaa die söyleniorum düşün yedim kafayı

aman aday sorma yaa hamileliğimizin tadını çıkaramıyoruz walla.... inşallah geçicek bebişlerimiz doğunca... ezan okunuyor şuan Allah ım kurtar hepimizi nolursun artık yaaa...

aynen canım sorma öyle walla nereye kadar idare edicez bilmiyorum benim umudum bebişlerde walla o zamanda düzelmezsek yandık

canım birde bişey sorucam sana atak anında aşırı korkun oluyor mu sanki heran bir felaket olucakmış gibi ya sana ya sevdiğin birine

cnm çarpan kalp iyidir çarpmayandan kork sen:)çarpıntın iş felan yapıncamı oluo otururkende oluyomu.ay bende çarpıntı olunca otururdum nabzımı sayardım bi dakkada kaç kere atıo die halende yapıorum bazen:)şaka maka benim kalbimde çok hızlı atıyo mutfaga gidip bir bardak su alıp geliorum nefes nefese kalıorum birde yemek yedikten sonra çok hızlı atıyo.mesela şimdi saydım nabzımı dk da 96 normalde 70lerde oluodu ama can taşıyoruz normaldir sanırım.geçen sağlık ocagında ebe tansiyonumu ölçtü alette nabız yine doksan küsürdü süper nabzın dedi hızlı atması iyi demekki.bende bide mitral kapak prolapsusu die bişey çıkmıştı panik atakla beraber gerçi doktor önemli değil demişti ama oda çarpıntı yapar belki.

benim sana tafsiyem içini kurcalıyorsa doktoruna bahset çarpıntılarından.normalde çarpıntı ilaçları var belki hamilelikte kullanılan bebege zararsız bir ilaç felan önerir.yada önemseme psikolojik der içini rahatlatır.birde sen tatildeydin dimi denize felan gidiosan sıcaklardan felanda olabilir.

canım birde bişey sorucam sana atak anında aşırı korkun oluyor mu sanki heran bir felaket olucakmış gibi ya sana ya sevdiğin birine

cnm bana o atak gelmesede oluo atak Allaha şükür fazla yok ama anksiyete çok.gereksiz korkular.mesela biryerim ağrısa midem mesela hemen mide kanserimiyim felan die düşünüyorum saglık konusunda çok takıntılıyım.aileme bişey olur die de korkuyorum.ama bende Ailemde Allaha emanetiz napalım Allah korur bizi gerektiği gibi.Allah hastalıklarla sevdiklerimizin acısıyla imtihan etmesin.bu riskler bütün insanlar için geçerli her insanın başına birşeyler gelebilir kimsenin garantisi yok ama biz hayatın tadını çıkartmaktansa korkarak ömrümzü heba ediorz.düzelicez inşallah biraz zaman lazım bize.Allah daha fazla ilerletmesin anksiyetemizi panikimizi:)geçsin gitsin doğumla beraber..

ammmiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn canım benim amiiin ya adayım... aynen beni anlattın walla kurtulalım şu illetten düşüncesi bile atak gelmesede huzursuz etmeye yetiyor walla

aynen canım sorma öyle walla nereye kadar idare edicez bilmiyorum benim umudum bebişlerde walla o zamanda düzelmezsek yandık

sen öle san bebişler doğunca biz atak geçirirken biryandanda onlar basar çığlığı birde yaramaz olurlarsa yandık gelsin ataklar:)cnm normal doğum yapalım biz belki o an korku ve travma yaşarız ters etki eder belki panik atak felan kalmaz:)

ilk panik atak oldugum günler geldi aklıma annemi başıma oturtmuştum bende yatıorum tabi anneme baş ucumda kuran okutuyorum ölcem sanıorum o zaman panik atağın p sini bile bilmiodum neye uğradıgımı şaşırmıştım valla.Allahım yaşatmasın o korkuları kimseye.şimdi ise çok şükür bünye alıştı artık dalga geçioruz panik atakla napalım.

ayyy yavrum ben geldimi dalga falan geçemiyorum walla üçbuçuk atıyorum resmen annemi kollarımda kaybedince çıktı bu illet zaten bende hastane bahçelerinde şimdi ölücem diye sabahlara kadar banklarda bekliyodum babamla ilaç kullanmasam ben yanmışım siz gene çok şükür ilaçsız durabiliyorsunuz ben mümkün değil duramıyorum yoksa sizle yazışamam bile o derece yaniii aday walla benim tek umudum bebeğim inşallah meleğim bana şifa getiricek..........

gelince bende dalga geçemiorum şimdi yokya ondan dalga geçiorum:)ewet cnm zor bir durum Allah yardımcın olsun.başın sağolsun.Allah babana uzun ömürler versin.Allah sevdiklerimizin acısını göstermesin.ben kendime bakıorumda pank atak olmaya hazırmış zemin.küçükkende anskiyetelerim vardı.bende nişanlıyken oldum ailemden ayrılma düşüncesi çok korkutuyodu.eşimi seviorum dört dörtlük ama bazen pişman olmuo deilim ailemden uzaga geldigim için hayırlısı böleymiş ne diyimeşimin aileside birazda istedigim ilgiyi göstermio burda.kızı gibi davranmıo yada ben hisetmiorum.yada herkesi çok önemsiyorum en iyisi insanları sallamayı örenmem lazım.biirinden kırıcı bişey duyunca hazmedemiorum çok takıorum kafama.

bebişlere gelince ya ben halen inanamıorum doğmadanda inanamicam çok heyecanlanıorum ve sabırsızlanıorum bebişimi sağsaglim kucagıma alabilmek için.3 ay 3 sene gidibi gelior.Allah hevesimizi tamamına erdirsin yarım koymasın.zamanında saglıkla gelsin meleklerimiz.ayyy olsada öpsek sıksak ısırsak mıncıklasak:)

öyle yavrum o melekler bizi iyi edicek inşallah birbirimizden desteğimizi esirgemeyelim.... iyi ki varsın walla canım ya... bu panik atağın kökeninde zaten hep ya kaybetmek var yada kaybetme korkusu var rabbim beterinden korusun ne diyim yavrum yaaa bebişlerimize bir kavuşsak... beni şu sıralar en çok korkutan şey narkoz doğum yani sezeryan olucam ama narkozdan çok korkuyorum ve doktorum epidural istemiyor çok panik yaparsın sen diyor uyutucakmış((((((((((((((((((((

sende iyiki varsın cnm.ben daha doğum yöntemimi doktorumla konuşamadım bile.genel anesteziden bende korkuorum genelde normal insanların çoğu bile narkozdan bagırarak uyanıo uyanma safhası beni çok korkutuyo nasıl bir ruh halinde olurum die.kararsızım o yüzden epuduralmi olsam die aman ne bilim işin içinden çıkamıorum.yada korkudan bayılrıım direk ben narkozada epuduralede gerek kalmaz:)bide hiç ummadıgım şekilde çok kolay bir normal doğum oluyomuş hee.bakalım hangisi nasip olcak ama bu korkular bitirdi bizi daha 3 ay var Allah yardımcımız olsun.

yok be canım anesteziden öyle uynaılmıyo eskidenmiş o benim arakadaşlarımın üçüde genel anesteziyle sezeryan oldu çok ağır bir uykudan uyanır gibi oluyomuşsun biraz sersemlik oluyor o kadar diyolar... zaten narkoz 1 kere alan insan bir daha korkmuyomuş... hele sevda diye bir arkadaşım var onda panik atak falanda yok ama ameliyathaneye girerken hüngür hüngür ağlayıp helallik istedi herkesten sonrada sen sakın öyle yapma başu boşuna rezil oldum çok kolaymış diyip kendisiyle dalga geçiyordu daha düne kadar... benim epidurale cesaretim yok ama bakalım tatlım kısmet zaman ne göstericek Rabbim hakkımızda en hayırlısını versin hepimize yaklaşınca nasıl olucaz çok merak ediyorum????????

inşallah cnm kolay olur uyanmamız.yaklaşınca bende hayal edemiorum ameliyathanede narkoz almadan bayılırız korkudan:)misafirim gelcekmiş eşimin arkadaşları görüşrz kızlar öptm.

adaycım ben panik ataklı normal doğum yapan biriyle karşılaştım. o bana biraz umut oldu.bir terslik olmazsa simdilik benim de normal doğum olacak gibi gözüküyr.kendi kendime diyorum ki normal doğum yapabilirsem panik atak vız gelecek bana ama bakalımm nasıl olacak yasayıp görücez..

Siz bakmayın benim böyle konuştuğuma ne dalgası o kadar bozuk ki sinirlerim..Antalya'ya annemin yanına geldim eşimin işi çok yoğun beni dr a götüremior die başlarda çok iyiydim ama son 1 ay Allahım affetsn asi gelmioruz çok fena oldum..Kuzum ama merkezde değilim antalyaya inemem ki sıcaktan burası serin ve yüksek bir yer..Çarşamba günü annem babam beni İst'a bırakıp dönecekler annem doğuma gelecek inş..Ya napim yalnız malnız kendi evime gideym diorum kızlar hiç değilse bebişin odasıyla uğraşır kıyafetlerini yıkar ütüler bişilerle oyanalanırım burada bana hiçbişey yaptrmıolar saolsunlar yapacak bşy de yok e otur otur kendimi dinlemekten fena oldum..

Ben normalde de çok endişeli bi tipim kocam sabah işe gidior ay merdivenlere dikkat et diorum çocuk gibi.Çok müthiş felaket senaryosu yazarım üstüme tanımam..Bu aralar çok evhamlıyım ama hamileliktenmi panik atak anksiyetesindenmi ayırd edemiorum...

Benim eşim zaten aşağıda mecburen sezeryan olucam şimdiye kdr doğru düzgün doktora bile gitmeyen ben hastneye yatmaktan narkozdan herşeyden ama herşeyden çok korkuorum..

efrahcım günde binlerce kişi narkozla ameliyet oluyor ve hiç bir şey olmuyor.böyle doğum yapan da çok.bunları düşün ve hiç korkma.Allah ın izniyle olur biter..

ayy canım benim yaa aynı bende senin gibiyim doğum yaklaştıkça kafayı yemezsek iyidir walla... dönünce bir doktora gözük tatlım istersen, bana ilaçlar iyi geliyo çok şükür... bizim birde çok fazla boş kalmamamız lazım hemen kafaya takıcak birşey buluyoruz çünkü fazla dinlenmek bizlere yaramıyor.... panik atak zaten zor birde hamilelikte daha da hassaslaşıyorsun ne yazık ki daha fena oluyoruz bu yüzden((( geçicek efrah atlatıcaz bugünleri Allah ın izniyle.... bende yarın ayvalık a gidiyorum 1 haftalığına umarım hava değişimi iyi gelir????

efrahcım günde binlerce kişi narkozla ameliyet oluyor ve hiç bir şey olmuyor.böyle doğum yapan da çok.bunları düşün ve hiç korkma.Allah ın izniyle olur biter..

ayyy ne güzel konuştun walla doğru söylüyosun millet 12 saatlik ameliyatlara giriyor... ama işte insanın elinde değil benimde en büyük korkum narkoz sanki bir daha uyanamayacakmışım gibi geliyor(((((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…