• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Olanlarin rahatsizligindan degil hamilelikten kaynaklandigini dusunmeye calis, bebegine ve dogduktan sonrasina odaklan, gerekirse bebeginealisveris yap. Unutma ilaclar seni degil sen ilaclari kullaniyorsun, seni ele gecirmelerine izin verme. Bu rahatsizik bedensel ve ruhsal zayif bi aninda nuksediyor. Vitamin ve kan ilacina basladiginda kaygilarinda azalir. Ben ilk iki ay aglardim, napicam diye ama korkudan tabi. Rabbim yardim etti kuzularim 2 yasindalar. Hamile ve lohusalikta brcok sorun yasadim ama hep hamilelik kaynakli oldugunu dusndum. Simdi kansizlik ve b12 eksikligim vardi 4 ay once nuksetti lustral kullaniyorum. 17 yil oldu oyle kaygiliyimki Allah in izniyle ben ilacsiz atlattiysam siz hayli hayli atlatirsiniz rahat olun.

B12 EKSİKLİĞİ bildiğim kadarıyla et,protein eksikliği,,,bunun için neden psikolojik tedavide kullanılan lustralı kullandın ki,,,17 yıl bu hastalığı çektim deme,bak o zmn korkularımız yeniden başlar:)

Bende 1 2 gündür takip edemiyorum sizleri
Kızlar hastanelerdeyiz küçük oğlumun kasığında fıtık çıktı
1 yaşına kadar geçebilirmiş geçmezse ameliyat
Olabilirmiş:( inşallah geçer. Bebeklerde olabiliyormuş. Yarın
Tekrar Dr önerdiği bir Prof var ona götürcez bakalım o ne dicek
Varya kızlar söylemesi ayıp lavaboya gidemiyorum
Benim ki çok gazlı sancılı evime biri gelse bombamı
Düşmüş acaba bu eve der:) 3 erkek var başımda
Bunların hangibirine yetişeceğimi şaşırdım
Sağlık olsun

Merhaba herkese.3 yıldır kaygı bozukluğu anksiyete hastayım. Hamile olduğumu öğrenir ogrenmez bıraktım ilaclarimi. Gebeligin ilk 8 haftası bilmeden içtim ilaçları ve birden bıraktım. Başlarda çok kolaydi ilaçları boşuna içiyormusum atak falan gelmiyor diye dusundum ama bu aralar ciddi kaygı bozukluğu baş gösterdi. Sanırım geri çekilme etkisi yeni yeni gosteriyor kendini. İlaç kullanmak istemiyorum ama bir yandan da engel olamiyorum kaygilara bu sabah bir atak gecirdim ve tansiyonum biraz yükselmiş sonrasında. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Doktorum da başka şehire tayin oldu yeni bir doktor bulmam gerek sanirim. O ilacsiz bu dönemi anlatacağima ikna etmisti beni. Olmazsa baslariz ufak dozlarla diyordu. Kafam epey karisik. Sizler bu dönemi nasıl atlattiniz?

Merhaba.

Ben de hamile olduğumu öğrenene kadar ilaç kullandım. Sonrası aynen dediğin gibiydi. 18. haftaya kadar ilaçsız dayanabildim. Sonrasında ilaç kullandım.

Başka şeylerle oyalanmaya çalış, odaklanacak başka konular bul. Tek başına kalma ki kendini dinlemeyesin. Bende işe yaramamıştı ama belki senin durumun daha hafiftir. Eğer başa çıkamayacak gibiysen terapi iyi gelebilir. Ben de İstanbul'da oturuyorum ve sana doktorumu tavsiye edebilirim. Doktorum Mustafa Ulusoy. Kadıköy'de muayenehanesi var. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

İnşallah hamileliğinin geri kalanını iyi geçirirsin ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

Sağlık olsun

Allah kolaylık versin :)

Sen 2 çocukla o haldesin, ben bi tanesiyle... Aynen eve bomba düşmüş gibi. Talan oldu ortalık :)

Daha önce sitede yazmıştım, sana da hatırlatayım. Benim kız da gazlıydı. Bi de hortumla beslendi ya, sütü biraz fazla içse kusuyodu. Çok şükür geçti o günler. Sab simplex damla ve Tamany Med-Wind Salbe adında bi krem kullandım. Kremi bi miktar bebeğin karnında sürüp masaj yapıyorsun. Kimyon tohumu yağı var içinde. Doğal bir ürün. Çok çok işe yarıyor. Tavsiye ederim. Sen de kendine, yediklerine dikkat ediyorsundur muhakkak.

Fıtık bebeklerde sık rastlanan bi durummuş. İnşallah kendiliğinden geçer. Geçmiş olsun.

B12 EKSİKLİĞİ bildiğim kadarıyla et,protein eksikliği,,,bunun için neden psikolojik tedavide kullanılan lustralı kullandın ki,,,17 yıl bu hastalığı çektim deme,bak o zmn korkularımız yeniden başlar:)

Eksik ifade ettim kestirmeden anlatayim diye. B12 icin igne ilac kullandim o ayri bir durum ancak b12 sinirleri koruyan br vitamin oldugu icin sinirler zayiflayinca anksiyete bozukugumu tetiklei ve bidaha nuksetti.
Ben 17 yil cektim deyince korkmayin, cunku ilk basladiginda 17 yasindaydim ozamanlar psikologa gidene genelde deli derlerdi ya psikolojinin onemi pek bilinmezdi yada benim etrafimda oyleydi ee gitmezsen nolur airi kayginin bir hastalik oldugunu bilmezsin. Bende oyle iste evhamliyim, stresliyim...falan...e ailemde bilmiyor. Noldu gittim doktora anlattim ilac yaz kullan gecti diye 3 ay sonra birakiyorum. 3 yil sonra hoooop bidaha. Psikologa gittim oda tedaviyi yarim birakma yada kontrole gel demiyor. En son cocuk istiyorum diye biraktim. Simdi nukseince psikiyatriste gittim tedavini gerektigi kadar devam etseydin tekrarlamayabilirdi diyor. Lustrali psikiyatristim verdi.
Uzun yazdim ama kusura bakmayin kisacasi ben biraz bilincsizligim ve ilgisiz insanlarla karsilasmamdan dolayi 17 yil cektim . Bu sizi urkutmesin. Simdi herkes bilincli, eskden dr larin basi kalabalikti soru bile soramazdik. Simdi hersey daha duzenli.
Ben tedavilerimi yarida kestim ve ölum- hastalik korkusu yasamimi buyuk oranda etkiler oldu. O yuzden simdi asiri kaygili ve obsesifim. Ve bu sebepten en ilac kullanmada atlattiysam siz hayli hayli atlatirsiniz. Hatta butun korkularimi yazsam buralara sigmaz, sasirirsiniz:-) )

Sağlık olsun

Cok gecmis olsun arkadasimin cocugundada fitik vardi ve o ustune bozuk para bagladi bir sure dagisin diye ve ameliyat olnaina gerek kalmadi.
Benim erkek kuzumda cok gazliydi. Ne kullansam fayda etmedi. 2 aylikken fizikte kontrolumuz vardi. Sinirler ve damarlar rahatlasin kasilma olmain diye egzeriz verdi. Basladik ve gaz sancilari bicak gibi kesildi. İlknasta aglar amavsen yap dedi, neye niyet neye kismet gaxida kesildi kuzumun rahat rahat uyufu uykusunda bile kivranip ikinirdi yavrucum, hatirlamak bile istemiyorum. İyiki yapmisim egzersizleri sonradan alisti oyun diye gülüyordu.

Sabah ogen aksam butun eklemleri 10 ar kere haraket ettirdim. Ayak ve el parmakarida dahil.

Allah yardimciniz olsun tez zamanda sifa versin.

Olanlarin rahatsizligindan degil hamilelikten kaynaklandigini dusunmeye calis, bebegine ve dogduktan sonrasina odaklan, gerekirse bebeginealisveris yap. Unutma ilaclar seni degil sen ilaclari kullaniyorsun, seni ele gecirmelerine izin verme. Bu rahatsizik bedensel ve ruhsal zayif bi aninda nuksediyor. Vitamin ve kan ilacina basladiginda kaygilarinda azalir. Ben ilk iki ay aglardim, napicam diye ama korkudan tabi. Rabbim yardim etti kuzularim 2 yasindalar. Hamile ve lohusalikta brcok sorun yasadim ama hep hamilelik kaynakli oldugunu dusndum. Simdi kansizlik ve b12 eksikligim vardi 4 ay once nuksetti lustral kullaniyorum. 17 yil oldu oyle kaygiliyimki Allah in izniyle ben ilacsiz atlattiysam siz hayli hayli atlatirsiniz rahat olun.

teşekkür ederim. evet kendimi dinlemeye çok vaktim oluyor evde. işteyken daha rahatım mesela. demek ki kendimi dinleyecek vaktim olmuyor. ya da bertaraf edebiliyorum kafam işle güçle meşgulken.

Merhaba.

Ben de hamile olduğumu öğrenene kadar ilaç kullandım. Sonrası aynen dediğin gibiydi. 18. haftaya kadar ilaçsız dayanabildim. Sonrasında ilaç kullandım.

Başka şeylerle oyalanmaya çalış, odaklanacak başka konular bul. Tek başına kalma ki kendini dinlemeyesin. Bende işe yaramamıştı ama belki senin durumun daha hafiftir. Eğer başa çıkamayacak gibiysen terapi iyi gelebilir. Ben de İstanbul'da oturuyorum ve sana doktorumu tavsiye edebilirim. Doktorum Mustafa Ulusoy. Kadıköy'de muayenehanesi var. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

İnşallah hamileliğinin geri kalanını iyi geçirirsin ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.

amin inşallah herkes sağ salim alır bebeğini kucağına.
evet ben biraz fazla yalnız kalıyorum sanırım o sebepten darlanıyorum
anadolu yakası ulaşım açısından biraz ters bana. yine de teşekkür ederim
doktor araştırmaya devam ediyorum.

Cok gecmis olsun arkadasimin cocugundada fitik vardi ve o ustune bozuk para bagladi bir sure dagisin diye ve ameliyat olnaina gerek kalmadi.
Benim erkek kuzumda cok gazliydi. Ne kullansam fayda etmedi. 2 aylikken fizikte kontrolumuz vardi. Sinirler ve damarlar rahatlasin kasilma olmain diye egzeriz verdi. Basladik ve gaz sancilari bicak gibi kesildi. İlknasta aglar amavsen yap dedi, neye niyet neye kismet gaxida kesildi kuzumun rahat rahat uyufu uykusunda bile kivranip ikinirdi yavrucum, hatirlamak bile istemiyorum. İyiki yapmisim egzersizleri sonradan alisti oyun diye gülüyordu.

Sabah ogen aksam butun eklemleri 10 ar kere haraket ettirdim. Ayak ve el parmakarida dahil.

Allah yardimciniz olsun tez zamanda sifa versin.

Egzersiz ve karın masajını ben de denemiştim ama kızım o kadar küçüktü ki, bacaklarını karnına doğru itme hareketi yaptığımda kusuyordu :))

Sağol nigarcım. İnşallAh kendiliğinden geçer
Seninde dediğim gibi. Bende samsiflex kullanıyorum. Çok
Gazlı bir bebek benimki her saniye bükülüyo
Sıkılıyo gazdan ama şunu farkettim bu gaz
Ilacı biraz uyku da getiriyo yada daha rahat uyumasını sağlıyor
Galiba. Seninkinin şimdi en hareketli dönemleri çok dikkat
Isteyen bir süreç işin zor bu aralar:) ama tatlı
Yorgunluklar değilmi sağlıklı olsunlarda varsın
Biz yorulalım:))

Âmin canım teşekkür ederim. Bozuk para ilk defa duyuyorum
Çok şaşırdım. Ama denicem inşallah. Bende
Masajlar egzersizler yapmaya çalışıyorum ama
Gazını da çıkarsa 2dk sonra hiç çıkmamış gibi bükülüyo sıkılıyo
Bak nerdeyse gece 4 ve ben daha uyumadım gelde deli olma.
Gece gündüz nöbetteyiz Allah yardımcımız olsun önerilerini
Dikkate alıcam çok sağol.

Sağol nigarcım. İnşallAh kendiliğinden geçer
Seninde dediğim gibi. Bende samsiflex kullanıyorum. Çok
Gazlı bir bebek benimki her saniye bükülüyo
Sıkılıyo gazdan ama şunu farkettim bu gaz
Ilacı biraz uyku da getiriyo yada daha rahat uyumasını sağlıyor
Galiba. Seninkinin şimdi en hareketli dönemleri çok dikkat
Isteyen bir süreç işin zor bu aralar:) ama tatlı
Yorgunluklar değilmi sağlıklı olsunlarda varsın
Biz yorulalım:))

Muhtemelen gaz çıkardığı için daha rahat uyuyor bebecikler :) Bana demişlerdi ki bebekler ilk doğduklarında hareketsiz oldukları için gaz çıkaramıyorlar ve böyle sıkıntı oluyor. Büyüdükçe geçecek demişlerdi. Hiç inanamamıştım :) Ama gerçekten de büyüdükçe hareketlenmeye başladıkça daha rahat gaz çıkarıyorlar ve yavaş yavaş gaz sorunu geçiyor.

Bazen çok yorulunca ve uykusuz kalınca sinirleniyorum ama sonra yanlış yaptığımı farkediyorum :) Allah onlara sağlık versin de, en büyük derdimiz hareketlilikleri olsun :)

Ah ah aynı dertden muzdaribiz. Bende
Çok sinirleniyorum özellikle gece çok zor
Şu an olduğu gibi nöbet başladı benim. Kızıp sinirleniyorum
Sonrada üzülüyorum. Ama işte insanız o kadarda olur diye
Düşünmek lazım:) yoksa bizim kaygılı panikli hallerimize duygusallığıda
Ekledikmi işimiz zor. Ee tabi oda olmalı ama anne olunca duygular çok daha yoğun oluyo :) Rabbim herkezin
Hepimizin evlatlarını bağışlasın

kızlar selammm netim bağlandı cok şükür ne hallerdesiniz özledim sizi:)

Hoş geldin :)

Dün kızım 1 yaşına bastı çok şükür. (Maşallah diyin :)) ) Allah isteyen herkese bu mutluluğu nasip etsin İnallah.

Hamileliğimde ve sonrasında burda yazdıklarımı okuyan, bana destek olan, Bu güne gelmeme yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler. Hakkınızı helal edin...

Hoş geldin :)

Dün kızım 1 yaşına bastı çok şükür. (Maşallah diyin :)) ) Allah isteyen herkese bu mutluluğu nasip etsin İnallah.

Hamileliğimde ve sonrasında burda yazdıklarımı okuyan, bana destek olan, Bu güne gelmeme yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler. Hakkınızı helal edin...

maşallah kuzuya..benimde evliliğimin birinci senesi bitti:)..güzel günlerimiz olsun inşallah:)

Maşallah suphanallah. Minik kızına annesi
Allah sağlıklı sıhhatli uzun uzun ömürler versin
Kızına nice nice yaşlarını görürsün inşallah Allah sizi ona
Onuda sizlere bağışlansın inşallah. Mutluluğunu
Çok iyi anlıyorum bende oğlumun doğum gününde
Çok duygulanmıştım heleki ilk doğum günü çok
Özel bir an 41 kere maşallah kızıma iyiki doğmuş.

Hoşgeldin canım. Bizlerde stabil:)) bıraktığın gibiyiz.
Kendi adıma uykusuz geceler nöbetlerle geçiyo hamd olsun
Sağlık olsun sen nasılsın

Back