• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

hayat çok adaletsiz yinede halimıze sukretmek lazım öncekı sayfaları okudum yalnız olmadgımı anladımn ıyıkı bu sayfayı bulmusum sizlerle tanışmısım dedim inşallah domestikus herşeyin hayırlısı senide tebrik etmek lazım gerçekten güçlü birisin

Hayatın adaleti diye başlayacak olursak o işin içinden çıkamayız. Bu konuda bir kaç yazı okumuştum. Mesela diyor ki Allah maddiyatı aptallara verir ve akıllı kullarına bakar, ne yapıyorlar diye. Çoğumuz ne yaparız? Ah ah kadere bak. O para bende olacaktı ki! deriz. Aslında bu yanlıştır. Çünkü Allah bizi sınar. Hayıflanıp haset mi edicez, akıllı davranıp, çalışıp kazanmanın yolunu mu arıycaz, yoksa elimizdekinin kıymetini bilip halimize şükür mü edicez?

Bu yüzden eğer bir şey istediğimiz halde olmuyorsa, muhakkak ki bi hikmeti vardır. Onun için bırakalım hayatın adaletini... Bizim iyi ve hayırlı sandıklarımız öyle olmayabilir. Şimdi artık bu güne bakma zamanı... Allah hepimiz için hayırlı etsin...

Güzel sözlerin için teşekkür ederim :) Sayenizde yakında uçuşa geçicem :)

Hayatın adaleti diye başlayacak olursak o işin içinden çıkamayız. Bu konuda bir kaç yazı okumuştum. Mesela diyor ki Allah maddiyatı aptallara verir ve akıllı kullarına bakar, ne yapıyorlar diye. Çoğumuz ne yaparız? Ah ah kadere bak. O para bende olacaktı ki! deriz. Aslında bu yanlıştır. Çünkü Allah bizi sınar. Hayıflanıp haset mi edicez, akıllı davranıp, çalışıp kazanmanın yolunu mu arıycaz, yoksa elimizdekinin kıymetini bilip halimize şükür mü edicez?

Bu yüzden eğer bir şey istediğimiz halde olmuyorsa, muhakkak ki bi hikmeti vardır. Onun için bırakalım hayatın adaletini... Bizim iyi ve hayırlı sandıklarımız öyle olmayabilir. Şimdi artık bu güne bakma zamanı... Allah hepimiz için hayırlı etsin...

dogru söylüyorsun dedigın gibi bı hıkmeti vardır bunların ucusa geçmeyi hakediyosun :)

senın rahatsızlıgın panık atakmı bendekı vesvese yanı ılac tan zıyade terapıyle gecen bısey 12. haftam

Allah saglıkla bebeğini kucagına almayı nasip eder inşallah.. canım bende ne ararsan var p.a anksiyete ve okb (takıntı ve zorlayıcı düşünceler)

cnm çok doğru söylüyorsun ama insanoğlu işte herzaman böyle düşünemiyoruz keşke hayata hep böyle bakabilsek ama dediğim gibi herzaman olmuyo işte malesefki.

Meraba kızlar. Fırsatını bulmuşken yaziyim dedim. Sezeryan ameliyatımda birde rahim yapışmam varmış onu düzeltmiş Dr. O yüzden biraz daha ağrımı geçiyo ama abartılcak gibi bişey değil inanın kızlar geçip gidiyo en zoru psikolojik olan rahatsızlığımız ben idare ediyorum şu an. Dün gece acildeydim idrarımda enfeksiyon varmış çok zor bir gündü. Zaten hastaneyi hiç sevmiyorum kötü oldukça gel serum takviyesi yapıcaz dediler. Yarında kadın doğumcunla görüşeceksin enfeksiyonunla ilgili dediler. Şimdiden onun gerginliği var bende. Tamda hastalık havası çok dikkat edin kızlar.

Meraba kızlar. Fırsatını bulmuşken yaziyim dedim. Sezeryan ameliyatımda birde rahim yapışmam varmış onu düzeltmiş Dr. O yüzden biraz daha ağrımı geçiyo ama abartılcak gibi bişey değil inanın kızlar geçip gidiyo en zoru psikolojik olan rahatsızlığımız ben idare ediyorum şu an. Dün gece acildeydim idrarımda enfeksiyon varmış çok zor bir gündü. Zaten hastaneyi hiç sevmiyorum kötü oldukça gel serum takviyesi yapıcaz dediler. Yarında kadın doğumcunla görüşeceksin enfeksiyonunla ilgili dediler. Şimdiden onun gerginliği var bende. Tamda hastalık havası çok dikkat edin kızlar.

geçmiş olsun fujacım bencede enzoru psikolojik sorunlar yanında sana yardımcı olucak biri vardır inşallah.

Geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede toparlarsın.

çok geçmiş olsun canım,dediğin kesinlikle doğru...ben panik ataktan dolayı acillere çok defa koştuğum ve anlamsız bakışlarla birlikte geri geldiğim için,normal bi rahatsızlığım olduğunda grip gibi adet sancısı gibi rahatsızlıklarıma seviniyordum,doktora gitmeye gerek duymuyordum bile zaten.ve halime şükrediyordum-aa bak en azından panik atak,aksiyete geçirmiyorum bu neki- diye..tekrar çok çok geçmiş olsun...

kızlar ben daha dogurmadım gunlrm doldu bırhaftada bekledık gelmedı oglus bugun bellı olck dogumum nolur banada dua edın saglıklı alıym bebişimi kucagınma dok pazartesıye kadar beklıcez gelmezse karar vercz dedı belkı bugun belkıde yarın bebişime kavuscm ya sunı sancıyla ya sezaryanla ama cok streslıym fuja kavustu bebişine darısı bızım basımıza

kızlar ben daha dogurmadım gunlrm doldu bırhaftada bekledık gelmedı oglus bugun bellı olck dogumum nolur banada dua edın saglıklı alıym bebişimi kucagınma dok pazartesıye kadar beklıcez gelmezse karar vercz dedı belkı bugun belkıde yarın bebişime kavuscm ya sunı sancıyla ya sezaryanla ama cok streslıym fuja kavustu bebişine darısı bızım basımıza

İnşallah hayırlısıyla bebeğine kavuşursun. Allah bi avazda kurtarsın. Allah sana gönül ferahlığı nasip etsin (Amin)

ne güzel,Allah sağlık sıhhat versin canım;inşallah bebeğin de sende sağlıcakla kurtulursunuz:)

Allah saglıkla bebeğini kucagına almayı nasip eder inşallah.. canım bende ne ararsan var p.a anksiyete ve okb (takıntı ve zorlayıcı düşünceler)

aminn canım okb yı bı yensem dunyalar benımolacak hamılelıkte bazen cok zorlayıcı oluyor konunun bırını tam asmısken baska bı konuya takıldım korktugum ıcın o dusunce bendede baslıyor kendı kendıme telkın verıyorum domestıks yenmıs okb yı darısı bize inş. senın eşin destek oluyormu sana ben bazen aglama krızlerıne gırıyorum neden gecmıyor dayanamıyorum artık dıyee

Çok ümitsizsin neden? Önceki sayfaları okudun mu hiç? Neler geldi geçti, hiç yaşanmamış gibi oldu Allah'ın izniyle. Doktoruma demiştim ki 9 ay dışarı çıkamayacağımı bilsem, yine de doğurucam :) Hani duanın kabul olduğu bi zaman varmış ya, o zamana mı denk geldi nedir, 7 ay hiç dışarı çıkamadım. Bi koltukta yattım. Çok şükür bebeğimi kucağıma aldım sonunda. Sen neden yapamayasın ki? Bebek için o kadar uzzun bi zamanın var ki. Bi bakmışsın iyi hissediyorsun. İlaçlarını azaltmışsın. Olmayacak şey değil. Ama önce şu karamsarlığı sil kafandan. İnşallah hayırlı bi zamanda hamile kalıp, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın (Amin)

ben senın gıbı okb yı yenersem bız sorunum kalmaz ınsallahh ama ıcımdekı su korku su gecmeyecek hıssıyatı benı yıyıp bıtırıyor takıntılı dusunce olduruyor benı

aminn canım okb yı bı yensem dunyalar benımolacak hamılelıkte bazen cok zorlayıcı oluyor konunun bırını tam asmısken baska bı konuya takıldım korktugum ıcın o dusunce bendede baslıyor kendı kendıme telkın verıyorum domestıks yenmıs okb yı darısı bize inş. senın eşin destek oluyormu sana ben bazen aglama krızlerıne gırıyorum neden gecmıyor dayanamıyorum artık dıyee

ben senın gıbı okb yı yenersem bız sorunum kalmaz ınsallahh ama ıcımdekı su korku su gecmeyecek hıssıyatı benı yıyıp bıtırıyor takıntılı dusunce olduruyor benı

İnşallah okb'yi yenersiniz. Bunlar hep zincirleme birbirine bağlı aslında. Geçmeyecek diye ümitsiz olup korkmaya, tedirgin olmaya başlayınca takıntılar çoğalıyor. Takıntı çoğalınca ümitsizlik artıyor, o zaman da gelecek kaygısı vs kafaya üşüşüyor...... böyle bi kısır döngüye giriyor insan. Terapilerinizi aksatmayın, doktor ilaç diyosa ilacınızı aksatmayın, olumsuz örnekleri kendinize hedef almayın, mümkünse sosyal hayattan kopmayın (bunu yapamadım mesela) ve unutmayın, tek dertli biz değiliz. Önceden yolda giderken insanlara bakardım. Ne kadar dertsiz gözüküyorlar ne güzel derdim. Hani hayatın adaleti diyoruz ya, hayat onlara iyi yüzünü göstermiş gibi gelirdi. Bütün dertler benimdi. Sonra yaşadıkça anladım ki, insanlar hayatlarını devam ettirebilmek için dertlerini sıkıntılarını yüzlerinin gerisine atıyor. Yüzlerine bakınca anlayamıyorsunuz neler olduğunu. Bizse sadece kendi derdimize odaklandığımız için dünyanın en büyük derdi bizdeymiş gibi geliyor.

Bi sıkıntımız olduğunda yapmamız gereken dua etmek, iyi bir dostla dertleşmek, sıkıntıdan uzaklaşmaya çalışmak. Takıntılarımızla sıkıntıyı geçirmeye çalışmak değil. Çünkü takıntı edindiğimiz davranışlar bizi derdimizden kurtarmaz. O zaman da ne deriz? Şunu şunu yaptım ama derdimden kurtulamadım. Ne kadar bahtsızım!!

ben 20 haftalık hamıleyım cok sıkıntıdayım hersey mukemmel ama aklımdan ölüm kelımesını atamıyorum engel olamıorum her hareketımde engelsız ölüm kelımesı cıkıyor ılacta alamam nasıl kndınızı telkın edıyorsunuz arkadaslar bu cok zor bı durum ıcınden cıkamıyorummm cok korkuyorum hıc gecmıcek dıyee

ben 20 haftalık hamıleyım cok sıkıntıdayım hersey mukemmel ama aklımdan ölüm kelımesını atamıyorum engel olamıorum her hareketımde engelsız ölüm kelımesı cıkıyor ılacta alamam nasıl kndınızı telkın edıyorsunuz arkadaslar bu cok zor bı durum ıcınden cıkamıyorummm cok korkuyorum hıc gecmıcek dıyee

benımde 12. hafta canım ozelden konusalımmı

Kızlar merhaba. Ben hastalık loğusalık 2 çocuk ev kalabalık bir yandan ağlaya zırlaya geçiriyorum. Sakın ha korkmayın bu durumdan hani hamilelikte vara yoğa ağlıyoruz ya Buda loğusalık sendromu işte. :) tabiki şu meşhur kaygılarda eklenince seyre gör halayı. Derya meraba domestikusun dediği gibi biliyomusun bunlar zincirleme gelince birden hepsi geliyo geçmiş sayfalarımıza dön bak. Ne çaresizler var ama bak öyle böyle geçiyo. Bu bizim kronik bir rahatsızlığımız bununla yaşamayı öğrenmeye çalışıyoruz lütfen sende karamsar olmamaya çalış. Allah çok büyük çok dua et arkadaşım senin için en hayırlı olanı o bilir.

Kızlar merhaba. Ben hastalık loğusalık 2 çocuk ev kalabalık bir yandan ağlaya zırlaya geçiriyorum. Sakın ha korkmayın bu durumdan hani hamilelikte vara yoğa ağlıyoruz ya Buda loğusalık sendromu işte. :) tabiki şu meşhur kaygılarda eklenince seyre gör halayı. Derya meraba domestikusun dediği gibi biliyomusun bunlar zincirleme gelince birden hepsi geliyo geçmiş sayfalarımıza dön bak. Ne çaresizler var ama bak öyle böyle geçiyo. Bu bizim kronik bir rahatsızlığımız bununla yaşamayı öğrenmeye çalışıyoruz lütfen sende karamsar olmamaya çalış. Allah çok büyük çok dua et arkadaşım senin için en hayırlı olanı o bilir.

Allah kolaylık versin. Yardıma gelen bi yakının var mı bari?

Allah yardımcın olsun.

Terapiye gittin mi hamilelik süresince? Belki seni gevşetir biraz. Çoğumuz ilaç kullandık son çare. Günleri bırak, saatleri saydığımı biliyorum. Çok şükür erken de olsa doğum yaptım, geçti. Şu an hormonların değiştiği için çok daha fazla etkileniyorsun. Kendine şunu sor. "Bana ölümü düşündürten nedir?" sora sora sıkıntının kaynağını bulursun. Biraz rahatlatır. Hepimiz korkuyoruz ölümden. Kabullenemiyoruz. Muhakkak altında bi sebep var. İşte hamileyken de hortlayıveriyor bütün takıntılar. Muhtemelen bebeğini çok düşündüğün için aklına böyle şeyler geliyor. Kafanı dağıtacak şeylere yönel. İşe yarayabilir. Önce bunu dene derim.

Var annem kızkardeşim var. Ama ne kadar olsada birini sürekli emziriyorum. Diğeride kıskanmasın diye başka performans:)) birde okadar komikki annem 2 gündür eve gidecek işi gücü var ablam Burda başlıyorum ağlamaya Elimde olmadan kadıncağızda gidemiyo. Kendimi şu an yetemicek gibi gördüğüm için boşluğa düşüyorum. Malum bizler artık kronik vakayız hayatımızın belli dönemlerinde bu iniş çıkışlara alışmak zorundayız. :) ben bunu yaşam biçimim olarak kabul ediyorum yoksa halimiz harap olur. :))

Back