• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Meliklere nerelerdesn doğurdunmu. Bu gün belli olcak demişsin. Kızlar aranızda Melikeyle tlf görüşen varmı. Özelden yazışalım falan diyosunuzya birbirinize. Ben bilgisayar kursuna gitmiş birisi olarak :)) olayın internet bölümüne biraz yabancıyım. Bilen varmı melikeyi çok merak ediyorum. İnşallah hayırlısıla bebeğin kucağına alır.

Sevilay yazını okudum. Çok zor bir durum seni çok iyi anlıyorum. İnan buradaki herkez çok zor şeyler yaşadı. Tabi bu pat diye geçen sıfırlanmış bir hastalık olmadığı için çekiyoruz maalesef. Ama benim asıl merak ettiğim Dr gittinmi bazen kendimize yetemiyoruz gitmediysen lütfen git. Çünkü gebelikte hormonlara hükmetmek başetmeye çalışmak çok zor ama şunu bil yanlız değilsin bizlerde yaşıyoruz ben hep böyle düşünüp kendimi telkin ederdim. Üzülme sende geçireceksin bu zorlukları Allah'ın izniyle inşallah.

Sevilay yazını okudum. Çok zor bir durum seni çok iyi anlıyorum. İnan buradaki herkez çok zor şeyler yaşadı. Tabi bu pat diye geçen sıfırlanmış bir hastalık olmadığı için çekiyoruz maalesef. Ama benim asıl merak ettiğim Dr gittinmi bazen kendimize yetemiyoruz gitmediysen lütfen git. Çünkü gebelikte hormonlara hükmetmek başetmeye çalışmak çok zor ama şunu bil yanlız değilsin bizlerde yaşıyoruz ben hep böyle düşünüp kendimi telkin ederdim. Üzülme sende geçireceksin bu zorlukları Allah'ın izniyle inşallah.

Di mi hepsi geçiyo Allah'ın izniyle. Daha 3 gün önce nasıl doğurucam diyodun, şimdi de çocuklara yetişemiyorum diyorsun :)) Maşallah sana :)

okudukca okudugum seylerden korkuyorum ya umarım ben bu duruma dusmemısımdır gecıcı oldugunu dusunmek ıstıorum RABBIME sıgınıorum aılemın yanına gecınce hepsı gecıcek dıorum ınsallahh bn kucuk bı olayı buyuttum bıraz yenı ev sehır yalnızlık en buyuk korkum burdada yalnız kalınca vesvese oldumm rabbım yanımızda olsun hormonlar cok zorr cokk basetmesı

mutlu olarak kndımızı telkin ederek bebegım ıcın ılacsz atlatablrz dımı bn brden panık oldum dr ye gtmdn kndıme bu teshısı koydum delırdım bebegımı sewemedım ılaca basladım mal gbı bı hayat oldu burden ole korkulara kapıldım gıttııı bole olmakta bızım elimizde yoksa cok mutlu olup normal olmaktaa

okudukca okudugum seylerden korkuyorum ya umarım ben bu duruma dusmemısımdır gecıcı oldugunu dusunmek ıstıorum RABBIME sıgınıorum aılemın yanına gecınce hepsı gecıcek dıorum ınsallahh bn kucuk bı olayı buyuttum bıraz yenı ev sehır yalnızlık en buyuk korkum burdada yalnız kalınca vesvese oldumm rabbım yanımızda olsun hormonlar cok zorr cokk basetmesı

mutlu olarak kndımızı telkin ederek bebegım ıcın ılacsz atlatablrz dımı bn brden panık oldum dr ye gtmdn kndıme bu teshısı koydum delırdım bebegımı sewemedım ılaca basladım mal gbı bı hayat oldu burden ole korkulara kapıldım gıttııı bole olmakta bızım elimizde yoksa cok mutlu olup normal olmaktaa

Neden korkuyosun ki? "Bu duruma düşmemişimdir" dediğin durum nedir? Biz de istemezdik böyle olmak ama napalım buna da şükür. Halk arasında vesvese. Doktora sorsan takıntı. Aynı şey. Evham. Rize'ye taşınınca mı belirtiler başladı? Ailenden ayrı kaldın, "onlara bişey olursa ben burda çok uzaktayım, onlara yardımım olmaz, ölseler yetişemem " diye düşünüp mü takıntı haline getirdin?

Doktor ilaç verdiyse kullan. Bu tarz "takıntı-vesvese-obsesyon-anksiyete-panik atak" durumların ilaçları ilk başta daha kötü yapar insanı. Hatta belirtileri çoğaltır. Fayda etmedi sanırsın. En az 15-20 gün kullanırsan belirtiler kaybolur. Çünkü bir süre vücutta birikmeleri gerekir. Doktor söylemiştir zaten. Asıl etkisini birinci - ikinci aydan sonra göstermeye başlar. Bu ilaçları doktorun önerdiği dozda ve doktorun önerdiği süre kadar kullanmak gerekir.

Burdaki çoğu insan bebeğine alışamadı en başta. Ben dahil. Çünkü ilaç içememekten ve daha kötü olmaktan korktuk. Asıl korkumuz buydu. Her şey bir noktaya kadar bizim elimizde. Gerisi kader. Bir de hormon salınımı bozulunca bu rahatsızlıklar ortaya çıktığı için ne kadar debelenirsen debelen, bir yerden sonra ilaç gerekebiliyor. Çünkü hormon sistemini düşünceyle veya iyi niyetle düzene sokamayız.

İyi bir doktor, terapi, -gerekirse ilaç- ve düşünce sisteminde değişiklik, iyileşmek için gereken şeyler.

Allah kolaylık versin.

aminn canım okb yı bı yensem dunyalar benımolacak hamılelıkte bazen cok zorlayıcı oluyor konunun bırını tam asmısken baska bı konuya takıldım korktugum ıcın o dusunce bendede baslıyor kendı kendıme telkın verıyorum domestıks yenmıs okb yı darısı bize inş. senın eşin destek oluyormu sana ben bazen aglama krızlerıne gırıyorum neden gecmıyor dayanamıyorum artık dıyee

kendine telkin vermeye calıs düşünmemeye calıs dusundekce daha cok çogalıyor iş çıgırından cıkıyor canım inşallah deryacım bizde yeneriz .eşim destek oluor çok şükür yanımda bütün sorunlarımı biliyor

çok geçmiş olsun canım,dediğin kesinlikle doğru...ben panik ataktan dolayı acillere çok defa koştuğum ve anlamsız bakışlarla birlikte geri geldiğim için,normal bi rahatsızlığım olduğunda grip gibi adet sancısı gibi rahatsızlıklarıma seviniyordum,doktora gitmeye gerek duymuyordum bile zaten.ve halime şükrediyordum-aa bak en azından panik atak,aksiyete geçirmiyorum bu neki- diye..tekrar çok çok geçmiş olsun...

sen nasılsın canım nasıl oldun doktora gitmiştin doktor ne dedi ?

Neden korkuyosun ki? "Bu duruma düşmemişimdir" dediğin durum nedir? Biz de istemezdik böyle olmak ama napalım buna da şükür. Halk arasında vesvese. Doktora sorsan takıntı. Aynı şey. Evham. Rize'ye taşınınca mı belirtiler başladı? Ailenden ayrı kaldın, "onlara bişey olursa ben burda çok uzaktayım, onlara yardımım olmaz, ölseler yetişemem " diye düşünüp mü takıntı haline getirdin?

Doktor ilaç verdiyse kullan. Bu tarz "takıntı-vesvese-obsesyon-anksiyete-panik atak" durumların ilaçları ilk başta daha kötü yapar insanı. Hatta belirtileri çoğaltır. Fayda etmedi sanırsın. En az 15-20 gün kullanırsan belirtiler kaybolur. Çünkü bir süre vücutta birikmeleri gerekir. Doktor söylemiştir zaten. Asıl etkisini birinci - ikinci aydan sonra göstermeye başlar. Bu ilaçları doktorun önerdiği dozda ve doktorun önerdiği süre kadar kullanmak gerekir.

Burdaki çoğu insan bebeğine alışamadı en başta. Ben dahil. Çünkü ilaç içememekten ve daha kötü olmaktan korktuk. Asıl korkumuz buydu. Her şey bir noktaya kadar bizim elimizde. Gerisi kader. Bir de hormon salınımı bozulunca bu rahatsızlıklar ortaya çıktığı için ne kadar debelenirsen debelen, bir yerden sonra ilaç gerekebiliyor. Çünkü hormon sistemini düşünceyle veya iyi niyetle düzene sokamayız.

İyi bir doktor, terapi, -gerekirse ilaç- ve düşünce sisteminde değişiklik, iyileşmek için gereken şeyler.

Allah kolaylık versin.

cesıtlı korkular vardı hepsını yendım ama korlular nsl oidu dr cocugunı benomseyemezsn cocugunu olduren vr dedı bn cok sewerek ıstdgm bebegıımden uzsklastm oum sucladım hormonlarm mahvoldu die ya sevemezsem bemımseyemezsem die snra enistem ruyasnda gormus benı lafayı yıyomusım gıbı olmusm bebegıme alıstım sewgı doluyum bu seferde kafayı yeme senaryosu lurmaya basladım . snra hoca seytan vesvesesı dedı ıste sunyan cini vatmıs hamıleye musallat olurmus vs vs cocıkları bogarms bogamazsa anneye kotu hamıleiık yasatrms dedı banana o musallat oidu sandım oncekı sprunu astım smdı bu konuyla karsolastım epsını lenara brktom dedım bem dunyada bulunmaz bı psıkolojık hastalıga yakalndm dedom dı bunula ugrasıorum. hayatta en korlugum sey yalnozlıltı burda onunla basbasa kaldım ve duygulatım birbirine katıstı;) sızler cok gıclusunuz ama ıns. cok mutlu olun bn cok gucsuzumm:(gurbwt cok zor geldi aılemden uzak hamılelik yasamk sewdıklerımle bu anı paylasamamak zoruma gıttı bsy olursa naparom dusuncesı vs vs. dr ye gttm hormonlar dedı bı an cok mutlu olursun bı an dıbe vurursun dedı okdr etkılı bsy dedı hocaya gttm vesvese dedı ole arkadaslarr

Son düzenleme:
Meliklere nerelerdesn doğurdunmu. Bu gün belli olcak demişsin. Kızlar aranızda Melikeyle tlf görüşen varmı. Özelden yazışalım falan diyosunuzya birbirinize. Ben bilgisayar kursuna gitmiş birisi olarak :)) olayın internet bölümüne biraz yabancıyım. Bilen varmı melikeyi çok merak ediyorum. İnşallah hayırlısıla bebeğin kucağına alır.

canım burdaym dogurmadm daha gıtttm doktora bebiş gayet saglıklı kalp aıslarıda ıyı bekleyelım ddı sezaryana almk ıstemym senı dedı sancı beklıyz canm

sen nasılsın canım nasıl oldun doktora gitmiştin doktor ne dedi ?

be iyiyim çok şükür canım ya sağolasın,ilaca devam ediyoruz kadın doğumcum da kullanmak zorundaysan kullanabilirsin dedi..doktorumun önerdiği dozun yarısını alıyorum ilaçta,sınırda gibiyim ara ara kötü oluyorum ama dayanmaya çalışıyorum ilaç dozunu olabildiğince az almaya çalışıyorum,düşe kalka 8 haftamız bitti Allahın izniyle..sen nasılsın iyi misin?

cesıtlı korkular vardı hepsını yendım ama korlular nsl oidu dr cocugunı benomseyemezsn cocugunu olduren vr dedı bn cok sewerek ıstdgm bebegıımden uzsklastm oum sucladım hormonlarm mahvoldu die ya sevemezsem bemımseyemezsem die snra enistem ruyasnda gormus benı lafayı yıyomusım gıbı olmusm bebegıme alıstım sewgı doluyum bu seferde kafayı yeme senaryosu lurmaya basladım . snra hoca seytan vesvesesı dedı ıste sunyan cini vatmıs hamıleye musallat olurmus vs vs cocıkları bogarms bogamazsa anneye kotu hamıleiık yasatrms dedı banana o musallat oidu sandım oncekı sprunu astım smdı bu konuyla karsolastım epsını lenara brktom dedım bem dunyada bulunmaz bı psıkolojık hastalıga yakalndm dedom dı bunula ugrasıorum. hayatta en korlugum sey yalnozlıltı burda onunla basbasa kaldım ve duygulatım birbirine katıstı;) sızler cok gıclusunuz ama ıns. cok mutlu olun bn cok gucsuzumm:(gurbwt cok zor geldi aılemden uzak hamılelik yasamk sewdıklerımle bu anı paylasamamak zoruma gıttı bsy olursa naparom dusuncesı vs vs. dr ye gttm hormonlar dedı bı an cok mutlu olursun bı an dıbe vurursun dedı okdr etkılı bsy dedı hocaya gttm vesvese dedı ole arkadaslarr

Seni çok korkutmuşlar. Doktor, hoca, enişten... Hepsi çok korkutmuş. Bunları seninle değil, bi yakınınla -mesela eşinle- konuşmaları gerekiyordu.

Sübyan olayını biliyorum. Yengeme de hamileyken muska yapmışlardı bunun için. Bişey olmadı. 2 Tane kocaman kızı var çok şükür.

Burda neler neler yaşandı bi bilsen. Bebeğini aldırmaya gidip doktorunun vazgeçirdiği kişiler bile oldu. Bebeğe alışamadıkları için. Şimdiyse bebeklerinin gözünün içine bakıyolar. Ben de çok ağladım istemiyorum diye. 4 aylık hamileydim düşün.

Bize dünya güllük gülistanlık, sana dünya kapkara zindan değil. Böyle olduğunu düşünme. Biz uzun süredir yaşadığımız için başetmeyi öğrendik çok şükür. Zaman geçtikçe sen de öğreneceksin İnşallah.

O kadar kötü durumdaydım ki yemeğimi eşim ısıtıp önüme getiriyordu. Annem çalıştığı için her zaman gelemiyordu. Eğer bakan olmazsa ne yemek yapabildim ne ev işi. Böyle bi hamilelik yaşadım. O dönem bana da dünya zindandı. Yalnız değilsin ki. Sadece senin başındaymış gibi düşünme.

Sana tavsiyem, etraftan söylenenlere kulak asma. Her söylenene inanıp kafanda kurma. Doktora git ve onu dinle. Sakin olmaya çalış. Bilinmedik, ümitsiz bi hastalığa sahip değilsin bunu aklından çıkar.

cok saol canımm suanda cok ıyıyım ztn korkularımın hpsını yendım sukur ben degısıklıklere cok zor adapte olan bırıyım en buyuk derdım ewımı sewmemek onu sewmeynce hcbıseyı sewmedımm moralım bozuldu sehıre ewe alısamcm dedım bebegımı cok sewıorum ama korkutmalardn sonra aklıma dustu acaba dedım kndımı hmn sewmıomusum hazır degılmısım hıc ıstemıomusum gbı hıssetmeye basladımm cok ınsanlrn etkısınde kalıorumm benn hamılelık psıkolojısını depresyona cevırıoruz resmenn Rabbım sıfa versn.ben tum hamılelerı laylaylom sanıodum aa bebegım olcak cok mutluyum sunu yapım bunu yapım vs bılıodum kndımıde öle olucak sandım ama o sadece dısardan gorunenmıs cevremdekı herkes hamıle kaldı ve hepsı ısteyerek hamıle kaldı ama hamılelık psıkolojısınden sorumlulklardn ıntıhara yonelen bıle olmus bn kndı durumumu kurcalamaya baslayıcınca ogrendım. kımısı bulantıdan hastaneden cıkamadı serum yemektn kımı psıkolojık oldu hepımız degısık korkular yasıyoruz buda bızı halıyle yıpratıyorr sukurlerr olsunn bu hallerımızee yawrulkarımız bızım en buyuk mucızemızz onlar bıze ılac olucak bnm korkum yalnızlık o bana es olacak .kuzenım kötu hamılelık yasadı ablaa hepsı gececek emın ol ben ne durumdaydım bılıosun dedı uyku fln hıc yoktu ondan bebek yuk gıbıydı kı ısteyerek hamıle kaldı smdı yasamam sebebıı cıvıl cıvıl dıyordum heralde bu bebegını kucagına almaz ortada kalırr rabbımın analık sevgısını ıcıne dusurmedıgı yokturr ınsallahh:) bnde takıntı halıne gelen sey aılemın yanında olmak hamılelıgımı sevdıklerımle gecrmek her anını dakıkasını onu yasayamayıp yalnız kalınca zıncırleme geldıı:D

Sorma. Nerdeeeen nereye şimdi yanımda doğdu. Seninde dile getirdiğin gibi gözünün içine bakıyorum. Bazen inanamıyorum hala hiç geçmez dediğim aylar geçti gitti hamd olsun :) tabiki ben çok iyiyim diyemem ama o günlerle kıyasladığımda hamd olsun diyorum. :)) bugün bebeğin ilk kontrolü var. Nasıl hastaneye gitcem onu düşünüyorum. Çok geriliyorum orada etkisini uzun bir süre atamıyorum. Sağlık olsun ne yapalım :)

Sorma. Nerdeeeen nereye şimdi yanımda doğdu. Seninde dile getirdiğin gibi gözünün içine bakıyorum. Bazen inanamıyorum hala hiç geçmez dediğim aylar geçti gitti hamd olsun :) tabiki ben çok iyiyim diyemem ama o günlerle kıyasladığımda hamd olsun diyorum. :)) bugün bebeğin ilk kontrolü var. Nasıl hastaneye gitcem onu düşünüyorum. Çok geriliyorum orada etkisini uzun bir süre atamıyorum. Sağlık olsun ne yapalım :)

düşüncelerını almak ısterım arkadasım bızaman bnde acaba ıstemıomuyum demıstımm smdı nsl öle dusundum dıe cok pısmanım Allahım annelık duygusunu yasamadan ölmeyım dıyen bırıydım bekarken tam tersıne donunce herkes bu kız nsl böle oldu demıslerdı evlat nasıl bır duygu ? :)

Maşallah sana. Annesinin karnında çok rahat demekki hemen çıkmak istemiyo. Her geçen gün dahada toparlıyodur topaç gibi alırsın artık bebişini eline Allah'ın izniyle inşallah. Bak sezeryana bile mecbur kalırsan göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidiyo. Ama lütfen haberdar etmeye çalış dopurduğun gün İnan her an olacakmış gibi heyecanla bekliyorum.

Sen de benim gibi dışarıda bekle :)))) Şaka şaka. Zor da olsa gir içeri.

Aynı şeyleri düşünmüşüz. Emin ol buradaki hemen hemen herkez benzer şeyler düşünmüş. Bende aldırmak için Dr gittim pskytrise yani ondan onaylamasını bekledim ama doğurabilirsin dedi başka Dr gittim yeşil reçetemi ilaç içiyorum onsuz yapamıyorum dedim o ben alamam dedi vs. Ama İnan gönülden istediğim bişey değildi. Psklojim öyle bozuktuki deli gibi sokaklarda dolanıyodum eve sığamıyodum topluma insan içine çıkamıyodum. O yüzden kaldıramayacağımı düşündüm bu gebeliği birde benim 2. İlkindede korkunç günler yaşadığım için aynı şeyleri kaldıramam biterim diye düşündüm. Bir yandanda insan Allah'tan korkuyo sonrası daha kötü olursa birde çok istediğim bişey tekrar bebeğim olsun ama elimde olmayan şeylerdi. İstediğim halde vazgeçmeye çalışıyosun. İnan öyle düşündüğüm için hala vicdan azabı çekiyorum dua ediyorum allahım böyle düşündüm için beni sınama diye. Ama o ben değildim gerçek düşüncelerim değildi. Seninde öyle bu sen değilsin aslında istiyosun ama yaşadıklarının ağırlığı altında çıkmaza girip böyle düşünüyosun. Daha önce yazmıştım sana Dr gittinmi diye gitmediysen lütfen git. Hem bak yanlız değilsin aynı şeyleri yaşadık ve halada mücadele veriyoruz. Herzaman destek oluruz burda birbirimize Allah'ın izniyle inşallah. Burdaki herkezde seve seve paylaşır. Hem zamanla rahatsızlığının şiddeti azalacak daha iyi hissettiğin günler olacak Allah'ın izniyle. Ama sakın aldırmayı düşünme zaten ne kadar ertelesende Allah korusun aldırsan bile çocuk mutlaka isticeksin sen istemesen eşin isticek. Sonrası daha zor ama bak şimdi hamilesin bir çok kişinin isteyipte bazılarının sahip olamadığı muciZe. Rabbim o kardeşlerimiZde nasip eder inşallah en tez zamanda. Seni çok iyi anlıyorum çok zor durumdasın ama İnan hamileliğin ilerledikçe hormonlarda düzene giriyo bak bizde senin gibi aynı şeyleri yaşadık bak bu süreci hep beraber atlatabiliriz bizde yanındayız. Lütfen bir Dr git.

Maşallah sana. Annesinin karnında çok rahat demekki hemen çıkmak istemiyo. Her geçen gün dahada toparlıyodur topaç gibi alırsın artık bebişini eline Allah'ın izniyle inşallah. Bak sezeryana bile mecbur kalırsan göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidiyo. Ama lütfen haberdar etmeye çalış dopurduğun gün İnan her an olacakmış gibi heyecanla bekliyorum.

sızlerden dualarınızı beklıyrm ben hepınız için edıcem aksamdan berı sancım var gunum dolmustu zaten busabahta nısanım geldı sancılarm var ama sık degıl sıklasınca gıdıcem has inş bugun dogurrm bebişime kavusurm basarırsam panık atagıda yenmıs olcam ılacsz geldm buzamana savastm bıde dogurursam kendımce kazanmıs olucm allahım yardım et

fuja ne guzel kavustun bebişine darısı basıma bişey sorcm sana ya benm sol göğsümn yanı koltuk altım agrıyo bazen sennde oluyomudu sola yatıym belkı ondanda olabılır ama bılıyn ılla şüphelenym

Back