• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Iyi geceler kızlar bu gün çok yoğun bir gün geçirdim. Önce kadın doğumcuma gittim. Doğuma 2 haftam kalmadığını söyledi. Birde bebeğim 2 kilo 600 küsür gram niye fazla kilo alamadı diye bir iki test yaptırdı normal çıktı. Yapısından sanırım. Pskytrse gittim oda 1 hafta sonra ilacı bıraktıracak yarıma düşürmüştüm zaten. Artık kötü olursam ne yapılacağına o Zaman karar veririz dedi. Zaten benimde doğum heyecanla karışık anksiyeteyi aratmayan 3 buçuklarım başladı. Birde psikyatrs bizim gibi ilaç kullanıp çocukları büyümüş sağlık sorunu olan varmı diye sordum oda hayır çocukları 9 Yada 10 yaşına gelmiş hastalar var çok şükür hiç öyle bir problemleri olmamış gayet sağlıklılarmış. Tabiki hiç bir zaman garantisi yok ama annenin sağlığının çok önemli old Buda bebek için çok önemli old yineledi. İnşallah Rabb'im hepimizin cümle Müslüman ve bütün insanlığın evladına sağlık sıhhat versin inşallah

Iyi geceler arkadaşım. Öncelikle bende senin gibi korkular yaşıyorum. Hatta Dr bana ameliyat günümü söylemedi eşime söylicekmiş. Paniklerimi coşturmamak için. Zaten bende bilmeyi istemiyordum. Ama tabiki korku yaşicaz bu çok normal olmasa anormal olur. İnan buna gebelikteki yaşadıklarımız çok daha zor en azından o bir anlık acısı sızısı bir süre sonra geçiyo Allah'ın izniyle. Bu benim 2. Gebeliğim 3 yaşında oğlum var. İlkindede sezeryan yaptım. Bundada öyle olucak hayırlısıyla inşallah. Burada birinin kalp krizi geçirdiğini yazmışsın kim o tanıyomuyuz. Şimdi ne durumdaymış. Sen şu an çok kaygılı old. İçin herşeyi kendinle özdeşleştiriyosun panikli korkma senin sırtının tada vücudunun ağrıması çok normal yükün ağır hele sırtının ağrıması çok çok normal. Pazar günü oğlumun doğum günüydü biraz yoruldum evi toparlarken sırtımın ağrısından nerdeyse iptal etmek istedim doğum gününü ama bir şekilde atlattım Allah'ın izniyle. Geçen her yerimi yastıklarla tıkadım yok banamısın demiyor ağrıdan nerdeyse sabahı sabah ettim. Korkma bunların üstünde çok duymamaya çalış lütfen. Bu arada senin ne kadar var doğuma. Senin normal sanırım değilmi.

Iyi geceler arkadaşım. Öncelikle bende senin gibi korkular yaşıyorum. Hatta Dr bana ameliyat günümü söylemedi eşime söylicekmiş. Paniklerimi coşturmamak için. Zaten bende bilmeyi istemiyordum. Ama tabiki korku yaşicaz bu çok normal olmasa anormal olur. İnan buna gebelikteki yaşadıklarımız çok daha zor en azından o bir anlık acısı sızısı bir süre sonra geçiyo Allah'ın izniyle. Bu benim 2. Gebeliğim 3 yaşında oğlum var. İlkindede sezeryan yaptım. Bundada öyle olucak hayırlısıyla inşallah. Burada birinin kalp krizi geçirdiğini yazmışsın kim o tanıyomuyuz. Şimdi ne durumdaymış. Sen şu an çok kaygılı old. İçin herşeyi kendinle özdeşleştiriyosun panikli korkma senin sırtının tada vücudunun ağrıması çok normal yükün ağır hele sırtının ağrıması çok çok normal. Pazar günü oğlumun doğum günüydü biraz yoruldum evi toparlarken sırtımın ağrısından nerdeyse iptal etmek istedim doğum gününü ama bir şekilde atlattım Allah'ın izniyle. Geçen her yerimi yastıklarla tıkadım yok banamısın demiyor ağrıdan nerdeyse sabahı sabah ettim. Korkma bunların üstünde çok duymamaya çalış lütfen. Bu arada senin ne kadar var doğuma. Senin normal sanırım değilmi.

sanırım panıklede ılgısı var ama hamılelerın son ayında yasadıgı normal bı durum bızımkısı cunku bakıyormda herkes öyle benm normal canım benmde 6 yasında kızm var ve 19 yasında dogum yaptm sımdı 25 yasındaym kızmn dogumndan sonra oldm ben kızm sarılık falan gecırmıstı 2 ay falan arastırıldı hep hastanederle psıkoljm bozuldu ozamandr cekıyrm işte kendımı normal doguma hazırlamaya calısyrm canım allaha sıgınıyrm böyle beklemkte zor belırsz ben 39 da ılerlıym canım bakalım nezaman gelck aynenn cok kaygılıym ama sancıyla gıdersem napcan mecbur sıgınıcn allahımıza emanetiz bebişlermzde bende dun artk doguma gıtcekmıs gıbı evı heryerıo topladm amaa karnım düşmedı sankı ya yemek yıynce mıdeme baskı oluyo nefesm yetmıyo sankı dogurnca yazcm canım sende korkma allaha sıgın bosta kalınca kuran oku ben öyle yapıym hele bıde dogum hıkayelerını okuym ya senkı ben dogurmusm gıbı aglıym bugun gunum var carsıya gıtcem napıym evde tek basına kalmk istemym esımde dogurcandıyo banane beklıym gelmıyo öyle canım işte allahım guc versn yardım etsın inş hepımıze

sende korkma canım bızm topıkte ekım annelerı 17 kısı dogurdu allahım dıyorm benmde ismım yazcakmı dıye ne guzel bebişlerıne kavustu benm bebekte 3kılo daha kızm 3600 dogmustu ama saglıklı olsn napalım normal olck ya cok kılolu olmasın napym bıde herkes ıkıncı dogum kolay oluyo dıyo öyle avutuym işte napym sende yarm saat sonra alıcn bebişini kucagına bol bol oku allahım yardım eder"sümmes sebile yesserah"cok faydası oluyo nettende bakabılırsn allahım kolaylastr duası ben ezberledm herzaman zor zamanlarmda

Zaten insanı ne zaman olacağı ve bekleme fikride çok geriyo değilmi. Bu arada ağrısız belden uyuşturularakmı yapıcıksın. Dün pskytrs kaygılarımın arttığını paniklemeye başladığını söyleyince bu çok kadınsı bir his old. Ve doğum korkuları old. Söyledi. Tabi bebeğim içinde endişeleniyorum of of işimiz kolay değil o yazdığın duayı bugün bakıp yazıp okucam inşallah bol bol arkadaşım. Bende hastaneye gidince çok geriliyorum. Hele şu son zamanlarım da dahada çok zor geliyo. Ama inşallah bizde o an geldiğinde çok zor olmadığını anlicaz Allah'ın izniyle inşallah bu arada doğum anında birbirimiz evlatlarımız ve burdaki kızların ve herkezin evlatları adınada unutmamasak inşallah dua edelim panikli. Doğum anında okunan dua ve dilekler kabul olurmuş. :)

Kızlarr hastaneden geldik kalp atışlarını duyduk bebeğimizi gördük 6 hafta 5 günlükmüş dk 124 atıyo bebeğimizin kalbi doktor gelişimi çok güzel dedi bir ay sonra rutin kontrole gel dedi ayrıca mide bulantısı için ilaç verdi ama kullanmanı önermiyorum bebeğin gelişim aşamasında az da olsa etkiler dedi 12. haftaya kadar mide bulantıların olabilir normal dedi idrar testi istedi çok bulanıyo demiştim idrardaki ketan değerine bakalım bulantının şiddetini ölçmek amacıyla dedi ama ilaç falan almadım napalım biraz dişimizi sıkıcaz bu arada ultrosan kağıdında bebekle ilgili 21x20x15 mm boyutlarında izlenmiştir diyo bu ne demek sizce :D

sagol canım tesekkür ederim olmadı bu hafta doktoruma gideyim tarihlerimi sorayım sen gittiginde tarihlerini nasıl anladı senin muane mi etti alttan falan

Evet alttan ultrasonla bakti yumurtaliklara tarihi son adet tarihime gore hesapladi

Selam hanimlar nasilsiniz tel de n giriyorum cok yavas okuyamadim paylastiklarinizi..ben evimi tasidim temizlik vs ugrasiyorum netim baglana kadar cok giremem sanirim..domestikus sevim iyisinzdur umarim..ben bugun yine kucuk bi degisiklik yasdm..ensemden sirtima dogru kuvvetlice uyustu birde o gercekdisi lik hissi oldu ama cok kisa surdu..haricinde bi sikinti yok cok sukur..

sagolasın canım eee sen ewlimisin cocuk falan warmı muhabbet edelim azcık:)

Yazdim ya cnm 1 ayda hamile kaldim diye tabi 1,5 yillik evliyim ve 3 aylik bir kzim var
28 yasindayim devlet memuruyum
Anksiyete bozukluguna gebelikte yakalandim maalesef:(
Sen ne kadarlik evlisin kac yasindasin

Selam hanimlar nasilsiniz tel de n giriyorum cok yavas okuyamadim paylastiklarinizi..ben evimi tasidim temizlik vs ugrasiyorum netim baglana kadar cok giremem sanirim..domestikus sevim iyisinzdur umarim..ben bugun yine kucuk bi degisiklik yasdm..ensemden sirtima dogru kuvvetlice uyustu birde o gercekdisi lik hissi oldu ama cok kisa surdu..haricinde bi sikinti yok cok sukur..

Hayirli olsun arkadasim bende hergun sol yuz ve kolda uyusma oluyor sagolsun hic aksatmiyor hergun uyusuyor:((
Kizla ugrasiyorum gunler geciyor iste oyle

Kizlar mahsuru yoksa isimlerinizi yazarmisiniz
İkinizede hayirli dogumlar kisa zaman sonra bebislerimiz durmuyor yazacaksiniz bizim gibi insallah Allahin izniyle

Çok şükür... Kızı kontrole götürdük, mecburen mobilyaların yerini değiştirdik -hatun tırmanmaya çalışıyor çünkü- laptop çöktü, benim her yanım ağrıyor vs vs :)))

Allah hepimize iyilikler versin :)

Zaten insanı ne zaman olacağı ve bekleme fikride çok geriyo değilmi. Bu arada ağrısız belden uyuşturularakmı yapıcıksın. Dün pskytrs kaygılarımın arttığını paniklemeye başladığını söyleyince bu çok kadınsı bir his old. Ve doğum korkuları old. Söyledi. Tabi bebeğim içinde endişeleniyorum of of işimiz kolay değil o yazdığın duayı bugün bakıp yazıp okucam inşallah bol bol arkadaşım. Bende hastaneye gidince çok geriliyorum. Hele şu son zamanlarım da dahada çok zor geliyo. Ama inşallah bizde o an geldiğinde çok zor olmadığını anlicaz Allah'ın izniyle inşallah bu arada doğum anında birbirimiz evlatlarımız ve burdaki kızların ve herkezin evlatları adınada unutmamasak inşallah dua edelim panikli. Doğum anında okunan dua ve dilekler kabul olurmuş. :)
canım benm normal dogum olck doktrm dogum evınde orda normal dogum için epıdural oldgnu bılmym bende bızm topıktekı kızlarla konusnca bakıyrm onlarda aynı kımı streslı kımıheyecanlı endişeli norml yanı yasadıklarmz benm norml ya birsürü sey gecıyo aklımdan sancı sırasnda carpıntm olurmu nefesm daralırmı ıkınırken kalbım zorlanırmı oooof allhım yardımcı olsn allhım inş bır güç verr ben gecen gun nstye gırdm beklerken bı korku bı panık sonra yataga yattım bısey kalmadı allahım yardım edıyo allaha sıgınalım canım inş hayırlısıyla dogsun bebişlermz

Kizlar mahsuru yoksa isimlerinizi yazarmisiniz
İkinizede hayirli dogumlar kisa zaman sonra bebislerimiz durmuyor yazacaksiniz bizim gibi insallah Allahin izniyle

amin canım benm adım melıke inş dogsunlarda dıyelım durmuyo dıye inan bı atlatsam dogumu allahım basardm dıyebılsem bızm içn dua edın nolur

Günaydın kızlar dün akşamdan beri yüzüm pancar gibi yüzüm alev atıyor gözümün içi bile yanıyo. Birde benim kızarma gibi bir alişkanlığımda yok görünce biraz irkildim son zananlarım diye normalmi acaba.

Benim adımda songül sevimcim. O kadar paniklerimize odaklanmışızki doğru dürüst güncel muhabbetler edemiyoruz.sen nasılsın sevim nasıl gidiyo gerçi yazılarını hep takip ediyorum. Panikli Allah'ın izniyle o doğum anındada gelmicek çünkü çok yoğun duyguların doğum odaklı yoğunlaşacağı için onlar çok geride kalacak Allah'ın izniyle inşallah. İnan varya gözümü açıyorum kendimi işe güce veriyorum ya birini çağırıyorum yada ben gidiyorum çünkü haliyle Dr bana 2 haftan yok dedi. Bu arada şöyle düşünsen zaten o an diyelimki panik oldun zorlanıyosun ki ben öyle olmicağından eminim Allah'ın izniyle. Ben sadece sezeryana sıcak bakarmısın onu merak ediyorum. Gerekli olursada hani bazen bebek dönmüyo mecbur kalıyoruzya emin ol sezryanlarda artık korkulduğu gibi değil. Tabiki insanız korkucaz bende çok zorlanıyorum ama onlar bir anlık inşallah arkadaşım. Gelip geçiçek Allah'ın izniyle bak İnan çok yanlız kalmadığın sürece unutuyorsun elinden geldiğince tek kalmamaya çalış olurmu kader arkadaşım :)

Back