evet ılk evreler cok berbattı anlatılmaz yasanır gelinligimi giyip öldürmek istiyordum kendimi anneme kıyamıyordum allah dıyordum baska bısey demıyordum intihar etmemek cok zordu. balkondan atlamak ıstıyordum ama 2.kattaydım sakat kalırım anca dıye yapmıyordum. öyle cok berbat anlarım oldu. allaha sıgındım benım umudum o oldu cunku onun gucu herseye yeterdı.
benım anlamadıgım psikologlar bu hastalıgı cok basıte alıyor kıme gıttıysem 6 ay ılac kullan gecer dedıler daha kendıne gelemedınmı fılan sana baglı dedıler. ama burda sızı okudukca hıc gecmedıgını yazıyorsunuz bılmıyorum tamamen gecenlerde var demekkı. benım halam tamamen gecirmis oda cok beterını yasamıs zamanında. ilac istiyecem ve bu hamılelıgı kabullenecem mecburen of bu hastalıktan hamıle oldugumu unutacakmısım gıbı gelıyor delırıp karnımda kalacak sanıyorum nasıl sahıplenılırkı boyle nasıl sevılır bebek annem bebegınle konus dıyo ama ben o kıpırdayacak dıye korkudan geberıyorum ne konusacam kıpırdama sakın derım anca
Güzel duana çok teşekkür ederim. Amin...
Doğumda Allah bi sükunet nasip ediyor inan bana. Burda bir çok kişi de aynı şeyi yazdı. İnşallah senin için de, diğer hamileler için de Allah en hayırlısını nasip etsin.
gznn, Kadınlar Kulümü Forumundan bildirdi :))
Hayırlısı olsun. Belki yılbaşında ilacı azaltmaya başlarsın ve bebişin olur :)
çok geçmiş olsun canım benim bende istiyorum ama ertelemek zorunda kalıyorum
saol canım aynı zamanlarda evlenmişiz sanırım..domestikusun da dediği gibi bence zamanımız var:)bizim için öncelikli olan tedavi..sonra bebek..şimdilik yılbaşına kadar ilaç kullanıcam sonrası meçhul...ama doktorumun her sözünü dinliyorum disiplinli bir şekilde ilaç kullanıyorum hamd olsun iyiyim..önce tedaviiiii
sen yeni mi ilaç kullanmaya başladın ben kendimi bildim bileli kullanıyorum bıktım artık içmekten umarım tedavin kısa sürer canım çok kötü zamanlar geçirdim bunları tekrardan yaşamktan korkuyorum inşallah diledgimiz herşey olur :)
merhabalar arkadaşlar forumda daha öncede yazmıştım, ben bebek istiyordum ancak okb ve panik atak hastası olduğum için bir süre ertelemiştim,bu sürede tedavim vardı tabi sabahları iki adet zedprex her gecede bir tane tranko buskas alıyordum.ertele ertele ama nereye kadar,tedavinin ucu açık bu hastalık nedeniyle ne kadar süre ilaç kullanacağım o bile belli değil.neticede eşimle korunmayı bıraktık ve akışına bıraktık bazı şeyleri.dün sabah hamile olduğumu öğrendim ve ilaçları hemen kestim..ilk üç ay asla ilaç kullanmamam gerektiğini söyledi psikiyatristim.bir ayı gitti say kaldı iki ay...ama daha ilk geceden uykum kaçtı korkudan,ya panik atak olursam diye: bu hastalığı yaşayanlar anlar beni en iyi,bu korkuyu üzerimden nasıl atabilirim ne iyi gelir ne yapmalıyım...lütfen tecrübeli arkadaşlar bana yardım edin
Hayırlı olsun.
Pek yapacak birşey yok.(İlaç konusunda yani)... Bol bol telkin, düşüncelerini dağıtacak aktiviteler vs.... Bitki olduğu için zararı olmaz deyip, bitki çayı önerenler olacaktır ama doktora sormadan bitki çayı içmeni önermem.
Ne tuhaf bir döngü. Panik atak geeçiricem diye korkuyorz ve böylece panik atak oluyoruz :))))
Hayırlı bir hamilelik ve hayırlı bir doğum dilerim. İnşallah her şey güzel olur.
çok teşekkür ederim :) aynen dediğin gibi ben uyuyamıcam panik atak yaşayacağım diye kendimi şartlandırıyorum sanki...kendi kendimi korkuttuğumu hissediyorum binevi. ben şu an tipik ev hanımı modundayım kafamı dağıtacak aktivitelere ihtiyacım var açıkçası yoksa benim için hiç iyi olmayacak hissediyorum
Heeeeee tamam şimdi olduuuu ikiniz de aynı yaştasınız ve aynı zamanda evlenmişsiniz... tamam şimdi taşlar oturdu :))
İkiniz için de hayırlısı olsun. Dediğim gibi, yaşınız genç, vaktiniz var. Kendinizi bunaltmayın...
merhabalar arkadaşlar forumda daha öncede yazmıştım, ben bebek istiyordum ancak okb ve panik atak hastası olduğum için bir süre ertelemiştim,bu sürede tedavim vardı tabi sabahları iki adet zedprex her gecede bir tane tranko buskas alıyordum.ertele ertele ama nereye kadar,tedavinin ucu açık bu hastalık nedeniyle ne kadar süre ilaç kullanacağım o bile belli değil.neticede eşimle korunmayı bıraktık ve akışına bıraktık bazı şeyleri.dün sabah hamile olduğumu öğrendim ve ilaçları hemen kestim..ilk üç ay asla ilaç kullanmamam gerektiğini söyledi psikiyatristim.bir ayı gitti say kaldı iki ay...ama daha ilk geceden uykum kaçtı korkudan,ya panik atak olursam diye: bu hastalığı yaşayanlar anlar beni en iyi,bu korkuyu üzerimden nasıl atabilirim ne iyi gelir ne yapmalıyım...lütfen tecrübeli arkadaşlar bana yardım edin
İyi akşamlar. Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Benim de 9. ayına yeni giren bir kızım var çok şükür. Hamilelikte Paxera, Paxil kullanılmıyor ama bu ilaç anne sütüne en az geçen ilaç. Şu anda günde 1 tane Paxil içiyorum. Kızım prematüre doğdu. 32 haftalık. 28 gün hastanede kaldı. Doğumdan sonra bana Paxil içebilicemi söylediler.
Az miktarda paroksetin anne sütü ile atılır. Yayınlanmış çalışmalarda paroksetin emzirilen bebeklerin serum konsantrasyonlarında tayin edilebilir düzeyin altında (<2ng/ml) veya çok düşüktür (<4ng/ml). Bu bebeklerde ilaç etkisi gözlenmemiştir. Yine de, Paxil anneye sağlaması beklenen yararları bebeğe olan potansiyel riskinden fazla değilse emziren annelerde kullanılmamalıdır.
Paxil 20 Mg 28 Tablet - İlaç Prospektüsü
Prospektüste de böyle bi bölüm var.
kızlar merhaba aranızda gebelıkte dideral ılacını kullanan oldumu??
biliyorum canım güle güle büyüt bebeğini,aslında 4 aydır sizleri okuyordum ama yazma fırsatı olmamıştı iki çocuk olunca bütün gün ayaktayım ,bana nörolojidru vermişti o ilacı ama psikiyatri dru katiyen olmaz dedi kesinlikle geçiyordu çünki kızım nasıl ağlıyordu o uslu kızım şimdi ilacı bıraktım tüm ağlamalrı kesildi gece içiyordum ilacı ertesi gün ilacın etkisinden bütün gün uyuyordu gözünü açmadan ..zar zor dayanıyorum bakalım 6 ay olunca belki keserim birde kıyamıyorum hiç olmazsa bir yaşına kadar emsin diyorum bakalım ne olacak...
Çok teşekkür ederim...
Allah Allah çok ilginç... Bebeğin başka bi sebepten ağlıyor olmasın? Tedirgin oldum şimdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?