Ben suan mutlu dglm ilacla mutlu olablrmym. Bde korkuyrum kmyasal maddler bebegme zarar werir bzlarna wermems olblr ama bu hrkez icn ayni dgl snucta.
Hamile olmasam ustesndn gelicemde hamilelik insani cok kstlyo bsey yapamyo insan. Senin bebek nasl mutlumusun gunlern nasl gecyo.
selam yine :) seninle kaygı ve korkularımız aynı sanırım doğum yaklaştı diye .. Benimde düzenli gittiğim psikoloğum kesinlikle normal yap dio ..Kadın doğumcum zaten panik atağa hiç inanmıyor sanırım :)))) Diyorum ya şu başbelası hastalığı biz yaşayanlardan başka kimse ciddiye almıyor ... Birde şöyle bir şey var panik atak denilen atak aslında korku anında vucudunun gösterdiği normal ... doğal bir tepki .. muhtemelen vücuda veya doğum sürecinde bu durumu yaşamanın bebeğe ve sana bir zararrı yok .. çünkü normal bir vucut reaksiyonu .. yani yutkunmak gibi ... birde sürekli değil .. yani en fazla 30 dakika sürüyor ve sonra diğer vücut sistemin devreye giriyor ... istesende geçiremiyorsun :))) ama sonrasında işte kaygı ve anksiyeten yüksek oluo (hep geçirecekmişin hissi ve huzursuzluk ama o durumda zarasız bir durum .....Burda nasıl doğurursak doğuralım bence iş yine bize düşüo ... Ne yaşarsam yaşıyım panik atağın bana bir zararı olmayacak demek gerekio sanırım yoksa .. araştırdıkça karar vermek zorlaşıo gibi ...oluruna bırakmak lazım ..bazen ben de inanılmaz boğuluyorum düşüncelrein içnde sonra bi geri çekiliyorum dışardan bakıyorum ve fark ediyorum ki imkansızı kontrol etmeye çalışıyorum ...herkez doğuruyor ve bizde bir şekilde doğuracağız ..bunlarıda doğum anı geldiğinde düşünürüz dicem ama o zaman düşünmeye zaman olmayacak .. yaşanacak ve bitecek :)))Bir de şu geldi aklıma sen diosun ya nefesim yetmez kalbi çarpar ... Muhtemelen bu sebeplerden dolayı şimdiye kadar ne anneye ne bebeğe bişi olmuş .... olsazaten yapmqazlardı ....Demekki öyle bir şey yok .....
Kzn kc yasnda sen kc yasndsn. Kzn sagliklimi. Ilc kulanyrmusn suan. Cocuk dogunca hersey unutuluyor sanrm.
Ben 22 yasindaym.2 senelik evliyim. Ve suan kiz cocuguna hamileyim.gecen haziran aynda yakaladi bu panik beni. Ama ben bska seylerdnde cok suphelenyrum esm bna cok duskun cok seviyor ama ben iliskiden tsknti duyuyorum. Beni ogluna istyen br kadn wardi kucuklukten bri oyle dyormus. Evlendgmdn buyanada knusmuyor ben bska seylrdn suphe duyuyorum dedgm gbi. Suan ktu gunler gecryorum. Ewet. 2 ay var doguma sabredblrsem sabretcm dogumdan sonra dusunuyorum ilac kulanmayi. Insalah.
merhabalar;normal doğum sırasında sakinleştirici iğne yapılabiliyor mu aceba?Ya da yapılsa doğumu etkiler mi?
Bak bu senin 2. Doğumunmuş hemde ilkini normal yapmışsın ne güzel bak seninle aramızda 2hafta kadar fark var hemen hemen Rabbim izin verirse beraber doğum yapıcaz inşallah yani yakın olucak birbirine zamanlarımız benimde 2. Doğumum niye bu kadar doğumu düşünüyorsun bende düşünüyorum ama olsun 2 ayım daha var deyip geçiştirmeye çalışıyorum yoksa paniklerle halay çekeriz her gün. Ben oğlumdada hiç ummadığım bir anda olur inşallah hayırlısıyla diye dua ederdim Rabbim hamd olsun öyle nasip etti bu bebeğimdede öyle olur inşallah. Çünkü son zamanları beklemek zor hakkımızda hayırlısı hepimiz için Rabbim gönül muradımıza göre verir inşallah.
Günaydın. Etkiliyceni sanmam. Sonuçta sezeryan denilen bişey var :) Ama sakinleştirici iğneyle nasıl ıkınır ki insan? Gevşemiş olmaz mı? Eğer sezeryan istemiyosan sedasyonla epidural ol?
Ah arkadaşım aaaaahhh :)Epiduralden de korkuyorum :)ben ki ağrı kesici ve sakinleştirici dışında hiç ilaç kullanamyorum allerji yapar korkusuyla.Dolayısıyle benim sorunum ilaç alamama.Normal doğumda atak gelmesinden de korkmuyorum .Bende ekstrasistol oluyo ara ara.Doğum yaparken ya ekstrasistol olursa ve benim kalp ritmim bozulur ve bana bişey olursa diye korkuyorum.
Ay bu saçma sapan korkuları yaşıyor olmak yazarken bile utanç verici yaBu kadar salakça şeylere takılıyo ve içinden çıkamıyor olmak ayrıca üzüyo beni
Niye alerji yapsın ki anlamadım? Ben çok eskiden parazit ilacından zehirlenmiştim ve aspirin kutusunu bile tutamıyordum.Bırak ilaç içmeyi, ilaç kutusu diyorum bak...Sonra geçti.
Ekstrasistol gelse ne olacak? Doktorun elinin altındasın. Müdahale eder. Utanç verici değil. Yazınca, dile getirince, insan ne kadar saçma şeyleri dert edindiğini daha iyi anlıyor sadece :))
bu korku bende ilaçlı akciğer tomografisinden kaldı.bana tomografi esnasında verilen ilacın yüksek allerji riski varmış ve eğer allerji yaparsa direk şoka giriyomuş hasta.ve bana bunu tomografi çekiminden 1-2 dakika önce söylediler.ben zaten panik:) sen misin bunu duyan :) o gün sanırım düz mantık geliştirdim ve ilaç diyince aklıma gelen ilk şey şok :)
Psikolojik tedavi için ilaca karşı değilim ancak tek başına yeterli değilbence.Bizim gibilerin bence önce bakış açısını değiştirecek bir tedavi lazım.Bunun için çok çeşitli yöntemler var ama ben psikoterapinin en iyisi olduğunu düşünüyorum .Bulunduğum şehirde yeniyim henüz ama araştırmalarım sonuç verir de kalitesine inandığım bir doktor bulabilirsem ona başlıycam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?