Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kizlar ben ne halt edecegimi sasirdim ya:(
Gittigim adam docent bana ilacla degil seni psikoterapiyle tedavi etcez deyip beni yaninda calisan psikoterapistlerden birine yonlendirdi xanaxi da kescekmis kabus geri geliyor sanki zaten gecmedi ama uyku kabusu:(
Napsam ben ya adam antidepresan vermicem deyip duruyo israrla
Bu arada esimle birbirimize girdik buraya size yazdigimi gorunce okumak istedi izin vermedim ben onla bi cok seyi konusmuyorum bogulmasin diye
Cildirdi benimle ilgili sorunlarin var ve benle paylasmiyor nete yaziyorsun diye
Tartistik biraz cok kotü bi gundu sonra patladi annemlerde kaliyoruz ya rahat degilim diye
Hakli ama ben napcami sasirdim
Doktorda acil evine dön dedi kacmak yokmus sorunlardan
Ah bi korkusuzca uyuyabilsem :(

merhaba sevimdenizcim
ben 10 yıldır ilaç kullanan bir panik atak hastasıyım vede şu 8 aydır gebelikten dolayı kuşllanmıyorum ... her hafta psikolağa gidiyorum ... sana şunu söylemöek istiyorum bence dene ... dün psikoloğuma dedimki doğumdan sonra başlarım artık ilaca dedim ..
bana söylediği bence hiç ihtiyacın yok .... bana bu söylediği o kadar garip geldiki ... yani o kadar inandırmışımki kendimi panik bozukluk ve yaygın anksiyete bozukluğu hastası olmaya .. iyileştiğimi bile göremiyorum .. sonra bana şu 8 ay içinde neler başardığımı gösterdi ve inan küçük dilimi yutucaktım ... vede hayret ettim ben bunları nasıl fark edemedim diye .. bu işin tedavisi şudur : (benim öğrenmem geç oldu ama )hasta çok yoğun anksiye altında ve söylenenleri mantıklı yorumlayamayacak bir durumda ise ilaç başlanır ve psikoterapi başlanır ... sonra hastanoın gözünden o sis perdesi kalkınca ki senden kalktı ben bir önceki yazdıklarınıda gördüm :))) ilaç yavaşça azaltılır bıraktırılır be psikoterapi ile devam edilir .. yani bu işin yurt dışında ve şu anda kabul görmüş tedavisi bıudur ... ama en pahalı olanıdırı ... ben 10 yıl ilaç kullandım çünkü benim maddi durumum her hafta psikolog parası verecek kadar iyi deildi ama şimdi allaha şükür karşılayabiliyorum vede çok memnunum ... xanax için üzülme xanax düzenli kullanılması gereken bir laç deil .. yani istediğin zaman alıp istediğin zaman kesebilrisin anksiyolitik gurubudur .. antidepresanlar hemen başlanıp hemen kesilmez .. bende tıp çı olduğum için bu konuları iyi biliorum .. birde her hastanın tedavi şekli süresi vs vs farklılık gösteriri aynı nasıl doğum herkezde farklılık gösteriyorsa ... ..Ben doktorunun yaklaşımını doğru buldum ... En iyi psikologlar ve psikiyatristler hep bunu savunur ... Senin bence bu hastalığı tanımaya ve bu konu ile yanlış inançlarını yavaş yavaş değitirecek tedaviye başlaman gerekli ...

Kizlar ben ne halt edecegimi sasirdim ya:(
Gittigim adam docent bana ilacla degil seni psikoterapiyle tedavi etcez deyip beni yaninda calisan psikoterapistlerden birine yonlendirdi xanaxi da kescekmis kabus geri geliyor sanki zaten gecmedi ama uyku kabusu:(
Napsam ben ya adam antidepresan vermicem deyip duruyo israrla
Bu arada esimle birbirimize girdik buraya size yazdigimi gorunce okumak istedi izin vermedim ben onla bi cok seyi konusmuyorum bogulmasin diye
Cildirdi benimle ilgili sorunlarin var ve benle paylasmiyor nete yaziyorsun diye
Tartistik biraz cok kotü bi gundu sonra patladi annemlerde kaliyoruz ya rahat degilim diye
Hakli ama ben napcami sasirdim
Doktorda acil evine dön dedi kacmak yokmus sorunlardan
Ah bi korkusuzca uyuyabilsem :(

Sevim'cim hatırladığım kadarıyla sen başka bi doktora gidiyordun ve bu doçent iyi diye, doktorunu değiştirip buraya gitmeye başlamıştın. Belki psikoterapiyle iyileşecek duruma gelmişsindir? Bir de şunu diyecektim unuttum. Panik atak aceleyi sever. Yani sen herhangi bir iş, bir düşünce üzerinde sakin olmazsan muhtemelen panik atak gelip seni bulur ve elin ayağına dolanır. Her ne yapıyorsak sakin olup düşünerek yapmalıyız.

Geçmiş mesajlarımda görüceksin ki, "eşime anlatmıyorum" diyen kim varsa, ona ilk lafım "eşin de bilsin" oldu... Ben otobüse binemiyorum.Belediyeye filan. Ama şehirler arası otobüste sorun yok (tu en son bindiğimde:) ) Doktorum dedi ki eşinle belediyeye bin, bi dene bakalım. Olmaz dedim. Zayıf halimi görmesini istemem. Aslında en zayıf halini bile görecek kişi eşindir demişti. Gerçekten de öyle. Anlatmazsak bizi anlayamazlar. O zaman anlayış gösteremezler. Onlara güvenmediğimizi sanabilirler. Sana tavsiyem, sakin bi zamanınızda eşinle bu panik atak durumunu konuş. Buraya neden yazdığını anlat. Çoğumuz gibi senin de amacın yazıp rahatlamak, akıl almak.

Bir de en kısa sürede evine git. Bu gün olmazsa yarın olacak. Madem öyle, en kısa sürede olsun. Ama mesela eşine bunu da anlat. Düzen kuramamaktan korktuğunu, yetişememekten, yetememekten korktuğunu da anlat. Belki eşin -mesela- işten biraz erken çıkar, izin alır vs. sana yardım eder. Annen uğrar akşamları. Böyle böyle bi bakmışsın alışmışın. Annenlerde kalarak evinden soğuyabilirsin. Panik atakla ilgisi yok. Unutur insan kendi evini.

Şimdi....Soğuk kış gününde sabah uyanıp yüzünü soğuk suyla yıkarsın ve irkilirsin ya, heh işte öyle bi irkil, sakin ol, şu yazdıklarını başlıklar halinde düşün.

-Doktor ilacı kesicekmiş, bu konuda bişeyler yap.
-Eşinle içinde bulunduğun durumu konuş.
-Evine git.
Hadi bakalım Sevim, her şey güzel olacak Allah'ın izniyle...

Kizlar biliyorsunuzki bana dogru duzgun ilac baslanmadi
Hamileyken dusuk dozda rivotril ( kaygi giderici)
Dogum sonrasida 12 gundur falan xanax (yine kaygi giderici)
Kisa sureler dusuk dozlar ve ani kurtarici ilaclar
Simdi nasil iyilesmeye basladigimi dusunup psikoterapi onerilirki bu bana mantiksiz geldi inanmam istemedm oyuzdende
Evet domestikus doktorumu degistirdim ama onuda aradim bugun konusmak akil almak icin o adam bana daha samimi geliyor devlet hastanesjnde bir uzman o
Guya bu gittigim doc ve ozelde 325 lira her muayenesi
Simdi direk psikoterapi deyince urkuttu beni bilemiyorum belki de mantikli olan budur
Ne önerirsiniz arkadaslar psikoterapiyle devammi bi daha o uzman doktoruma gidip onun fikrini almakmi
Dogumdan sonra goremedim cunku hic kendisini
Hic antidepresansiz atlatabikirmiyim acaba
Ya en korktugum olay uyku olayi :(

Simdi nasil iyilesmeye basladigimi dusunup psikoterapi onerilirki bu bana mantiksiz geldi inanmam istemedm oyuzdende
Evet domestikus doktorumu degistirdim ama onuda aradim bugun konusmak akil almak icin o adam bana daha samimi geliyor devlet hastanesjnde bir uzman o
Simdi direk psikoterapi deyince urkuttu beni bilemiyorum belki de mantikli olan budur
Ne önerirsiniz arkadaslar psikoterapiyle devammi bi daha o uzman doktoruma gidip onun fikrini almakmi

Benim tavsiyem, kendi yaşadıklarımdan kıyasla; ilaç + terapi. İlaçsız atlatılacak birşey değil bu durum. Belki ilaç kullanımı sonrası hafiflemiş bi durumu iyileştirmeye yarayabilir. Terapi de ilacın verdiği iyiliği hayatta nasıl kullanacağını öğretir. Özgüven inşaa etmede yardımcı olur.

Diğer doktorun da fikrini almakta fayda var tabii ki. İnşallah en uygun tedaviyle daha iyi olursun.

sevim sana dediğin gibi ilaç başlanmamışki bu demek oluyorki senin durumun benim gibi veya uzun süre ilaç kullanmış arkadaşlardan biraz daha farklı (iyi anlamda diyorum ) xanax denilen ilaç fobi veya yoğun korku durumlarında geçici olarak kullanılır benimde uçagğa binerken yada çok yoğun kötü durumlarda almışlığım vardır .. bence eğer psikoterapilerine devam edeceksen bu doçenti takip etmen ... seninkisi doğum sonrası yoğun stress olabilir .. baksana panik ataktan bahsetmiyosun bile .. oysa burda çoğumuz panik ataklar geçiriyoruz yoğun şekilde ... Ayrıca ne olur bırak bizden akıll almayı .. doçentin 6 yıl tıp üstüne 4 yıl uzmanlık yapmış vede üstüne doçent olabilmek için senelerini vermiş insan psikolojisi üzerine ..sana tavsiyem birebir doktorunun dediklerini uygulaman ... Şunu sakın aklından çıkarma hepimizin bu rahatsızlıkla ilgili deneyimleri ve tedavis kişye özel .... Bence sen gayet iyisin helede sadece xanax alarak bu kadar toparlaman (sana toparlamamışsın gibi gelebilir ama senin yazdığın ilk mesajlar ile şu son yazdıkların arasında o kadar çok fark varki bunu sen farkedemiyor olabilirisin ama inan çok net ) ... doktorunun ellerine bırak kendini ... ne derse doğrun o olsun ....Bizimlede gel paylaş ama sakın bize tedavi yöntemini sorma inan kafan daha çok karışır ..... doktor ne derse odur ....

sevim sana dediğin gibi ilaç başlanmamışki bu demek oluyorki senin durumun benim gibi veya uzun süre ilaç kullanmış arkadaşlardan biraz daha farklı (iyi anlamda diyorum ) xanax denilen ilaç fobi veya yoğun korku durumlarında geçici olarak kullanılır benimde uçagğa binerken yada çok yoğun kötü durumlarda almışlığım vardır .. bence eğer psikoterapilerine devam edeceksen bu doçenti takip etmen ... seninkisi doğum sonrası yoğun stress olabilir .. baksana panik ataktan bahsetmiyosun bile .. oysa burda çoğumuz panik ataklar geçiriyoruz yoğun şekilde ... Ayrıca ne olur bırak bizden akıll almayı .. doçentin 6 yıl tıp üstüne 4 yıl uzmanlık yapmış vede üstüne doçent olabilmek için senelerini vermiş insan psikolojisi üzerine ..sana tavsiyem birebir doktorunun dediklerini uygulaman ... Şunu sakın aklından çıkarma hepimizin bu rahatsızlıkla ilgili deneyimleri ve tedavis kişye özel .... Bence sen gayet iyisin helede sadece xanax alarak bu kadar toparlaman (sana toparlamamışsın gibi gelebilir ama senin yazdığın ilk mesajlar ile şu son yazdıkların arasında o kadar çok fark varki bunu sen farkedemiyor olabilirisin ama inan çok net ) ... doktorunun ellerine bırak kendini ... ne derse doğrun o olsun ....Bizimlede gel paylaş ama sakın bize tedavi yöntemini sorma inan kafan daha çok karışır ..... doktor ne derse odur ....

Benim zaten panik ataklarim yok benimkisi yaygin anksiyete bozuklugu doktor bunun panik ataktan daha zor bi sey oldugunu söyledi cunku heran huzursuz endiseli korkulu mutsuzsun
Benim anlamadigim cerez gibi ilac dagitan doktorlar bana israr etmeme ragmen ilac vermiyor
Sanslimiyim sanssiz mi anlayamadim
Dogum sonrasi stres degil ama gebelikte basladigi icin ilk keZ tetikleyici oldugu kesin gecmisten gelen birikimler
Gebelik gibi hassas bir donemde yakaladi beni
Bu yuzden ilac sıkıntisi oldu hep
İsin öZü su ki ben gücsuz kaliyorum
Hem bebek hem hastalik biraZ zorlaninca kacmak istiyorum mücadele yerine buda beni daha beter ediyor
Belkide herseyin bu kadar farkinda oldugum icin doktorlar ilac degil psikoterapi diyor
Neyse yapacak bisey yok
Allah daha beter sinavlardan korusun
Ama buda kolay degilmis yasamadan anlasilmiyormus

banada aynı şekilde terapi söylemişti dr. ilaç olmaz demişti...ben de denedim terapiyi 3-4 kere, ama hep aynı şeyler tekrar bu da bana çok bunaltıcı geldi ve en son ki terapide ordan kaçmak istedim ama dayandım, o günden sonrada gitmedim...başka dr ye gittim o bana ilaca başladı... ben ilaçtan sonra gülmeye yemek yemeye başladım hiçbir şey zevk vermiyordu öncesinde... tabi herkesin durumu farklı ben sana söyle ya da böyle yap diye öneremem kendi yaşadıklarımı paylaşırım

Benim zaten panik ataklarim yok benimkisi yaygin anksiyete bozuklugu doktor bunun panik ataktan daha zor bi sey oldugunu söyledi cunku heran huzursuz endiseli korkulu mutsuzsun
Benim anlamadigim cerez gibi ilac dagitan doktorlar bana israr etmeme ragmen ilac vermiyor
Sanslimiyim sanssiz mi anlayamadim
Dogum sonrasi stres degil ama gebelikte basladigi icin ilk keZ tetikleyici oldugu kesin gecmisten gelen birikimler
Gebelik gibi hassas bir donemde yakaladi beni
Bu yuzden ilac sıkıntisi oldu hep
İsin öZü su ki ben gücsuz kaliyorum
Hem bebek hem hastalik biraZ zorlaninca kacmak istiyorum mücadele yerine buda beni daha beter ediyor
Belkide herseyin bu kadar farkinda oldugum icin doktorlar ilac degil psikoterapi diyor
Neyse yapacak bisey yok
Allah daha beter sinavlardan korusun
Ama buda kolay degilmis yasamadan anlasilmiyormus

yaygın anksiyete bozukluğu.... panik bozuluk .. bunların hepsi arasında çok ince bir sınır var ... bana panik bozukluk tanısı konuldu ama panik bozukluğumun kötüleştiği dönemlerde anksiyetemde fırlıyor ve aynı senin tepkilerini veriyorum gece uyuyamama yada uykudan 10 dakikada bir irkilerek uyanma ... sürekli bir endişe ve huzursuzluk haliii (çok yorucu ) fakat ilginçtir bu anksiyeteyi bu kadar yoğun gebeliğimin 4ila 5 ci ayı yaşadım sonra normale döndü psikoterapiler le ... belki gebelik dönemi ve lohusalık dönemi ile alakalı olabilir sevim .. azıcık sabret çünkü gevbelik öncesi bende hiç böyle birşey olmamıştı ...tedavimde ise terapistim bana düşünme şeklimin anksiyetemi nasıl tetiklediğini gösterdi... ben hiç farkına varmamıştım ... sana mantıklı bir şekilde izah ediğp gösterince çok şaşırıyorsun ve diyorsunki ben bunu nasıl düşünemedim daha önce ??? bende yoğun anksiyeteden sonra birdeüstüne güzel br panik atak oluo :)))) ondan sonra ben iptal :))(allaha sükür o bir aydan beridir gayet iiyiym ... terapistinle iletişimin çok önemli ... bak bakalım bir birbiriniz anlıyormusunuz ... ben benimkinden çok memnunum ... biraz devam et ... okul sürecinde hiç özel kursa gittin mi bilmiyorum ama psikolglarda aynı öğretmenler gibi .. hani kurslardada kimsi çok güzel anlatır hem zevk alırsın hem anlarsın .. kimiside dolandırır karıştırıı hiç birşey anlamazsın ... burda kararı sen vericeksin 1-2 seans dene psikoloğunu zaten iletişim iyi olursa herşey akıp gider ve sende anında faydasını görmeye başlarsın .... baktın olmuo seni, yölendiren kişye anlat derdini zaten mutlaka başka kişileri önerir...

banada aynı şekilde terapi söylemişti dr. ilaç olmaz demişti...ben de denedim terapiyi 3-4 kere, ama hep aynı şeyler tekrar bu da bana çok bunaltıcı geldi ve en son ki terapide ordan kaçmak istedim ama dayandım, o günden sonrada gitmedim...başka dr ye gittim o bana ilaca başladı... ben ilaçtan sonra gülmeye yemek yemeye başladım hiçbir şey zevk vermiyordu öncesinde... tabi herkesin durumu farklı ben sana söyle ya da böyle yap diye öneremem kendi yaşadıklarımı paylaşırım

senin rahatsızlığın tam olarak nedir Melis ? ... İlaç malasef (malesef diyorum çünkü bazen işin kolayına kaçmak oluyor ) hemen etki gösteriyor ama ilaçların prospektüsüne dikkat ettin mi bilmem ... bizim ilaçlar antidepresan ve anksiyolitik grupları tedavi edici değil sadece septomları giderici ..yani şöyle söliim diyelim parmağında enfeksiyon var yani bir çeşit mikrop oraya yerleşmiş ve iltihap yapmiş naparsın ? hemen antibiyotik alırsın ..antiğbiyotik tedavi edicidir yani o mikrobu öldürür... birde doktorlar yanına ağrı kes,ici verirler .. oda o süreçte antibiyotik oradaki mikropları öldürene dek parmağındaki ağrıyı keser sende rahatlarsın .. işte bizim antidepresan ve anksiyolitiklerimiz buradaki ağrı kesicinin görevini görür .. henüz panik bozuklu ve anksiyete için antibiyotik etkili bir ilaç yok ... yani biz antidepresanları aldığımızda sadece korkularımız anksiyetimiz hafifler hooop iyileştik sanırız .... ama oradaki o mikrop hala durmakta .. yani ilacı bırakınca o mikrop yok edilmediği için hooop başa dönersin ... şu yüzyılda da o mikrobu yok edebilecek en etkin yötem işin ehli bir psikolog tarafından terapilerdir ...Fakat yanlış anlaşılmasın .. bazı durumlar varki ilaçsız kesinlikle olmaz ona doktorlar karar verir .. fakat söyleyebileceğim panik bozuk ve anksiyetede ilaçsız olabiliyor.... ama manik depresif yada borderline vs g,ibi bozukluklar ilaçsız olmaz .. aslında çok karışık işler en iyi herşeyi doktorlara bırakmak .... sen aslında ilaçla beraber terapilerine devam etsen çok süper olur diye düşünüyorum

Gecmis olsun
Senin teshisin ne
Hangi ilaci ne zamamdir kullaniyorsun??

yaygın anksiyete bozukluğu.... panik bozuluk .. bunların hepsi arasında çok ince bir sınır var ... bana panik bozukluk tanısı konuldu ama panik bozukluğumun kötüleştiği dönemlerde anksiyetemde fırlıyor ve aynı senin tepkilerini veriyorum gece uyuyamama yada uykudan 10 dakikada bir irkilerek uyanma ... sürekli bir endişe ve huzursuzluk haliii (çok yorucu ) fakat ilginçtir bu anksiyeteyi bu kadar yoğun gebeliğimin 4ila 5 ci ayı yaşadım sonra normale döndü psikoterapiler le ... belki gebelik dönemi ve lohusalık dönemi ile alakalı olabilir sevim .. azıcık sabret çünkü gevbelik öncesi bende hiç böyle birşey olmamıştı ...tedavimde ise terapistim bana düşünme şeklimin anksiyetemi nasıl tetiklediğini gösterdi... ben hiç farkına varmamıştım ... sana mantıklı bir şekilde izah ediğp gösterince çok şaşırıyorsun ve diyorsunki ben bunu nasıl düşünemedim daha önce ??? bende yoğun anksiyeteden sonra birdeüstüne güzel br panik atak oluo :)))) ondan sonra ben iptal :))(allaha sükür o bir aydan beridir gayet iiyiym ... terapistinle iletişimin çok önemli ... bak bakalım bir birbiriniz anlıyormusunuz ... ben benimkinden çok memnunum ... biraz devam et ... okul sürecinde hiç özel kursa gittin mi bilmiyorum ama psikolglarda aynı öğretmenler gibi .. hani kurslardada kimsi çok güzel anlatır hem zevk alırsın hem anlarsın .. kimiside dolandırır karıştırıı hiç birşey anlamazsın ... burda kararı sen vericeksin 1-2 seans dene psikoloğunu zaten iletişim iyi olursa herşey akıp gider ve sende anında faydasını görmeye başlarsın .... baktın olmuo seni, yölendiren kişye anlat derdini zaten mutlaka başka kişileri önerir...

Benim gittigim adam doc ve 3 ayda gittigim 4. Doktor
Psikiyatr ve psikoterapist
Beni kendisi tedavi etmeyip yaninda calisan psikologa yonlendirmesi beni kizdirdi acikcasi hafife alindigimi hissettirdi
Psikolog gerekirse tekrat geri yonlendirecekmia oyuncakmi bu benim ilgilenmem gereken minicik bebegim var
Kendisi bir psikoterapist ve calisanina yonlendiriyor ben siradan bir psikologada giderdim okadar para bayilamazdim
Ozaman
Guvenim kirildi acikcasi

Günaydın kızlar nasılsınız. İki gündür sayfaya giremiyorum internetimde problem var. Bende eşimin Tlf giriyorum o kadar alıştımki bir gün bakmasam eksiklik hissediyorum. Sevim yazdıklarını okudum bende ilk hamileliğimde terapilerle geçirdim ilaçsız ama çok bir fayda göremedim başlarda sürekli Dr Dr Geziyordum ne zamanki biraz düzelmeye başladım ozaman terapinin faydasını gördüm. Dr senin geçici bişey yaşadığını düşünüyo sanırım o yüzden ilaçsız atlatmanı istiyo olabilir. Ama bende sana başka bir Dr gitsen derim sevim çünkü herkezin bakış açısı farklı olabilir. Ya varya çok sinir bozucu bir durum biz canımızla cebelleşiyoruz bide gidip o biçim paralar bayılıyoruz onlarda gayet rahat sana şu yok bu yok terapi falan filan. Tıptaki bütün bilim dalına sonsuz saygı duyuyorum terapi yönteminide çok doğru bir yol old. Biliyorum ama hangi aşamada olması gerektiğini Dr ların hastasına aldığı paranın hakkını vererek anlatması gerekiyor sonra bizler evlerimizde eşimiz ailemizle problemler yaşıyoruz. Seni çok iyi anlıyorum sevim artık onlar aşırı kazanmaktan para birimini unutmuş bu kız nasıl geldi ikide bir gelebilirmi durumu müsaitmi düşünen yolk gece kendileride ölüp ölüp dirilse bizim gibi kendilerinden geçseler böyle başlarından sağabilirlermiydi acaba. İnan bende çok sinirlendim Allah herkeze merhamet İhsan eylesin inşallah. İnşallah seni çok iyi anlicak bir Dr çıkar karşına sevim ama bu defa çevredekilere bir sorsan belki önerebilecekleri bir Dr olabilir hangi şehirdeydin sevim sen

Günaydın kızlar nasılsınız. İki gündür sayfaya giremiyorum internetimde problem var. Bende eşimin Tlf giriyorum o kadar alıştımki bir gün bakmasam eksiklik hissediyorum. Sevim yazdıklarını okudum bende ilk hamileliğimde terapilerle geçirdim ilaçsız ama çok bir fayda göremedim başlarda sürekli Dr Dr Geziyordum ne zamanki biraz düzelmeye başladım ozaman terapinin faydasını gördüm. Dr senin geçici bişey yaşadığını düşünüyo sanırım o yüzden ilaçsız atlatmanı istiyo olabilir. Ama bende sana başka bir Dr gitsen derim sevim çünkü herkezin bakış açısı farklı olabilir. Ya varya çok sinir bozucu bir durum biz canımızla cebelleşiyoruz bide gidip o biçim paralar bayılıyoruz onlarda gayet rahat sana şu yok bu yok terapi falan filan. Tıptaki bütün bilim dalına sonsuz saygı duyuyorum terapi yönteminide çok doğru bir yol old. Biliyorum ama hangi aşamada olması gerektiğini Dr ların hastasına aldığı paranın hakkını vererek anlatması gerekiyor sonra bizler evlerimizde eşimiz ailemizle problemler yaşıyoruz. Seni çok iyi anlıyorum sevim artık onlar aşırı kazanmaktan para birimini unutmuş bu kız nasıl geldi ikide bir gelebilirmi durumu müsaitmi düşünen yolk gece kendileride ölüp ölüp dirilse bizim gibi kendilerinden geçseler böyle başlarından sağabilirlermiydi acaba. İnan bende çok sinirlendim Allah herkeze merhamet İhsan eylesin inşallah. İnşallah seni çok iyi anlicak bir Dr çıkar karşına sevim ama bu defa çevredekilere bir sorsan belki önerebilecekleri bir Dr olabilir hangi şehirdeydin sevim sen

Agzina saglik valla bak iste yasayan insan nasil anliyor
Parasi dert ailenle esinle yipranma sureci var
Doktor bile anlamiyor yasamadigi icin ben bir An önce care ariyorum
En azindan uyumami saglayacak
Bende psikoterapinin iyi bir yontem oldugunu biliyorum ama uzun bi surec lazim
Simdi psikolog bana odev verdi evine git (ilaçsiz)korksanda aglasanda bebeginle evinde kal diyor
Evet teoride cok kolay ama
Pratikte cok zor
Uykusuz aglayan korkan bi insan ve 25 gunluk bir bebek cocugu kucagima almaya korkuyorum dengemi kaybedip dusecem diye cildirma hissi yasiyorum bazen
Ve de cok yorgunnn oluyorum tahammulsuz
Bende ilac icmeye merakli degilim ama birAz da olsa toparlanmam lazim bebegim icin
Bu arada mersindeyim cnm

kızlar normal doğumu düşünüyor musunuz? doktorunuz bu konu hakkında ne diyor?

Ben sezaryen oldum goze alamadim normali
Doktorumla sen bu panikle normal yapamazsin demisti
Ama ilk gunden beri anksiyeteden ve bebekle ilgilenmek icin surekli ayakta gezindigim icin 25, gunum olmasina ragmen agrilarim devam ediyor
Yapabilecegine inaniyorsan normali düsün derim

Gecmis olsun
Senin teshisin ne
Hangi ilaci ne zamamdir kullaniyorsun??

anksiyete bozukluğu, m.depresyon 2 pskiytr ın ayrı ayrı söyledikleri... bana lustral verdi psikytr 20. haftadan sonra kullanmaya başladımve rivortil damla verdi ilaç etkisi başlayana kadar geçici rahatlama sağlasın diye ama mumkun olduğu kadar az kullanmaya çalıştım şimdi sadece lustral 50mg....

aynı şekılde gittiğim pskiytr yanındaki pskiyatra yonlendırdı terapi konusunda uzman olduğu içinmiş... o yüzden ben pek inanmıyorum onlara işin içinde ticaret var...prof. kendisi 400 alıyor, pskiytr terapist 200 1 saat...ve bana ilk gittiğimde terapiyi dene hiç geçmezse hafif ve en uygun olan ilacı başlarız demişti sonrada hamilelik sonuna kadar devam edilir dedi, ama terapiyi bıraktım dıye tavır öyle bir değişmiştiki şaşırdım açıkçası pskiyatrın tavrı böylemi olmalı terbiyesiz kadın hiç düşünmedimi acaba en az 5 ay gelecek her hafta 200 bunlarmı halden anlıyacaklar yaa gerçekten nefret geldi artık...
o yüzden öyle prof. olsun en bu çok para alıyor bu iyidir düşüncesiyle doktora gidilmez Allah'a dua edelim muhtaç etmesin ve böyle tüccarların inançları bitmişlerin eline düşürmesin.

benım kadın doğumcuda prof.tu 3 ay onceden bana senin normal doğumuna giremem dedi ve bıraktım bende... halbu ki kendisi çok gezgin keyfıne düşkün olduğu için böyle söyledi benim psikolojımı düşünse böyle demezdi.

ben normal doğum ıstıyorum benim narkoz korkum var o zaman epidural dedi, onuda pek istemıyorum mecbur kalınırsa epidural isterim herhangi bir aksilik durumunda, zaten kilo almaya ve göbeklenmeye müsait bir tipim var neden normal yapabilecekken illa kesilicem sezaryen göbeği kolay inmiyor çünkü... ama araştırmalrımda genelde bütün doğumcular sezaryen istiyor amaç yine para ve rahatlık ver saati tarihi yarım saate bitir işini çık git, düşünce bu... normal doğumda zaten ebeler giriyor ve onlar başlatıyorlarmış herşeyi ve kendin hallediyorsun...

neyse o kadar çok şey var ki konuşulacak yorumlanacak şimdilik bu kadar Allah hepimizi bu hastalıktan böyle kötü düşüncelerden uzaklaştırsın, hadi hep beraber olumlu düşünmeye yapabildiğimiz kadar artık :) birlikten kuvvet doğar dualarımız kabul olur inş. :)

anksiyete bozukluğu, m.depresyon 2 pskiytr ın ayrı ayrı söyledikleri... bana lustral verdi psikytr 20. haftadan sonra kullanmaya başladımve rivortil damla verdi ilaç etkisi başlayana kadar geçici rahatlama sağlasın diye ama mumkun olduğu kadar az kullanmaya çalıştım şimdi sadece lustral 50mg....

aynı şekılde gittiğim pskiytr yanındaki pskiyatra yonlendırdı terapi konusunda uzman olduğu içinmiş... o yüzden ben pek inanmıyorum onlara işin içinde ticaret var...prof. kendisi 400 alıyor, pskiytr terapist 200 1 saat...ve bana ilk gittiğimde terapiyi dene hiç geçmezse hafif ve en uygun olan ilacı başlarız demişti sonrada hamilelik sonuna kadar devam edilir dedi, ama terapiyi bıraktım dıye tavır öyle bir değişmiştiki şaşırdım açıkçası pskiyatrın tavrı böylemi olmalı terbiyesiz kadın hiç düşünmedimi acaba en az 5 ay gelecek her hafta 200 bunlarmı halden anlıyacaklar yaa gerçekten nefret geldi artık...
o yüzden öyle prof. olsun en bu çok para alıyor bu iyidir düşüncesiyle doktora gidilmez Allah'a dua edelim muhtaç etmesin ve böyle tüccarların inançları bitmişlerin eline düşürmesin.

benım kadın doğumcuda prof.tu 3 ay onceden bana senin normal doğumuna giremem dedi ve bıraktım bende... halbu ki kendisi çok gezgin keyfıne düşkün olduğu için böyle söyledi benim psikolojımı düşünse böyle demezdi.

ben normal doğum ıstıyorum benim narkoz korkum var o zaman epidural dedi, onuda pek istemıyorum mecbur kalınırsa epidural isterim herhangi bir aksilik durumunda, zaten kilo almaya ve göbeklenmeye müsait bir tipim var neden normal yapabilecekken illa kesilicem sezaryen göbeği kolay inmiyor çünkü... ama araştırmalrımda genelde bütün doğumcular sezaryen istiyor amaç yine para ve rahatlık ver saati tarihi yarım saate bitir işini çık git, düşünce bu... normal doğumda zaten ebeler giriyor ve onlar başlatıyorlarmış herşeyi ve kendin hallediyorsun...

neyse o kadar çok şey var ki konuşulacak yorumlanacak şimdilik bu kadar Allah hepimizi bu hastalıktan böyle kötü düşüncelerden uzaklaştırsın, hadi hep beraber olumlu düşünmeye yapabildiğimiz kadar artık :) birlikten kuvvet doğar dualarımız kabul olur inş. :)

Kacinci haftandasin lustral ise yaradimi peki
Aynen iyi diye gittigim unlu docent beni 15 dk dinledi ikinci gorusmemizde beni yanindaki psikologa yonlendirdi
Oysa devlet hastanesindeki dr beni nerdeyse 30 dk dinlemis ustelik hamileyim diye cep telefonunu vermisti
Kac kez aglayarak aradimda konustu hamileyken
Yani bu is birazda insanliklami alakali nedir
Neyse ben yine o doktoru bulcam gibi bu psikoterapi sureci hem yorucu hem uzun gibi en azindan gidip fikrini alicam

Aynen iyi diye gittigim unlu docent beni 15 dk dinledi ikinci gorusmemizde beni yanindaki psikologa yonlendirdi
Oysa devlet hastanesindeki dr beni nerdeyse 30 dk dinlemis ustelik hamileyim diye cep telefonunu vermisti
Neyse ben yine o doktoru bulcam gibi bu psikoterapi sureci hem yorucu hem uzun gibi en azindan gidip fikrini alicam

34. haftam, şimdi en azından yemek yiyorum zevk alabılcek bişeylerim oldu gülmüyordum zevk veren hiç birşey yoktu, tabiki kafamda yine olumsuz şeyler dolaşıyor tam bitmiş değil ama daha iyi

Benim ilk doktorum da prof.du...Her ay çağırıyordu. İyi miyim diyodum, iyisin iyisin diyodu. Gelsin paralar.Yazdıklarınızı okuyunca MustafaBey'e rastaldığım için şükrediyorum. Prof değil, doktor sadece ama, Allah ondan razı olsun. İlaçlarımı hiç değiştirmeden sadece dozlarını değiştirerek 1 sene içinde beni çok iyi yerlere getirdi. Keşke hepiniz İstanbul'da olsanız da, onunla görüşseniz.

Diploma değildir insanlara şifa sağlayan. Doktorun empatisidir bana göre.

34. haftam, şimdi en azından yemek yiyorum zevk alabılcek bişeylerim oldu gülmüyordum zevk veren hiç birşey yoktu, tabiki kafamda yine olumsuz şeyler dolaşıyor tam bitmiş değil ama daha iyi

Senindemi gebelikte basladi yoksa oncedenmi vardi
Bu arada Allah senide kurtarsin biran önce insallah sag salim

Back