• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Hepinize, hepimize Allah yardım etsin. Kafanızı karıştırmak değil niyetim. İnşallah herşey güzel olur.

bu arada ne kadar zaman old ativana baslayali arkadasim. Dr ne dicek acaba insallah rahatlaticak bir ilac verir.

1.5 ay olmuştur sanırım atıvan... Ama mecbur kalınırsa biraz risk alarak ilaçta verılebılır dedi ama once diğer yontemlerı deneyelım dedi... Ilk terapi soyledı hamılelık boyunca,başka bbir terapiste 3 kere gıttım baktım hep aynı bant başa sarıyor bıraktım, çünkü bunları konuşmak sureklı korkularımdan bahsetmek beni üzdü ve yordu beni rahatlatmatı hiç... Benım bır arkdaşımın arkdşı paksil kullanmış ama yurtdışından gelıyormuş hamıleler kullanabılıyormuş...ve kullanmışta herhangi bir sorun olmamış...bu da konuşacaklarım arasında

1.5 ay olmuştur sanırım atıvan... Ama mecbur kalınırsa biraz risk alarak ilaçta verılebılır dedi ama once diğer yontemlerı deneyelım dedi... Ilk terapi soyledı hamılelık boyunca,başka bbir terapiste 3 kere gıttım baktım hep aynı bant başa sarıyor bıraktım, çünkü bunları konuşmak sureklı korkularımdan bahsetmek beni üzdü ve yordu beni rahatlatmatı hiç... Benım bır arkdaşımın arkdşı paksil kullanmış ama yurtdışından gelıyormuş hamıleler kullanabılıyormuş...ve kullanmışta herhangi bir sorun olmamış...bu da konuşacaklarım arasında

Geçmişteki yazıları okursan Melis paxil kullanıp doğuran çok insan var burada da.. Ama benim doktorum paxili önermemişti..
Doktoruma ilaç araştırmaları konusunda güveniyorum kendisi profosor ama tabiki yine de ne olacağını Rabbim bilir..
Yurt dışında paxil başka bir isimle satılıyor ama etken maddeleri aynı.. Doktoruna da sorabilirsin tabi..
Rabbim hiç birimizi utandırmasın bu konuda sonradan vicdan azabı duymaktan çok korkuyorum..
Ama bizde istemezdik ilaç kullanmayı mecbur kalmasaydık...

İnsallah hepimizin iyi gecer saglikli hamilelikler hepimize Allah yardimcimiz olsun... Doktorumla konusmam lazim artik bu konuyu bunaldim feci :(

canım meraba rabbim kolaylık versin bayağı bir kısmını atlatmışsın ne güzel darısı başımıza bende bayağı bir belirti var 2 kez evde kendim test yaptım negatifti ama erken davranmışım sanırım çünkü regliden sonra testlerde belli oluomus su sıralar regli olmam gerekiyodu ama olmadım haftaya kan tahlilide yaptırabilirim açıkcası bekleyişteyim senin nasıl geçiyor hamilelik inşallah bundan sonra iyi geçer

slm kızlar daha önce yazmıştım yaklaşık 5 adet idrar testi ve 1 kez kan testi sonucunda sonuç negatif çıktı fakat her ay düzenli regl olurdum 4-5 günde sürerdi bunda hem biraz gecikti hemde 1.5 gün sürdü artından hafif akıntı vede kasık ağrısı devam ediyor dr gidicem fakat kafam karıştı haliyle hayırlısı diyorum korkuyorum desemde negatif çıkınca üzüldüm açıkcası insan demekki kendini hazırlamış oluyoki olumsuz olunca üzülüyo rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Merhaba ben de daha önce yazmıştım.12. Haftam bitmek üzere bende hala ilaç kullanmıyorum ama çok zorlanıyorum.Kadın doğum doktorum ilaca hiç sıcak bakmıyor.Psikiyatrım da ilaçtan önce terapi ve hisniz seçeneği var dedi bugün telefonda görüştüğümde.Bunlar da olmazsa ilaç verebilirim dedi.Ben biliyorum ki terapi bu aşamada yardımcı olamayacak bana hipnoz nasıl olur bilemiyorum.
Allah herkesin yardımcısı olsun çok zor bir süreçten geçiyoruz.

Sanirim her anin ve her saniyen mucadeleyle gectigi icin yazmak konusmak anlatmak bile kesmiyo ne kadar yoruldugunun farkindayim. Ama inan bende senin gibiym her gun yataktan kalktigimda savasa uyaniyor gibiyim. Cok bunaldim ama gececek bitecek die oyalaniyorum dua ediyorum. Ama sanirim ilac vericektir sana dr hakkinda hangisi hayirlisiysa o olsun arkadasim. Ama sunu unutma rabbim hep yardim edio.

Ilaci kendi insiyatifinlemi kullanysn arkadasim pskytrsmd sicak bakmio dedigin icin merak ettim. Ne zamandr iciysn

Arkadaşlar merhaba, yazdıklarınızı epey bi zamandır takip ediyorum,ben henüz hamile değilim ama olmasında o kadar çok istiyorum ki mevlam isteyen herkese versin.ben uzun yıllardır sosyal fobi hastasıyım yaklaşık 2 yıldır da panik atak eklendi, devamlı içtiğim bi ilac yok ama günlük yaşantımda sık sık dideral, sıkıntı anım dada atıvan içiyorum.5 yıllık evliyim ve 33 yaşıma girdim çevremdeki herkes niye çocuk yapmıyorsunuz diye sorup duruyor, ben eşim dışında kimseyle paylaşıyorum sorunumu inanin bnede o kadar bunalmis durumdayim ki.yakında terapi görmeye başlıcam ama ilacsız yapabileceğimi hiç sanmıyorum bakalim sonuc ne olacak.ilac icen butun arkadaslarada dua ediyorum mevlam sag salim kucaklarina almayi nasip etsin.neyse çok uzattim kafanızı sisirmiyeyim..rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Arkadasim yazini okudum. Insallah rabbim senin icin en hayirli zamanda nasip eder insallah. Ama duzenli bir ilac almadigini soyluyosun. Hem su an hamile olmadigin icin cok rahat ilac kullanabilirsin. Hem boylelikle hamileligede kendini hazirlamis olursun. Uzme kendini cok zor biliyrm gerekli gereksiz herkez konusur boyle zamanlarda. Ama zor dgl hemen bir pskytrsle gorus bence lutfen ne kadar kacarsan daha cok yorulursun. Rabbim yardimcin olsun en yakin ve,hayirli bir zamandada bebegin olur insallah.

Tes ederim arkadaşım, daha önceden düzenli ilaç kullandığım zamanlar oldu ama maalesef birakinca tekrar eski halime dönüyorum bende artık ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.bide terapi yöntemini denicem yakında oda olmazsa bilmiyorum ne olacak.neyse rabbim koymuştur bi yoluna inşallah.sizin içinde dua ediyorum.Allah yardımcımız olsun

merhaba,

bende de panik atak var uzun süredir paxera 30 mg lik kullanıyordum. biraz rahatlamıştım. şimdi gebelik süreci başladığı için ilacı bırakmak zorunda kaldım. doktoruma gittiğimde 3 aydan sonra başka ilaca başlarız dedi ama çok tedirginim. hamilelik boyunca ilaç kullansam bile emizirirken ilaç kullanmak istemiyorum. ama kendimi kontrol de edemiyorum. atak başladığı andan vücudum komle benek benek oluyor ve çarpıntım yüzünden ayakta duramıyorum. şu an için en korktuğum şey doğum . normal doğumdan inanılmaz korkuyorum. nasıl olacak bilmiyorum .hakkımızda hayırlısı

merhaba,

bende de panik atak var uzun süredir paxera 30 mg lik kullanıyordum. biraz rahatlamıştım. şimdi gebelik süreci başladığı için ilacı bırakmak zorunda kaldım. doktoruma gittiğimde 3 aydan sonra başka ilaca başlarız dedi ama çok tedirginim. hamilelik boyunca ilaç kullansam bile emizirirken ilaç kullanmak istemiyorum. ama kendimi kontrol de edemiyorum. atak başladığı andan vücudum komle benek benek oluyor ve çarpıntım yüzünden ayakta duramıyorum. şu an için en korktuğum şey doğum . normal doğumdan inanılmaz korkuyorum. nasıl olacak bilmiyorum .hakkımızda hayırlısı

Merhaba paxera ben de kullandm cok ii bir ilactr.hamilelikteilac kullanmadim bnde carpintim olunca ayakta duramiyorum 180 olmustu nabiz...dogumu sezeryan yaptim feci korkuyordum bi sekilde atlatiliyor dusunmemeye calisin olumsuza odaklanmayin

Evet hamileyken kullandığım ilaçlara devam ediyorum. Bunlar benim hamilelik öncesi içtiğim ilaçlar değil. Daha rahatım artık. Ama sosyal hayata henüz hazır değilim. İlaçların değişik olmasının yanında, evde kalmaya alıştığım için zolanıyorum biraz.

ilaçsız hamilelik geçiren var mı

bende yapamıycam ilaçsız malesef :( doktor bakalım ne verecek, kadın doğumcum madem bu şekildesin pskiyatriye gorun ve uygun ilaç bakalım dedi...

Back