Arkadaşlar merhaba,
Benimde derdim aynı.5 senedir panik atak hastasıyım.İlacada devam ediyorum.Kızım 9 yaşında,2.bebeği istiyoruz.Son 6 aydırda artık korunmuyorum.Yani heran hamile kalabilirim.Bende çok araştırdım,kafayı yemek üzereydim ama artık daha rahatım.Hamilelik olursada ilaç kullanmaktan çekinmeyeceğim.Allah büyük ve o kadar çok ilaç kullananan varmış ki hamileliğinde.Birde geçengün bir haber okudum.Sizede anlatmak istedim.Belki rahatlamanıza faydası olur.Türkiyede yaşanmış.Bir kadın 2.hamileliğinin 8.haftasında meme kanseri olduğunu öğrenmiş,dr.bebeği almak istemiş,kanser ilaçlarının zararı olur diye,fakat o aldırmamış ve gebelik boyuncada kanser ilaçlarını kullanmaya devam etmiş.Sonunda doğum yaparak sağlıklı bir bebeği olmuş,kendiside kanseri yenmiş.Dediklerine göre plesenta,bebeğe zararı olacak maddeleri seçer ve onu bebeğe geçirmezmiş.Ayrıca size aşağıda bir link vereceğim,onuda okumanızı tavsiye ederim.Bu arad ben saraçoğlunun ıspanak,tere kürünüde uyguluyorum,çok faydası oldu.
Gebelikte Antidepresan Kullanımı Güvenli midir?
Hoşgeldin. İnşallah hayırlısıyla bebeğin olur. O kürü biliyorum.Uygulamak istedim ama fayda eder mi emin değildim. Keşke kesin bir çaresi olsa da panik ataktan kurtulsak.