Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Cok sukur durdugum yerde durabiliyorum stresim cok azaldi bas donmem neredeyse kayboldu ama bulanik dusunceler hala var bazen hersey tuhaf geliyor ama duzeleceksin eskisi gibi olacaksin deyip teselli veriyorum kendime aslinda eskiden nasil dusunuyordum onu bile unuttum insallah buda gecer kendi benligimi bulurum gercekten merak ediyorum bu kadar agir duygular yasayipta atlatan hicbirsey olmamis gibi yasayan varmi bunlar kalici izler birakir diye cok korkuyorum onceden arada bi canim sikkin olupta keyifsiz oldummu depresyondayim herhalde diyordum pufff o neymis simdi depresyonun dibini yasiyorum

Canım inan ki atlatıyor birtek bu kadar ben ağır yaşıyormuşum gibi geliyor insana ama değil.. Sen aynı benim ilk zamanlarımda ki gibi oldun..
Neyseki hamile değilsin şuanda.. ben hamile halimle yaşadım senin şimdi yaşadıklarını.. Kimse benim gibi ağır yaşamaz sanıyordum
Hatta bu iç yangınıyla çok yaşamam diyordum bu mutsuzluğun beni öldüreceğine bile inanmıştım..
Şuna inan ki çok daha ağır hastalar var.. Psikiyatriler ciddiye bile almıyor bizim yaşadığımız bu halleri..
Bana doktorum demişti.. Bu yaşadığın bizler için grip gibi demişti.. Sen nesin ki neler var daha dedi..
Ozaman hiç susmadan ağlayıp yemek dahi yiyemiyordum bana bunları söylediğinde..
Kayınvalidemler bile duydu ozaman kötü olduğumu onlar duysun hiç istememiştim ama umrumda bile değildi ozaman
AAhhhh canım aaaahh ne yaşadığını çok iyi anlıyorum inan çok iyi anlıyorumm....
Ama geçiyor daha neler neler geçiyor be canım.. İnsanlar en sevdiklerini bile kaybedip tekrar hayata geri bile dönüyor..
İyileştiğinde bu yaşadıklarına şaşıracaksın bile.. Nasıl o kadar kötü olmuşum bile diyeceksin.. İnan buna..

kizlar dun ikili test icin zeynep kamile gittim cok memnun kaldim doktorumdan ins sonucda iyi cikar bebek 12+5 hafta ense kalinligi 1.8 cikti yasda 23 bebek boyu 63mm bir hafta gelisimi onden gidiyor dedi. nasil oynuyor iceride ilk uyuyordu sanirim doktor pit pit ultrasonla bastirdi hemen hareket ediyor :-) yani bu zamana kadar sizde biliyorsunuz korkular kaygilar pek birsey hissetmemistim ona ama dunden beri icim boyle bir tuhaf :-)

kizlar dun ikili test icin zeynep kamile gittim cok memnun kaldim doktorumdan ins sonucda iyi cikar bebek 12+5 hafta ense kalinligi 1.8 cikti yasda 23 bebek boyu 63mm bir hafta gelisimi onden gidiyor dedi. nasil oynuyor iceride ilk uyuyordu sanirim doktor pit pit ultrasonla bastirdi hemen hareket ediyor :-) yani bu zamana kadar sizde biliyorsunuz korkular kaygilar pek birsey hissetmemistim ona ama dunden beri icim boyle bir tuhaf :-)

Canım çok sevindim... 12. haftada bende öyle olmuştum ilk ozaman ultrasonda görünce sevmiştim bebeğimi.. Ondan önce öcü gibi görüyordum :)
Allah daim etsin sağlık versin canım.. Allah veriyor o duyguyu içine.. Ondan sonra korkularımdan o da etkilenirse ona birşey olursa diye korkmuştum.. :(
İnşallah senin korkularında geçer biter bu günden sonra.. Ense kalınlığı iyi çıkmış 2li test sonucunda iyi çıkar merak etme canım..

Yasamayiseviyorum gun gectikce onu dahada cok sahipleneceksin ve ona asla zarar gelmesin isteyip onun icin sakin olmaya calisacaksin canim ikili sonucunda iyi cikar insallah. Melek cok dogru soyluyorsun canim insan iyi oldumu yasadiklari yalanmis gibi geliyor hemen ama yasarken cok dehset ve dayanilmaz oluyor hele allah korusun hastanede yatmak zorunda kalirsam diye odum kopuyor orasi cok kotu diyorlar ki dusun cok agir ruh sagligi yasayan insanlar var allahim korusun soylerken bile icim cok kotu oluyor daha iyiye gidiyorum bunu hissedebiliyorum aslinda kafami birsey kurcaliyor ben hapi yarim iciyorum cocuguda emziriyorum diye ama nette falan depresyon tedavisinde bir tane alinmali yaziyor nasil yapsam bilemedim doktor nasil diye sordu pek fark olmadi iyi olamicam ben dedim bir tane al demisti ama ogun cocugu emzir hic korkma dedi diye o gun emzirmeye basladim ve birden butune cikarmak istemedim ay cok uzun oldu. Saglikli gunler diliyorum.

Birde melekcim benim kotu oldugumuda bu sefer herkez duydu telefon falan nasil oldun diye konustukca yani bu konu dillendikce daha kotu oluyor insan daha agir hasta hissediyorsun kendini daha caresiz zavalli gibi. artik diyorum konusmayalim bu konuyu konustukca daha kotu oluyorum. Ne kadar az kisi duysa o kadar iyi ama mecbur duyuluyor cunku millet surekli gelcem gitcem oyle istiyor kimse senin halinden anlamiyor.

herşey düzeliyor güzelleşiyor derken,bugun gözümü açtıgımdan beri iç sıkıntısı bunalım nefes alamama peşimi bırakmadı,ayakta duramıyorum halsizlikten.ne zaman bu bitecek bu hastalık ne zaman yakamı bırakacak..ne istiyorum artık kendime kızmaya başladım,çok şükür Rabbim herşeyin en güzelini vermiş eşim ailem yaşantım çogu insanın imreneceği kadar güzel benim mutlu şen şakrak olmam gerekirken bu halim niye..bıktım artık kendimden yoruldum savaşmaktan..5 yıldır çekiyorum bu illeti yeter artık ..hastalık başladı mı hayattan kopuyorum ne ev ne eş ne çocuk gözüm görmüyor hiçbişeyle ilgilenemiyorum birde üstüne suçluluk duygusu yaşıyorum tuz biber oluyor..napıcam ben offf...

herşey düzeliyor güzelleşiyor derken,bugun gözümü açtıgımdan beri iç sıkıntısı bunalım nefes alamama peşimi bırakmadı,ayakta duramıyorum halsizlikten.ne zaman bu bitecek bu hastalık ne zaman yakamı bırakacak..ne istiyorum artık kendime kızmaya başladım,çok şükür Rabbim herşeyin en güzelini vermiş eşim ailem yaşantım çogu insanın imreneceği kadar güzel benim mutlu şen şakrak olmam gerekirken bu halim niye..bıktım artık kendimden yoruldum savaşmaktan..5 yıldır çekiyorum bu illeti yeter artık ..hastalık başladı mı hayattan kopuyorum ne ev ne eş ne çocuk gözüm görmüyor hiçbişeyle ilgilenemiyorum birde üstüne suçluluk duygusu yaşıyorum tuz biber oluyor..napıcam ben offf...

Elanurum bu böyle çok enterasan birşey bakıyorum 3 gün o kadar iyiyim ki herşey güllük gülistanlık sonra birden tekrar başlıyor...
Allahım diyorum hayırlısıyla evladımı doğurayım onu bu hastalık yüzünden kaybetmeyeyim..
Bende öyle oluyorum hayattan kopuyorum.. Az kaldı senin canım az daha dayanmaya çalış..
En azından doğumdan sonra ilaç kullanır daha bir rahatlarsın öyle düşünüp kendini telkin etmeye çalış..

her gunume bugunde saglikla bitti sukur Allahim demeyi ogreten kaygili bir yapimiz var hastalik demiyorum artik halime daha kotu yapiyor yoksa.bittigi gunlerde gelecek ins biz istemedij bu derdi biz istemedikcede kabul etmedikcede bizde hrp duracak degilya gececek kizlar oyle inaniyorum dualarim hepimize

Elanurum bu böyle çok enterasan birşey bakıyorum 3 gün o kadar iyiyim ki herşey güllük gülistanlık sonra birden tekrar başlıyor...
Allahım diyorum hayırlısıyla evladımı doğurayım onu bu hastalık yüzünden kaybetmeyeyim..
Bende öyle oluyorum hayattan kopuyorum.. Az kaldı senin canım az daha dayanmaya çalış..
En azından doğumdan sonra ilaç kullanır daha bir rahatlarsın öyle düşünüp kendini telkin etmeye çalış..

evet çok şükür az kaldı yavrumu sağlıkla kucağıma alayım ilaca yeniden başlayacağım,bende çok korkardım bu hastalık yüzünden bebegimi kaybedeceğim diye ama çok şükür bişey olmadı ,şimdiki korkum onun nasıl bir psikolojiyle dogacağı.inşallah saglıkla hayırla yavrularımızı kucaklarımıza alırız..merak etme geçmeyecek sandıgımız zaman öyle böyle geçiyor..

her gunume bugunde saglikla bitti sukur Allahim demeyi ogreten kaygili bir yapimiz var hastalik demiyorum artik halime daha kotu yapiyor yoksa.bittigi gunlerde gelecek ins biz istemedij bu derdi biz istemedikcede kabul etmedikcede bizde hrp duracak degilya gececek kizlar oyle inaniyorum dualarim hepimize

inşallah birgün geldiği gibi gider temennimiz dualarımız bu...

MRB kızlar nasılsınız inşallah herkes iyidir...normal sancıyla başlayıp 14 saat suren sancı sonra sezeryanla oğlum geldi...oğlum çok minik 2500 gr doğdu şükür sağlığı iyi...sonra detarylı anlatırım haber vereyim dedim..hiç kolay birşey yokmuş bizim için :((( ama herşeye rağmen oğlumu görünce dünya benim oluyor....görüşmek üzere amelyat sancilarim varrrrrrr

ben de ne yazık ki panik atak hastasıyım.ilaç kullanıyordum,ama hamile olduğumu öğrenince kestim.şuan 12.haftamı doldurmaktayım.o kadar çok korkuyorum ve endişeleniyorum ki anlatamam.
sizin mesajlarınızı okudum.çoğu eskide kalmış mesajlar.umarım mesaj sahipleri iyileşmişlerdir.ben de psikiyatriye gittim,doğru nefes tekniğini anlattı.ilaç vermedi,fakat ondan önceki psikiyatrım ise passiflorayı verdi.kadın doğum uzmanım ise zorunlu kalmadıkça kullanma dedi.ben de passiflorayı ,bebeğimin sağlığı için ancak ölecek gibi olduğum anlarda kullanıyorum.açık birşey var ki bu durum çok zor.evet,sizde hiçbirşey yokmuş gibi görünüyor,hayatınızda herşey yolunda ama içsel sıkıntı,nefes darlığı,oturamama,yatamama gibi birçok sıkıcı durum hayatınızı mahvediyor.bir de yaşamayan bilemez.kafamı da dağıtmaya çalışıyorum,ne yapsam ne etsem diye düşünüyorum ama beyninize hükmedemiyorsunuz.bir de şimdi mide bulantım var.bebeğimden dolayı biliyorum ama panik atak rahatsızlıklarına benzer durumlar yaşadığım için karıştırıyorum......dua da ediyorum,sürekli..evet,bu hastalık bizi öldürmeyecek,yaşamaya devam edeceğiz ama şu süreç çok zor.kendinle savaşıp duruyorsun.yardım edebilir misiniz desem....düşünüyorum.bir mucize;Allah sıkıntılarımızı dağlara atsa,içimiz birden aydınlansa...huzurlu bir yaşamımız olsa....

Hoşgeldin...Ben de panik ataklı bir hamileydim.Burası rahatlamama yardım etti.İnşallah sana da iyi gelir.İnsan bazen kendine bile katlanamazken yalnız olmadığını görünce güvende olduğunu hissediyor.

Birbirimizi göremesek de, elini yuyamasak da, ruhen yardımlaşıyoruz.Tabii ki yardım ederiz.Yeter ki elimizden gelen bişey olsun. İnşallah sağlıkla doğum yaparsın ve sıkıntılarından kurtulursun.

Rina inan çok mutlu oldum kurtulduğuna canım.. Bize sonra yaz nasıl olduğunu anneliğin nasıl geçtiğini..
Ben dün gece çok ağladım yine fena oldum.. Eşime dedim doğurayım beni hastaneye yatırın ne yaparsanız yapın...
Aklıma gelen saçma düşünceleri kovamıyorum.. Her seferinde ayrı birşey bana korkunç geliyor Birde ilaç kullanıyorum kullanmasaydım ne olurdu bilmiyorum..
Sürekli kaygı panik endişe yaşamaktan ve daha yaşamadan ilerisini düşünmekten çok yoruldum.. Neden bu kadar büyütüyorum anlamıyorum
Dualarla ayaktayım.. Sizlere de duacıyım..
Biriyle konuşmaktan bile korkar oldum ya kafama takılacak birşey söylerse diye..
Normalde böyle bir insan değilim..
Hepiniz Allaha emanet olun kızlar sizin varlığınız beni gerçekten rahatlatıyor..

Rina inan çok mutlu oldum kurtulduğuna canım.. Bize sonra yaz nasıl olduğunu anneliğin nasıl geçtiğini..
Ben dün gece çok ağladım yine fena oldum.. Eşime dedim doğurayım beni hastaneye yatırın ne yaparsanız yapın...
Aklıma gelen saçma düşünceleri kovamıyorum.. Her seferinde ayrı birşey bana korkunç geliyor Birde ilaç kullanıyorum kullanmasaydım ne olurdu bilmiyorum..
Sürekli kaygı panik endişe yaşamaktan ve daha yaşamadan ilerisini düşünmekten çok yoruldum.. Neden bu kadar büyütüyorum anlamıyorum
Dualarla ayaktayım.. Sizlere de duacıyım..
Biriyle konuşmaktan bile korkar oldum ya kafama takılacak birşey söylerse diye..
Normalde böyle bir insan değilim..
Hepiniz Allaha emanet olun kızlar sizin varlığınız beni gerçekten rahatlatıyor..

merhaba,seni okadar iyi anlıoyrum ki dünden beri bende yaşamıyor gibiyim,kafam sersem sersem dolanıyorum evde,uyusam bir dert uyumasam bir dert,artık eşimden utanıyorum her gün başka bir dert çıkartmaktan..içimde yaşamaya çalışıyorum herşeyi etrafıma yansıtmıyım artık diyorum içimde kopan fırtınaları bir bilseler..ağlamak iyi geliyor biraz rahatlıyorum ama bu seferde kızım çok üzülüyor gözyaşlarımı içime akıtıyorum..benim birde ilgilenmem gereken 5 yaşında bir kızım var oyun istiyor gezmek istiyor yapamıyorum yapamayınca dahada kötü oluyorum..ALLAH ım yardımcımız olsun..kötü oldukça burayı düşünüyorum en azından tek değilim diyorum bir nebzede olsa iyi geliyor..

merhaba,seni okadar iyi anlıoyrum ki dünden beri bende yaşamıyor gibiyim,kafam sersem sersem dolanıyorum evde,uyusam bir dert uyumasam bir dert,artık eşimden utanıyorum her gün başka bir dert çıkartmaktan..içimde yaşamaya çalışıyorum herşeyi etrafıma yansıtmıyım artık diyorum içimde kopan fırtınaları bir bilseler..ağlamak iyi geliyor biraz rahatlıyorum ama bu seferde kızım çok üzülüyor gözyaşlarımı içime akıtıyorum..benim birde ilgilenmem gereken 5 yaşında bir kızım var oyun istiyor gezmek istiyor yapamıyorum yapamayınca dahada kötü oluyorum..ALLAH ım yardımcımız olsun..kötü oldukça burayı düşünüyorum en azından tek değilim diyorum bir nebzede olsa iyi geliyor..

Evet yalnız değiliz bunu bilmek bile gerçekten umut verici olabiliyor bazen..
Eskiden de vardı bu hallerim ama hamilelikte çok fazlalaştı hamilelikteki kadar yoğun yaşamamıştım hiç..
Bende utanıyorum artık eşime anneme söylemekten onları üzmekten.. Ama elimde değilki...
Göğsümü sıkıyorlar hadi ağlamayayım diyorum ağlayınca da biraz açılıyor insan..
Zaten suratımdan da anlaşılıyor o an kötü olduğum..
Bu bebeği artık çok istiyorum ne olursa olsun ne yaşarsam yaşayayım diyorum evlat sahibi olmak benimde bizim gibi olanlarında hakkı diyorum
Gerçekten Allah yardımcımız olsun kötü psikoloji çok zor birşey...
Birde kızın var Elanurum.. Onun vicdan azabı seni daha da çok üzer.. Ooyy oooyy...
Ben yine sadece karnımdakinden özür dileyip duruyorum...

Son düzenleme:
Rina32 gecmis olsun tatlim allah anali babali buyutsun omrunu uzun bahtini guzel etsin ne guzel birimizin hamileligi daha sag salim son buldu allahim kalan arkadaslarimizada sag salim kavusmayi nasip etsin insallah bende bugun gene ruh gibi gezdim ortalikta bulanik dusunceler nedir bu halimiz gercekten duzelirmiyizki allahim versin sifamizi bende esime birsey diyemiyorum artik birgun biktiricam diye cok korkuyorum zaten onunda piskolojisini bozuyorum iyice inanin duygularimin dilisiniz sanki melekcim ayni dedigin gibi bende birine birsey sormaya veya internetten bakmaya korkuyorum sebepte ayni kotu birsey duyarda ona takarsam diye aslinda gercekten takiyoruzda dogru yani bazen burda bile kotu birs ey duyup atkilenirsem diye korkuyorum gittikce herseyden korkar oldum ilaci butune cikarayim bali ben olmuyor boyle allahim acil sifalar versin bizlere

Kızlarrr nasılsınız? Nerelerdesiniz?
Ben bir iyi bir kötü idare ediyorum...
haberleri izlemiyorum normalde ama bu akşam Aslı Hünel'i gördüm
Benimde başıma gelir diye sardı bir telaş sanırım :(
Ooooff ooofff...

Kızlarrr nasılsınız? Nerelerdesiniz?
Ben bir iyi bir kötü idare ediyorum...
haberleri izlemiyorum normalde ama bu akşam Aslı Hünel'i gördüm
Benimde başıma gelir diye sardı bir telaş sanırım :(
Ooooff ooofff...

al benden de o kadar,sezeryan dogum yapacagım akşam haberleri izlemez olaydım bir duydum beynimden vuruldum:( aneztezi doktoru her amilyatın böyle risklerinin olabilecegini söyledi,ya benimde başıma gelirse diye bir telaş aldı beni de ..offf haberleri izlesen bir dert izlemesen bir dert..

al benden de o kadar,sezeryan dogum yapacagım akşam haberleri izlemez olaydım bir duydum beynimden vuruldum:( aneztezi doktoru her amilyatın böyle risklerinin olabilecegini söyledi,ya benimde başıma gelirse diye bir telaş aldı beni de ..offf haberleri izlesen bir dert izlemesen bir dert..

İzlemem haber ben onu duydum duymaz olaydım.. Ya insan bizim gibileri düşünür vermesenize böyle haberler valla akşamdan beri kalbimin şimdiden ritmi bozulmaya başladı bile :(

kizlar anestezinin riskleri var yok degil ama o yanin doktoruda nadir goruluyor dedi kimseyi bulmasin tabi boyle dertler. annem rahim aldirdi benim tek sorun uyandiktan sonraki ilk bastaki ameliyat aci yeri demisti. bende mesela uyanamamaktan cok korkuyorum ya da ne bileyim ya aciyi hissedersem falan diyorum bazen sirf o yuzden epudural mantikli geliyor sonra ondanda korkuyorum ay ne bileyim ne zormu ismiz

Back