Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

bir gun korktugumuz endisesini duydugumuz ne varsa bitecek. bir aci bir korku insani nereye kadar yorar nereye kadar dibe cekebilir ki elbet bu acininda dinecegi bir kör kuyusu vardir. her gun bugun endise etmeyecegim diye soz veriyorum basima gelecek aci agri bel ne varsa ben korksamda gelecek korkmasamda hic olmazsa o acilar belalar gelmeden guclu durmayi ogren diyorum. sonr sasiriyorum olaylar karsisinda guclu dik durdugumu gordukce bn nelere dayanmisim aslinda onca sene faekind olmadan Rabbim daha da guc versin aferin masallah bana deyip kendime bildiginiz gaz veriyorum ya d kandiriyorum hangisini derseniz artik. planlar yapmaktan hayati surekli kontrol etmeye calisip hep yolund gitmesini istemekten yorulmusuz aslinda biz. niye biliyor musunuz younda gitmedigi an planlar iste o zaman tepe taklak oluyoruz. belki kendimi biraktim belki kendimi saldim adi ne olursa olsun hayati hep surprizlerini yasayarak ogrendim aslinda planladigimi yasayarak degil. simdi wvet hastalik olmayan mucize dedikleri hamilelikten korkuyoruz bizr getireveklerinden ataklardan heyecanlardan sorumluluklardan. Ya caresiz hasta olsak ne yapacaktik sukur bugunlerimize. bazilarinin gozunde bu halimizi gorunce sacmaliyorsun sninkide dert mi deyip gulenlerde oluyor ne takintilisin kafayi siyirmissin hasta misin diyenlerde. ben ne oldugumu bilmiyorum belki hastayim belki deli belki hic birseyim yok. ama ben bu hali yasiyorum. ölmekten korkuyoruz diye hepimize kiziyorum kendimizi hic bir gun adam gibi yasatamiyoeuz kidiyorum ne diye olmekten korkuyoruz zaten zindan ettik herseyi kendimize diyorum. koziyorum bize sonrada uzuluyorum neden boyle olduk nerede bizi buldu bu dert diye. uzun yazdim kizlar uzgunum bu aralar ayetel kursiye ihtiyacim var okursaniz sevinirim saglikli sihhatli kalalim ins

bir gun korktugumuz endisesini duydugumuz ne varsa bitecek. bir aci bir korku insani nereye kadar yorar nereye kadar dibe cekebilir ki elbet bu acininda dinecegi bir kör kuyusu vardir. her gun bugun endise etmeyecegim diye soz veriyorum basima gelecek aci agri bel ne varsa ben korksamda gelecek korkmasamda hic olmazsa o acilar belalar gelmeden guclu durmayi ogren diyorum. sonr sasiriyorum olaylar karsisinda guclu dik durdugumu gordukce bn nelere dayanmisim aslinda onca sene faekind olmadan Rabbim daha da guc versin aferin masallah bana deyip kendime bildiginiz gaz veriyorum ya d kandiriyorum hangisini derseniz artik. planlar yapmaktan hayati surekli kontrol etmeye calisip hep yolund gitmesini istemekten yorulmusuz aslinda biz. niye biliyor musunuz younda gitmedigi an planlar iste o zaman tepe taklak oluyoruz. belki kendimi biraktim belki kendimi saldim adi ne olursa olsun hayati hep surprizlerini yasayarak ogrendim aslinda planladigimi yasayarak degil. simdi wvet hastalik olmayan mucize dedikleri hamilelikten korkuyoruz bizr getireveklerinden ataklardan heyecanlardan sorumluluklardan. Ya caresiz hasta olsak ne yapacaktik sukur bugunlerimize. bazilarinin gozunde bu halimizi gorunce sacmaliyorsun sninkide dert mi deyip gulenlerde oluyor ne takintilisin kafayi siyirmissin hasta misin diyenlerde. ben ne oldugumu bilmiyorum belki hastayim belki deli belki hic birseyim yok. ama ben bu hali yasiyorum. ölmekten korkuyoruz diye hepimize kiziyorum kendimizi hic bir gun adam gibi yasatamiyoeuz kidiyorum ne diye olmekten korkuyoruz zaten zindan ettik herseyi kendimize diyorum. koziyorum bize sonrada uzuluyorum neden boyle olduk nerede bizi buldu bu dert diye. uzun yazdim kizlar uzgunum bu aralar ayetel kursiye ihtiyacim var okursaniz sevinirim saglikli sihhatli kalalim ins

canım seni öyle iyi anlıyorum ki.. evet bunlar geçecek belkide biz çekiyoruz kendimize yaşadıklarımızı
Her sabah hamile olduğumu bilerek ve korkarak uyanıyorum içimde can taşıyorum ve endişe ediyorum belkide normal bu yaşadıklarımız
Belki herkes yaşıyor ama biz biraz daha fazla olarak yaşıyoruz ve hissediyoruz bu endişeleri korkuları..
Önceden bebek gördüğümde içim giderdi benimde olsun derdim.. Şimdi korkar oldum bebekten bile
Nedenini çok iyi biliyorum yaşadığım endişe ve korkudan dolayı.. Halbuki dediğin gibi hayat akışında gidiyor bizim planladığımız gibi değil..
Bazen ne düşünüyorum biliyormusun bunun olumlu tarafları da var.. Bu hastalığı bu korkuları yaşarken Allaha yakın hissediyorum ve çok dua ediyorum
Belkide biz Allahın sevdiği kullarıyız.. Rabbim bu sayede bizi kendine dine daha çok yöneltti..
Geçen gün yine kadınlar kulubunde birini okudum hamileliği boyunca kusmaktan artık kan kusmaya başlamış 2 kere mide kanaması geçirmiş
Doğum yapmış ve diyor ki inanamıyorum o günleri atlattığıma demiş..
O da başka zorluklarla yaşamış.. Biz ise başka bir zorlukla geçiriyoruz yani demek istediğim herkes bir şeyler yaşıyor bunu anladım...
Ben çok samimi söylüyorum evlatlık almayı bile düşündüm asla çocuk yapamam diyordum.. Korunmasız ilişkiden nasıl korkuyordum!!!
Ama ne oldu Allah korunurken verdi bana.. Belki de bir mucizeydi benim için..
Bu haftalarıma gelmiş olmak bile mucize benim için çok samimi söylüyorum yaşamaz bu çocuk diyordum öyle kötü ataklarım streslerim oldu ki
Bırak çocuğu ben bile çok yaşamam diyordum... Başıma kötü bir hastalık gelmiş gibi algıladı hep beynim hamileliği
Anneme diyordum ki içimde yabancı bir madde var (tövbe Yarabbim!!!) öyle geliyordu..
Şimdi en azından o kadar bakmıyorum ama ben eski ben değilim 3 ay önceki halimle şimdiki halim arasında çoook fark var..
Diyeceğim o ki hamilelik boyunca bizim korkularımız pek biticek gibi görünmüyor azalır elbet ama bitmez yinede her günüme ççoook şükür
Bol bol dua et.. Bende ediyorum sana da can-ı gönülden ayetel kursi okyacağım söz veriyorum..
İnşallah mutlu günler bizi bekliyor canım.. Hiç birşey sonsuza kadar sürmüyor..
Belkide bizim mucizelerimiz derdimizin dermanı olacak..
Evet biz çok güçlüyüz... Biz isyan etmiyoruz!!!! Etmiyorum etmeyeceğim..
Rabbim dualarımızla yüzümüze gülecek.. Birbirimize destek olalım dua edelim...

Haklısın melekcim hem de çok daha çok Allaha sığınıyoruz. bu düşünceler nereye kadar gider ki zaten. kendime telkin etmek iyi geliyor ama yeterli gelmiyor maalesef. herşey güzel olacak öyle umut ediyorum

Haklısın melekcim hem de çok daha çok Allaha sığınıyoruz. bu düşünceler nereye kadar gider ki zaten. kendime telkin etmek iyi geliyor ama yeterli gelmiyor maalesef. herşey güzel olacak öyle umut ediyorum

Yeterli gelmese de pes etmek yok.. Burada çok şiddetlenince korkularım kötü olunca yazıyorum
Arkadaşlar bana aynı cümleleri kurmaktan söylemekten belki bıktılar ama ne yapayım iyi geliyor işte..
Aynı şeyleri yüzlerce defa duymaya razıyım
O ben çook çook kötüydüm senin gibiydim hatta senden beterdim ama şimdi iyiyim lafı varya
İnan dünyalara bedel oluyor o an benim için..
Ozaman diyorum benimde geçecek.. Çünkü bazı zamanlar sanki bitmeyecek hapsolmuş gibi hissediyorum
O duygu gerçekten çok kötü..
Aklından ne geçiyorsa iyi ve ya kötü buraya yaz ben şahsen çok rahatlıyorum...
Kimseye söyleyemediğim şeyleri bile bazen yazabiliyorum
En azından biri çıkıp bende senin gibi düşündüm hamileyken dediğinde inan rahatlıyorum..

Slm kizlar nasilsiniz ben cok kotuyum depresyon ve panik atagin dibindeyim resmen ve evet artik iyi olamayacagimi dusunuyorum ilaca basladim dun cocugu emzirmeyi biraktim lustrale basladim sabahlari yarim aliyorum birde spraktin surup ama hic iyi degilim muthis basim donuyor ne zaman kendime gelicem ya da gelicekmiyim cocugu hala bunyem kabul etmedi nasil buyutcemi dusunuyorum allahim yardimcimiz olsun iyi olmicam ben herhalde lustral kullanan varmi nasil panik atagada iyi geliyormu cocuk emmek istiyor o agladikca aglamak geliyork zordayim dua edin ne olur bebegime bakamiyorum durdugu
yerde duramiyorum canim cikacak gibi cok bulanik dusuncelerim var

Slm kizlar nasilsiniz ben cok kotuyum depresyon ve panik atagin dibindeyim resmen ve evet artik iyi olamayacagimi dusunuyorum ilaca basladim dun cocugu emzirmeyi biraktim lustrale basladim sabahlari yarim aliyorum birde spraktin surup ama hic iyi degilim muthis basim donuyor ne zaman kendime gelicem ya da gelicekmiyim cocugu hala bunyem kabul etmedi nasil buyutcemi dusunuyorum allahim yardimcimiz olsun iyi olmicam ben herhalde lustral kullanan varmi nasil panik atagada iyi geliyormu cocuk emmek istiyor o agladikca aglamak geliyork zordayim dua edin ne olur bebegime bakamiyorum durdugu

Canım en başından başlatmaları lazımdı seni ilaca ah canım benimm :(
Ne kadar oldu ilaca başlayalı? canım en geç 3 hafta sonra toparlamaya başlayacaksın sakın umutsuzluğa kapılma geçiyor Gülcüm inan geçiyor..
Desirel gecemi verdi? Onu da iç canım ilaçlar çoğu zaman mucize yaratır..
Dualarım seninle Gülüm..

Desyrel uyku bozuklukları için kullanılıyormuş.İçsen belki biraz gevşersin.Ben de ilaç kullanıyorum ama süt de veriyorum.Emzirirken de ilaç kullanabilirsin ama senin seçimin tabii ki.Keşke ilaç kullanmıyorken sütünü sağıp saklasaydın.

Çocuğu kabul etmemek diye bişey düşündüğünü sanmıyorum.Senin düşündüğün, bu kötü durumda bir de çocukla mı uğraşıcam? dır...Üzülme alışamadım diye.Baş dönmesi de ilaçtandır malum.Bir de benim hamilelikte baş dönmem gçmeyince netten araştırmıştım, diyordu ki "panik atak-depresyon baş dönmesi yapar.Eğer kuvvetliyse bunlar, baş dönmesi artar. Bir de eğer tekrar panik atak geçiricem diye tedirgin olursan o düşünce de baş dönmesi yapar." İşte başının dönmesinin ilaçla birlikte bu da sebebi olabilir.İnşallah en kısa sürede ilaç etkisni gösterir ve daha iyi hissedersin.

Çok geçmiş olsun:( Çok üzüldüm. Rabbim hayırlı şifalar versin herkese İlaçlarınI ihmal etme geçecek inş.

gül canım sakin ol,yaşadıklarının aynısını dibine kadar yaşadım,ilk doğumumdan sonra logusalık depresyonunu girdim ardından panik atak oldum.kızımı tam 7 ay boyunca kabullenemedim,pişman olmuştum dogurduguma sevmediğimi düşünüyordum birde üstüne bu düşüncelerim için kendimden nefret ediyordum ,ağlama krizlerine giriyordum çarpıntılarım oluyordu acillik oluyordum ,öleceğimi düşünüyordum..kızımı emzirmeyi seçtiğim için ilacada başlamadım ama çok zor günler geçirdim çok zorrr anlatmak kelimelere dökmek imkansız..bu hastalık anlatılabilecek bişey değil..sonra sonra kızım benim dünyam oldu ilaca başladım 2-3 haftada etkisi başladı,sende başlamışsın ilaca merak etme daha iyi olacaksın azcık daha sabret sormak istediğin bişey olursa çekinme sor..ALLAH yardımcın olsun

kızlar slm,herşey güzel giderken pazar sabahı bir gözümü açtım duvarlar dönüyor hemen acile gittik kan testi tansiyon normal çıktı bebeğimde iyi çok şükür,tm geçti derken bugun evi temizlerken yine hafiften döndü..korkmaya başladım bu normal bişey mi sizinde dönüyor mu,yoksa bir rahatsızlık belirtisi mi yada yine benim panik atak geri mi dönüyor ..çok moralim bozuk çok korkuyorum ya tekrarlamaya devam ederse,şimdi korkudan sürekli tetikte bekler oldum ..

kızlar slm,herşey güzel giderken pazar sabahı bir gözümü açtım duvarlar dönüyor hemen acile gittik kan testi tansiyon normal çıktı bebeğimde iyi çok şükür,tm geçti derken bugun evi temizlerken yine hafiften döndü..korkmaya başladım bu normal bişey mi sizinde dönüyor mu,yoksa bir rahatsızlık belirtisi mi yada yine benim panik atak geri mi dönüyor ..çok moralim bozuk çok korkuyorum ya tekrarlamaya devam ederse,şimdi korkudan sürekli tetikte bekler oldum ..

Diğer mesajlarımda da yazmıştım, benim başım 7 ay sürekli döndü.Geçecek diye bekledim, bazen azaldı sadece.Ama geçmedi.Tansiyonumu neredeyse her dakika ölçtüm, şekerime baktım, kansız kaldım diye kan ilacını ikiye çıkardım, vitaminimi hiç aksatmadım ama yine aynıydı.Panik atak için ilaca başladım, o zaman bile geçmedi.Tansiyonun, şekerin, kan değerlerin normalse, bebeğin de iyiyse (zor ama) fazla üstünde durmamaya çalış.Sadece daha dikkatli ol ki dengeni koruyabilesin.İnşallah daha iyi olursun.

Arkadaslar cok sagolun desteginiz icin allah razi olsun gecicek dimi ya o cocugu sevmedigim dusuncesi varya mahvediyor zaten kimseye soyleyemiyorum ya gecmezse alisamazsam diye kafayi yiyorum cocuga bakinca cok uzuluyorum bugun cocuk doktoruna sordum lustral ve sipraktin kullanirken emzirsem diye anne sutunun faydasi ilac zararindan daha cok bence emzir diyo ama internette cocukda etki eder huzursuzluk yapar zarari olabilir diyo of of allahim yardimcimiz olsun ne yapacagimi bilmiyorum hic sizleri cok seviyorum iyiki varsiniz ilac etki edince belki cocugada alisirim hatta kesin insallah.

Arkadaslar cok sagolun desteginiz icin allah razi olsun gecicek dimi ya o cocugu sevmedigim dusuncesi varya mahvediyor zaten kimseye soyleyemiyorum ya gecmezse alisamazsam diye kafayi yiyorum cocuga bakinca cok uzuluyorum bugun cocuk doktoruna sordum lustral ve sipraktin kullanirken emzirsem diye anne sutunun faydasi ilac zararindan daha cok bence emzir diyo ama internette cocukda etki eder huzursuzluk yapar zarari olabilir diyo of of allahim yardimcimiz olsun ne yapacagimi bilmiyorum hic sizleri cok seviyorum iyiki varsiniz ilac etki edince belki cocugada alisirim hatta kesin insallah.

Canım zaten emn ol ki şuanki ruh halinden dolayı alışamıyorsun çocuğa.. Zaten ilk zamanlarda alışamaman da normalmiş.. Canım bende olsam emzirirdim heralde lustral çok ağır bir ilaç değil sen internetten bakma bu şeylere internetten bakarsan hamileyken hiç bir ilaç kullanımını önermiyorlar neredeyse.. Doktorun bir bildiği varmış ki söylemiş bunu sana... Kendini iyi hissetmeye başladığın zaman çocuğunu da seveceksin.. Zamana bırak duygularını zorlama kendini.. Bende neler yaşadım biliyorsun hamileliği bile zar zor kabullendim.. Nedeni ise kötü psikoloji.. Rabbim yardımcın olacak canım.. İnan ki hiç birşey kalmayacak.. Bize burdan herşey düzeldi diye yazacaksın bize de umut olucaksın :)

canim benim ne kadar sansli oldugunu bir dusun sen bu hastalig ragmen dunyayay bir can getirdin cocugunu sevemeyeceginide nereden cikardin. hepimiz aynıyiz korkularimizin kaynagini bebeklerimize hamilr kalmak ya da onlara bakamama endiseside tetikliyor bazen. bu hastalik yuzunden kendini boyle hissediyorsun ama hepsiiiiiiiiii gececek :-) ilac kullanimin gelinc eger sen hayata daha iyi baknazsan yanindakilerde bakamaz. hep kendime sunu soyluyorum ucaklarda oksijen masjeni once kendinize sonra cocugunuza takin diyorlar demek ki biz kendimize bakamadan onlarada faydali olamiyoruz once sen anne olmak fedakarlik gerektirir diyorlar biz dibine kadar korku yasarken bunu yapmaya calisiyoruz ama fedakarlik yaptigimizi bikecek kadar iyi olmamizda sart

Son düzenleme:

slm gülcüm normalinsanlar bile lohusalık depresyonuna giriyor bizhayli hayli giriyoruz bende kızımı doğurduğumda öyleydim yerimde duramıyordum sanki içimde bir bomba vardı heran patlıycak gibioluyordum kendimi camdan atasım geliyordu dr.lar ilaç vermedi yürüyüşşş yap kendini rahatlatmaya çalış dedi yada emzirmeyi bırak dedi benim sana tavsiyem bebişimi emzirme biberona alıştır ve sana iyi gelen ilaçlarını iç çokkötü olursan anlık sakinleştiriciler ver hemen etki ediyor onlardan kullan bebeğinide emzirme pozisyonunda hiçtutma çünkü o belli bir zaman meme vericeksin sanıyor biraz acı veriyor ama öyle yapmakzorundasın senin iyi olman lazım iyiolki bebişinlede güzel ilgilenebilesin inan zamanla hepisi geçicekk emmedende sağlıklıolurlar anne sütüne çokyakın mamalar varrr hiçkorkma ve kendine de eziyet etme Rabbim dermansız dert vermesin ilaçlar bizi yeniden doğmuş gibi yapıyor bunun bile kıymetini bilmemiz lazım Rabbim sabır ve acil şifalar versin üzülme bebeğini canından fbile fazla seviyorsun bunu da unutma...

güllllll..... çok üzüldüm canım ya.umarım en kısa zamanda ilaç etkisini gösterir de sen de bebeğin de rahatlarsın.daha 40'ınız yeni çıktı canım aslında normal bazı yaşadıkların.hormonlar eski seviyesine çekilirken gel-gitler yaratıyor.işte panik atakla birleşince böyle oluyor.ama lütfen kendini suçlama bebeği niye kabullenemedim diye.zaman gerekiyor.kolay değil hamileliğimizi bile normal yaşayamadık ki biz sonrası mükemmel olsun.bunlar da geçecek.sen sadece sakin olmaya çalış.bir de baş dönmeleri bende de var.uykusuzluk ve yorgunluk da baş dönmesi yapıyor.iyi olacağız canım.bebişlerin sorunlarını paylaşacağız burdan.lütfen kendini bırakma.

Canlarim benim ya allah razi olsun sizlerden kayinvalidemle kaliyoruz suan ozellikle sabahlari kalkinca cok kotuyum cocukla felan ilgilenemiyorum yatmak kotu oluyor ama kalkincada kotu yatakta ter icinde kaliyorum resmen bunaltidan sabirla ilacin etki etmesini bekliyorum lustral insallah iyi bir ilactirda iyi gelir aslinda dort gun oldu fayda etsin artik allahim sen ver sifamizi

Canlarim benim ya allah razi olsun sizlerden kayinvalidemle kaliyoruz suan ozellikle sabahlari kalkinca cok kotuyum cocukla felan ilgilenemiyorum yatmak kotu oluyor ama kalkincada kotu yatakta ter icinde kaliyorum resmen bunaltidan sabirla ilacin etki etmesini bekliyorum lustral insallah iyi bir ilactirda iyi gelir aslinda dort gun oldu fayda etsin artik allahim sen ver sifamizi

Allah sabredenlerle beraberdir biraz daha sabir o kadar dayandin iki hafta daha sık disini canim benim

Merhabalar kızlar nasılsınız?inşallah herkes iyidir!!bebişle bizde idare ediyoruz tehlikeli zamani atlattik artik doğumu beklemekteyiz..tabii bu süreçte benim panikler çoğaldı...doğum yaklaşınca tedirginlikler gene arttı.... korkuyor muyum heycanlanıyor muyum tedirgin miyim anlayamadım kendimi...garip bir duygu içerisindeyim..uykusuz geceler geçiyor...hep doğumu düşünmekten başka bir şey düşünemiyorum...bana dua eder misiniz kızlar...allah hepimize kolaylık versin...inşallah bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız............

Back