Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhabalar kızlar nasılsınız?inşallah herkes iyidir!!bebişle bizde idare ediyoruz tehlikeli zamani atlattik artik doğumu beklemekteyiz..tabii bu süreçte benim panikler çoğaldı...doğum yaklaşınca tedirginlikler gene arttı.... korkuyor muyum heycanlanıyor muyum tedirgin miyim anlayamadım kendimi...garip bir duygu içerisindeyim..uykusuz geceler geçiyor...hep doğumu düşünmekten başka bir şey düşünemiyorum...bana dua eder misiniz kızlar...allah hepimize kolaylık versin...inşallah bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız............

Allah kolaylıklar, ferahlıklar versin. İnşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın ve panik ataktan kurtulursun.Hayırlı bir doğum dilerim.

kizlarr slmlar...uzun zamandir giremedim son zamanlar baya zor gecti,agrilar,sancilar ve tabiki olmassa olmazz ataklar... 28 ocak sabahi dogum yaptim,elhamdülillah,ikimizsde iyiiz,buda ilk dogumum gibi normal oldu,inanmiycaksiniz ama basardim,öyle korkuyordumkii hic yapamiycamm sandim ama 3 saatte kizim dünyaya gözlerini actii...simdi tam 1 haftalik olduk..emziremiyorum yine ilaclarima hemen basladim,insallahh her sey daha iyi olacak....
dogumdan beri gün icerisinde beni bogan sikintilarim,hala var!!!ama galiba hormonlarda cok etkiliyor,sanki hamileligin ilk basindaki gibiyim,midem bulaniyor basim dönüyor agriyor...hepsi hormonal dedi hastanede doktor ama ben hep en kötüsünü düsünüyorum...insallahh daha iyi olacazz..
insallahh Rabbim hepimizin yardimcisi olsunn....

kizlarr slmlar...uzun zamandir giremedim son zamanlar baya zor gecti,agrilar,sancilar ve tabiki olmassa olmazz ataklar... 28 ocak sabahi dogum yaptim,elhamdülillah,ikimizsde iyiiz,buda ilk dogumum gibi normal oldu,inanmiycaksiniz ama basardim,öyle korkuyordumkii hic yapamiycamm sandim ama 3 saatte kizim dünyaya gözlerini actii...simdi tam 1 haftalik olduk..emziremiyorum yine ilaclarima hemen basladim,insallahh her sey daha iyi olacak....
dogumdan beri gün icerisinde beni bogan sikintilarim,hala var!!!ama galiba hormonlarda cok etkiliyor,sanki hamileligin ilk basindaki gibiyim,midem bulaniyor basim dönüyor agriyor...hepsi hormonal dedi hastanede doktor ama ben hep en kötüsünü düsünüyorum...insallahh daha iyi olacazz..
insallahh Rabbim hepimizin yardimcisi olsunn....

Gözün aydın.Allh iyi günlerde, sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin.

Gül lohusalık ÇOk Zor bir dönem Sabret.Hele o terleme yok mu'Şanslısın ki KIŞ ayındayız Ben çok çektim Kuzum inan hormonlar normale döndükçe Geçecek Allah güç kuvvet versin.

Çiftetelli çok güzel bir haber bu canım gözün aydıınn... Lütfen bize yaz ara sıra bebişten fırsat buldukça... İlaçlarına başlaman çok iyi olmuş eminim lohusalığı daha kolay geçireceksin bu vesileyle... Ben çok şükür iyiyim kızlar sıcak baslamaları başladı yorganla falan yatamıyorum gece uyuyamıyorum.. Ama psikolojim çooook şükür iyi..
En önemlisi de bu hepsine katlanırım diyorum yeterki anksiyeteler gelmesin...
Gülcüm durumundan haberdar et bizi sık sık seni çok merak ediyorum...

Rinaa en zor günlerin sanırım bu günler doğum korkusu.. az kaldı canım sabret.. İnşallah güzel günler yakında

Hepinizi çoooook seviyorum... Dualarımdasınız...

Melek ben ayniyim canim ya ne zaman gecer bilmiyorum efrah inan canim kis olmasina ragmen o terlememi anlatamam pijamami gectim yorgan islaniyor ama bunalimimdan terliyorum o dusunceler terletiyor cok zor gercekten gecermi eski halime donermiyim bilmiyorum tum hamilelere tavsiyem kendimizi hep doguma adapte ediyoruz ama depresyon olursa sonrasi daha zor hic korkmayin dogum oyle yada boyle en fazla iki gunde bitiyor ama depresyon gun gectikce bitmek yerine artiyor ben hep dogum olunca hepsi bitecek diye hazirladim kendimi belkide ondan oldu ilac almaktada gec kaldim suan cok zordayim hele sabahlari ruh halim cok kotu dusunceler beni boguyor allahim yardimcimiz olsun ben gibi kotu bi logusalik yasayipta atlatan iyi olan varmi beni iyi olamam korkusu gun gun dahada sariyor.

Melek ben ayniyim canim ya ne zaman gecer bilmiyorum efrah inan canim kis olmasina ragmen o terlememi anlatamam pijamami gectim yorgan islaniyor ama bunalimimdan terliyorum o dusunceler terletiyor cok zor gercekten gecermi eski halime donermiyim bilmiyorum tum hamilelere tavsiyem kendimizi hep doguma adapte ediyoruz ama depresyon olursa sonrasi daha zor hic korkmayin dogum oyle yada boyle en fazla iki gunde bitiyor ama depresyon gun gectikce bitmek yerine artiyor ben hep dogum olunca hepsi bitecek diye hazirladim kendimi belkide ondan oldu ilac almaktada gec kaldim suan cok zordayim hele sabahlari ruh halim cok kotu dusunceler beni boguyor allahim yardimcimiz olsun ben gibi kotu bi logusalik yasayipta atlatan iyi olan varmi beni iyi olamam korkusu gun gun dahada sariyor.

Gülcüm ilaçların etkisini göstermesi enaz 2 hafta daha çok yeni.. Biliyorum çırpındıkça batıyor gibisin şuanda..
Ama inan bana geçecek rahatlayacaksın ilaçlarla.. Sakın ihmal etme ve aynı saatinde içmeye çalış ilaçlarını canım..
Aynı benimde sabahları çok kötü olurdu gözümü açmaya uyanmaya korkardım kalp çarpıntısıyla uyanırdım ve kötü düşüncelerle..
Gece sabaha göre bir nebze de olsa daha iyi gibi olursun..
Canım benim inan geçecek.. Kendine çok dikkat et..

güll ilk kizimda dogumdan sonra bende senin gibiydimm,anlatamamm ancakk yasayann bilir o ruh halini...öyle bir hale gelirdimki,yazikk minik yawrum bi kösede yatardi ben onu bile almayi istemezdim,yada aglamasin yeterki diye kucagimdan indirmezdim :( dogumdan bir hafta sonra emzirmeyi birakip ilaclarima basladim ve elhamdülillah gün günn daha iyi hisssettim...korkmaa nolurr gececekk insallah bu günlerr
bak simdi ikinci dogumumu yaptim,bol panikli,depresyon icerisinde ve anksiyete ataklari gün boyu gecemeyen bir hamilelik yasadim...inann bende hic bitmiycek saniyordum,bugün 8.günüm ilaclarimi kullaniyorum ve inanayorumm gececekk...sende inann...ve icin istemez belki ama yawrunda teselli bull...ben öyle yapiyorum...
bide terlemelerii sadece bunalimina yorma,dogum sonrasi alti hafta zaten cok normalmiss,bende senin gibiyim,üzerimde 5 dak fazla bisey kalmiyor....
sagliklaa ve duaylaa...Allah yardimcimizz olsunn....

Çiftetelli çok güzel bir haber bu canım gözün aydıınn... Lütfen bize yaz ara sıra bebişten fırsat buldukça... İlaçlarına başlaman çok iyi olmuş eminim lohusalığı daha kolay geçireceksin bu vesileyle... Ben çok şükür iyiyim kızlar sıcak baslamaları başladı yorganla falan yatamıyorum gece uyuyamıyorum.. Ama psikolojim çooook şükür iyi..
En önemlisi de bu hepsine katlanırım diyorum yeterki anksiyeteler gelmesin...
Gülcüm durumundan haberdar et bizi sık sık seni çok merak ediyorum...

Rinaa en zor günlerin sanırım bu günler doğum korkusu.. az kaldı canım sabret.. İnşallah güzel günler yakında

Hepinizi çoooook seviyorum... Dualarımdasınız...

melekkkkinsallahh darisii basinaa....insanin gercekteenn icinden büyük bir yük cikiyormus :)) korktugum gibi cokk cokk kötü olmadimm,ama yinede sikintilarr devaqm ediyorr,tabi ilaclarda yavas yavvas etki etmeye basliyor,insallahh daha iyi olacammm...9 ay bana yetti cidden tekrarr mutlu olmak,icimin rahat olmasini istiyorum....Allahtan minik kizim,büyük kizim gibi degill masallahhh,sessizz sakinn,ins degismezz :)))
ins dahaa sik yazmaya caliscamm....ve boll boll dua edicemm hepimizz icinn....

mrb kızlar dra gittim nstde sancım çıktı...çatı muayenesi yapıldı açılma yok bebekte uykarda...yürüyüş yap dedi..kötüyüm ataklarım başladı sancıyla birlikte....şimmdi sancım 10 dakkayla geliyor dr suyun gelirse ve kanaman olursa ancak gel dedi...ben nasıl dayancam bilmiyorum....sancim dahada artarsa açılma olmazsa bebek aşağıya inmezse sezeryan olcak çok korkuyorum... bana dua edin kızlar ihtiyacim var....:(((

mrb kızlar dra gittim nstde sancım çıktı...çatı muayenesi yapıldı açılma yok bebekte uykarda...yürüyüş yap dedi..kötüyüm ataklarım başladı sancıyla birlikte....şimmdi sancım 10 dakkayla geliyor dr suyun gelirse ve kanaman olursa ancak gel dedi...ben nasıl dayancam bilmiyorum....sancim dahada artarsa açılma olmazsa bebek aşağıya inmezse sezeryan olcak çok korkuyorum... bana dua edin kızlar ihtiyacim var....:(((

Canımm kıyamam sana yaa :( dualarım seninle... belki de doğurmuşsundur mesajını şimdi gördüm..
Sezeryandan korkma bence normal doğumun stresi daha fazla sezeryana yarım saatte girip çıkarsın Allahın izniyle..
İnşallah bitmiştir kurtulmuşsundur canım..
Dayanacaksın ve Allahın izniyle yavruna kavuşacaksın
Lütfen haberdar et.. Güzel haberlerini bekliyorum canım..

Slm arkadaslar nasilsiniz bugun kayinvalidem gitti tam iyi gibiyim derken gene gittim ya ne kadar sacma dusuncelerim var nereye kadar birileriyle ama sanirim buna alismam icin yalniz kalip basarmam lazim normal hayatima donup yasamaktan keyif almayi cok istiyorum ve sayenizde iyi olacagima inanmak istiyorum ilginiz beni cok mutlu ediyor cok buyuk desteksiniz bana inanin birde bebegimi emziriyorum artik allahim korusun dert vermesin insallah birsey olmaz sadece dayanabildigim kadar biraz daha lustrali yarim yutucam herkeze kolayliklar diliyorum.

Slm arkadaslar nasilsiniz bugun kayinvalidem gitti tam iyi gibiyim derken gene gittim ya ne kadar sacma dusuncelerim var nereye kadar birileriyle ama sanirim buna alismam icin yalniz kalip basarmam lazim normal hayatima donup yasamaktan keyif almayi cok istiyorum ve sayenizde iyi olacagima inanmak istiyorum ilginiz beni cok mutlu ediyor cok buyuk desteksiniz bana inanin birde bebegimi emziriyorum artik allahim korusun dert vermesin insallah birsey olmaz sadece dayanabildigim kadar biraz daha lustrali yarim yutucam herkeze kolayliklar diliyorum.

Gülcüm iyi olacaksın hatta olmaya başladın bile.. O hayattan zevk almamak hep ağlama isteği inan 3 ay yaşadım nasıl bir zorluk olduğunu çok iyi bilirim canım...
Şuan ciddi anlamda düzelme ve değişme var bende bu da beni çok sevindiriyor şimdi korktuğum tek şey aynı senin yaşadığın durum lohusalık depresyonu...
Ama ilaç kullandığım için belki yaşasam bile daha hafif atlatırım diye umut ediyorum..
Ne depresyonlar ne anksiyeteler atlatmış insanlarız biz diyorum sonra onu mu atlamayacağız.. :)
Sabrediyoruz canım Allaha tevekkül edip bol bol dua edip ilaçlarımızı da içip iyi oluyoruz.. :)
Kendine dikkat et canım benim normal hayatına döneceksin en kısa zamanda eminim
Ama iyi olduğunda da yaz bize... öptüm canım...

Gülcüm iyi olacaksın hatta olmaya başladın bile.. O hayattan zevk almamak hep ağlama isteği inan 3 ay yaşadım nasıl bir zorluk olduğunu çok iyi bilirim canım...
Şuan ciddi anlamda düzelme ve değişme var bende bu da beni çok sevindiriyor şimdi korktuğum tek şey aynı senin yaşadığın durum lohusalık depresyonu...
Ama ilaç kullandığım için belki yaşasam bile daha hafif atlatırım diye umut ediyorum..
Ne depresyonlar ne anksiyeteler atlatmış insanlarız biz diyorum sonra onu mu atlamayacağız.. :)
Sabrediyoruz canım Allaha tevekkül edip bol bol dua edip ilaçlarımızı da içip iyi oluyoruz.. :)
Kendine dikkat et canım benim normal hayatına döneceksin en kısa zamanda eminim
Ama iyi olduğunda da yaz bize... öptüm canım...

Insallah canim ilacin fayda edip duzelecegime sonuna kadar inanmak istiyorum benim gibi yasamazsin canim emin ol korkma ben ilacsiz cok zorladim kendimi ve hep ilerledi benim hastaligim hamileligi gecirdigim yetmiyor gibi birde dogunca bir ay ilacsiz gecirdim oda beni dibe cekti kendime hicbir konuda guvenim kalmadi allahim versin sifamizi bebeklerimizi ailemize bakma gucu versin insallah.

ben de ne yazık ki panik atak hastasıyım.ilaç kullanıyordum,ama hamile olduğumu öğrenince kestim.şuan 12.haftamı doldurmaktayım.o kadar çok korkuyorum ve endişeleniyorum ki anlatamam.
sizin mesajlarınızı okudum.çoğu eskide kalmış mesajlar.umarım mesaj sahipleri iyileşmişlerdir.ben de psikiyatriye gittim,doğru nefes tekniğini anlattı.ilaç vermedi,fakat ondan önceki psikiyatrım ise passiflorayı verdi.kadın doğum uzmanım ise zorunlu kalmadıkça kullanma dedi.ben de passiflorayı ,bebeğimin sağlığı için ancak ölecek gibi olduğum anlarda kullanıyorum.açık birşey var ki bu durum çok zor.evet,sizde hiçbirşey yokmuş gibi görünüyor,hayatınızda herşey yolunda ama içsel sıkıntı,nefes darlığı,oturamama,yatamama gibi birçok sıkıcı durum hayatınızı mahvediyor.bir de yaşamayan bilemez.kafamı da dağıtmaya çalışıyorum,ne yapsam ne etsem diye düşünüyorum ama beyninize hükmedemiyorsunuz.bir de şimdi mide bulantım var.bebeğimden dolayı biliyorum ama panik atak rahatsızlıklarına benzer durumlar yaşadığım için karıştırıyorum......dua da ediyorum,sürekli..evet,bu hastalık bizi öldürmeyecek,yaşamaya devam edeceğiz ama şu süreç çok zor.kendinle savaşıp duruyorsun.yardım edebilir misiniz desem....düşünüyorum.bir mucize;Allah sıkıntılarımızı dağlara atsa,içimiz birden aydınlansa...huzurlu bir yaşamımız olsa....

ben de ne yazık ki panik atak hastasıyım.ilaç kullanıyordum,ama hamile olduğumu öğrenince kestim.şuan 12.haftamı doldurmaktayım.o kadar çok korkuyorum ve endişeleniyorum ki anlatamam.
sizin mesajlarınızı okudum.çoğu eskide kalmış mesajlar.umarım mesaj sahipleri iyileşmişlerdir.ben de psikiyatriye gittim,doğru nefes tekniğini anlattı.ilaç vermedi,fakat ondan önceki psikiyatrım ise passiflorayı verdi.kadın doğum uzmanım ise zorunlu kalmadıkça kullanma dedi.ben de passiflorayı ,bebeğimin sağlığı için ancak ölecek gibi olduğum anlarda kullanıyorum.açık birşey var ki bu durum çok zor.evet,sizde hiçbirşey yokmuş gibi görünüyor,hayatınızda herşey yolunda ama içsel sıkıntı,nefes darlığı,oturamama,yatamama gibi birçok sıkıcı durum hayatınızı mahvediyor.bir de yaşamayan bilemez.kafamı da dağıtmaya çalışıyorum,ne yapsam ne etsem diye düşünüyorum ama beyninize hükmedemiyorsunuz.bir de şimdi mide bulantım var.bebeğimden dolayı biliyorum ama panik atak rahatsızlıklarına benzer durumlar yaşadığım için karıştırıyorum......dua da ediyorum,sürekli..evet,bu hastalık bizi öldürmeyecek,yaşamaya devam edeceğiz ama şu süreç çok zor.kendinle savaşıp duruyorsun.yardım edebilir misiniz desem....düşünüyorum.bir mucize;Allah sıkıntılarımızı dağlara atsa,içimiz birden aydınlansa...huzurlu bir yaşamımız olsa....

Aydan merhaba.. Hoşgeldin.. Kimimiz doğum yapınca iyileştik kimimiz doğum yaptık lohusalık depresyonuna girdik.. Benim ataklarım artık dayanılmaz olduğu için ilaç kullanarak devam ediyorum hamileliğime Rabbime emanet ettim bebeğimi.. 8. haftadan beri ilaç kullanmama rağmen iyi olduğumu söyleyemem ilk zamanlarda ki kadar kötü değilim ama hep içimde korku ve tedirginlik var ve o dediğin sıkıntı.. Kötü düşünceler hiç bırakmıyor malesef ki :( Tek tesellim şuanda bebeğimin durumunun iyi olması..
Burada çok kötü olduğum zamanlar dayanamayacak gibi olduğum zamanlar hep yazıyorum.. İlk hamileliğimi öğrendiğimde aldıracaktım yavrumu buradaki arkadaşlar bana çok destek oldular.. Allah razı olsun onlardan.. Bu sıkıntılar biraz paylaştıkça hafifliyor gibi.. Bende böyle hissediyordum yada bende böyle düşünüyordum ama geçti şimdi iyiyim dediğinde biri içine kocaman bir umut doğuyor insanın.. İçinden aklından ne geçiyorsa yaz paylaş.. Burada kimse aaaa nasıl öyle düşünürsün demez sana..
Allaha emanet ol canım...

Gülcüm nasıl oldun? Daha iyisindir inşallah...

Cok sukur durdugum yerde durabiliyorum stresim cok azaldi bas donmem neredeyse kayboldu ama bulanik dusunceler hala var bazen hersey tuhaf geliyor ama duzeleceksin eskisi gibi olacaksin deyip teselli veriyorum kendime aslinda eskiden nasil dusunuyordum onu bile unuttum insallah buda gecer kendi benligimi bulurum gercekten merak ediyorum bu kadar agir duygular yasayipta atlatan hicbirsey olmamis gibi yasayan varmi bunlar kalici izler birakir diye cok korkuyorum onceden arada bi canim sikkin olupta keyifsiz oldummu depresyondayim herhalde diyordum pufff o neymis simdi depresyonun dibini yasiyorum

Back