• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar bu durumdan dolayı sanırım ataklarım çok kötü geri döndü
Depresyonum arttı.. Kalbimin çarpıntısı neredeyse hiç durmadı bugün halbuki iyiye gidiyordum
İçime taş oturdu sanki nefes aldırmıyor bana.. Stres yapmamam lazımmış nasıl yapmıyayım
Doktoruma çok öfkeleniyorum bazen benim durumumu biliyor halbuki bana bunu daha ortada birşey yokken söylememeliydi...
Yani olumsuz konuşmamalıydı...
Başka doktora gitmeye korkuyorum ya o da başka birşey söylerse diye...

Canim baska bi doktora gitmekten korkma bundan zaten kotu seyler duydum diyorsun ki bunlar sadece ihtimaller ben hicbir sorun olmadigina inaniyorum. Allahim gonlune huzur ferahlik versin insallah.

slm kızlar ,size bişey sormak istiyorum,benim tansiyonum evde 7-11 çıkarken doktor ölçünce 8-12 bazende 9-14 çıkıyor ,idrarda protein takibi yaptırıyorum çok şükür kaçak çıkmıyor ama doktorun yanında yüksek çıkması strese sokuyor beni,sizde de olan var mı?şimdi korkum ya sezeryan öncesindede yükselirse o zaman ne olacak?p.tesi randevum var beni şimdiden tansiyon sonucu strese soktu bile ..

Canim sakin ol inan hicbirsey olmuyor sezeryan benim korkulu ruyamdi asla yapamam hatta soka girerim diyordum ama hicbirsey olmadi korkulacak hicbirsey yok bir uyuyorsun bir uyaniyorsun. Mesela sonta cok acitiyor takilirken cikarilirken diye duymustum cok korkuyordum ama aci hissetmedim bile ben olduysam herkez olur inanin.

Kızlar merhaba.. Ben bir doktora daha gittim bugün
Çok olumlu konuştu en kötü ihtimal erken doğar dedi
Bebek çok iyi kan akışın çok iyi dedi..
Kafaya takacak bir durumun yok dedi...
Rahatladım.. Ama anksiyetelerim geri döndü...
Uyuyamıyorum yatamıyorum kalkamıyorum...
Ellerim terliyor.. Kalp çarpıntım sürekli devam ediyor...
Hazırda bekliyormuş demekki bu kadar stres bile yetti yani..
Ne kadar kötü bir psikolojim varmış yaaa... :(

canım benim bak ne güzel haberler almışsın daha da iyi olacaksın geri çağırma kötü düşünceleri iyi oldun daha önce yine olacaksın. artık sakin olmayı deneyeceğiz bize stres iyi gelmiyor . mutlu olduğun herşeyi yap bu güzel haber karşısında ohhh be de bu geçti de. çok şükür Rabbime bak ne mutlu sana :)

slm kızlar ,size bişey sormak istiyorum,benim tansiyonum evde 7-11 çıkarken doktor ölçünce 8-12 bazende 9-14 çıkıyor ,idrarda protein takibi yaptırıyorum çok şükür kaçak çıkmıyor ama doktorun yanında yüksek çıkması strese sokuyor beni,sizde de olan var mı?şimdi korkum ya sezeryan öncesindede yükselirse o zaman ne olacak?p.tesi randevum var beni şimdiden tansiyon sonucu strese soktu bile ..

canım benzer durumu ben yaşadım. normaldi çoğu zaman ama doktora giderken ve stres heyecan yaptığımda yüksek olurdu. ne yazıkki iyi örnek değilim sana canını sıkmak istemem ama 36. haftadan sonra preeklamsi yaşandı ve 38 haftada sezeryanla alındı bebiş. ilk haftalar doğumdan sonra devam etti. benim galiba normaldede tansiyon problemim vardı galiba ben psikolojik diye zannediyordum. belki senin durum farklıdır canım. sürekli takip et 14-9 u geçerse doktorunu hemen ara. bundan sonra tuzu sıfırla bol su iç canım

Canim benim cok sevindim. Erken dogsa bile cok sukur artik erken dogum tehlikesi kalmadi hep iyi haberlerini alalim insallah birbirimizin gercekten iyice alistim artik buraya bi ailemde burasi sizler oldunuz.

Çok şükür.Sevindim senin adına.Kan akışı iyiyse meraklanıcak bişey yok demek ki.Ya acaba ben de mi bu yüzden erken doğum yaptım?Takıldım bu konuya.Anksiyeten geçecektir bir kaç zaman sonra.Bebeğine bişey olmayacağına iyice kendini inandırdığında daha da sakinleşeceksin İnşallah.

Bugün aşı günüydü.TSH test sonucunu da götürdük aile hekimine.SOnuçlar normal dedi.Şükürler olsun biz de iyi haberler aldık.Allah kimseyi çocuğuyla, hastalıkla imtihan etmesin.

Çok şükür.Sevindim senin adına.Kan akışı iyiyse meraklanıcak bişey yok demek ki.Ya acaba ben de mi bu yüzden erken doğum yaptım?Takıldım bu konuya.Anksiyeten geçecektir bir kaç zaman sonra.Bebeğine bişey olmayacağına iyice kendini inandırdığında daha da sakinleşeceksin İnşallah.

Bugün aşı günüydü.TSH test sonucunu da götürdük aile hekimine.SOnuçlar normal dedi.Şükürler olsun biz de iyi haberler aldık.Allah kimseyi çocuğuyla, hastalıkla imtihan etmesin.

Canım senin haberlerine de çok sevindim inşallah Allah evlatlarımızla sınamasın bizleri..
Sen ayrıntılı ultrasona girmemiştin demi? İyi de yapmışsın bizim gibi insanlar için stresten başka birşey değilmiş

Canım senin haberlerine de çok sevindim inşallah Allah evlatlarımızla sınamasın bizleri..
Sen ayrıntılı ultrasona girmemiştin demi? İyi de yapmışsın bizim gibi insanlar için stresten başka birşey değilmiş

Yok giremedim.2li teste gittim, günüm geçmişti.3lü testte ise aç gitmem gerekiyomuş bilmiyodum.Bidaha da gidemedim.Vicdan azabı da çektim bi yandan.Ama dediğim gibi kabullenmeye çalıştım.Doktor herhangi bi terslik var dese ne yapacaktım ki?

Yok giremedim.2li teste gittim, günüm geçmişti.3lü testte ise aç gitmem gerekiyomuş bilmiyodum.Bidaha da gidemedim.Vicdan azabı da çektim bi yandan.Ama dediğim gibi kabullenmeye çalıştım.Doktor herhangi bi terslik var dese ne yapacaktım ki?

Dese benim gibi kendini yiyip bitirecektin... Şimdi perşembe günü için başka bir doktordan randuavu aldım
Ultrasonu çok iyiymiş bilmem neymiş.. Ne yapayım nereye atacağımı sapıttım kendimi
Anksiyetelerim sıkıntılarım öyle çok öyle çok ki... Sağ elim uyuşuyor.. Kalktığımdan beri ağlıyorum
Tükendim gerçekten tükendim..
Hamilelikte aklımı kaybetmezsem iyidir..
Ya da bir yerime birşey olmazsa iyidir...
Sabah sabah içinizi kararttım biliyorum
Lütfen iyi olmam için bana en azından bir ayetel kürsi okuyun kızlar lütfen..
Ben hep okuyorum hep.. Bazen okumaya bile gücüm olmuyor...

Dese benim gibi kendini yiyip bitirecektin... Şimdi perşembe günü için başka bir doktordan randuavu aldım
Ultrasonu çok iyiymiş bilmem neymiş.. Ne yapayım nereye atacağımı sapıttım kendimi
Anksiyetelerim sıkıntılarım öyle çok öyle çok ki... Sağ elim uyuşuyor.. Kalktığımdan beri ağlıyorum

canım okudum duanı Allah kabul etsin sende ne olursun sakin olmaya çalış inan çok güzel çıkacak sonuçların. buraya kızlar bebeğimi kucağıma aldım çok iyiyim yazacağın günleride göreceğiz Allahın izniyle hep birlikte

Melek uyusmalar bende de coktu kendine bunlarin normal oldugunu soyle kuzum bak dr hersey normal demis cok ii olck ins

Okudum.Allah kabul etsin.Allah ferahlıklar versin.Sana ve doğumunu bekleyen herkese.

Doktora gitsem ayrı dert, gitmesem ayrı dertti işte.Neyse çok şükür geçti.

Kan ilacı ve vitamin alıyosun di mi? İhmal etme.Kendi kendine dert buluyosun.Ultrason iyiymiş, kan akışı iyiymiş en önemlisi.Daha ne? Allah beterinden korusun.İkili test için gittiğimde ultrasonda bakmıştı doktor.Çocuğu strese sokmuşun demişti.Yapma böyle.Çocuk yorulup strese giriyormuş.Allah'ın izniyle hiç bişey olmayacak.Kendini üzdüğünle kalacaksın.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar kendimi daha iyi hissediyorum sürekli okuyorum..
Okudukça hafifliyorum.. En azından yemek yiyebiliyorum, uyuyabiliyorum buna bile çok çok şükür
Dualarınızı Rabbim size kat kat geri döndürsün inşallah sonuçta hiç tanımadığınız biri için dua ediyorsunuz..
Bende ediyorum inanın sizler içinde ediyorum.. Kendim içinde..
Kalktım akşamüstü yemek yaptım, öğlende azcık yürüdüm her yaptığım şeyde dua ettim yine dayanıklıymışım diyorum kendime
Domestikus hep olumlu düşünmeye çalışıyorum Allah'a tevekkül ediyorum.. Ama çoğu zaman beynim beni ele geçiriyor ne yazıkki..
Bilirsin sende...
Sen dışarı çıkamıyordun değilmi canım? Bugün sen geldin aklıma dışarı çıkamamakta çok zordur..
İnsan yalnız olmadığını bilince rahatlıyor gerçekten size yazmak sizinle konuşmak çok iyi geliyor..
Rabbim hepimizin bu sınavını tez zamanda ve hayırlısıyla vermeyi nasip etsin..

melekcim bak ne guzel yapmissin bugun aliskanlik haline getir mesela yuruyusi iyi gelecektir muhakkak. sevdigin insanlarla vakit gecir. daha da iyi olacaksin inan buna.hep dua ederiz sen iyi ol yeterki. bende bugun mide agrisindan mahvoldum ilk defa oldu ama cok kotu :-( ne yapacagimi sasirdim:-(

slm arkadaslar bende 3 yıla yakın panık atak hastasıyım 39 haftalık hamıleyım hamıle kaldıgımdan berı ılac içmiyorum bıraktım bebege zarar gelmesin diye snrada alıstım ilacsızlıga cok zor zmanlar geçirdim acillere gittim geldim bidaha gittim hep böyle gecti hamılelıgım hamdolsun şimdi daha iyiyim nefes almak bazen zorluyo benı kalbım hızlı carpıyo basım dönüyo ozmanda hamılelıkten diyorum içimi rahatlatıyorum ama tabı içimizdeki vesvese ye bogun egiyoruz bazen ya kötü bişey varsa ya kalp kriziyse vs.. hep böyle düşünmek de yoruyo insanı tabi ozmanda bebeğimi düşünüyorum onun hareketlerini görünce mutlu oluyorum doguma az zamn kaldı şimdide dogum korkularım basladı önceden zman gecmezdı safak sayardım şimdi 1 hafta var ama ben normalde olsa sezeryanda olsa korkuyorum RABBIM hakkımızda hayırlı olanı yasatsın bize inş.. dua etmekten baska caremız yok en cok korkum normal dogum olursa sancılardan kalbım hızlı atar atak gecırırım die cok korkuyorum bu seferde sancıların önüne geçermi ataklar bilmiyorum bekleyıp görücez inş.. aramızda pa lı dogum yapan varmı acaba ?

slm arkadaslar bende 3 yıla yakın panık atak hastasıyım 39 haftalık hamıleyım hamıle kaldıgımdan berı ılac içmiyorum bıraktım bebege zarar gelmesin diye snrada alıstım ilacsızlıga cok zor zmanlar geçirdim acillere gittim geldim bidaha gittim hep böyle gecti hamılelıgım hamdolsun şimdi daha iyiyim nefes almak bazen zorluyo benı kalbım hızlı carpıyo basım dönüyo ozmanda hamılelıkten diyorum içimi rahatlatıyorum ama tabı içimizdeki vesvese ye bogun egiyoruz bazen ya kötü bişey varsa ya kalp kriziyse vs.. hep böyle düşünmek de yoruyo insanı tabi ozmanda bebeğimi düşünüyorum onun hareketlerini görünce mutlu oluyorum doguma az zamn kaldı şimdide dogum korkularım basladı önceden zman gecmezdı safak sayardım şimdi 1 hafta var ama ben normalde olsa sezeryanda olsa korkuyorum RABBIM hakkımızda hayırlı olanı yasatsın bize inş.. dua etmekten baska caremız yok en cok korkum normal dogum olursa sancılardan kalbım hızlı atar atak gecırırım die cok korkuyorum bu seferde sancıların önüne geçermi ataklar bilmiyorum bekleyıp görücez inş.. aramızda pa lı dogum yapan varmı acaba ?

Merhaba İrin burada pa'lı olup doğum yapan çok arkadaş var önceki sayfaları okuyabilirsen canım orada neler yaşadıklarını arkadaşlarımızın anlarsın..
Mesela ADAY diye bir arkadaş vardı o da aynı senin gibi endişeler yaşıyordu ve normal doğum yapmıştı..
Herkes ozaman panik atağın aklına bile gelmediğini söylüyor..
Rabbim kurtarsın inşallah kuş gibi hafifle bebişini sağlıkla kucağına al...
Bizlere de hamileliğinde nasıl ataklar yaşadığını ne zorlukları atlattığını anlatırsan. Bizim gibi yaşayanlara ışık olursun..
Allaha emanet ol...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar kendimi daha iyi hissediyorum sürekli okuyorum..
Okudukça hafifliyorum.. En azından yemek yiyebiliyorum, uyuyabiliyorum buna bile çok çok şükür
Dualarınızı Rabbim size kat kat geri döndürsün inşallah sonuçta hiç tanımadığınız biri için dua ediyorsunuz..
Bende ediyorum inanın sizler içinde ediyorum.. Kendim içinde..
Kalktım akşamüstü yemek yaptım, öğlende azcık yürüdüm her yaptığım şeyde dua ettim yine dayanıklıymışım diyorum kendime
Domestikus hep olumlu düşünmeye çalışıyorum Allah'a tevekkül ediyorum.. Ama çoğu zaman beynim beni ele geçiriyor ne yazıkki..
Bilirsin sende...
Sen dışarı çıkamıyordun değilmi canım? Bugün sen geldin aklıma dışarı çıkamamakta çok zordur..
İnsan yalnız olmadığını bilince rahatlıyor gerçekten size yazmak sizinle konuşmak çok iyi geliyor..
Rabbim hepimizin bu sınavını tez zamanda ve hayırlısıyla vermeyi nasip etsin..

Evet panik atak ele geçiriyor her yanımızı ne yazık ki...Dışarı çıkamadığım için gidemedim kontrollerime.Şu an arabayla gidiyoruz zaten her yere.Sorun yok çok şükür.Beni tanımadığı halde düşünüp hatırlayan birinin olması güzel.Gülümsedim sayende.Çok sağol :)

Hoşgeldin.Yazdıklarımı görmüşsündür.Ben dışarı çıkamadığım için doğuma gidemiycem diye korkuyodum bırak sezaryeni - normal doğumu :) Sonra 32. haftamda aniden doğum yaptım.Ne olduğunu düşünecek zamanım bile olmadı.Korkma.Ne de olsa hastanede olacaksın.Doktora söyleyip sezeryan olabilirsin.İnşallah sağ salim hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın.

Back