Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Selam güzel anneler anne adayları...
Nasılsınız? Umarım daha iyisinizdir.. Bende bir iyi bir kötü idare ediyorum işte..
Ama ilk zamanlar bu kadar olacağımı bile tahmin edemezdim o kadar kötüydüm..
Cumartesi günü kontrolümüz var ve cinsiyet öğrenicez.. Ellerim terliyor kalbim çarpıyor aklıma geldikçe
Umarım bebişimde iyidir.. Cinsiyeti hiç önemli değil..
Bazen hala hamile olduğuma inanamayıp kendimi başka boyutta gibi hissediyorum bir anda :)
Ne tuhaf duygular nasıl gelgitler yaşıyoruz..
Durumlarınızı yazın arada.. Öpüyorum sizleri...

Allah iyiliğini daim etsin. Panik ataklısın, ben de panik ataklıyım ama benden şanslısın.Çünkü ben doktora gidemedim.Cinsiyetini öğrenemedim.Alışveriş yapamadım.Çok şükür yine de.bak bunu düşün, sakinleş.Mutlu ol...

Allah iyiliğini daim etsin. Panik ataklısın, ben de panik ataklıyım ama benden şanslısın.Çünkü ben doktora gidemedim.Cinsiyetini öğrenemedim.Alışveriş yapamadım.Çok şükür yine de.bak bunu düşün, sakinleş.Mutlu ol...

domestikus canım sana ne oldu ki bende bol takıntılılardanım :( benimde zor geçiyor hayırlısı hakkımızda Rabbim yardım etsin

Canım neden öyle oldu kötü mü oluyordun? Bak bunları yapamadığını bilmiyordum.. :( Geçti bitti çok şükür ki yavrun yanında...
sabrının mükafatıdır inşallah evladın sana...

kızlaaarrrr ne kötü bi durum değil mi insanın hem heycan hem de korku yaşaması
Allah ım bize yardım etsin inş

domestikus canım sana ne oldu ki bende bol takıntılılardanım :( benimde zor geçiyor hayırlısı hakkımızda Rabbim yardım etsin

Canım neden öyle oldu kötü mü oluyordun? Bak bunları yapamadığını bilmiyordum.. :( Geçti bitti çok şükür ki yavrun yanında...
sabrının mükafatıdır inşallah evladın sana...

Benim panik atakım agorafobiye bağlı panik atak.Yani siz evde daralıyorsunuz, ben dışarıda ve kalabalıkta.Hele ki hastane!! Evet çok şükür ki bitti hepsi.İnşallah hepimiz için çocuklarımız mükafatımızdır.

melek senin nasıl gidiyor aynı bir gün iyi bir gün kötü müsün sende benim gibi

Evet canım aynen öyleyim ama bugünüme şükür bu kadarı da hormonlardandır diyip önemsememeye çalışıyorum..
İlk zamanlar hiç iyi günüm yoktu 2 ay azap gibiydi o kadar değilim ya daha ne isterim..
Heyecan arada endişede artış var tabiki ne yapalım bunlarda bizim imtihanımız dayanmaktan başka yapacak birşy yok
Rabbim sabır versin hepimize...

Domestikus, Şimdi nasılsın dışarı çıkabiliyormusun? O da çok zor canım ya..
İnşallah artık hepsi biter hiç birşey kalmaz..

merhabalar kızlar nasılsınız bebişler nasıl?umarım iyisinizdir....elbette ara ara zor zamanlarımız oluyordur buda bizim hayatımızın bir parçası artık...hamileliğimiz bunu dahada tetikliyor ve çekiilmez günlerimiz oluyor..ama bir şekilde geçiyor...hamileliğimin ilk 20 haftasızehir gibi geçmiş biri olarak hamileliğin başındakileri çok iii anlıyorum...eşimle boşanma eşiğine gelmişitik o kadar kötüydümki herkese saldıryordum sinimden...20.haftadan sonra biraz rahatladım ve şimdilerde doğum yaklaşınca gene gel gitlerim oluyor ama sonuçta bugüne kadar gelebileceğimi düşünmüyordum allah sabrınıda veriyormuş o yuzden kendinizi üzmeyn geçiyor bir şekilde.....ilk aylar çok zor sonra alışıyorsunuz....kendinize bebişlerinize ii bakın ..bu arada melek bebişinin cinsiyetini öğrenince yaz .....

Selam kızlar.. Nasılsınız iyisinizdir umarım..
Ben iyiyim genel olarak çok şükür 2 gündür çarpıntılarım var sadece... Birde arada nefes darlığı..
Cumartesi günü gelmek bilmiyor sanki.. Kontrolümüz var.. Aklıma geldikçe ateş basıyor valla :D
Birde cinsiyetini öğrenicez inşallah gösterir..

Evet canım aynen öyleyim ama bugünüme şükür bu kadarı da hormonlardandır diyip önemsememeye çalışıyorum..
İlk zamanlar hiç iyi günüm yoktu 2 ay azap gibiydi o kadar değilim ya daha ne isterim..
Heyecan arada endişede artış var tabiki ne yapalım bunlarda bizim imtihanımız dayanmaktan başka yapacak birşy yok
Rabbim sabır versin hepimize...

Domestikus, Şimdi nasılsın dışarı çıkabiliyormusun? O da çok zor canım ya..
İnşallah artık hepsi biter hiç birşey kalmaz..

İnşallah herkesin panik atağı geçer.Benimki de dahil.

Henüz sosyal hayata tam dönemedim.Bebek olduğu için dışarıya da çıkamıyorum.Bi mesajımda "benim de yeniden tırmalamam lazım" yazmıştım.Doktor izin vermesine rağmen asıl kullandığım ilaca başlamadım.Bebeğin dengesi bozulmasın diye.Belki az da olsa etki eder.İnşallah yaza tekrar ilaç-terapi başlıycam.

Kızlar kontrolümüz vardı bugün kızımız olucakmışş :)
Gayet sağlıklı dedi doktorumuz 16+2 olmuş kızımm :D
4'lü için kan verdim..
Tansiyonumda normal çıktı çok şükür
Benden haberler iyi
Bütün gün süren nefes darlığım ve kalp çarpıntım dışında tabi..
Sizler nasılsınız?

4'lü için kan verdim..
Benden haberler iyi
Sizler nasılsınız?

Tebrik ederim.Allah tamamına erdirsin.Herşey normal çıkınca daha iyi hissetmeye başlamışsındır eminim.Ben bu mutluluğu yaşayamamıştım doktora gidemediğim için.Kendi adıma içim buruldu biraz.

4'lü için kan verdim..
Benden haberler iyi
Sizler nasılsınız?

tebrik ederim melek kızımıza iyi bak allah ikinizede sağlık versin...büyüyor artık bebişin...nefes darlığın kansızlıktan olabilir cnm..benimde vardı baştan çarpıntım nefes darlığım kansızlıktan dedi dr...bende bayağı kansızlık var...bide tabii bizim durumdanda kaynaklanıyor....

Tebrik ederim.Allah tamamına erdirsin.Herşey normal çıkınca daha iyi hissetmeye başlamışsındır eminim.Ben bu mutluluğu yaşayamamıştım doktora gidemediğim için.Kendi adıma içim buruldu biraz.

Canım çok burulmasın için ben gittim ama ertesi gün anksiyete ağlama nöbetleri başladı..
Öğrendiğim her yeni birşey yaşadığım her mutluluk sonrası aynı şeyleri yaşıyorum..
Duygu dalgalanmaları hep aynı sonuca götürüyor malesef ki..
Bebeğimi kucağıma aldığımdan sonraki mutlulukta beni korkutuyor ne tuhaf bir insanmışım ben anlamıyorum kendimi
Mutlu olduğum zaman duyduğum heyecandan korkar oldum..

Rina canım çok teşekkür ederim canım... Nerede bu kızlar kimsecikler yok.. Bu topik ölsün istemiyorum...

Canım çok burulmasın için ben gittim ama ertesi gün anksiyete ağlama nöbetleri başladı..
Öğrendiğim her yeni birşey yaşadığım her mutluluk sonrası aynı şeyleri yaşıyorum..
Duygu dalgalanmaları hep aynı sonuca götürüyor malesef ki..
Bebeğimi kucağıma aldığımdan sonraki mutlulukta beni korkutuyor ne tuhaf bir insanmışım ben anlamıyorum kendimi
Mutlu olduğum zaman duyduğum heyecandan korkar oldum..

Rina canım çok teşekkür ederim canım... Nerede bu kızlar kimsecikler yok.. Bu topik ölsün istemiyorum...

Korkularımızın çoğu, yetersiz kalmak düşüncesinden dolayı ortaya çıkıyor diye düşünüyorum.Oysa bu çok normal bir durum.Ağlama nöbetleri de hamileliğin şanındandır :)) Ben de çok ağladım.Lohusalıkta da devam edebiliyor.Bize düşense bunun bir hamilelik belirtisi olduğunu, herkesin yaşadığını, geçeceğini kendimize hatırlatmak.

Kızlar az önce psikiyatrimden geldim..
Ciddiye bile almıyor benim rahatsızlığımı uzun süredir tanıyor beni psikiyatrim
Sevineyim mi bu duruma üzüleyim mi bilemedim..
Hormonlarında etkisi var diyor takma kafana diyor..
Hapına da devam et için rahat olsun dedi..
Arada girin yazın kızlar ya ben 3 gündür kötüyüm
Sizleride merak ediyorum...

Kızlar az önce psikiyatrimden geldim..
Ciddiye bile almıyor benim rahatsızlığımı uzun süredir tanıyor beni psikiyatrim
Sevineyim mi bu duruma üzüleyim mi bilemedim..
Hormonlarında etkisi var diyor takma kafana diyor..
Hapına da devam et için rahat olsun dedi..
Arada girin yazın kızlar ya ben 3 gündür kötüyüm
Sizleride merak ediyorum...

Uygulaması zor ama gerçekten de kafaya takmamak gerekiyor.Normal zamanda iyi gelen ilaç dozu, hamilelikte daha az işe yarayabiliyor.Yapılabilecek olan, "bir gün daha geçti" diyerek günleri azaltmak.Hamile olmadan önceki ruh haline dönemeyebilirsin.Bu durum seni korkutmasın.

Burayı bekleme odasına benzettim.Burdakiler doğumu bekliyor, doğum yapan gidiyor :)

Uygulaması zor ama gerçekten de kafaya takmamak gerekiyor.Normal zamanda iyi gelen ilaç dozu, hamilelikte daha az işe yarayabiliyor.Yapılabilecek olan, "bir gün daha geçti" diyerek günleri azaltmak.Hamile olmadan önceki ruh haline dönemeyebilirsin.Bu durum seni korkutmasın.

Burayı bekleme odasına benzettim.Burdakiler doğumu bekliyor, doğum yapan gidiyor :)

Evet gerçekten öyle dönemiyorum zaten istesemde eski ruh halime..
Doğum yapıp bizimle kalan bir tek sen varsın herkes gitti... Bari arada bir uğrasalar..
Mesela bu kullandığım ilaç daha önceleri beni ayağa kaldırmıştı hemde 2 haftada ama bu sefer durum öyle olmadı
Sağol canım çok teşekkürler yazdıkların için...

Kandiliniz mübarek olsun güzel anneler ve anne adayları..
Rabbim dualarınızı kabul eylesin...

senin de kandilin mübarek olsun melekçim.bu arada kızın olacakmış çok sevindim canım. allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah.bu yıl kız senesi sanırım.çevremde benimki dahil bütün bebekler kız.
umarım daha iyisindir canım.ben çok giremiyorum.misafirler daha yeni gelmeye başladılar.dün arkadaşlarım geldi.tam 15 kişi.beni görmeniz lazım.canım çıktı resmen.neyse atlattık.akşam yine var misafir.valla şimdidedn yoruldum ve daha gelecek çok kişi var.

kızım 36 günlük oldu.40mıza az kaldı.bir an önce dolsun da ben de kendimi dışarı atayım.bazen çok bunalıyorum evde.süt biriktiriyorum sırf bunun için.kayınvalideme bırakıp kuaföre gidicem.eskiden sıradan olan bu şeyler şu an sabırsızlıkla beklediğim aktiviteler oldu.ne komik:))))
doğurmamış arkadaşlar bol bol dışarda vakit geçirin size tek tavsiyem.ben son zamanlarımda sürekli evdeydim.sadece hastaneye gidiyordum.hiç bir şey yapmak istemiyordum.tabi hastalığın yarattığı psikolojiydi.

şu an hamileliğime göre daha iyiyim ki ben doğum sonrası depresyondan korkup bir sürü kötü seneryo üretmiştim.öyle olmadı çok şükür.belki ikinci bebek olduğu içindir.oğluma hamileyken çok rahattım her anlamda.ama lohusalık dönemi beni ciddi sarsmıştı.neyse ki bu böyle olmadı.
melekçim sitem etmişsin kimse girmiyor artık diye.haklısın canım ama gerçekten artık hiç birşeye vakit bulamıyorum.iki çocuk gelen giden temizlik derken akşam oluyor.bir ara aynaya bile bakamıyordum kendimi o kadar bakımsız hissediyordum ki.anla artık.daha bir düzen tutturamadık.ama vakit buldukça girecceğim..........

Back