Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Sagol canim eh iste dunden pekte farkli degilim ben evde kendimi dinlemiyim diye surekli kendimi disari atiyorum carsi pazar dag bayir geziyorum sersem sersem doktorlar verdi bana bu akli duzenli hergun yuruyus.ama iyi geliyor tavsiye aederim hele biri saaat kac olursa iolsun kotuysen at kendini disari diyor telefondan yaziyorum kusura bakmayin kotu olabilir

Evet canım aynen oyle dışarı çıkmak yürüyüş yapmak çok iyi geliyor bende hep çıkıyorum o an çok rahatlatıyor
Hatta birgun çıktım evden telefonumu almamıştım unuttum. Çok kötü iç daralmasiyla çıktım
Annem esim çok merak etmişler annem bana ulasamayinca başlamış ağlamaya kıyamamam ona ya ne üzüldü bana :(((
Esim çıkmış beni aramaya nasıl korkmuş rengi atmıştı karşılaştık
Sevdiklerim için öncelikle iyi olmak için uğraşıyorum hep bu yüzden
Size soruyorum size dert yanıyorum onlara daha az hissettiriyorum artık
Gercekten bunu çok yürekten söylüyorum iyi ki varsınız
Gül sakın doğumdan sonra bizi bırakma sana da yaşadıklarına da çok ihtiyacımız olacak
Bak Nil de demiş hersey bitiyor diye
Seninde oyle olması için dua edeceğim
Gerçi her edisimde hepinize ediyorum inanın

Hee, bu arada kızlar, 3 gündür hastanedeydik biz.. Sarılık değerimiz düşmemişti hep artıştaydı.. Işık tedavisi için yatırdı dr. 3 gün ışık tedavisi aldık.. Değer 8,5 a düştü çıktık .. Ama tekrar yükselme ihtimalide varmış.. Haftaya kontrolümüz var yine.. İnşaAllah çıkmaz.. Çok zor zapptediliyor bebişler o yatakta yaa.. Gözleirni bağlıyorlar, 3 gün boyunca hiç açmıyorsunuz... Allah korusun, gözleri açılırsa kör olma ihtimalleri varmış.. O ışık kör yapıyormuş.. Başında gece bile nöbet tutuyorsıunuz, başını çevirir falan gözleri açılır diye.. Birde benimki sürekli ağlayan bir bebiş.. Çırpındı durdu başlarda.. Zor zaptettim.. Ağladı hep.. Milletin bebeği uyuyup duruyordu.. Çok ağlayınca sakinleşsin diye kucağıma alıyordum, bu sefer hemşirelerle doktorlar kızıyordu, ne kadar ışıkta tutarssan o kadar iyi, alma kucağına diye.. Bırak ağlasın diyorlar..
Aman Rabb'im sağlık, sıhhat, afiyet versinde düşmeyelim o yerlere..

nil geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inş.yükselmez tekrar sürekli doyurman gerek uyumaya başlarsa aç kalırsa tekrar yükselir benim kızımda öyleydi çok zorlanmıştık ne yaparsak yapalım uyandıramıyorduk memeyi tutmuyordu bana çok çektirdi valla...

Evet canım aynen oyle dışarı çıkmak yürüyüş yapmak çok iyi geliyor bende hep çıkıyorum o an çok rahatlatıyor
Hatta birgun çıktım evden telefonumu almamıştım unuttum. Çok kötü iç daralmasiyla çıktım
Annem esim çok merak etmişler annem bana ulasamayinca başlamış ağlamaya kıyamamam ona ya ne üzüldü bana :(((
Esim çıkmış beni aramaya nasıl korkmuş rengi atmıştı karşılaştık
Sevdiklerim için öncelikle iyi olmak için uğraşıyorum hep bu yüzden
Size soruyorum size dert yanıyorum onlara daha az hissettiriyorum artık
Gercekten bunu çok yürekten söylüyorum iyi ki varsınız
Gül sakın doğumdan sonra bizi bırakma sana da yaşadıklarına da çok ihtiyacımız olacak
Bak Nil de demiş hersey bitiyor diye
Seninde oyle olması için dua edeceğim
Gerçi her edisimde hepinize ediyorum inanın

melek sen hangi ilacı kullanıyorsun Allah yardımcın olsun yaa bende çok istiyorum ama şu an ilaç kullanıyorum kendimi kötü hissediyorum bırakınca bide hamilelik hormonları eklenince çok kötü olurum diye çok korkuyorum yaaa karmakarışık duygular içindeyim

melek sen hangi ilacı kullanıyorsun Allah yardımcın olsun yaa bende çok istiyorum ama şu an ilaç kullanıyorum kendimi kötü hissediyorum bırakınca bide hamilelik hormonları eklenince çok kötü olurum diye çok korkuyorum yaaa karmakarışık duygular içindeyim

Canım ben efexor kullanıyorum 75lik.. Hamileliğim boyunca da kullanacağım...
Doktorum güvenle içebilirsin dedi...
Hatta bir arkadaşım daha var kullanan cymbalta diye bir ilaç
oda başından beri kullanıyor doğumuna az kaldı bebeğin bütün herşyi yapıldı sağlıklı çok şükür...
Yani Allah'a emanet ettim ilaçsız olmuyor...
Sen ne kullanıyorsun?

melek sen yine 9.haftayıo geride bırakmışsın 3 ayın bitince bayağı rahatlarsın bence bende diyorumki keşke bende 9 haftayı geride bıraksam ben başlamadım bile çok korkuyorum yaaa sizi okuyorum her gün bi cesaret geliyoo tekrrar vazgeçiyorum ya dayanamazsam diyorum :(

İyi geceler kizlar, birara musait olunca size panik atak ile ilgili bir yazi yazip gondericem. Neyi neden yasadigimizi anlayip rahatlayacaksiniz.hepimizin ayni seyleri yasamasi tesaduf degil. Ben bunlari farkederek biraz kontrol saglayabiliyorum. İsinize yarar:-)

melek sen yine 9.haftayıo geride bırakmışsın 3 ayın bitince bayağı rahatlarsın bence bende diyorumki keşke bende 9 haftayı geride bıraksam ben başlamadım bile çok korkuyorum yaaa sizi okuyorum her gün bi cesaret geliyoo tekrrar vazgeçiyorum ya dayanamazsam diyorum :(

Biraktim canım nasıl bıraktığımı bir de bana sor
Kendinden emin olmadan yapma bence ya da çok istiyorsan
Ne yasarsam yasayayım dayanırım dersen yap
İlk uç aydan sonra düzelmek tek umudum suanda
Gerçi ben hamilelikten ve degisiklikten korktuğum icin böyle oldum
Hiç cocuğum yok 6 senedir bu korkudan erteledim hep
Belki canı gönülden istersen iyi bile gelebilir canım
Hakkında hayırlısı olsun

Kızlar biktinizbelki benim sorularımdan ama birşey sormak istiyorum ben
Bu aralar özellikle fazlalasti kendime yabancılaşma hissediyorum ve bu çok huzursuz ediyor beni
Yani tarif etmesi anlatması da çok zor ama başka bir boyuttaymisim gibi oluyor
Hiç böyle birşey yaşayan var mı normal mı bu?
Bazen endişeleniyorum böyle olunca :((

tatlm o bendede var halada var ama zamanla gecicek cünkü daha öncede ben öyleydim geçti cok sükür yine gecicek.sanki herkes hersey yabancı buraya ait deglm hissi oluo dimi

tatlm o bendede var halada var ama zamanla gecicek cünkü daha öncede ben öyleydim geçti cok sükür yine gecicek.sanki herkes hersey yabancı buraya ait deglm hissi oluo dimi

Elacim özlemisim seni ne zamandır yoktun
İyisindir umarım canım evet aynen oyle oluyor ve bu aralar neredeyse heran yasıyorum
Değişik birşey yasıyorum ya hamileyim ya psikolojim onu kabul edemiyor iste ne tuhaf bir insamisim ben anlamadım
iştahın nasıl Elacim ben çok iyiyim o konuda

canım cok sıkkn kendımı cırkın bısy gbı hıssedıyorum neden mutlu degılım neden dye sor sorr beynım gttı artık

Canım İnan birtek sen degilsin böyle düşünüp rahatlat kendini
Kassim bıyığım çıktı orman kackini gibiyim bir görsen halimi
En kötüsü ağda yaptırmam lazım hic içimden gelmiyor
Banyo bile yapmak istemiyorum
Normalde süslü bir insanimdir giyinip makyaj yapmaya bayılırım
Ama şimdi sanki basıma kötü birşey gelmiş gibiyim oyle çok saldim ki kendimi
Oyle isteksizim ki en sevdiğim seylere bile...
O yüzden bunlar geçecek diye teselli et kendini neler yasıyoruz ve geçiyor
Bitecek canım el birliği ile geçireceğiz bu günleri

Kızlar biktinizbelki benim sorularımdan ama birşey sormak istiyorum ben
Bu aralar özellikle fazlalasti kendime yabancılaşma hissediyorum ve bu çok huzursuz ediyor beni
Yani tarif etmesi anlatması da çok zor ama başka bir boyuttaymisim gibi oluyor
Hiç böyle birşey yaşayan var mı normal mı bu?
Bazen endişeleniyorum böyle olunca :((

canım sen ilaç kullanıyorsun.ilacın etkisini göstermesi en az bir ay sürüyor.bünyen alışmıştır ama yaşadıklarının tamamen geçmesi için biraz daha var sanırım.her yabancılaşma olduğunda ben neden böyleyim diye düşünme.zaman geçtikçe daha iyi olacaksın.kendini kötü hissettiğinde telkin et kendini.ben bunca zamanı kendimi telkinle geçirdim.biraz sabır canım.....

Canım İnan birtek sen degilsin böyle düşünüp rahatlat kendini
Kassim bıyığım çıktı orman kackini gibiyim bir görsen halimi
En kötüsü ağda yaptırmam lazım hic içimden gelmiyor
Banyo bile yapmak istemiyorum
Normalde süslü bir insanimdir giyinip makyaj yapmaya bayılırım
Ama şimdi sanki basıma kötü birşey gelmiş gibiyim oyle çok saldim ki kendimi
Oyle isteksizim ki en sevdiğim seylere bile...
O yüzden bunlar geçecek diye teselli et kendini neler yasıyoruz ve geçiyor
Bitecek canım el birliği ile geçireceğiz bu günleri

ınsallahhh geçsin artık zorlanıyorum baya

Melekcim canim sende iyiki varsin tatlim dualarin icin cok sagol rabbim dualarinin karsiligini en guzel sekilde versin insallah. Dogumdan sonra hic birakirmiyim insallah guzel seyler yasarim hicbirsey korktugum ve dusundugum gibi olmazda herkeze umut oluruz cunku caresizlik cok zor daha dogrusu oyle hissetmek yoksa caresiz degiliz en buyuk caremiz allahimiz. Bugun cikip son eksiklerimi alip cantami hazirliycam daha cantam hazir degil bebisin bile esyalari tek tuk ama yetsin artik ne yapiyim olmazsa aldiririm dogunca daha cinsiyetindende emin olmadigim icin e alacagimi bilmiyorum suluk alicam mesela bugun pembemi mavimi en guzeli sari :)))) iste boyle arkadaslar ben gene yuruyuse gidiyorum anlicaniz hepinizi opuyorum saglikli gunler diliyorum bibliyo sikma canini tatlim sen sadece kadin oldugun icin bile guzelsin bunlarla yorma kendini pozitif dusun ani yasa.

Kızlar şimdi doktordan geldim kalp atışlarını duyduk kocaman olmuş 8+1 olmuş...
Çok tuhaf oldum orada istiyorum evet bu bebeği ama hala çok tuhafım rüya da gibiyim..
Arada anksiyetelerim gelir gibi oluyor ama genel olarak aşırı kötü değilim..
En kötü böyle olayım bu duruma razıyım..
Sizler nasılsınız?

Allah tamamına etrdirir inş.zaman su gibi akıp geçer inşallah bebeğini sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın .

Kızlar şimdi doktordan geldim kalp atışlarını duyduk kocaman olmuş 8+1 olmuş...
Çok tuhaf oldum orada istiyorum evet bu bebeği ama hala çok tuhafım rüya da gibiyim..
Arada anksiyetelerim gelir gibi oluyor ama genel olarak aşırı kötü değilim..
En kötü böyle olayım bu duruma razıyım..
Sizler nasılsınız?

maşallah canım, büyüdükçe daha da kyifli olacak:) ben de gördüm bugün kızımı. çok şükür memnun görünüyordu:) erken doğum riskim var onun için haftada bir gidiyorum. ilacımı artırdım 20mg alıyorum. yavas yavaş iyi geliyor.

Back