Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ya aslinda varya bizim bu halimiz bu dusuncelerimiz panik ataktan cikip baska bir boyuta geciyor gibi geliyor baska bisiy bu ya adi her neyse depresyonda olabilir bak ama bu dusuncelerin panik atagimizi tetikledigini dusunmuyor degilim aslinda doktora sormak lazim bu baska birseymi panik atakmi bu dusunceleri tetikliyor yoksa bu dusunvceler mi panik atagi tetikliyotr geceleride hic uyuyamiyorum gene bobrek ve sirt agrilarim basladi puffffff. Allahim yardim et.

Ya aslinda varya bizim bu halimiz bu dusuncelerimiz panik ataktan cikip baska bir boyuta geciyor gibi geliyor baska bisiy bu ya adi her neyse depresyonda olabilir bak ama bu dusuncelerin panik atagimizi tetikledigini dusunmuyor degilim aslinda doktora sormak lazim bu baska birseymi panik atakmi bu dusunceleri tetikliyor yoksa bu dusunvceler mi panik atagi tetikliyotr geceleride hic uyuyamiyorum gene bobrek ve sirt agrilarim basladi puffffff. Allahim yardim et.

Neyin neyi tetiklediğini bilmiyorum ama hepsi birbirine karıştı... :(
Hormonlar, depresyon, panik atak, Yorgunluk, korku, halsizlik....
Herşey mevcut şuan bende...

Sağol canım inşallah geçer ne zor bir süreçmiş hamilelik Allah beterinden korusunda psikolojik olarak çöküntüde hissediyorum kendimi...
Sanki üzerimden kamyon geçmiş gibiyim..
Bazen beynim o kadar bomboş oluyor ki çok tuhaf birşey oluyor..
Öyle olunca da delirmekten korkuyorum..
Korkularım da çarpıntımı getiriyor..
Böyle kötü bir kısır döngü içindeyim..
Aşırı sinirliyim herkese herşeye...
Yıkıp dökmek istiyorum bazen... Bu nedir yaa... :14:

vallahi ben hamilelik başında herkesten özürümü diledim çünkü böyle sinir yaptığını biliyordum. kırıp döküyorum:) evde artık bana kimse bulaşmıyor:) korkma delirmeyeceğine garanti verebilirim. beynin boşalınca bulmaca veya bilgisayar oyunu al eline. 2 dakika sonra odaklanınca çarpıntı falan gelmez. bak örgü örmek de terapi gibi. 8.haftalar sanki dün gibi o kadar hızlı geçiyor ki. bir bakacaksın sonlardasın. ayrıca narkoz ile operasyon ve suni sancı ile epidural olmadan doğum hikayem var. korkmayın sakın. bayıltılmak çok eğlenceli:) hiçbirsey hatırlamadan uyanıyorsun. normal doğumu ise anlatanlar çok büyütmüş bence. epidurali de yaptırdın mı bence çok rahat. o an korkulmuyor:)

Bende öyle canım ya iyiydim 1 haftadır ne oldu havalar da mı mevsimlerde mi etki etkiyor acaba diye düşünüyorum...
Hep huzursuz hep mutsuzdum bütün gün.. Çok zorlanıyorummm.. :((
Ben ilaç kullanıyorum işte 15 gün oldu..
Ama sanki bugün hiç kullanmıyormuş gibiydim...
Allah yardımcımız olsun sabır versin...
Senin az kaldı.. Ben daha çok başındayım...
Geçicek bu günlerde sabırr sabııırr diyorum hep
Ama bazen gücüm tükeniyor gibi hissediyorum...

Belki daha bunye ilaca alismamistir insallah duzelirsin tatlim ya zaten nasil biseydir anlamak mumkun degil ne zaman gelip ne zaman gidecegi hic belli olmuyorki evet benim az kaldi ama inanki evden cikma insanlarla diyolog kurma oturma kalkma butun bu ozelliklerimi kaybettim sadece kendi icimde kendimle yasiyorum nadil bi yasam turuyse artik tovbe yarabbim allahim gunaha koyma yarabbim sabir sifa huzur ruh ve beden sagligi ver hepimize yarabbim yardimcimiz ol yaslaninca hele kimse cekmez bizi boyle simdi bile kimse anlamiyor allahimmmmmmmmmmmm.

vallahi ben hamilelik başında herkesten özürümü diledim çünkü böyle sinir yaptığını biliyordum. kırıp döküyorum:) evde artık bana kimse bulaşmıyor:) korkma delirmeyeceğine garanti verebilirim. beynin boşalınca bulmaca veya bilgisayar oyunu al eline. 2 dakika sonra odaklanınca çarpıntı falan gelmez. bak örgü örmek de terapi gibi. 8.haftalar sanki dün gibi o kadar hızlı geçiyor ki. bir bakacaksın sonlardasın. ayrıca narkoz ile operasyon ve suni sancı ile epidural olmadan doğum hikayem var. korkmayın sakın. bayıltılmak çok eğlenceli:) hiçbirsey hatırlamadan uyanıyorsun. normal doğumu ise anlatanlar çok büyütmüş bence. epidurali de yaptırdın mı bence çok rahat. o an korkulmuyor:)

Ayyyy ne güzel yazmışsın canım benim yaa...
İnşallah geçecek bu günlerde bizde mutlu mesut anne olacağız...
Teşekkür ederim gerçekten çok güzel motive ettin...

maşallah cnm, 36.haftadasın harika:))) allah yardımcımız olsun inşallah :) merak ettiğim birsey var, hamilelikten kaynaklanan nefes darlığın var mı ve ne zaman başladı? çok korkuyorum daaa... benim şimdilik yok da midemde baskı var. doğum konusunda da rahat ol melek e de dediğim gibi. bir varmış bir yokmuş bitecek:) :18:

slm kızlar herkes iyidir yada iyi olmaya çalışıyordur inşallah. bende öyle böyle devam ediyorum. hayırlısıyla vaktimizi tamamlayabilsek inşallah.
nil tekrar gözünaydın hayırlısıyla aldın kucağına evladını. doğumla ilgili güzel şeyler varsa anlat bize:) ben ekstralar yada çarpıntıyla ilgili bi problem yaşadın mı merak ediyorum. biliyosun bende de var aynı problemler, korkutuyor beni.. görüşmek üzere kızlar öpüyorum hepinizi

Canım sağol... Rabb'im sizede yaşatsın bu güzel duyguyu..
Bak " güzel duygu" diyorum, dikkatinizi çekerim..

Canım, bende döne döne doktorlara aynı şeyi soruyordum.. Anesteziste, kardiyoloğa ameliyattan 1 gün önce sorup durdum..
Bana hep, narkozun zaten sakinleştiri etkisi olduğunu, asla etkilemeyeceğini, aksine sakinleşeceğimi söylemişlerdi..
Ama tabii bizim hastalıkta "beni kandiriyorlar, korkmayayaım diye gerçeği söylemiyorlar" düşüncesi var ya, hiiiç inannmamışltım..
Ama inan doğruymuş.. Bırak doğum sırasını.. Doğumdan sonraki 3-4 gün çarpıntım falan olmadı benim.. Çok ta şaşırmıştım..
Sende rahat ol..
Normal doğum düşünürsende.. Kiii... inan kesinlikel normal doğumu tavsiye ederim ben.. Normalde de aklına doğumdan başka birşey gelmiyor.. Sadece doğurmaya odaklanıyrosun ve sana ne derlerse onu yapıyorsun.. Heyecan ve merakla bekliyorsun..
Sezeryanda korku oluyor, bu bir gerçek..

slm kızlar.ben çok giremiyorum hala çalışıyorum. eve gelince de inanın sadece yatıyorum.allahtan oğlum kreşe gidiyor yoksa çok daha zor olurdu.haftaya izne ayrılıyorum o zaman daha sık girerim inşallah.
nilcim iyi olmana o kadar sevindim ki ...beni de umutlandırdın doğumdan sonra geçecek diye.nil hani şu bebeği kabullenememe durumların vardı ya o geçti mi canım ya.ben de de aynı şey var.2 hafta önce beşik geldi.beni görsen nasıl kötü oldum.bu geçicek mi acaba.
doğum stresi başladı bende.genel anestezi istemiyorum.çok zor geldim kendime ilk doğumda.epidural istiyorum ama nasıl olucak onu da bilmiyorum.panik yapar mıyım acaba.kestirmek zor şimdiden.sizlerden var mı epidural olan?
nilcim allah yardımcın olsun.kuzucun atlatacak inşallah.sarılık hep olur biraz yüksek çıkınca endişelendin sanırım.ama şekerli suyu doktora sormadan verme bence.allah bol bol şifalar versincanım..arada gir lütfen.senin tecrübelerine çok ihtiyacım olacak.

bu arada yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.inşallah sıkıntılarımız paylaşıldıkça azalacak.iyi olucağımıza i,nanalım ve sürekli böyle telkin edelim kendimizi.....

Canım benim, ben ne zaman ki doğurdum, bebeğimi gördüm... O an bir aşk geldi ki bana sorma.. Daha saatler öncesine kadar bebeği kabullenememiştim.. Utandım kendimden.. Şİmdi bile oğluma bakıp bakıp iç çekiyorum.. Hormonlarım neler yapmış bana yaa... Naısl kabullenilmez evlat.. Yavrum, bir güzel söz duymadı benden.. Şimdi gözlerime bakıyor sessiz sessiz. İçim parçalanıyro.. Ama benim suçum yoktu inan yavrum diyorum.. Öpüyorum, kokluyorum..
Kızlar, kesinlikle doğumdan sonrası çok çok çoooooookkkkk farklı.. Ben 1 kıyafet bile almamaıştım bebeğime.. İmdi kıyafet ihtiyacım var ne salaklıkmış benimki yaa... Bebek mağazalarına girdiğimde bir sıkıntı geliyordu ki içime, kendimi atıyordum dışarıya.. Ama şimdi aşık oldum ben oğluma.. Bu gerçek kızlar... Yazık etmişim ben hamielliğime...
Aman canım, ben kesinlikel önermiyorum genel anesteziyi.. Şimdiki aklım olsa epidurale zorlardım kendimi.. Hadi bakalım, hayırlı güzel haberlerinizi bekliyoruz sizlerinde...

Hee, bu arada kızlar, 3 gündür hastanedeydik biz.. Sarılık değerimiz düşmemişti hep artıştaydı.. Işık tedavisi için yatırdı dr. 3 gün ışık tedavisi aldık.. Değer 8,5 a düştü çıktık .. Ama tekrar yükselme ihtimalide varmış.. Haftaya kontrolümüz var yine.. İnşaAllah çıkmaz.. Çok zor zapptediliyor bebişler o yatakta yaa.. Gözleirni bağlıyorlar, 3 gün boyunca hiç açmıyorsunuz... Allah korusun, gözleri açılırsa kör olma ihtimalleri varmış.. O ışık kör yapıyormuş.. Başında gece bile nöbet tutuyorsıunuz, başını çevirir falan gözleri açılır diye.. Birde benimki sürekli ağlayan bir bebiş.. Çırpındı durdu başlarda.. Zor zaptettim.. Ağladı hep.. Milletin bebeği uyuyup duruyordu.. Çok ağlayınca sakinleşsin diye kucağıma alıyordum, bu sefer hemşirelerle doktorlar kızıyordu, ne kadar ışıkta tutarssan o kadar iyi, alma kucağına diye.. Bırak ağlasın diyorlar..
Aman Rabb'im sağlık, sıhhat, afiyet versinde düşmeyelim o yerlere..

Canım benim, ben ne zaman ki doğurdum, bebeğimi gördüm... O an bir aşk geldi ki bana sorma.. Daha saatler öncesine kadar bebeği kabullenememiştim.. Utandım kendimden.. Şİmdi bile oğluma bakıp bakıp iç çekiyorum.. Hormonlarım neler yapmış bana yaa... Naısl kabullenilmez evlat.. Yavrum, bir güzel söz duymadı benden.. Şimdi gözlerime bakıyor sessiz sessiz. İçim parçalanıyro.. Ama benim suçum yoktu inan yavrum diyorum.. Öpüyorum, kokluyorum..
Kızlar, kesinlikle doğumdan sonrası çok çok çoooooookkkkk farklı.. Ben 1 kıyafet bile almamaıştım bebeğime.. İmdi kıyafet ihtiyacım var ne salaklıkmış benimki yaa... Bebek mağazalarına girdiğimde bir sıkıntı geliyordu ki içime, kendimi atıyordum dışarıya.. Ama şimdi aşık oldum ben oğluma.. Bu gerçek kızlar... Yazık etmişim ben hamielliğime...
Aman canım, ben kesinlikel önermiyorum genel anesteziyi.. Şimdiki aklım olsa epidurale zorlardım kendimi.. Hadi bakalım, hayırlı güzel haberlerinizi bekliyoruz sizlerinde...

Niiiillll bizi bırakmadığın için çok çoook çooooooooook teşekkür ederimm...
Sen böyle yazdın yaa nasıl umut oldun nasıl iyi geldin anlatamam
Birtanesin sen yaa...
Sakın yaşadıklarından pişmanlık duyma bebeğine karşı sen istemedin ki böyle olmasını...
Hangimiz isteriz ki? Mutlu hevesli güzel bir hamilelik geçirmek varken neden böyle yaşamak isteyelim?
Bebişin daha iyi olmasına sevindim... Daha da iyi olucak Allahın izniyle gör bak...
Fırsat buldukça gir lütfen bize yaz böyle güzel şeyler... Çok öpüyorumm

canım iyi olmana o kadar sevindim ki anlatamam.şu an aynı senin son dönemlerindeki psiklojiye sahibim.üstüne bir de grip oldum.hepsi bibirini tetikledi.bugün ağladım ağladım ben bu bebeğe nasıl bakıcam,şu anki psikolojim çok kötü lohusalıkla nasıl başedicem diye...daha yaşamadan bu kadar neden dert ediyorum kendime diye düşünüyorum bazen.ama işte bu kaygılar ve düşünce bozukluğundan oluyor hepsi.bunların da farkındayım.ben ilaçsız geçirdim hamileliği.lohusalıkta da kullanmak istemiyorum aslında.dayanabildiğim yere kadar gidicem bakalım allah hayırlısını versin hakkımızda.

o kadar umut dolu ve cesaret verici ki yazdıkların.okuyunca hemen doğurayım da bitsin bu sıkıntılar dedim içimden.şu an yaşadıklarını duymaya geçtiğini geçeceğini birilerinin söylemesine o kadar ihtiyacım var ki.lütfen vakit buldukça gir.desteğinize çok htiyacım var....

Kızlar biktinizbelki benim sorularımdan ama birşey sormak istiyorum ben
Bu aralar özellikle fazlalasti kendime yabancılaşma hissediyorum ve bu çok huzursuz ediyor beni
Yani tarif etmesi anlatması da çok zor ama başka bir boyuttaymisim gibi oluyor
Hiç böyle birşey yaşayan var mı normal mı bu?
Bazen endişeleniyorum böyle olunca :((

slm kızlar nasılsınız? herkes iydir inşallah.

melekcim daha hamileliğinin başındasın bu yaşadıkların normal. ilk başlarda kalp atışını duyalım,yok ikili test yok üçlü test derken ayrıntılı zamanı geliyo bunlar oldukça sen artık bebeğim iyi mi diye endişeleniyosun kendini unutuyorsun. keşke o iyi olsun diyosun diğer şeyleri fazla abartmıyosun. tabiki günlük ara ara gelen sıkıntıları şu an hepimiz yaşıyyoruz. o saatler zor geçiyo ama geçiyor sonuçta. bebeğinin hareketlerini hissetmek çok güzel bişey. eşinle onun için alışveriş yapmak çpk güzel birşey.herşey güzel olacak İnşallah hepimiz için.

ben şimdiye kadar nefes darlığı yaşamadım. çok kilo almadım ama onunda etkisi var. bunu diğer arkadaş sormuştu ismini hatırlayamadım şimdi:) ben çarpıntı ve ekstra atımları panik ataktan değil, kapak yetmezliği ve hamilelikle yaşamaya başladım. benim rahatsızlık anksiyete ve depresyon ne yazıkki:(

nilcim ne güzel herşey geçti gitti inşallah.BEBİŞİN erkenden şifa bulsun iyileşsin inşallah.demek epidurali öneriyorsun canım sende. hakkımızda hayırlısı İnşallah

Kızlar biktinizbelki benim sorularımdan ama birşey sormak istiyorum ben
Bu aralar özellikle fazlalasti kendime yabancılaşma hissediyorum ve bu çok huzursuz ediyor beni
Yani tarif etmesi anlatması da çok zor ama başka bir boyuttaymisim gibi oluyor
Hiç böyle birşey yaşayan var mı normal mı bu?
Bazen endişeleniyorum böyle olunca :((

evet melekçim hiç endişelenme panik atağın en önemli belirtilerinden biridir yabancılaşmak sanki oraya ait değilmişsin gibi görüşün bile bir tuhaf olur anlatamıyorum bile resmen yaşadım tarif etmeye çalışırken geçicek kuzum meleğini bir kucağına al hiçbişeyin kalmicak....

melekcim o normal olmayan düşünceler hepimizde oluyor,öyle olmasa biz bu durumda olmayız inan. bazen değişik şeyler oluyor ama geçiyor canım.bende hissediyorum öyle durumları,anlatması bile zor yani düşün:)

Hee, bu arada kızlar, 3 gündür hastanedeydik biz.. Sarılık değerimiz düşmemişti hep artıştaydı.. Işık tedavisi için yatırdı dr. 3 gün ışık tedavisi aldık.. Değer 8,5 a düştü çıktık .. Ama tekrar yükselme ihtimalide varmış.. Haftaya kontrolümüz var yine.. İnşaAllah çıkmaz.. Çok zor zapptediliyor bebişler o yatakta yaa.. Gözleirni bağlıyorlar, 3 gün boyunca hiç açmıyorsunuz... Allah korusun, gözleri açılırsa kör olma ihtimalleri varmış.. O ışık kör yapıyormuş.. Başında gece bile nöbet tutuyorsıunuz, başını çevirir falan gözleri açılır diye.. Birde benimki sürekli ağlayan bir bebiş.. Çırpındı durdu başlarda.. Zor zaptettim.. Ağladı hep.. Milletin bebeği uyuyup duruyordu.. Çok ağlayınca sakinleşsin diye kucağıma alıyordum, bu sefer hemşirelerle doktorlar kızıyordu, ne kadar ışıkta tutarssan o kadar iyi, alma kucağına diye.. Bırak ağlasın diyorlar..
Aman Rabb'im sağlık, sıhhat, afiyet versinde düşmeyelim o yerlere..

nilim çok geçmiş olsun Allah ım bir daha yaşatmasın tatlım...
çok çok zor gerçekten inşallah bir daha yükselmez habersiz bırakma kuzum bizi...

maşallah cnm, 36.haftadasın harika:))) allah yardımcımız olsun inşallah :) merak ettiğim birsey var, hamilelikten kaynaklanan nefes darlığın var mı ve ne zaman başladı? çok korkuyorum daaa... benim şimdilik yok da midemde baskı var. doğum konusunda da rahat ol melek e de dediğim gibi. bir varmış bir yokmuş bitecek:) :18:

Yok canim o konuda bende cok korkuyordum karnim sisince nefes alamam beynimde hep bu vardi ama cok sukur daha hic olmadi benim bi akrabam var gayet saglikli hicbir rahatsizligi yok ama cok kilo aldigi icin o son iki ay nefes nefese gecirdi ama belki yirmi kilo aldi okadar cok eger cok kilo almazsan bizim hastaligimizdan kaynaklanan bi nefes kaybi olmutor ben hatta oksijenle dururum diyordum ama hic korkma hic olmadi binlerce kez sukurler olsun allahim gostermesin.insallah dogum ve sonrasi cok kolay olur guzel olur hepimiz icin sizlerinde bu haftalarina hep beraber gelecegiz insallah cabucak gecsin su gibi.

Kızlar nasılsınız ? Gül sen nasıl oldun ?

Sagol canim eh iste dunden pekte farkli degilim ben evde kendimi dinlemiyim diye surekli kendimi disari atiyorum carsi pazar dag bayir geziyorum sersem sersem doktorlar verdi bana bu akli duzenli hergun yuruyus.ama iyi geliyor tavsiye aederim hele biri saaat kac olursa iolsun kotuysen at kendini disari diyor telefondan yaziyorum kusura bakmayin kotu olabilir

Nil cok gecmis olsun canim gercekten iyi olman cok.guzel bizler icindw cok guzel bi destek inan snki cocugu dogurdum kurtuldum da sonrasi kaldi gibi cok korkuyorumm birde esim vardiyeli calisiyor kirkim cikasiya kayinvalidemde olucam ki evde hic yapamam orasi benim icin daha iyi ama gelen giden olucak nasil durucam ya cok kotu olursam birde esimde olmayacak yanimda bir hafta gunduz ondan sonra pasa ve gece yalnizim diyorum kizlar ya dogum yapanlar duygu aday ve diger arkadaslar dogum sonrasida bu olumsuz dusunce ve rahatsizliklar oluyormu anlatin lutfwn ilaca baslasan o etki edene kadar kirkin cikar zaten uffff gene bunaldim ya.

Back