Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

merhaba arkadaşlar, ben tüm yazılanları baştaaaan sona okudum ve kabul ederseniz aranıza katılmaya karar verdim. 18 yaşımdan beri panik ataklıyım. şimdi 33 yaşındayım:) veee hamileyim. 23. haftamdayım. 3 yıldır paxil 20mg kullanıyordum. hamile kalınca 10 mg a düşürmüştüm kendi kendime, zararlı olur diye. geçen haftaya kadar sıkıntım olmamıştı. riskli bir gebelik geçiriyorum. kanamalar, rahim ağzına dikişler, erken doğum riski, mide bulantıları derken buraya kadar dayanabildi bünye sanırım. daha önce de bu haftalarda bebekk kaybım ardından da dış gebeliğim vardı. anlayacağınız panik atağa geç bile kaldım:)))) şimdi paxili tekrar 20mg yapmak istiyorum. yapsam acaba kendime gelir miyim? bu konuda fikri olan var mı? ayrıca karnım büyüdükçe nefessiz kalırım korkusu başladı... napcammmm(( yardıııım.....

gülcüm, çok sağol canımın içii.. İyiyiz hamdolsun.. Ama işte ilk doğum yaptığında yeni hayatına uyum sağlamak zaman alıyor, bende o dönemlerdeyim..
Canım ben ilacımı sezeryan olduğum gün almadım, onun haricinde hep devam ettim.. Hiç kestirmediler bana ilaçlarımı.. Onun için hiç yoksunlukta yaşamadım.. Şu an emziriyorum evet, ilaçta kullanıyorum.. Hamilelikte bebiş ilacı alıyor zaten emzirirkende alıyor, aynı şey yani.. İlaçsız olmayı henüz deneyemem, çünkü dedim ya, bu yeni tempoya uyum sağlamalıyım önce.. Uykusuz gecelere ve strese yani.. Ama inanın, benim hamileliğim çok zor geçmişti ya, şu an daha rahatım ben.. Hamileliğimin son aylarında daha zorlanıyordum.. En azıondan rahat nefes alabiliyorum, rahat hareket edebiliyorum, daha rahat uyuyorum ...............uyuyabileceğim fırsatım olsa...................
Doğum bende çok rahatlık oluşturdu inanın.. Hem doğum stresi bitmiş oluyor, hem hormonlar artık normale dönüyor.. İnşaAllah hepiniz de rahatlayacaksınız.. Ama önce sabıııııııııııııııırrrrrrrrrr................. Anne olmanın bedeli sabır zaten.......... Anlayacaksınzı...........

paxil 20 mg ve remeron kullanıyorum siz hangi dr.gidiyorsunuz bu arada tşk ederim hoşbulduk . o kadar çok sevindimkii yazılarınızı görünce remeronu kesmem mi gerekir acaba sadece paxilmi kullanmam lazım...

Duyguuu.. Evet mesajını geç gördüm.. Hatta doğumdan ka gün sonra, cevap veremedim.. Ya sorma sarılık olduk ama geçmiyor birtürlü yaa.. Yarın yine kontrolümüz var. Yarında değer azalmazsa, ışık tedavisi alacak.. Hastaneye yatırıyormuş.. Ben daha tam iyileşemedim, hastanede nasıl tek başıma kalacağım kara kaar onu düşünüyorum..
Çok sağol bir tanem, ben inanıyorum ki, arkadaşlarımın dualarıyla atlattım bende.. Allah'ım hepinizden razı olsun.. Hepinizi çok seviyorum ben yaa.. iyi ki tanıdım sizleri.. İyi ki varsınız....

şekerli su ver anca öyle geçiyorr dr.lar verme diyor ama boşver verince düzelirr rahat emiyormu aç kalıncada oluyor sarılık sürekli uyuyorr benim kızımda olmuştu biz dr.dinledik vermedik hastaneye yattı 2 gün çıktı tekrar yükseldi annemde şekerli su verdi düştü iyi olmuştu...

Ya şekerli suyu bende duydum ama korkuyorumda, daha karaciğerleri gel,şmemiş bebişin, zararı olmasın..
Ama yok, ne kadar sık beslesemde düşmedi sarılığı, şi,mdi yüzü sapsarı bir görseniz..
Herekste şekerli su ver diyor bana.
Nasıl verdiniz siz, yani su ve şeker oranı neydi? Ve ne kadar verdiniz?

Canım sende hoışgeldin aramıoza.. Eğer baştan sona okuduysan, hepimizin ne kadar stresli bir hamilelik geçirdiğimizi anlamışsındır.. Evet, gerçekten sende zor geçiriyorsun ama 23 lere kadar gelmişsin bak.. MaşaAllah.. Ben kaç kere " yok dayanamıyorum, artıracağım" yazmıştım buraya.. Onları da okudun mu? Ama hiçbir zamqan kıyamadım, sabrettim.. Ne oluyro biliyor musun? Bir gün daah içmeyeyim.. Bir gün daha içmeyeyim, gerekirse yarın artırırırm diye hamileliğini bitiriyorsun. İnşaAllah sende öyle olursun.. Tabii ki aşırı zorlnamalarda ilacı yükseltmen iyi olur ama bizimki dayanılmaya çalışılabilir bir hastalık.. Bence ilacı artırman, en osn seçeneğin olarak cebinde dursun hep.. O senin rahatlama yerin olsun.. Kendini çok kötü hissettiğinde, ilacımı çoğaltma gibi bir şeçeneğim var diye düşünüp rahatlatsın belki.. ben hep öyle yaptım.. Ama sabredemezsen, 20 mg. da çok abartı değil bence canım..
Ayrıca, karnın büyüdükçe nefesin sürekli daralmıyor, merak etme, benimde en büyük korkularımdan biriydi.. Sadece bebek hareket ederken ve kasılman olduğunda nefesin daralıyor.. O da 1 dk. sonra geçiyor.. Düşün benim rahim kasılmalarım 6. ayda başlamıştı.. İnşaAlah göz açıp kapayana kadar geçer hamilelikleriniz..
Buraya uğrayın kızlar, dertleşin, birbirinize anlatın, birbirinizi dinleyin.. Kesinlikle en ala psikologtan daha iyi geliyor buarsı insana...

yarım çaybardağı suya 2 veya 3 çay kaşığı şeker koy ver ara ara ver arada birde su ver yanmasın çocuk düşer benimkinin gözlerinin içi bile sarıydı insan korkuyordu.
ben şu an piskiyatri dr.yokda tavsiye edebileceğiniz bir dr.varsa istanbulda yaşıyorum o yüzden sordum sadece paxil kullanmıyorum sen sadece paxilmi kullandın.
şekerli suyu ver korkma bişey olmaz yoksa düşmüyor... :)

Canım ben ist. değilim, trabzonda yaşıyorum.. açıkçası psikolog, psikytr hepsini hemileliğimin 7 . ayında bıraktım.. Birşey analdıkları yok onların... Doğru ilacı bulduktan sonra doktorlarla işi bitiyor bence insanaın.. Sadece ialcın dozuyla senin aranda olan birşey başlıyor.. O ayarı da sen yaparsın artık.. gerçi ben senelerdir aynı ialcı kullanıyorum, o yüzden doz ayarlamasıyla götürüyorum işi.. Ama yeni başalyanlar için birşey diyemem..

Ben sadece paxil kullandım ever.. 10 mg. Kendim sabrettim ve artımadım.. Aslında 20 mg. çok daha işe yarıyor ama ben en asgaride tuttmaya çalıştım dozu..

Tamam canım, çok sağol, bende şu şekerli suyu bir deneyeyim bakalım ne olacak.. Kimseye de birşey demeyeyim.. Doktorumuza sorduğum anda, kesinlikle verme dedi.. Duysa kızar yani..

Kızlar ben kaçıyorum.. Ara ara uğramaya çalışıyorum ama bebkle zor oluyor gerçekten.. İnanın sırf buarada ihtiyacı olanlar var diye geliyorum.. Çünkü biliyorumki bu topiğin amacı çok farklı.. Allah'ım hepinize/ hepimize yardım etsin..
Görüşmek üzere kızloar...

slm cnm çok çok geçmiş olsun hepimiz gibi sende atlatıcaksın bende hep o ilacı kullandım ve 10 mg düşürünce kötü oldum ve sürekli 20 mg kullandım o ilacın etkin dozu 20 mg mış cnm ondan azı hiç almamanla aynıymış hamileliğimden bir nörologla görüşmüştüm gerçekten ne zaman dozu düşürmeyi düşünsem kötü oldum zaten kullanıyorsun bence tam kullan derim ben tekrar çok çok geçmiş olsun...

Allah senden de razı olsun canım arkadaşım benim... dua edicem bu gece Allah ın izniyle ışın tedavisi falan gerekmicek bitanem hem öyle bile olsa sen nelerle başettin bitanem onuda atlatırsın Allah ın izniyle habersiz bırakma bitanem meleğinide senide çok öpüyorum...

Gercekten hamileligin cok zordu canim ben anneme uzulerek anlatiyordum seni o yuzden suan iyi olman benim bile yuzumu gulduruyor rabbim dahada iyilik versin canim insallah bizlerde iyi olacagiz sizler bize buyuk destek ve umutsunuz hele ben sana cok motive olmusum bunu farkettim bebisi op canim saglikla kalin.

Cevaplariniza cok tesekkur ediyorum sevgili nil ve panik duygu. İnsallah yasadiklarimi paylasicam sizlerle. İcim rahatladi biraz. gorusmek uzere...

Günaydın kızlar bugün çok kötü kalktım
Sanki deliricek gibi hissediyorum çok mutsuzum
Ooooff normal hayatıma dönmek istiyorum ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…