Evet canım, ancak uğrayabildim.. Jızlı hızlı geçmişe bektım, ama yarım yamalak..
Herkes nasıl bakaalım?
Ben iyiyim hamdolsun kızlar.. Kabus dolu son aylardan sonra şükür çok çok iyiyim..
Günde 1-2 saatlik uykuyla duruyorum.. Ağrılarım var.. Nedense lohusalıkta tansiyonum çıkıp duruyor..
Bebeğim sarılıkoldu, ikide bir hastaneye kontrole götürüyorum.. 2 gün sonra gene düşmezsse, hastaneye yatıracaklar,
ışık tedavşisi yapacaklar.. Yaşadığım bunca şeye rağmen, genede hamileliğimin son aylarına oranla çok iyiyim hamdolsun..
Okuduğum kadarıyla, bizim başilarda geçtiğimiz yollardan yeni geçmeye çalışan bazı arkadaşlarımız varmışş.. Nasıl geçecek falan diyorlarmış.. Vallahi geçiyor.. KOlay değil ama geçiyor.. Benim hamileliğim sanki 9 yıl sürdü.. Ban öyle gibi geldi.. Ama geçti mi geçti.. Bu yol meşakkatli.. Bunu zaten biliyoruz değil mi?
melekçiğim, ilk aylarda ben neler çektim.. 6. aya kadar sürdü..Ağzıma gram lokma alamadım.. Hiç sı içemedim.. Hastanelerde serumları yiye yiye geçirdim ilk aylarımı.. Ayakta duramıyordum.. Her gitmeme dr. hemen yatacaksın diyordu.. Yatmaktan panik atağı tutmayacak adamın bile tutuyor.. 6. ayda rahatladım.. Tam ohhh diyecektim ki, bir isha oldum, yine hastane günlerim başladı.. Taaaaki doğuma kadar.. Sana buradaki geçmişi okumanı tavsiye etmiştim sanırım.. Kİmlerin neler yaşadığını öğrenirsin.. Rahatlarsın.. En azından ben öyleydim.. Kendim gibi insanları gördükçe rahatlıyordum ben..
Bak, şunu bilmelisiniz en başta.. Şu an yaşadığınız veya yaşayacağınız herhangi birşey pa dan değil, hamilelikten.. Bu kesin.. Bunu kendinize hep tekrarlayın... Ve hepsininde bir süresi var.. Mide bulantıları... en fazla 3-4. aya kadar.. Halsizlik.. En fazla 3-4. aya kadar. Hepsi geçici yani.. Geçici olduğuna inandığınızda, sizin için o kadrda büyümez ...
Allah hepimize yardım etsin.. Doğumda, sonrası da kolay değil.. İnsan hep önündekine odaklanıyor.. Siz şimdi hamileliğe odaklısınız.. Doğum uyaklaşınca doğumu kafaya takacaksınız.. Doğurunca, benim gibi " nasıl bakacağım" lara kalacak iş.. BU hp böyle.. Bizim beyinlere sorun üretmekte üstlerine yok.. Her zaman sorun edecek bir sorunumuz vardır.. DEğil mi..
Bak mesela benim kuzu ancak bu kadar müsade verdi bana.. Gene mızmızlaıyor.. Uğramaya çalışacağım ben gene.. Ama bebeğin sarılığı , hastane kontrolleri git gel falan derken bu haftalarda zor galiba.. Biraz hafifleyeyim, aranızda olacağım inşaAllah..
Bende hamiş arkadaşlardan, bebişimin sağlığı ve biraz uslu bebek olması için dua istiyorum ...............
Dualaşalım inşaAllah................