Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Sağol canım Rabbim seni de kavuştursun yavruna hayırlısıyla...
İnşallah en kötü günlerimiz bunlar olur.. İnşallah zamanla düzeliriz..
Saf gibi oldum.. Kendimde değilim... Hiç birşey yapmak gelmiyor içimden
Ama ilk 3 ay zaten depresyon oluyor diyorlar
İnşallah geçer de hamileliğimizin tadına varabiliriz...
Doğum yapınca sakın bizi habersiz bırakma gül..
Tarih belli mi?

Canim benim sagolasin ne guzel seyler yazmissin allah razi olsun hic yalniz birakirmiyim bi ilk kayinvalideme gidicem dogum olunca orda internet yok yazamam ama eve gelince hep girerim nasip olursa tarih belli degil kuzum daha ya kanala yerlesmemis daha dedi zaten benim doktorum biraz kaygisiz normal istiyorum gerci ben nasip olursa bi aksilik cikmazsa bebis ne zaman isterse o zaman gelir insallah sizlerinde su gibi akip gececek sonra bebeklerden konusuruz yeni gelen arkadaslar olursa zor ama kotu birsey olmadigini soylucez emin ol bizde atlatacagiz bu gunleri allah buyuk kimseye tasiyamayacagi yuku yuklemezmis daha cinsiyeti belli degil demi seninkinin kacinci haftadasin canim .

Canım daha çok küçük benimki 8. Haftanın içindeyim henüz benimde en büyük tesllim o taşıyamayacak olsaydım Rabbim vermezdi herhalde diyorum. 26 sında randuavum var bakalım iyidir inşallah o benim bu kadar stresimi taşıdıysa benimde onu sahiplenmem lazım Allah'a tevekkül edip bırakabilsem herseyi hersey çok daha güzel olacak biliyorum. Gül ela vardı burada biz onunla mesajlasiyorduk ama 3 gündür haber alamıyorum senin bir bilgin varmidir acaba gercekten merak etmeye başladım ben elayi

Nİl gelmissss Nil nasilsinnnnnnn

Evet canım, ancak uğrayabildim.. Jızlı hızlı geçmişe bektım, ama yarım yamalak..
Herkes nasıl bakaalım?

Ben iyiyim hamdolsun kızlar.. Kabus dolu son aylardan sonra şükür çok çok iyiyim..
Günde 1-2 saatlik uykuyla duruyorum.. Ağrılarım var.. Nedense lohusalıkta tansiyonum çıkıp duruyor..
Bebeğim sarılıkoldu, ikide bir hastaneye kontrole götürüyorum.. 2 gün sonra gene düşmezsse, hastaneye yatıracaklar,
ışık tedavşisi yapacaklar.. Yaşadığım bunca şeye rağmen, genede hamileliğimin son aylarına oranla çok iyiyim hamdolsun..

Okuduğum kadarıyla, bizim başilarda geçtiğimiz yollardan yeni geçmeye çalışan bazı arkadaşlarımız varmışş.. Nasıl geçecek falan diyorlarmış.. Vallahi geçiyor.. KOlay değil ama geçiyor.. Benim hamileliğim sanki 9 yıl sürdü.. Ban öyle gibi geldi.. Ama geçti mi geçti.. Bu yol meşakkatli.. Bunu zaten biliyoruz değil mi?

melekçiğim, ilk aylarda ben neler çektim.. 6. aya kadar sürdü..Ağzıma gram lokma alamadım.. Hiç sı içemedim.. Hastanelerde serumları yiye yiye geçirdim ilk aylarımı.. Ayakta duramıyordum.. Her gitmeme dr. hemen yatacaksın diyordu.. Yatmaktan panik atağı tutmayacak adamın bile tutuyor.. 6. ayda rahatladım.. Tam ohhh diyecektim ki, bir isha oldum, yine hastane günlerim başladı.. Taaaaki doğuma kadar.. Sana buradaki geçmişi okumanı tavsiye etmiştim sanırım.. Kİmlerin neler yaşadığını öğrenirsin.. Rahatlarsın.. En azından ben öyleydim.. Kendim gibi insanları gördükçe rahatlıyordum ben..

Bak, şunu bilmelisiniz en başta.. Şu an yaşadığınız veya yaşayacağınız herhangi birşey pa dan değil, hamilelikten.. Bu kesin.. Bunu kendinize hep tekrarlayın... Ve hepsininde bir süresi var.. Mide bulantıları... en fazla 3-4. aya kadar.. Halsizlik.. En fazla 3-4. aya kadar. Hepsi geçici yani.. Geçici olduğuna inandığınızda, sizin için o kadrda büyümez ...

Allah hepimize yardım etsin.. Doğumda, sonrası da kolay değil.. İnsan hep önündekine odaklanıyor.. Siz şimdi hamileliğe odaklısınız.. Doğum uyaklaşınca doğumu kafaya takacaksınız.. Doğurunca, benim gibi " nasıl bakacağım" lara kalacak iş.. BU hp böyle.. Bizim beyinlere sorun üretmekte üstlerine yok.. Her zaman sorun edecek bir sorunumuz vardır.. DEğil mi..

Bak mesela benim kuzu ancak bu kadar müsade verdi bana.. Gene mızmızlaıyor.. Uğramaya çalışacağım ben gene.. Ama bebeğin sarılığı , hastane kontrolleri git gel falan derken bu haftalarda zor galiba.. Biraz hafifleyeyim, aranızda olacağım inşaAllah..

Bende hamiş arkadaşlardan, bebişimin sağlığı ve biraz uslu bebek olması için dua istiyorum ...............
Dualaşalım inşaAllah................

Bu arada ben hamileliğimde 40 haftama girmişim..
hehehe...
Ama doktorların dediği kesinlikle doğruymuş kızlar.
Anne karnında 1 günde 1 günmüş..

Benim ilk oğlum 41. haftada kendi isteğiyle, normal olmuştu. Bu ise 37+6 da doğdu...
Kesinliklle... kesinlikle.... kesinlikle fark var.. Bakışlarında bile fark var arkadaşlar..
Yemesinde, farkındalıklarında.... Nedense ben biraz vicdan azabı yaptım..
Bebeğim hala karnımda olmalıydı..Orada büyümeliydi..
Herşeyin en güzeli, en doğal olanı..
Rabb'imizin doğal olarak yarattığı herşey en güzel olanıdır her zaman..

Ona göre kararınızı verin zamanı gelince hee...
Benden size abla tavsiyesi...

Nil'im sağol canım benimmm
Siz olmasaydınız sizin yaşadıklarınız (ne kadar kötü ve zor olsada) olmasaydı
Şuan çok farklı bir şekilde olurdum emin ol bundan siz benim Rabbimden sonra en büyük güç kaynağım oldunuz
Evet kötü günler geçirmişsiniz ama geçirdiğiniz ve atlattığınız kötü günler işte benim gibi başkalarına umut oldu...
Ne zaman kötü olsam hep sizin yaşadıklarınızı düşünüp sakin olmaya çalışıyorum inan ki...
Geçici diyorum hep geçicek...
Bebişin için çok geçmiş olsun canım ama çok sık olan bir durum oluyor galiba sarılık..
Biran önce atlatır inşallah bebişin...
Allah' a emanet olun... Dualarım sizinle...

Kizlar selam,
Ben hamile degilim ama yazdiklarinizi okuyunca bir panik atak hastasi olarak sizlere yasadiklarimi yazmak ve sizi rahatlatmak istedim.
Benim ilk atagim bundan 8 yil once universite 2. siniftayken yogun bir vize doneminde gelmisti. Yaninda da arkadas olarak agir depresyonu ve anksiyeteyi getirdi sagolsun.

Ders calisirken bir anda hic bir neden yokken cildiracakmisim gibi hissettim ve kendimi evden disari attim. Panik atagin en buyuk belirtilerinden biri imis bu zaten, bulundugunuz ortami terketme istegi. Sonra da bir cogunuz gibi nedensiz aglama krizlerine girdim. Bende olum korkusu olmadi hic, yerine cildirmaktan, akli dengemi yitirmekten korktum ataklarim sirasinda.
Sonra agir bir ilac tedavisi donemine girdim. O kadar kotuydum ki, hayatimin o donemini cok kesik kesik hatirliyorum. Annecigim hep yanimda bana destek oldu, tum ihtiyaclarimi o karsiladi. Adeta bir uyur gezer gibiydim. Dis dunyayla butun iliskimi kesmistim, ne arkadaslarimi ne erkek arkadasimi gormek istemiyordum. Tum gunu evde salondaki kanepede uyuyarak gecirdim desem abartmis olmam. Bu durumdan asla cikamayacakmisim gibi geliyordu ve bir de bunun icin agliyordum. Bundan sonra hayatim boyle gececek diyordum. Oyle bir umutsuzluk, caresizlik ki anlatamam. 1 ay sonunda yavas yavas toparlamaya basladim ve hayatim normal duzenine donmeye basladi. Bu arada spor yapmanin cok yardimi dokunuyor. Her ne kadar caniniz istemesede kendinizi zorlayin, ve hamilelerin de yapabilecegi spor hareketlerini yapin, spor mutluluk hormonu salgilamaniza yardimci oluyor.

Yaklasik bir yil sonra ilaci yavas yavas azaltarak biraktim ama daha sonrasinda da bir kac aylik aralarla panik atak krizlerim ve en az 6 ay suren ilac kullanma donemlerim devam etti. Hic bir atagim ilki kadar kuvvetli olmadi ama cok stres altinda oldugum zamanlarda bu stresle basa cikamayip tekrar ataklar gecirdim.
Psikiyatristime "Ben omur boyu ilacla mi yasamaya mahkumum?" diye sordugumu hatirliyorum. Adamcagiza komik gelen bu soru benim icinde bulundugum umutsuzlugu cok
guzel ozetliyor bence.

Neyse daha fazla uzatmayayim arkadaslar ben 1 yildir antidepresan kullanmiyorum ve atak gecirmiyorum,sukurler olsun. Ustelik doktora yapiyorum ve cok stresli bir okul ve is hayatim var. Eger ben bu hastaligi atlatabilmissem hepiniz yapabilirsiniz arkadaslar hic merak etmeyin ama lutfen kendinizi zorlamayin ilaci birakicam diye. Vucudunuz birakabileceginiz zamani inanin ki biliyor. Benim ilaci birakmam mesela tamamen kendiliginden oldu. Bir kac gun ilac icmeyi unuttum (ki normalde her sabah ilk isim ilacima uzanmak olurdu) sonrasinda da "Ya gayet iyi hissediyorum, ilaca baslamayayim tekrar bakalim ne olacak?" dedim ve 1 yili doldurdum.

Ben artik kendimi, ruhumu taniyorum arkadaslar. Hastaligim nuks edebilir bunu da biliyorum. Panik atakla baristim. Eger tekrar gelmeye karar verirse ilaclarima donup kafasina kafasina vurucam ve o donemden tekrar kurtulucam bunu biliyorum. Siz de inanin, her atagin bir sonu var.

Daha once de soyledim ama tekrar etmek istiyorum: En iyi ilac spor ve calismak arkadaslar. Kendinize mesgul olacak bir seyler bulun cok mesgul oldugunuzda ic sesinizi dinlemeye vaktiniz kalmiyor. Yuruyusler yapin, calismayan arkadaslar orgu ormeyi deneyin kafanizin dagilmasina cok yardimci olucaktir.

Gece anksiyeteler yuzunden uyuyamayanlar icin de bir onerim olacak: Kesinlikle yatakta gozunuzu kapatip uyumayi denemeyin! O yatakta kalip kendinizi zorladiginiz surece beyniniz surekli olarak calisacak ve surekli bir seyler kuracaksiniz bu da sizi uyutmayacak. Kalkin, mutfaga gidin ne bileyim kitap okumaya calisin, muzik dinleyin ve uykunuz gelene kadar bekleyin. Ilaclarin da cok yardimi oluyor uykusuzluk konusunda tabi.

Umarim ufak bir umut isigi yakmisimdir. Hepinize panik ataksiz gunler diliyorum.

Son düzenleme:
paxil ve remeronu hamileykenmi kullanabilirsin dedi dr. ben şu an bu ilaçları kullanıyorum ve bebek istiyorum o yüzden merak ettim cevap yazarsanız çok sevinirim...

arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza benide kabul ederseniz çok sevinirim banada yardımcı olun lütfen paxil ve remeron kullanıyorum bende eşimde bebek çokk istiyoruz ilacı bırakmayı denedim ama olmuyor kendimi çok kötü hissediyorum uzun zamandırda kullanıyorum bırakamıycam ama çokda çocuk istiyorum banada yardımcı olun lütfen şu an dr.da yok hayatımda dr um başka bir şehire gitti başka bir dr.bulamadım tavsiye üzerine olsun istiyorum ama bu konularıda herkezle konuşamıyor insan inş.buradaki arkadaşlarla rahatlıkla konuşuruz diye düşünüyorum ......

Canım hoşgeldin aramıza, dediğin ilacı ben de kullanıyorum paxil 20.. Sen kaçlık kullanıyorsun, bak bizim ilacı tüm hamileliği boyunca kullanarak Allah' a şükür dünyaya sağlıklı bebek getiren arkadaşlarımız var. en yakın örneği nil arkadaşımızdır.. O ve diğer arkadaşlar yazını görünce yardımcı olacaklardır..

mrb melekcim bikaçgündür annem yanımda anlattm ona geldi bir süre burda yanımda olucak netede giremedm bazen internetimizde sorun oluyo sen nasılsın canm umarım iyisindir insallah cok daha iyi olucazzz kendine iyi bak ara ara yazarm yine canm

tatlm cok sagol meraklandrmısım senide insanın kendini düsünen birinin olması cok güzel dedigim gibi netimizde sorun oluyo bazen giremedm ve annemde sagolsun yanımda bikaçgündür sende umarım iyisindr canm insallah cok daha iyi olucaz kendine ve bebişine dkkat et ilk 3 ay haraketlerine dkkat et tatlm agır iş yapma buarada

Elacım inan ki iyi olduğuna çok sevindim merak ettim seni...
Annenin yanında olmasına da çok sevindim
Anne yanında olunca başka oluyor insan söylemekle çok iyi yapmışsın...
Ben bugün çok iyiyim süper kalktım sabah çok şükür bu günleri de gördüm..
Dikkat ediyorum kendime zaten bebek gibi davranıyorlar sağolsunlar annem babam eşim...
Daha da iyi olacağız buna canı gönülden inanıyorum sende dikkat et kendine canım...
Bu arada iştahın açıldı mı?
Ben çok güzel yiyiyorum çok şükür...

Merhaba hoşgeldin aramıza..
Gönül rahatlığıyla hamile kal arkadaşım doktorlar kendilerini riske atmıyorlar ilaç konusunda
Burada 4 tane antidepresan kullanıp ve hamileliği boyuncada devam edip sağlıklı bebek dünyaya getiren arkadaş bile var...
Bende kullanıyorum 8 haftalık hamileyim..
Ne yapalım yani biz çocuk sahibi olamayacakmıyız?
Ben profösor yardımı ile kullanıyorum ilacımı... Ve riskin sadece %0.5 dedi bana
Bir arkadaşım o kadar dikkat etti ilaç kullanmadı özürlü oldu aldılar bebeğini
Biraz da Allah'a bırakmak lazım..
Sonuçta alnımıza ne yazıldıysa onu yaşamıyor muyuz?
Ben mesela korunurken hamile kaldım...
O yüzden dua et ve içini rahat tut....

tum yeni gelen arkadaslara merhabalar aramiza hosgeldiniz ben ilac kullanmadigim icin o konuda yardimci olamiycam nil canim iyi olmana cok sevindim inan bana umut oldun ben dogum sonrasindan cok korkuyorum bizi unutma ara ara gir lutfen suan ilac aliyomusun bebisin emiyormu eger ilacsiz iyiysen ve bebisi emzirebiliyorsan ne guzel foto koyabilirsen koysana ikinizi.

Nilcim birde allahim bebisine acil sifalar versin korkma bisey olmaz benim kizimda yatamadikta hastaneye ben dikislerden rahat degildim uzun bi sure oglene kadar hergun hastanede isin tedavisi gordu sukur iyi oldu sizde en kisa zamanda iyi olursunuz insallah.

nilim canım arkadaşım hoşgeldddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnn çok özledim ve merak ettim seniiii bitanem yaaa....
çok çok geçmiş olsun bebeğin iyileşir merak etme hemen hemen bütün bebeklerde sarılık oluyor bitanem için ferah olsun...
face den sana msj attım ama geç attım herhalde cevap alamadım canım arkadaşım daha iyi olmana çok ama çok sevindim şükürler olsun sağa sağlim atlattın artık!!!

aynen katılıyorum bende o ilaçla hamileliğimi geçirdim bebeğimde bende gayet iyiyizz şükürler olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…