Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Canımsın çok sağol hepimize inşaAllah zaten sanırım beni ayakta tutan misol çünkü bıraktığımda geri kötü oldum tekrar başlayınca düzeldim. İlk 3 ay kullanmayın ilaç diyorlar ama ben 3 ay bile dayanamam sanırım

Hayat bizler için ekstra zor zaten . Bir psikiyatri doktoruna danış değişecek ilacın varsada değiştirsin.ilaca alış hamile kalmadan . İlaca alismakda çok zor . Ama misolu değiştirecegini sanmam . Lustral selectra ile aynı hafiflikte diye biliyorum.Kac yaşından beri kullanıyorsun peki ilaçları ? Ben 18 yaşında başladım 27 yaşındayım hala kullanıyorum

Arkadaslar merhaba carsamba gunu nazan aydın hocanın anne bebek hamilelik ve ruh saglıgı hakkında sempozyumu var youtube dan sanırım katılmak isteyenler hocanın instagram sayfasından girip bakabılır

Hanımlar merhaba. Bu gruba daha önce de yazmıştım. Bir sürü ilaç denemesinden sonra paxeraya geri döndüm ve gebelik boyunca da onu kullanmaya karar verdim. İlaç kaygımın çoğu geçti ama şimdi de hamile kalamama korkum başladı. 8 aydır deniyoruz hala olmadı. Doktor kontrolüne de gittim bir sıkıntı gözükmüyor. Ama ben kaygılarım ve stresten dolayı benim yüzümden olmadığını düşünüyorum. Sizce bu sebepten olmayabilir mi. Korkusu kaygısı olup hamile kalan var mı aranızda?(hamilelikle ilgili sorumluluk vs)

Bende hep boyle dusunmuştum canım bilinçaltı engellıyor mu dıye üstelik bende direk bir canlıyı içinde buyutme korkusu olmaya baslamıştı. Tüp bebekle hamile kaldım sonra bilinçaltımın engellemediğine karar verdım rahıme iyi bir embrıyo gelirse rahım bir şekilde kabul edıyor bunu. 1 sene korunmasız ilişki diyorlar daha 4 ay var denemelisin canım ayrıca doktorlar hiç bişey gorunmuyo dıyosada yumurtak kalitesi dısardan bakınca anlaşılmıyor tüp bebekte net anlaşılıyor

Evet bende de bazen içimde bir şey taşıma korkusu oluyor. Yani olmadıkça da stresin daha da artıyor bilmiyorum gerçekten her süreci ayrı bir zor gibi Rabbimin gücüne gitmesin de

Evet bende de bazen içimde bir şey taşıma korkusu oluyor. Yani olmadıkça da stresin daha da artıyor bilmiyorum gerçekten her süreci ayrı bir zor gibi Rabbimin gücüne gitmesin de
Evet aynı şeyleri yaşadım biliyorum, rabbimin gücüne gitmez cunku biz bunu isteyerek yapmıyoruz bu durumda rabbimden gelen bişey inşallah süreci sorunsuz atlatırız ilaçı aldıgındada oluyor mu taşıma korkusu?

Yani şöyle bazen çok istiyorum bazen de çok korku geliyor dönem dönem değişiyor

Merhaba hamile değilim fakat bende de panik atak var şiddetli değil çünkü piskolojikmen biraz destek aldım tamamen kafada aslında bitiyor örneğin uçaktaysam , asansör gibi kapalı alanlardaysam , arabada yoldaysak ve hız yapıyorsak vesayre bu durumlarda benim panik atağım tutuyor kalp atışlarımı hareketlerimi ağlama krizlerimi tutamıyorum zaman zaman nefes darlığı da eşlik ediyor .. şimdi siz hangi durumlarda daralıyor atak geçiriyorsunuz bu önemli buna çözüm bulmak lazım yarın birgün doğumunuz olucak bu şekilde doğum nasıl yapacaksınız gerçekten Allah yardımcınız olsun eğer ortada panik yapacak birşey yoksa kafanıza aklınıza kötü bişey sokmayın kötü düşünmeyin bakın , Enerjiye inanıyormuşsunuz bilmiyorum ama gerçekten enerji diye bişey var neyi düşünürsek onu çekeriz kendimize mıknatıs gibi

Çarşamba günü verecek canım o da bakalım hayırlısı inşallah sıkıntı çıkmaz. Çevremde kim varsa uzun sürede oldu bebekleri artık hormonel mi bilmiyorum çocuk sahibi olmak zorlaştı sanki

Benim genel bi nedeni yok aslında hani şu tetikliyor diyebileceğim bir şey değil o sebeple üstüne gidecek bir şey de bulamıyorum. Aniden sebep yokken gelebiliyor. Tabi normal stresli olduğum zamanlar dışında. Ama sanırım hastalıklar ve düzen değişikliği en çok beni etkileyen. Bilinmezlik mesela

Ben 36 hafatslik hamileyim.suan citoles 20 mg kullanıyorum . Doğumdan sonra paxeraya geçirecek benim doktorum da. Benim de korkularım şu şekilde : hastalıklı bir anne olarak bebeğimi iyi yetiştirir miyim . Her zaman yanında durabilir miyim .? Kaygılı biri olarak onunla ilgili herşeyi kaygı mi yapacağım. Ömür boyu sorumluluk olacak bakabilecek miyim ? Bugün cokkotuydum yine stresden sürekli kustum .bunları düşünerek

Ben de hamilelik düşüncesine girince doktorum önce lustral sonra da citoles verdi. Ama ikisi de hiç işe yaramadı maalesef. Bende de kusma, uykusuzluk, sürekli kalp çarpıntısı ve aşırı yerinde duramama oluyor. Ne yapacağımı bilemiyorum çıldıracakmışım gibi hissediyorum çok zor. Ama sen çoğunu aşmışsın ne güzel Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Tekrar paxeraya dönünce daha iyi olacaksın eminim. Gelecek güzel günleri düşün. Yani biz sanıyoruz ki bizim dışımızda anneler hiç hasta olmuyor hep iyi. Aslında herkesin var bir sıkıntısı. Unutma bu ataklar gelse de elbet geçiyor.

Ooo cok kafa yorma canim bence . Benim gecmisimde de panik atak var. Hamileligimde geri gelmedi ama dogumdan sonra panik atak geri geldi . Hemde ne guzel geldi. Doktor normal diyor hem kan kaybi hemde degisen hormonlar o yuzden hesap yapmayin kizlar emziriyorum ilacada basvuramadim

Şimdi sen iki canlısın bu çok güzel bişey uzun zamandırda benim hayalını kurduğum şeyi yaşıyorsun. Eminim harika duygudur anne olmak :) sağlıkla ilerlesin

bence piskologdan destek alabilirsin bu sayede rahatlarsın ama mutlaka aklına bişey geliyordur bişeyden tedirgin oluyosundur ki oluyor bişeyden rahatsız oluyorsun demek travma da olabilir bu önceden yaşadığın bir olay mesela şimdi böyle yazıyorum ama bunlar seni sakın darlamasın yada seni üzmesin mutlaka bulursun nedenini ve inan bana piskolog seansları okadar iyi geliyor ki kuş gibi hafifliyorsun :). Hem seni anlayan biri hemde seni yönlendirecek biri durumu en iyi analiz eden kişi olacaktır düzen değişikliği demişsin canım tabi ki alışık olmadığın bişeyden kaynaklanıyorsa bu zaten bi sebeplerden biri stress de varsa olabilecek bişey bu stresse gelememek bu bazen bende de oluyor yere göğe sığamıyorum stresli bişey olunca sıcak basıyor felan.. yarın birgün doğum olunca da panik atak olursan senin için çok zor olur mutlaka nefes egzersizleri filan yap yolunu bulur düzene sokarsın inşallah

Canım öncelikle çok teşekkür ederim yazın için psikiyatriyle görüşüyorum o da konuşuyor benimle ama şimdiye kadar uzun soluklu gitmek nasip olmadı bulunduğum konum nedeniyle. Bu arada henüz hamile değilim ama inşaallah Allah söyletmiştir diyelim

Çarşamba günü verecek canım o da bakalım hayırlısı inşallah sıkıntı çıkmaz. Çevremde kim varsa uzun sürede oldu bebekleri artık hormonel mi bilmiyorum çocuk sahibi olmak zorlaştı sanki
Oyle mi bende bakıyorum milletin 2 3 cocugu var dıyodum bizim nasıl olmuyo. 4 senedir tüp bebek sürecindeyım düşük yaptım cok zor zamanlar gecırdım zaten anksiyetem bu sürecte başladı. Allah herkese kolaylık versin hemen olsun bebişleri inşallah eşinde de sorun yoktur

Ya zaten hamilelik düşünen ya da hamile olan herkese iyi gelip gelmeyecegi belli olmadan lustral veriliyor . Lustral muadili selectra verdiler bana da . Ben de sizin gibi öldüm öldüm dirildim . Belki sakinleştirici yaparlar diye acile gittim . Lustral bana da hiç iyi gelmedi. Citoles in de başta yan etkileri oldu . Ama yüzde yüzde rahatlattı diyemem. Yüzde elli rahatladım . Kriz geçirmiyorum en azından. Bende panik atak değil de anksiyete krizi oluyor . Bahsettiğiniz belirtileri yaşıyorum. Çok kötü hissettigim zamanlarda da ativan alıyorum . Ayın 22 sinde sezeryan olacak gibi duruyor . Dua edin kızlar . Bende sizler için edeceğim .

Ben 1 aylık hamileyim başından beri lustral 50 kullanıyorum ancak korkuyorum ilk 3 ay kullanmamak gerekiyor yazıyorlar. Bebeği sıkıntılı doğan var mı kullanıp da ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…