Merhaba bende yıllardır anksiyete den tedavi görüyorum ve 36 haftalık hamileyim . Hamile kalmadan önce citol 20 mg kullanıyordum . Hamileligimi dört haftalıkken öğrendim ve doktorum hemen bırakmamı istedi . Bıraktım bende .üc aydan sonra sıkıntılarım katlanarak geri geldi .uyumama iştahsızlık sürekli kusma yerinde duramama. Cildiracakmis gibi hissetme . Anskiyetenin tüm semptomlarını yaşadım dibine kadar . Psikiyatriste gittim selectra verdi. Seleoctta bende aşırı yan etki yaptı .olduğumdan beter hale geldim . En son bıraktım . Emdr terapisi aldım . 12 seans kadar . Tek başına hiçbir faydası olmadı . Bıraktım onu . Np İstanbul beyi. Hastanesi'ne gitmeye başladım . Ordaki cipraleks başlattı 20 mg. 29. Hafta da başladım bu arada. Çok zor durumlar ve krizler için ativan 1mg verdi . Şükür ki rahatlattı beni . Bir buçuk ayda yüzde elli bir iyilesme gösterdim. İlk hallerim çok çok kötüydü. Girdiğim ultrasonlarda bebeğim sağlıklı çok şükür . Sadece ben kilo alamadığım için bebeğim de alamadı.gelisimi biraz geride kaldı . Ben henüz doğum yapmadim ama buradan okuduğum kadarıyla lohusalık daha zor bir surecmis . Benim size kisisel tavsiyem kesinlikle ilaçlarınızi bırakmayın. Hem hormonlar hem zaten varolan hastalık sizi kötü etkileyebilir . Sizin stresli olmanızda bebeği kötü etkiler . Belki ben başından ilaç icseydim . Doğru düzgün beslenseydim şuan bebeğimin kilo problemi olmayacaktı. Buz bizim elimizde değil keşke olsa . Bu süreçte devamlı takipli olduğunuz iyi bir psikiyatr ve kadın doğum uzmaniyla çok daha iyi bir hamilelik geçireceginizi düşünüyorum. Ben burda başından beri efexor içerek hamile kalıp doğuran bir sürü kişi tanıdım . Şunu unutmayın ilaç ocmesenizde çok sağlıklı bir bebek dünyaya getoreceginizin garantisi yok .